SECREȚIE DE MUSCĂ ÎN BOMBOANELE KINDER. Europenii consumă chiar acum excrețiile unor insecte fără să știe. Bomboanele de ciocolata cu lapte de la Kinder sunt cerate cu un aditiv care se obține din rășina unei muște verzi. FOTO / VIDEO cu E904

De Ginan Abraheam  /  

Imagine Wikipedia de Kerria lacca din cartea Indian Insect Life: a Manual of the Insects of the Plains de Harold Maxwell-Lefroy. 1. Insecte sănătoase pe un băț. 2. Insecte nesănătoase pe băț. 3. Primul instar, stadiul activ. 40x. 4. Femelă, la 4 săptămâni după inoculare. 35x. 5. Femelă, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 6. Celula femelă moartă, cu puiet în curs de apariție. 4x. 7. Celula masculină, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 8. Mascul fără aripi. 12x. 9. Mascul cu aripi. 40x.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probabil mulți dintre voi vă întrebați ce se mai află în spatele industriei alimentare de astăzi, dincolo de junk-food, fast-food, mezeluri pline de aditivi și alimente tot mai sărăcăcioase în compuși nutritivi. Răspunsul am încercat să vi-l oferim din timp în timp. 

De la gândacul de carmin din cârnăciori sau iaurturile copiilor sau „făina de greieri din ograda bunicii”, până la minunata larvă a gândacului de bălegar, toate aceste vor putea părea delicatese, în curând, în comparație cu alți gândaci intrați în alimentație sau carnea artificială.
 
Ei bine, dincolo de aceste idei oribile ieșite din mintea unor psihopați și puse în funcțiune de motorașul de la Davos, iată că deja europenii sunt tratați cu produse din insecte, de cele mai multe ori fără să știe.

Un astfel de aditiv care este integrat și printre ingredientele din bomboanele de ciocolata Kinder se numește Șelac, și este o „rășină naturală” obținută prin „secrețiile” unor muște-gândaci, denumite Laccifer Lacca sau Gomma Lacca și identificate prin E 904. VIDEO:
 

Ceea ce se vede în imaginile de mai jos este insecta producătoare de astfel de ceară și producția acesteia: 
 
„Insecta Laccifer lacca din India este importantă din punct de vedere comercial. Se găsește în regiunile tropicale sau subtropicale, pe banyan și alte plante. Femelele sunt de formă globulară și trăiesc pe crengi în celule de rășină create de exsudațiile de lac. Ceara, produsă de numeroasele glande de la nivelul abdomenului, este secretată de multe inecte din această familie.”, scrie Enciclopedia Britannica (care ne oferă și imaginea).
 

Wikipedia livrează și alte amănunte:

„Șelacul este o rășină naturală animală (produsă de specia Kerria lacca) sau produsă sintetic, fiind utilizată la prepararea unor lacuri sau materiale de acoperire. Șelacul este utilizat ca agent de acoperire pentru comprimate (este un excipient) sau pentru dulciuri (jeleuri, bomboane, etc). Este rezistent la acțiunea sucul gastric acid, fiind astfel utilizat la acoperirea comprimatelor cu cedare la nivel intestinal. Mai este utilizat pentru a substitui ceara naturală de la suprafața merelor, care se elimină în timpul procesului de curățare.Ca aditiv alimentar, are numărul E 904, fiind un agent de glazurare.”

Cu alte cuvinte principalul său scop este acela de agent de glazurare și se folosește în:

Fructe, legume, ciocolată, dropsuri, bomboane, decorațiuni  pentru torturi sau în stratul exterior al unor medicamente pentru a le face mai uțor de închițit. Desigur, principalul scop este  pentru de a le oferi acestora un luciu comercial de milioane. 

Avertizorii consumatorului atrag însă atenția cu privire la faptul că acesta nu este destinat alimentației copiilor mici. Însă, bomboanele kinder sunt un „desert” destinat prin reclame specifice copiilor mici.
 
„Shellac (șelac sau E904) este o rășină secretată de insecta numită kerria lacca / laccifer lacca (doar femelele).
 
Aceste insecte fac parte din familia insectelor din care se obține și aditivul alimentar carmin.

Aceste insecte trăiesc în general în pădurile din India și Thailanda, India fiind cel mai mare producător mondial, cu aproximativ 18000 de tone metrice de rășină brută.

Ca în multe alte cazuri, nici în ceea ce privește shellacul nu există prea multe informații publice referitoare la siguranța acestuia. Din datele disponibile rezultă că E904 este relativ sigur pentru majoritatea persoanelor.

Totuși, în anumite cazuri poate produce alergii.

Nu este recomandat femeilor însărcinate, care alăptează și copiilor, pentru că nu există suficiente informații despre efectele adverse.

De asemenea, persoanele care nu consumă produse animale (de exemplu veganii) trebuie să evite produsele ce îl conțin, acesta fiind de origine animală.”, se scrie pe site-ul cesamancam.ro.

Șelacul mai este folosit cu succes și ca lac de unghii sau lac de mobilier din lemn.

 

Citiți și Prima țară care lasă greierii să cânte, după ce UE a aprobat greierele, viermele, lăcusta și larva ca produse alimentare

Iată ce conțin bomboanele Kinder din comerț, după cum se vede și în filmarea din Italia:

Ciocolata cu lapte 50% (zahar, lapte praf integral, unt de cacao, masa de cacao, emulgator: lecitina (soia), aroma), zahar, lapte praf degresat, grasime vegetala, alune (5.8%), unt deshidratat, ciocolata (zahar, masa de cacao, unt de cacao, emulgator: lecitina (soia), aroma), agenti de glazurare (guma arabica, selac), sirop de glucoza, emulgator: lecitina (soia), arome. Substanta uscata de cacao min. 30% in ciocolata cu lapte, min.35% in ciocolata. Total lapte in substanta solida uscata: 28%.Total constituenti cacao 16%.

Pe viitor să știți ce dați sau ce nu dați copiilor Dvs!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Tic 06.02.2023 23:09
  Selac este și numele unei oje semipermanente! Deci asta înghițim.
 • Alex 07.02.2023 10:16
  Mai stiti replica?
  "Copiii se vor obisnui repede. Copiii se obisnuiesc foarte repede, chiar si cu lucrurile neplacute.”
 • Usnurgos 11.02.2023 19:34
  Fake news , este numai o secretie , adica este produs de animal / insecta , in acest caz de insecta , mierea este produsa de albina , si ar fi fix cum ai zice ca a manca miere este ca mancatul albinei care este fals!. va rog nu mai credeti in toate porcariilele de pe internet , mai ales de pe tiktok!
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI