ȘCOALA DE AZI: Satanism, LGBT și filme cu homosexuali - DA!, Martirii din Temnițe și Rezistența Anticomunistă - NU! Decizie ISMB: Profesoara Zoe Rădulescu, NĂSCUTĂ ÎN ÎNCHISOARE, a primit INTERZIS în școlile din București

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Sectorului 4 București, permite unei asociații auto-descrise drept satanistă, care promovează și homosexualitatea și satanismul, denumită suficient de sugestiv „The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni)”, acces la copii instituționalizați, „în vederea apărării și promovării interesului superior al minorilor”.

La Școala Gimnazială 79 din București, fără acceptul părinților, o organizație afiliată Asociației „Secular Umaniste” - anticreștine - din România a făcut pe față propagandă pentru sexualizare, masturbare și LGBT în cadrul programului ”Școala Altfel”. Doar se numește, pe față, „altfel”...

Elevilor de gimnaziu de la Colegiul Național Școala Centrală din București li s-a băgat pe gât, tot fără acceptul părinților, un film de propagandă pentru sinucidere și homosexualism în cadrul materiei „activitate educațională”.

În schimb, profesoara Zoe Rădulescu, fiica unei familii de martiri, ea înseși născută în închisoare, primește INTERDICȚIE de a vorbit despre Rezistența Anticomunistă, din parte unor funcționari neobrăzați ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cel mai probabil la presiunile și solicitarea nespălatului de bolșevism Alexandru Florian de la Institutul ce poartă numele lui Elie Wiesel, un impostor al holocaustului, conform unei comunități de evrei supraviețuitori ai lagărelor naziste.

Adresele sunt semnate de Inspectorul General Vlad Florentin Drinceanu și de Inspectorii Școlari Elena Ștefan și Ana-Maria Ștefan și invocă o adresă a Prefectului București, PSD-istul Rareș Opincă. Organizațiile afectate au dreptul să-i dea în judecată.

Redăm în continuare Comunicatul neprimit la redacție al asociațiilor interzise de ISMB:

REZISTENȚA ANTICOMUNISTĂ INTERZISĂ în învățământul românesc. Inspectoratul Școlar București promovează ABUZUL și CENZURA

de Florin Dobrescu / 22 ianuarie 2024

Comunicat de presă

Am primit cu surprindere și indignare recentele intervenții ale Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), prin care acesta a interzis organizarea oricăror activități educative în parteneriat cu organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului. În această situație nemaiîntâlnită în perioada postrevoluționară, ne adresăm mass-mediei și publicului românesc, unităților de învățământ, cadrelor didactice, elevilor și părinților acestora, făcând cunoscute următoarele.

În ziua de 19.01.2024, la Liceul Tehnologic "Theodor Pallady”, urma să aibă loc o întâlnire a elevilor cu Zoe Rădulescu, fost deținut politic, născută în detenție, fiica unui luptător în Rezistență, căzut, în 1949, în luptă cu organele represive ale regimului comunist. În preziua evenimentului, ISMB a intervenit, cerând contramandarea activității, iar ulterior a transmis la Liceul Pallady o adresă în care se spunea: "vă interzicem organizarea de întâlniri cu elevii la care să participle reprezentanții Asociației <<Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei>> și ai Fundației <<Ion Gavrilă Ogoranu>>, cunoscute pentru promovarea unor activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta”.

Luni 22.01.2024, ISMB a transmis o nouă adresă, de astă dată inspectoratelor școlare de sector și tuturor unităților de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în care, invocând din nou solicitarea Instituției Prefectului – Municipiul București Nr. 923 / 18.01.2024, "privind participarea elevilor la seminarii și activități care au ca tematică ideologia de extremă dreaptă în cadrul activităților desfășurate în <Școala Altfel> și nu numai”, solicită "interzicerea organizării de întâlniri cu elevii la care să participe reprezentanții Asociației <Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei> și Fundației <Ion Gavrilă Ogoranu>”,  motivând că acestea ar fi "cunoscute pentru promovarea unor activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta”.

Pe lângă că aceste intervenții sunt abuzive și promovează cenzura în spațiul public, readucând în actualitate teme specifice propagandei oficiale ale regimului comunist dinainte de 1989, ele se află în flagrantă contradicție cu un document oficial al statului român, respectiv Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, care consideră că "abandonată de Occident, ocupată de trupele sovietice și cu un odios regim represiv la putere, România a găsit forța de a organiza cea mai numeroasă și mai activă Rezistență anticomunistă din toate țările est-europene. O categorie specială o reprezintă rezistența din munții României unde, între anii 1945-1965, au luptat cu arma în mână mii de patrioți, cei mai mulți dintre ei căzând în timpul luptelor” De asemenea, documentul de stat sus menționat confirmă că "Rezistența armată anticomunistă a fost o luptă pentru libertate, dar și o luptă pentru supraviețuire, într-o vreme în care libertatea și demnitatea indivizilor, dar și a națiunii române erau călcate în picioare de sovietici și de executanții lor fideli din interior, comuniștii. (…) Partizanii anticomuniști au încercat să prezerve sau să recâștige măcar o parte din demnitatea României. (…) Rezistența armată anticomunistă face parte, chiar dacă nu integral, chiar dacă nu fără rezerve, din acel restrâns trecut recent recuperabil și utilizabil pentru memoria colectivă românească, pentru memoria unei națiuni care are puține momente și fenomene în care să se regăsească după cel mai devastator experiment politic, social și cultural din istoria sa, comunismul.”

Menționăm că Fundația "Ion Gavrilă Ogoranu” a desfășurat, de-a lungul anilor, numeroase activități în unități de învățământ gimnazial, liceal si universitar, punctual sau în cadrul unor parteneriate, acțiuni care s-au bucurat de deosebita apreciere a cadrelor didactice, elevilor și părinților lor, neexistând nici un fel de reproșuri din partea acestora. De asemenea, doamna Zoe Rădulescu, fost deținut politic, profesor timp de 30 de ani, inspector în Corpul de Control al Ministerului Educației (1997) și ofițer pe probleme de învățământ în Ministerul de Interne în timpul ministrului Gavril Dejeu, având gradul de locotenent-colonel (r), a fost de multe ori oaspetele unor licee din București.

Fundația "Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociația "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” își desfășoară activitatea în mod legal, fiind înregistrate în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din cadrul Ministerului Justiției, nefiind niciodată sancționate legal pentru încălcarea legilor României.

Nu există nici un motiv întemeiat pentru ca ONG-urilor înființate în memoria unor personalități ale Rezistenței anticomuniste să le fie îngreunată misiunea de a facilita tinerelor generații, în speță elevilor de liceu, accesul la istoria recentă și la memoria luptei poporului român pentru libertate.

Considerăm că intervențiile abuzive, excesive și nefondate de genul celor două adrese oficiale emise în ultimile zile de Instituția Prefectului – Municipiul București și respectiv de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, sunt calomnioase, de natură a ne aduce grave prejudicii de imagine și de a ne obstrucționa în îndeplinirea scopului așa cum este el stipulat în Statut, respectiv "cinstirea și păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea și demnitatea națiunii române în decursul deceniilor de respresiune prin care a trecut România în ultimul secol.”

De aceea, cerem celor două instituții să-și reconsidere public afirmațiile la adresa organizațiilor noastre, cerându-și scuze, în caz contrat fiind nevoiți să ne adresăm Justiției.

Nu încheiem înainte de a asigura pe toți prietenii noștri, pe urmașii luptătorilor anticomuniști, pe profesori, părinți și elevi, precum și pe toți cetățenii României, că nu ne vom lăsa intimidați de aceste abuzuri și obstrucții, continuând să promovăm, inclusiv în relația cu unitățile de învățământ, memoria celor ce s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea națiunii române.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu                                                 Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei

Președinte,                                                                                       Președinte de onoare,

Coriolan Grigore Baciu                                                                    Zoe Rădulescu

(urmaș de deținuți politici)                 (născută în detenție, fiica luptătorului Gogu Puiu, mort în Rezistență)

 

REPRODUCEM MAI JOS CELE DOUĂ ADRESE ALE ISMB

 

Sursa: BUCIUMUL

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Tabără Octavian-Adrian 23.01.2024 16:48
  Răspunsul nostru:

  www.marturisitorii.ro
 • Tabără Octavian-Adrian 23.01.2024 16:49
  Și https://doxologia.ro/marturisitori-temnitele-comuniste
 • Tic 23.01.2024 17:59
  Eu le spun proștilor din inspectorat,prefectului Bucureștiului ca sunt extremiști in obediență,imbecilitate si desfrau!Iar dlui Alexandru fas ca este extremist in ura față de români,față de creștinism si normalitate!
  Fie-ați ai untoldului cu bolșevismul vostru cu tot,aceasta filozofie de sclavi de chibutz!
  Intrebare pt "educații" din inspectorate( pe prefect nu-l mai intreb, e degeaba): știați că Mihai Eminescu a fost revizor scolar,adică inspector?
 • Sabin G 23.01.2024 20:39
  “ Elevilor de gimnaziu de la Colegiul Național Școala Centrală din București li s-a băgat pe gât, tot fără acceptul părinților, un film de propagandă pentru sinucidere și homosexualism în cadrul materiei „activitate educațională”.
  Și la Safantul Sava s a întâmplat același lucru
 • Radu Comsuta 23.01.2024 20:50
  Trebuie dați în judecată și boicotați în numele adevăratelor valori umane. Lupta se dă pe față.
 • Davinci 24.01.2024 03:19
  vorbesc de ceva timp despre duplicitatea acestui popor roman. needucat care nu își cunoaște istoria care este "pervers , trădător si lingușitor" după cum spunea Caragiale. Adică acest popor joaca la mai multe capete. este religios cind vrea este materialist tot așa in mare est un popor tradiționalist si s-a văzut ce a făcut pe cind Brucan Bruckner îl condamna la moarte si îl si executa (eu unul nu cred ca nea nicu a murit atunci) in zi de CRACIUN . UNde a fost poporul roman? Singurul care bătea pe la ușile ambasadei României in SUA ca nea Nicu sa fie judecat era preotul GH Calciu . UN popor care nu știe să-și onoreze eroii adevărați fac ca un Radu Moraru sa aibă la emisiunea Nasul pe pereții studioului pe Adrian Paunscu nu pe Paul Goma nu pe Gh Calciu sau Eliade, Tutzea, VUlcanescu , Paulescu, Cioran , Culianu etc. Dece oare? Spune ca este roman ca bla, bla... si el joaca la multe capete mai cu seama ca a trecut in tabără Baptiștilor... atras de Mihai Neamțu ce venea in S.U.A. si doar la indmnul meu a reușit sa vina si la o biserica ortodoxa. A si fugit la propriu refuzând sa ne mai intilnim. Mă rog. Sau poate alături de Păunescu sa pună si pe alții dar iată ca nu. Sa nu știe el cu cit plătea Păunescu mercenarii din Cenaclu? 595 leu pe zi pentru vedetele mari dar nu mai jos de 350 . Debutanții semnau state d e595 si luau in mina 150.00. Regii de spectacole cu bonus de nu știu cit la suta pentru ca depășeau spectacolele 12 ore. Bani dați de cenacliști ca gaj ca vor reveni in cenaclu cind se știa ca de acolo nu puteai sa pleci cind vrei tu insa excepții sint bani care erau dați înapoi după 2 săptămîni din noul turneu ceilalți ramâneau pentru dobânzi Bani opriți pentru mesele gratuite pentru șoferii acre erau plătici cu 11 000 pe luna se uita. Bani dați pentru ca sa își cumpere palatul de la cimpina de la cenacliști pentru a fenta fiscul. Coruprea de minori , folosirea politicii pcr in scopuri personale si coruperea de minori erau acuzele lui Bobu si Dincă. Erau reale. Soția de gura lumii unguroaica unde părinții o împingeau spre lumea buna erau îngrijitorii de la palatul de la Câmpina avea 16 ani. l-a salvat spuinind ca și-a modificat datele in buletin. Scrisoarea adresată lui Ceaușescu unde arunca limbi la greu si o voi publica cineva arată cine este Licheaua Inteligență. Asta face domnul Moraru. Goma , Calciu Eliade , CIoran nu sint pe pereții de la Nashul . Dar "Creștinește" îl da pe masonul Adrian Daminescu sa se jelească ... cind sint si alții nu duplicitari , Este o rușine de jurnalist care iată-l ca nu s-a dus o secunda lingă grevați., Nu . Si atunci cum sa nu-și facă loc satanismul, minciuna, tupeul, parvenitismul, cameleonismul, furtul, prostia , servilismul au fost ridicate la rang de virtute. poporul asta nu dorește mai nimic. alege prost si este tolerant cind nu trebuie . orice mișcare de amploare este considerată ca fiind falsă susținută de șmecheri pentru a duce in derizoriu. din păcate acesta este Radu Moraru care sta in căsuța lui si ne vinde tot ce citește prin presa internațională. sosoaca si Lazarus l-au făcut de ris pe cind una face Moraru si alta executa vis a vis de sosoaca.. o rușine de om. mă rog. nu vom reuși ca popor mare lucru. este borna 1989 pe cind au murit nevinovați copii ale căror case sint in doliu de 35 ani si mai nimeni nu se mai duce sa ofere o floare. știu ce înseamnă asta pentru ca am fost persoana publica am dosare la Secu cu scrisori împotriva lui nea nicu. nu sint corigent la nicio materie si am făcut armata la trupe am prins salam de soia, frig, lipsa de medicamente, de mâncare, cernobili, cutremure totul. îmi este sila la ceea ce vad securiști transformați in jurnallisti ca boeru valentin care mi-a fost coleg de liceu. incredibil. Hodor l-a găsit pe cristosu pe listele Secu sau Anca Alexandrescu si soțul ei Dan ANdronic azi divorțați au fost racolați de SIE si articole multe sint in acest sens.Secu a trădat si i s-a dat totul ca acum sa ne învețe sa trăim unde mai vezi un GUSHE acest șarpe cu ochelari care este de o perversitate de necrezut cu vile de neam prost se dau patrioți. Dan Voiculescu, sa nu mai spun de fii sau ginerii de gen de Secu precum Diaconu, Mihutz, Geanina Corondan, Dan ANdronic, Puric,, Besoiu, Albulescu, Pittis, Cornel DInu care sugera luI TZIRIAC SI el securist si lui Năstase sa plece din tara pe 21 penru ca pe 22 va fi ceva.... SI a fost. Ei au scăpat in costume de generali si copii mureau pe străzi. Ot Țiriac spunea ca acei ce nu se vaccinează sa fie dați afara din tara tot așa spunea si Picuraru sau ALexandreasca de la Realitatea. Ciotacu evreu casa de la RAPPS cu BMV in fata casei a fost șef de cabinet pe la un PSD-ist. Turcescu dovedit ca securist. mulți de la ANtena 3 la fel... si nu numai. CUm sa faci România sa miște cu trădători cu șmecheri de șmecheri? Secu nu a tras si i s-a dat uzufructul in toate. Nici azi nu se știe cum a murit. nea nicu sau daca a murit atunci. Dece Nicușor a fost chemat la ordin după cum spune Mizil in Austria ca sa fie dat mort a doua zi? Nimic mai departe. Iliescu si procesul revoluției ... o vrajeaala. O alta evidență este faptul ca România a sărăcit tinzind cam totul iar 6 milioane de romani au părăsit tara si continua. SI Ceaușescu este considerat de toți trădător? Nea nicu a făcut greșeli dar trădător nu a fost. Asta este clar. UN președinte Planta care își bate joc de un popor și-a făcut concediul si nu a mișcat un deget ca sa vina sa moreasca cu oamenii ce stau in frig. NIMIC. Nu suntem poloni, cehi, unguri care s-au luat cu URSS nu ca România unde GObaciov îl dădea jos pe nea Nicu? Citi au protestat pentru Ratziu sau Copos? Lași un Brucan Bruckner si un Neulander Roman un tiran ca Iliescu sa conducă destinele țării? SImplu România a avut cei mai mulți membrii de partid comunist pe cap de locuitor din lume. CIti știu de Calciu , STaniloae, Nae Ionescu , Eliade, Cioran, Mota, Marin , Zelea, Antonescu , Vulcanescu , Voiculescu , GOma , Usturoi , CUlianu, TUtzea, Steinhardt si mulți alți martiri cre au murit in pușcăriile comuniste? Pai după cum spuneam o floare nu se mai duce la Cimitirul Eroilor sau la casele îndoliate.... de 34 de ani. Iată dece nu avem cum sa fim uniți? alții au dus-o bine in fostul sistem de exemplu guralivul BIttman. Evreu după tata cu mătușa care lucra pentru Elena Ceaușescu si mămica doctorul Radio de foarte mulți ani tatăl funcție neoficiala de director la FEA o ducea foarte, foarte bine. NU tu armata nu tu facultate deci pe șpăgi. Ca el mulți. Cum sa te unești cu actori precum azi. Dorel Visan care respira a NEW AGE Si își bate joc de creștinism? Nu avem lideri de niciun fel. Ce a făcut poporul roman pe cind inginerul URSU A fost schingiui si de curind securile care l-au omorit sint liberi? NIMIC. Așa ca acest popor își merita soarta care a rămas ciubucar si șmecher care lasă clanurile sa conducă tara. Foști comuniști la greu si pidosnici ca Adrian Nasatase. Ați știut ca Sorescu a ars la propriu lucirile lui GOma? Poporul ru știe cine este iar intelectualii îl vor mort cu opera cu tot. turnătorii care se dau diszidenti se afla prin Danemarca si Suedia . SI mie mi se propunea sa plec in Suedia pe cind aveam memorii cu singe scrise către Ceaușescu. Am ajuns in America nu am făcut pact cu cei cere îti făceau groapa frate. BUhoiu omul Secu, si citi cit mai citi care ii vedeți azi ca dau din clanțe. Mai știți ceva de zilele morții? Mai știți ceva de securistul TITI IONESCU adică Țiriac atacat prin presa ? I se rupe av ind casa de la RAPPS adică palat pentru o chirie modica data de Petre Roman. Meleșcanu omul massad, Roșca Stănescu a fost securist si mai toți au preluat ziare... Jocul dublu vis a vis de Trump prin Popoviciu? Asta cumnat cu Badea de la Dinamo fiind căsătoriți cu fetele si ele ofițer de Secu ale lui Ion Dincă. PUtrezi de bogați li se rupe de popor de tara. Mîine pleacă din tara si au tot ce le trebuie afara. SI atunci cine sa își mai termita copii la moarte? Azi mai mult ca oricind cuvintele lui TItulescu sint valabile " cit timp România nu va avea relații bune cu RUsia va pierde. " Ca vrem sau nu Rusia este cea care va schimba totul si sint romani care vor accepta pentru ca lipitorile astea nu vor pleca si vor ramine capra pentru UE> totul este distrus pe cind Van Der Spume ne va vinde iarăși milioane de vaccinuri si acceptate de Planta si toți idiotii care conduc România . Așa ca somn ușor popor roman!!!
 • Poenaru2016 24.01.2024 14:48
  O stafie bantuie prin Europa: umbra lui Stalin. In spate la toata actiunea asta se afla sacalii extremisti de la IEW. Si mai mari ca acestea vom vedea !
 • Rusi 24.01.2024 18:07
  Aceasta organizatie terorista Ellie Wiesel nu a fost interzisa?
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani