S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a confirmat azi pentru ActiveNews că sancțiunea elevului Vlad Țăranu, de la Colegiul „George Barițiu” din Baia Mare, a fost anulată. Personajele care și-au trădat misiunea de dascăl și făuritor de caractere a oricărui profesor și l-au pus la zid pe elev, pentru „vina” de a-și iubi Basarabia străbună, scăldată în sângele a mii și mii de români care au apărat-o, ar trebui să-și dea demisia pe loc.

Sancționarea arbitrară a tânărului patriot (foto dreapta), pe 15 martie a.c., chiar de ziua maghiarilor (foto stânga), pentru „vina” de a fi adus la școală abțibilde cu „Basarabia e România” și țara noastră în granițele ei firești, a stârnit revolta civilizată a societății civile românești și profesorilor normali din țară și chiar și din străinătate.

Tânărul de 16 ani participase pe 9 martie la frumoasa manifestare dedicată mucenicilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, care s-a ținut la Monumentul Aripi din București, ocazie cu care a primit și câteva abțibilde de la grupările patriotice prezente, cu mesajele „Basarabia e România”, „Mișcarea Unionistă” și „Eroii nu mor niciodată”. Câțiva colegi de-ai lui au lipit patru dintre acestea în școală. Grav!...

Directoarea Popescu Simona-Valeria și directoarea adjunctă Sălăgean Gabriela-Laura au considerat, aberant, că aceste mesaje „aduc atingere integrității teritoriale” a României, dispunând sancționarea lui cu scăderea notei la purtare și „consiliere psihologică” și umilindu-i mama într-o ședință comună de „auto-demascare” a elevului.

Momentul dramatic este descris într-o emisiune realizată de Marian Dumitru cu Vlad Țăranu în studioul ActiveNews - Starea de Libertate, care i-au oferit tânărului patriot ceea ce i-a fost refuzat pe plan local: dreptul la liberă exprimare.

În urma emisiunii și a mediatizării situației absurde, ca un elev de la un liceu ce poartă numele unui mare unionist să fie sancționat pentru unionism, numeroși membri ai societății civile normale și breslei profesorale au reacționat natural, prin scrisori trimise conducerii liceului, Inspectoratului Școlar (ISJ) și ministrului Educației. Urmare a acestora, după cum ne-a informat un cititor ActiveNews dintre cei care au reacționat civic și după cum ne-a fost confirmat astăzi chiar de către inspectorul școlar general Mihai-Cosmin Pop, sancțiunea nedreaptă a fost anulată.

Dl. Pop a recunoscut că prima încadrare a „faptei” elevului la „atingere adusă integrității naționale” a fost nepotrivită și nefericită iar ulterior aceasta a fost schimbată pentru deterioarea unui bun școlar dar, într-un final, după cum ne-a asigurat inspectorul școlar general, sancțiunea a fost anulată definitiv.

Slavă Domnului și felicitări tuturor celor care s-au implicat!

Emisiunea cu Vlad Țăranu, înregistrată în urmă cu 10 zile și cu o audiență de peste 200.000 de telespectatori numai pe canalul ActiveNews, poate fi urmărită în continuare:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (17)
  • Radu Comsuta 25.04.2024 23:09
    Urrraaa !! Victorie !!!!
    Iată ce înseamnă cuvintele ”în unire stă puterea”. Globaliștii-regresiștii au dat înapoi în fața întregii opinii publice care au pus tunurile societății civile pe ei. Și mai presus de tot este voia lui Dumnezeu care nu lasă răul să-și facă de cap în lumea asta ticăloasă. Dar vrea ca noi cu îndârjire, curaj și credință să continuăm lupta. O luptă care pare aparent fără sorți de izbândă, lupta unui simplu copil cu uriașul Goliat. Dar când Dumnezeu ține țintește prin mâna copilandrului, piatra din praștie zboară direct în fruntea namilei și namila cade cu zgomot mare.

    "Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri..." (Matei 5, 10-12).
  • Carbid 26.04.2024 10:34
    CE globaliști-regresiști? Sunt 3 scursori umane servile si slujitori de slujitori ai satanei, fără coloană vertebrală cum sunt aproape in fiecare conducere a liceelor (pentru că servilismul e criteriul principal)!
    Am vazut cu ochii mei ce e prin licee…”cu renume”! Te crucesti!
  • Radu Comsuta ► Carbid 27.04.2024 22:48
    Aferim! Subscriu!
  • AlxB 25.04.2024 23:21
    Directoarea de carton Popescu Simona-Valeria și directoarea adjunctă de paie Sălăgean Gabriela-Laura TREBUIE DESTITUITE !
    Nu au ce cauta intr-o scoala romaneasca doua individe ce pedepsesc dragostea de tara ta!
    Aceasta situatie trebuie sa aiba o consecinta care sa le fie de invatatura tuturor acelora care mai indraznesc sa pedepseasca romanii patrioti la ei acasa!
    Iar Vlad Taranu trebuie adus in fata scolii si apreciat in fata tuturor elevilor ca un exemplu de adevarat suflet romanesc!
  • @.com 26.04.2024 07:10
    Nu uita psiholoaga, cea care avea misiunea sfanta de a-l reeduca pe "deviationist". Daca i-a spus altceva decat " Imi pare rau ca treci prin ceea ce treci. Sa stii ca uneori adultii, din diverse ratiuni, se poarta ca niste imbecili", daca i-a spus altceva si ea trebuie destituita. Pentru ca rostul ei acolo nu e sa influenteze sau sa manipuleze mintile tinere in interesul maruntilor de la conducerea scolii.
  • Carbid ► @.com 26.04.2024 10:37
    NICI NU ARE CE CAUTA psihologul in școli!
    In școala unde preotul e dat afara pe ușă, intra psihologul pe fereastră!! Și să te ții!
    Societatea bolnavă rău naște psihologi!
  • vasile grozav 26.04.2024 08:01
    În Regulamentul Ministerului, la secțiunea sanctiuni dusciplinare, aplicate elevilor, exista un articol care spune ca dacă in termen de 6-8 săptămâni de la data aplicării unei sancțiuni, sancțiune care s-a aplicat în urma unei abateri disciplinare, elevul nu mai comite nici o alta sancțiune, aceasta poate fi suspendata. Asa ca nu protestul opiniei publice a influențat decizia CA a scolii, ci regulamentul școlar. Ca atare directoarele, inspectoratul și membri CA se fac vinovați, în continuare, de anuz în aplicarea sancțiunii.. Dacă ar fi regretat gestul sau ar fi realizat ca au greșit, ar fi ridicat-o imediat. Asa, au ridicat-o respectând legea, dar fără nici cea mai mica urma de regret. Toți cei implicați în aceasta farsa continuand sa se considere nevinovați. Trebuie sa înțelegem ca Vlad s-a salvat singur prin comportamentul sau. Sunt sigur ca dacă ar mai fi comis o " ABATERE" de același fel, scăderea notei la purtare ar fi rămas definitiva.
    Cu asa dascăli, antiromananismul și antisuveranismul e pe mâini bune. Trist e faptul ca Ministerului Educație i s-a părut justificata sancțiunea și, ca atare, nu a întreprins nici un demers în restabilirea dreptății și al adevărului. La asa șefi, asa slugi în teritoriu. Stăpânii coloniei poți fi mulțumiți. Au pe cine se baza în prezentul și viitorul acțiunilor lor. România trezeste-te.
  • Aly09 25.04.2024 23:22
    Bravo !!!

    Asta arata ca Dumnezeu este mare si ne iubeste doar pe cei care il slavim si facem dreptate in tara cat si lumea asta prin orice nedreptate o vedem si nu trecem nepasatori !!!


    Felicitari inca o data !!!


    Dumnezeule, tatal nostru care esti in ceruri, vie imparatia ta, faca-se voia ta, precum in ceruri asa si pe pamant ... AMIN !!!
  • @yrpr 25.04.2024 23:52
    Felicitări lui Vlad! Esti un exemplu pentru noi toti!

    Multumim celor care l-au sustinut!

    Basarabia si oamenii de acolo sunt frumosi si primitori.

    Merita incercat!
  • Thermidor 26.04.2024 00:26
    Cu Feti-Frumosi ca Vlad Taranu, caruia vom sti sa-i fim alaturi, niciun zmeu nu va birui Sufletul Romanesc.
  • Neanae 26.04.2024 01:10
    Bravo tinere, Vlad dragule EȘTI MARE!
    Dar nu pot să nu mă întreb de ce niște DEȘTEPȚI au ajuns să ia poziția pe care au luat-o față de o expresie de educație și patriotism a unui student impecabil. Am pe undeva ideea ca ar fi aplaudat copios să aibă de a face cu un cretinoid care își “schimbă” sexul sau specia în mod frecvent. Ce fel de societate mai e asta?
    Nu vă e rușine voi ăștia fără valori, fără morală, fără credință ?
  • Blackstar 26.04.2024 07:34
    Vlad este reprezentantul unui reviriment național care fermentează de multă vreme in conștiința multor români, în ciuda propagandei globaliste. Toate cadrele didactice implicate in sancționarea și defăimarea unui elev exemplu trebuie trimise in judecată pentru încălcarea celui mai elementar drept constituțional, DREPTUL LA LIBERĂ EXPRIMARE. Un lider care iubește cu adevărat poporul din care se trage este gata de orice sacrificiu pentru binele acestuia. Vlad Țăranu este o astfel de perspectivă. Ciolacii si Faraonul TUTȘIMUT de la Cotroceni ar avea ce învăța de la acest fecioraș. Altfel degeaba stai pe le festivități cu mâna pe inimă, dacă NU O Ai.
  • Mars.60 Stefan 26.04.2024 13:04
    Faraonul TUT-AND-CAM-MUT de la Cotroceni s-a invatat sa zboare in lux ca Horus pe toate meridianele lumii, iar sclavii din Valea Plangerii trudessc din greu sa-i asigure kerosenul acestuia, altceva nu stie sa faca, nici nu vrea sa invete, are capul in nori.
  • Tic 26.04.2024 09:21
    "Nu stiu alții cum sunt",dar să fi fost Vlad colegul nostru de clasă(1976-1980)de liceu,noi am fi fost cu el!!!!
    Așa eram atunci ,așa era atmosfera la noi,in liceul acela de frunte din provincie.Am mai avut evenimente,nu așa manifeste,dar pe aproape,vis a vis subiecte sensibile politico-istorice,soldate cu frondă din partea noastră și cu înțelegere și acord tacit al profesorilor.Noi eram primii care reacționam la orice privea vreunul dintre noi,inclusiv când o făcea careva boacănă,noi îl "amendam".
    Acolo se începe cu educația civică,socială,in clasă,între copii.
  • Simplu-Mihai 26.04.2024 11:52
    Așa e,a fost atunci,confirm,toți eram pentru oricare coleg sau colegă.
    Dar anii au trecut...
  • Mars.60 Stefan 26.04.2024 13:16
    E frumos ce spuneti, imi aduc perfect aminte acele timpuri binecuvantate. Dar, ..."ce a fost va mai fi" ... si... "dupa ploaie si furtuna, va veni si vreme buna"..., slava Domnului ca inca mai sunt copii luminosi la suflet precum Vlad!
  • Nata 27.04.2024 08:04
    "Personajele care și-au trădat misiunea de dascăl și făuritor de caractere a oricărui profesor și l-au pus la zid pe elev, pentru „vina” de a-și iubi Basarabia străbună, scăldată în sângele a mii și mii de români care au apărat-o, ar trebui să-și dea demisia pe loc."
    NU TREBUIE SA -SI DEA DEMISIA - AR TREBUI SA FIE CONCEDIATE.
    SI ACELASI LUCRU PENTRU POLITIA CARE ARE TUPEUL SA RISIPEASCA ROMANII CARE SE ADUNA IN FATA IMPERTINENTEI FARA MASURA A UNGURILOR LOCALNICI, A LUI VICTOR ORBAN SI AL ALTOR OFICIALITATI UNGURESTI CARE VIN IN TRANSILVANIA DE PARCA AR FI MOSIA LOR INSTIGAND LA URA SI ANTIROMANISM. CINE SIMTE ASA IN TRANSILVANIA, VALEA IN UNGARIA LOR IUBITA! CU POLITIA TRADDATOARE CU TOT.. PLUS NEMERNICII DE LA BUCURESTI CARE SE FAC CA PLOUA.
Ultima oră

22:00

Noaptea arestării demnitarilor (5/6 mai 1950) din perioada interbelică, urmată de uciderea celor mai mulți. Cazul preotului ortodox și istoricului academician Ioan Lupaș, unul dintre liderii românilor transilvăneni în lupta pentru Marea Unire

19:30

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

19:04

Marea Resetare: Reîntoarcerea Fascismului

18:30

CLIMA! Înapoi la războiul împotriva umanității: Adevărul gol-goluț. DOCUMENTAR VIDEO tradus în română

15:00

Corneliu Vlad: Înainte era mai bine?

12:00

6 mai 1990: PODUL DE FLORI - FOTOGRAFII ISTORICE de la cel mai emoționant eveniment românesc de după 21 decembrie 1989

11:00

6 mai: Sfântul și Dreptul Iov, Mult Răbdătorul

23:20

BUCURAȚI-VĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

23:00

Nașterea în Ceruri a savantului Sextil Pușcariu, hăituit de ocupanții bolșevici ca Silviu Brucan (5 mai 1948)

21:30

5 mai: Sfânta Muceniță Irina. La Mulți Ani!

20:30

5 mai: Sfântul Efrem cel Nou, cunoscut ca grabnic ajutător și tămăduitor

11:49

Zelenski de Paști: "Dumnezeu are un galon cu steagul ucrainean pe umăr" – Expoziție de icoane pe lăzi de muniție

00:00

ÎNVIEREA cu Eminescu, sufletul Neamului Românesc: Hristos a Înviat!

23:00

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

22:00

Florin Palas: Învieri întemnițate, evocate de mărturisitoarea Aspazia Oțel Petrescu: ”L-am văzut pe Mântuitorul înălțându-se din grotă. Și am simțit bucuria aceea intensă. Să vă spun drept, nu este ușor de suportat o asemenea bucurie, este copleșitoare”