

Șeful Statelor Majore Reunite ale armatelor americane, generalul Mark Milley, a încercat să bagatelizeze insurecția Black Lives Matter din 2020 pentru a-l împiedica pe Donald Trump să invoce Insurrection Act, susținând că acestea se rezumă doar pe „vopsitul cu spray”.
Această nouă informație halucinantă despre primul militar al Americii se găsește tot în noua carte, Peril, scrisă de ziariștii Bob Woodward și Robert Costa.
În ciuda violențelor de stradă fără precedent care se răspândeau cu viteză în toată America, Milley a continuat să pretindă că ele afectau doar două orașe și că erau relativ calme. Atitudinea generalului era un ecou al modului în care descria CNN protestele BLM: „Înfocate, dar în majoritate pașnice”.
Când Trump și-a exprimat temerea că protestatarii „dau foc Americii”, Milley a replicat:
„Nu îi dau foc. Au folosit sprayuri cu vopsea, domnule președinte. Asta nu este insurecție (…) Suntem o țară de 330 de milioane de locuitori și avem niște proteste minore.”
Generalul l-a mai informat pe președinte că în majoritatea revoltelor nu sunt implicate mai mult de 300 de persoane și că reprezintă o copie palidă a celor din 1968, care au fost provocate de asasinarea lui Martin Luther King, sau cu Bătălia de la Fort Sumter din 1861, care a provocat începerea Războiului Civil.
În realitate, după moartea lui George Floyd, din mai 2020, revoltele Black Lives Matter, au avut nevoie de numai câteva zile pentru a cuprinde aproape toate orașele mari ale Americii, conduse de Democrați.
Jafurile, incendierile, atacurile violente și omorurile au devenit lucruri comune în peisajul citadin american.
Pagubele materiale au fost evaluate la circ două miliarde de dolari. S-au înregistrat 17.000 de arestări.
La un moment dat, protestatarii au ocupat un întreg cartier din centrul Seattle, eliminând total domnia legii pentru săptămâni întregi.
Mai mult, Milley i-a spus lui Trump că protestele sunt explicabile, dat fiind „rasismul” care domnește în America.
„Sunt sentimente refulate din interiorul comunităților care au suferit ceea ce ele percep ca fiind brutalitatea poliției”, a explicat generalul.
Însă, atunci când s-a produs revolta de la Capitoliu, pe 6 ianuarie 2021, Milley a declarat fără să clipească că „este o tentativă de lovitură de stat și nici mai mult, nici mai puțin decât «trădare»”, scriu cei doi autori ai cărții.
Faptul că Donald Trump nu a reacționat cu mai multă forță și determinare împotriva revoltelor BLM l-a făcut să pară slab și nehotărât, pierzând o parte din elanul politic pe care îl afișa cu un an înaintea alegerilor.
Potrivit mai multor relatări, Trump ar fi dorit să invoce Insurrection Act și să îi încredințeze lui Milley conducerea trupelor Gărzii Naționale pentru a pune capăt tulburărilor și a restabili ordinea publică.
Intenția președintelui ar fi dus la o scenă „tare” între el și general, soldată cu țipete. Milley a refuzat categoric să preia comanda.
Același Milley a fost responsabil de retragerea catastrofală a trupelor din Afganistan, lăsând în urmă mii de americani captivi ai regimului talibanilor.
În luna iunie 2020, în loc să fie preocupat de organizarea retragerii, Milley părea mai îngrijorat de „turbarea albă” și de rasismul care amenință America.
În aceeași carte a lui Woodward și Costa, Milley este acuzat de trădare, dat fiind că, la sfârșitul mandatului lui Donald Trump, a contactat China și a promis că o va avertiza de orice eventuală operațiune la adresa sa.
Realizatorul Fox News, Tucker Carlson, a calificat această dezvăluire „unul dintre cele mai înspământătoare lucruri care s-au petrecut vreodată în istoria acestei țări.”
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Trezirea!!!
"The Act empowers the U.S. president to call into service the U.S. Armed Forces and the National Guard:
when requested by a state's legislature, or governor if the legislature cannot be convened, to address an insurrection against that state (§ 251).
Adica, nu se poate trimite Garda Nationala si Fortele Armate intr-un stat decat cand cere legislatura statului sau guvernatorul, daca legislatura nu se poate intalni in legatura cu problema insurectiei impotriva statului.
Trageti concluzia logica: daca guvernatorul Minnesotei-Democrat sau legislatura Minnesotei-Democrata nu i-au cerut ajutorul formal lui Trump, acesta nu avea cum sa invoace Actul si nici nu avea cum sa trimita armata acolo. Caci acolo activa BLM in vara lui 2020 cu preponderenta. Garda Nationala este statala, raspunde dual, statal si federal. Si, atentie! -in iunie 2021, nu 2020, in timpul unei audieri in Congres, Milley a spus ca vrea sa stie el ce e cu "furia alba". Sincer, nu tin minte luna, dar stiu sigur ca e 2021. Atentie mare la ce scrie in general Bob Woodward. TREI carti despre Trump:"Fear"-2018, "Rage"-2020 si "Peril"-2021. In plus, verificati informatiile legate de faptul ca Bob Woodward ar fi un operator al "Deep State" inca de pe vremea Watergate in 1972.
In plus, toata planeta vedea la televizor cum "furia neagra" dadea foc la cladiri, afaceri ale negrilor, apropo, distrugeau si furau de peste tot, numai Trump nu vedea nimic, caci el era un pic orb, nu avea acces sau/si era si un pic inapoiat mintal, saracu'! Nu stiu daca aveti aceeasi impresie, dar si aceasta carte, la fel ca si celelalte doua, "Fear" si "Rage" este denigratoare la adresa Presedintelui Trump. Nimic nou, dealtfel!
Dex.ro:
DETERMINÁ vb. I. tr. 1. A fi cauza imediată a unui fenomen sau proces, a unui lucru; a condiționa, a cauza. 2. A stabili cu precizie; a lămuri, a preciza. ♦ A deduce; a calcula (pe baza unor date anumite). 3. A hotărî la ceva, a convinge, a decide (pe cineva). 4. A preciza, a lămuri sau a restrânge sensul unui cuvânt, al unei propoziții. [P.i. detérmin și determín. / < fr. déterminer, it., lat. determinare].
DETERMINÁT, -Ă, determinați, -te, adj. 1. Care a fost precizat.care a fost stabilit. 2. (Despre cuvinte sau propoziții) Al cărui sens este precizat de alt cuvânt sau de altă propoziție. – V. determina. Cf. fr. déterminé.
Am o rugaminte la toti cei care tin la romanism: "determina" nu inseamna in romaneste "hotari", atentie la intelesul exact, la complementele utilizate, iar "determinat" nu inseamna "hotarat", asa cum "determinare" nu inseamna "hotarare"!! Ca sa ne respectam mostenirea stramoseasca inseamna sa ne respectam si limba. Inteleg neologismele, dar aici NU este un neologism. Este un cuvant bine...determinat in limba romana.
Este pacat sa ne saracim limba in felul asta!
https://www.dailywire.com/news/dem-congressman-blows-a-hole-in-bob-woodwards-new-book-peril?itm_source=parsely-api&utm_source=cnemail&utm_medium=email