SECREȚIE DE MUSCĂ ÎN BOMBOANELE KINDER. Europenii consumă chiar acum excrețiile unor insecte fără să știe. Bomboanele de ciocolata cu lapte de la Kinder sunt cerate cu un aditiv care se obține din rășina unei muște verzi. FOTO / VIDEO cu E904

De Ginan Abraheam  /  

Imagine Wikipedia de Kerria lacca din cartea Indian Insect Life: a Manual of the Insects of the Plains de Harold Maxwell-Lefroy. 1. Insecte sănătoase pe un băț. 2. Insecte nesănătoase pe băț. 3. Primul instar, stadiul activ. 40x. 4. Femelă, la 4 săptămâni după inoculare. 35x. 5. Femelă, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 6. Celula femelă moartă, cu puiet în curs de apariție. 4x. 7. Celula masculină, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 8. Mascul fără aripi. 12x. 9. Mascul cu aripi. 40x.

Imagine Wikipedia de Kerria lacca din cartea Indian Insect Life: a Manual of the Insects of the Plains de Harold Maxwell-Lefroy. 1. Insecte sănătoase pe un băț. 2. Insecte nesănătoase pe băț. 3. Primul instar, stadiul activ. 40x. 4. Femelă, la 4 săptămâni după inoculare. 35x. 5. Femelă, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 6. Celula femelă moartă, cu puiet în curs de apariție. 4x. 7. Celula masculină, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 8. Mascul fără aripi. 12x. 9. Mascul cu aripi. 40x.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probabil mulți dintre voi vă întrebați ce se mai află în spatele industriei alimentare de astăzi, dincolo de junk-food, fast-food, mezeluri pline de aditivi și alimente tot mai sărăcăcioase în compuși nutritivi. Răspunsul am încercat să vi-l oferim din timp în timp. 

De la gândacul de carmin din cârnăciori sau iaurturile copiilor sau „făina de greieri din ograda bunicii”, până la minunata larvă a gândacului de bălegar, toate aceste vor putea părea delicatese, în curând, în comparație cu alți gândaci intrați în alimentație sau carnea artificială.
 
Ei bine, dincolo de aceste idei oribile ieșite din mintea unor psihopați și puse în funcțiune de motorașul de la Davos, iată că deja europenii sunt tratați cu produse din insecte, de cele mai multe ori fără să știe.

Un astfel de aditiv care este integrat și printre ingredientele din bomboanele de ciocolata Kinder se numește Șelac, și este o „rășină naturală” obținută prin „secrețiile” unor muște-gândaci, denumite Laccifer Lacca sau Gomma Lacca și identificate prin E 904. VIDEO:
 

Ceea ce se vede în imaginile de mai jos este insecta producătoare de astfel de ceară și producția acesteia: 
 
„Insecta Laccifer lacca din India este importantă din punct de vedere comercial. Se găsește în regiunile tropicale sau subtropicale, pe banyan și alte plante. Femelele sunt de formă globulară și trăiesc pe crengi în celule de rășină create de exsudațiile de lac. Ceara, produsă de numeroasele glande de la nivelul abdomenului, este secretată de multe inecte din această familie.”, scrie Enciclopedia Britannica (care ne oferă și imaginea).
 

Wikipedia livrează și alte amănunte:

„Șelacul este o rășină naturală animală (produsă de specia Kerria lacca) sau produsă sintetic, fiind utilizată la prepararea unor lacuri sau materiale de acoperire. Șelacul este utilizat ca agent de acoperire pentru comprimate (este un excipient) sau pentru dulciuri (jeleuri, bomboane, etc). Este rezistent la acțiunea sucul gastric acid, fiind astfel utilizat la acoperirea comprimatelor cu cedare la nivel intestinal. Mai este utilizat pentru a substitui ceara naturală de la suprafața merelor, care se elimină în timpul procesului de curățare.Ca aditiv alimentar, are numărul E 904, fiind un agent de glazurare.”

Cu alte cuvinte principalul său scop este acela de agent de glazurare și se folosește în:

Fructe, legume, ciocolată, dropsuri, bomboane, decorațiuni  pentru torturi sau în stratul exterior al unor medicamente pentru a le face mai uțor de închițit. Desigur, principalul scop este  pentru de a le oferi acestora un luciu comercial de milioane. 

Avertizorii consumatorului atrag însă atenția cu privire la faptul că acesta nu este destinat alimentației copiilor mici. Însă, bomboanele kinder sunt un „desert” destinat prin reclame specifice copiilor mici.
 
„Shellac (șelac sau E904) este o rășină secretată de insecta numită kerria lacca / laccifer lacca (doar femelele).
 
Aceste insecte fac parte din familia insectelor din care se obține și aditivul alimentar carmin.

Aceste insecte trăiesc în general în pădurile din India și Thailanda, India fiind cel mai mare producător mondial, cu aproximativ 18000 de tone metrice de rășină brută.

Ca în multe alte cazuri, nici în ceea ce privește shellacul nu există prea multe informații publice referitoare la siguranța acestuia. Din datele disponibile rezultă că E904 este relativ sigur pentru majoritatea persoanelor.

Totuși, în anumite cazuri poate produce alergii.

Nu este recomandat femeilor însărcinate, care alăptează și copiilor, pentru că nu există suficiente informații despre efectele adverse.

De asemenea, persoanele care nu consumă produse animale (de exemplu veganii) trebuie să evite produsele ce îl conțin, acesta fiind de origine animală.”, se scrie pe site-ul cesamancam.ro.

Șelacul mai este folosit cu succes și ca lac de unghii sau lac de mobilier din lemn.

 

Citiți și Prima țară care lasă greierii să cânte, după ce UE a aprobat greierele, viermele, lăcusta și larva ca produse alimentare

Iată ce conțin bomboanele Kinder din comerț, după cum se vede și în filmarea din Italia:

Ciocolata cu lapte 50% (zahar, lapte praf integral, unt de cacao, masa de cacao, emulgator: lecitina (soia), aroma), zahar, lapte praf degresat, grasime vegetala, alune (5.8%), unt deshidratat, ciocolata (zahar, masa de cacao, unt de cacao, emulgator: lecitina (soia), aroma), agenti de glazurare (guma arabica, selac), sirop de glucoza, emulgator: lecitina (soia), arome. Substanta uscata de cacao min. 30% in ciocolata cu lapte, min.35% in ciocolata. Total lapte in substanta solida uscata: 28%.Total constituenti cacao 16%.

Pe viitor să știți ce dați sau ce nu dați copiilor Dvs!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Anotimpurile Ceahlăului / Seasons of Ceahlau - Un film documentar produs de Radu Tora

ADEVĂRUL DESPRE VACCINURI - Ce putem spune despre infecția cu virusul polio?

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Tic 06.02.2023 23:09
  Selac este și numele unei oje semipermanente! Deci asta înghițim.
 • Alex 07.02.2023 10:16
  Mai stiti replica?
  "Copiii se vor obisnui repede. Copiii se obisnuiesc foarte repede, chiar si cu lucrurile neplacute.”
 • Usnurgos 11.02.2023 19:34
  Fake news , este numai o secretie , adica este produs de animal / insecta , in acest caz de insecta , mierea este produsa de albina , si ar fi fix cum ai zice ca a manca miere este ca mancatul albinei care este fals!. va rog nu mai credeti in toate porcariilele de pe internet , mai ales de pe tiktok!
Ultima oră

11:24

Mâna ucrainenilor? Un important pod strategic din Rusia a fost aruncat în aer. Era folosit pentru transportarea mărfurilor militare

10:05

În viață mai și pierzi! Trump a suferit prima înfrângere în primarele republicane - Nikki Haley a câștigat în Washington

09:39

Marius Mioc: Judecătoria sector 5 București anulează amenzile primite de mine în 21 decembrie 2021 la mitingul de la București

09:11

Papa Francisc a numit Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova

08:55

Georgia pregătește un proiect de lege care să interzică propaganda LGBT: "Va proteja societatea de ideologia pseudo-liberală și de consecințele sale inevitabil dăunătoare"

08:39

Scandal de spionaj în Germania: Ministrul Apărării îl acuză pe Vladimir Putin că încearcă să "destabilizeze" țara în urma interceptării de către ruși a unor convorbiri ale militarilor germani

08:29

Ion Cristoiu: 2014 - anul în care România a fost lovită de Blestemul Klaus Iohannis

01:10

Ion Besoiu despre cum a fost la CUTREMURUL DIN 4 MARTIE 1977. Cum a murit Toma Caragiu, marele actor dispărut atunci. VIDEO: Șopârlița Liberă și Așa e în tenis de Dan Mihăescu și Grigore Pop

01:00

Singura înregistrare audio a marelui cutremur din '77. Au trecut 47 de ani de atunci

00:00

4 martie: Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan și leul său

23:45

Anotimpurile Ceahlăului / Seasons of Ceahlau - Un film documentar produs de Radu Tora. VIDEO

23:30

Miracolul lui Mircea Vulcănescu: România a ieșit plină de aur din război – Cum l-a manipulat Antonescu pe Hitler

23:10

Adriana Tîrnoveanu: Unde te grăbești, Adriană?

22:40

ADEVĂRUL DESPRE VACCINURI - Ce putem spune despre infecția cu virusul polio? DOCUMENTAR VIDEO 2020

21:50

Profeția Părintelui Arsenie Papacioc despre ispitele actuale ale Patriarhiei - VIDEO