SIBIU: Crăciun de la Primărie doar pentru vaccinați. Căsuța lui Moș Crăciun devine centru de vaccinare

De Părău Vlad  /  

Foto: facebook.com/targuldecraciun

Foto: facebook.com/targuldecraciun

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Crăciun de la Sibiu se reia, după un an de pauză, și va avea loc în perioada 26 noiembrie - 2 ianuarie în Piața Mare a municipiului. Deși evenimentul se desfășoară în aer liber, într-o piață publică ce ar trebui să rămână ceea ce este, un spațiu public cu acces universal, perimetrul va fi împrejmuit și ccesul le va fi permis doar posesorilor de certificat Covid, iar numărul de căsuțe-chioșcuri a fost redus la 30%. Nu și Căsuța lui Moș Crăciun, care devine centru de vaccinare ad-hoc, sub sloganul „ÎMPREUNĂ repornim Crăciunul prin VACCINARE!”.

În 2021 Târgul de Crăciun va încerca să păstreze aceleași ingrediente ca până în 2019, mai puțin concertele de colinde în aer liber. Alte condiții au fost detaliate pe pagina de Facebook a evenimentului:

„Măsurile pe care le vom lua în acest sens, în concordanță cu condițiile actuale impuse de legislația română (a se citi: de ordonanțele neconstituționale ale guvernului PNL demis, n.r.) sunt:

 •  delimitarea perimetrului pentru a putea gestiona accesul participanților (țarc cu gratii pentru „libertate”, n.r.)

 •  limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și extinderea spațiilor libere astfel încât să nu se creeze aglomerație (monitorizare și distanțare, n.r.)

 •  intrarea se va face pe baza certificatului verde (segregare socială și discriminarea nevaccinaților, n.r.)”, au transmis organizatorii.

Târgul de Crăciun, transformat în Țarcul de Crăciun

În Piața Mare perimetrul de desfășurare a Târgului va fi delimitat, vor fi două intrări și două ieșiri, iar vizitatorii sunt rugați să aibă certificatul verde pregătit în zonele de acces, notează Tribuna.ro

Organizatorii au dispus limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și extinderea spațiilor libere astfel încât să nu se creeze aglomerație.

„Limita este de 2.500 de persoane și capacitatea maximă a spațiului va fi de 7.500 de persoane. (...) O să urmărim dacă după primele zile este necesară și implementarea vreunui sistem electronic . Momentan acele sisteme de verificare și aplicația pusă la dispoziție de STS nu permit conectarea cu alte sisteme ca să putem contoriza numărul de scanări, deci va trebui să găsim un alt mecanism în cazul în care vedem că aceste cifre pe care noi le estimăm într-un mod optic nu pot fi gestionate. (...) Este posibil și luăm în considerare să se creeze cozi în cazul în care accesul este restricționat. În momentul în care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat prin stații și vor putea ști, când ies trei persoane, vor putea intra alte trei persoane. (...) Îi rugăm pe cei care au un program mai flexibil să nu caute chiar momentele foarte clasice, sunt astfel momente, de 1 Decembrie, Moș Nicolae și în apropiere de Crăciun când oamenii vin cu mai multă plăcere la un astfel de eveniment. (...) Ne gândim pentru situația de a grăbi metoda de acces în târg să distribuim, cum am făcut și la alte evenimente, niște brățări ca persoanele care revin și au fost deja verificate de noi să nu mai fie supuse încă o dată verificării”, a declarat joi Andrei Drăgan, organizatorul Târgului.

Cât despre schimbarea destinației Căsuței lui Moș Crăciun, cea care în anii trecuți găzduia ateliere interactive pentru copii, în centru de vaccinare mobil, se precizează că acest demers a fost sprijinit de Primăria Municipiului Sibiu, în a cărei proximitate se află respectiva cabană:

„Începând de vineri (12 noiembrie, n.r.) transformăm Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare în ... centru de vaccinare! 

„Ne-a lipsit tuturor Târgul de Crăciun de anul trecut. Și bucuria din Piața Mare. Faptul că Sibiul este în perioada Crăciunului una dintre cele mai atractive destinații din țară, ne motivează să vrem să luptăm responsabil pentru orașul nostru. Sectorul turistic a avut foarte mult de suferit în pandemie și vrem să reprezentăm o soluție și un exemplu în această perioadă. Ecuația e una foarte simplă: mai mulți cetățeni imunizați prin vaccinare însemnă ca vom avea șanse tot mai bune să desfășurăm activități prin care să atragem în siguranță turiștii care lipsesc foarte mult orașului în ultimul timp”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleț.

Aceasta este prima campanie de vaccinare susținută de Primăria Municipiului Sibiu de la debutul pandemiei, care include, alături de deschiderea unui nou centru de vaccinare, o amplă campanie de informare prin media outdoor, radio, presă locală și națională.

Până în acest moment, cinci centre de vaccinare sunt deschise în Sibiu, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare fiind al șaselea”, se arată pe pagina de Facebook a Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Un îndemn patriotic întru vaccinarea de obște a transmis și edilul Sibiului, Astrid Cora Fodor (FDGR), instituția pe care o conduce fiind direct implicată în deschiderea acestui nou centru de vaccinare.

„Îi invităm pe sibieni să se vaccineze în Piața Mare, la Căsuța lui Moș Crăciun, dar și în oricare alt centru de vaccinare din oraș. Miza acestei campanii este sănătatea sibienilor, dar ea are și o componentă puternic emoțională: ne dorim sărbători așa cum le știam la Sibiu, ne dorim ca viața să revină la normalitate și nu putem face acest lucru decât prin vaccinare. Am încredere că locuitorii Sibiului se vor mobiliza pentru orașul lor, astfel încât să putem reporni Crăciunul la Sibiu”, a spus primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor, citat de Libertatea

După data de 21 noiembrie, Căsuța lui Moș Crăciun va reveni la funcția sa inițială, de găzduire a atelierelor pentru copii în cadrul Târgului de Crăciun de la Sibiu. Baraca improvizată în dreptul Primăriei nu este primul centru de vaccinare mobilă din Piața Mare a municipiului, astă vară Muzeul Național Brukenthal oferind timp de câteva săptămâni posibilitatea de vaccinare ad-hoc.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Pentru fiica mea 11.11.2021 23:00
  Nu știu cât o sa țină cu scobitul în nas! Ca ne mai bagă ceva la val! Cred ca din toamnă o sa forțeze vaxx la copii, nu o sa i primească la școală! Trebuie sa ieșim în stradă, sa luptam pentru ei! Am scris la parlamentari care i cunosc, și pe grupuri de partide, dar îi doare undeva, nu cred ca o sa mai fie alegeri! Ei deja vorbesc de rotații pt următorii 7 ani! Nici nu se mai obosesc sa spună ca trebuie sa avem alegeri peste 3 ani! Știți exista comunități de rezistență, sa vin și eu cu familia mea?
 • manu_fx 12.11.2021 14:33
  Nu stiu de existenta vreunei comunități de rezistență, dar putem sa incepem sa facem una.
 • hannah 11.11.2021 23:01
  Va dati seama ca noi, cei nevaccinati suntem de fapt cei liberi? Asta-i roade de fapt pe ei, faptul ca refuzam sa fim insemnati=incatusati! Faptul ca refuzam sa fim oi ce merg la taiere! Faptul ca nu ne supunem si nu vrem sa facem ce dicteaza ei!!!
  Nesupunerea noastra de oameni liberi ii turbeaza, ii innebuneste! De aceea fac tot posibilul de a ne forta mana, pentru ca nu suporta oamenii liberi, care gandesc cu capul lor, care stiu sa zica nu si care refuza sa fie la cheremul lor!
  Si-au format deja turmele lor de supusi si cica le dau libertate! daaaa, cica! Asta-i libertate? Data cu portia si conditionat, ingraditi in tarcuri?
  Multumesc nu! Prefer sa nu mai calc niciodata in tarcurile lor decat sa.mi pierd libertatea!
 • tefan Bodrog 11.11.2021 23:25
  Noaptea minții! Cine susține dileala asta, ori e oligofren, ori e complice.
 • Codreanu 12.11.2021 13:03
  In primul rand,banda de cretini parveniti (celor din primaria SIBIU), orasul nu este al vostru,, sa luptam pentru orasul nostru ‘’ , orasul Sibiu este un oras romanesc si este deschis tuturor romanilor, din Romania si din strainatate, vaccinati sau nu.
  Vorbiti de 2500[prezenti in acelasi moment] vizitatori in Piata Mare, pai nu ati avut atatia nici cand nu puneati restrictii, pacalicilor….
  Voi Banda de tigani germani, sasi /secui si corcituri FDGR,( consilieri in primarie) nu aveti nimic, doar ce ati luat/furat prin viclenie si forta. Nici marele palat Brukental nici casele voastre sasesti(asa cum se gasesc in anunturile imobiliare,, casa saseasca’’ de parca ar avea un +++ ca o masina de spalat rufe) NU sunt ale voastre ; FDGR, sunt / au fost cladite, pe oasele si din sangele strabunilor nostri, al romanilor martirizati.

  Luati aminte, noi NU uitam…sunt batrani care povestesc cum in trecut parintii si bunicii lor mergeau pe santuri si pe campuri, le era interzis sa mearga pe drumuri, drumurile erau doar ale ,, domnilor’’/criminalilor vostri parinti, daca erau gasiti pe drum erau batuti si aruncati in noroi…iar voi veniti acum si spuneti ca ne-ati civilizat ? …insusi Viena este cladita, poletita cu aurul romanesc.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre