
Vizita recentă a șefilor de stat major ai armatelor franceze și britanice la Kiev marchează un nou pas în consolidarea cooperării dintre Ucraina și aliații săi occidentali. În contextul acestor consultări, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat cu încredere că trupele franceze vor fi printre primele desfășurate în Ucraina în cazul unui acord de încetare a focului: „Discutăm despre o prezență terestră, aeriană și navală. Și despre apărare antiaeriană”, scrie La VoixDuNord, preluat de mariustuca.ro.
Șefii de stat major ai armatelor franceze și britanice s-au deplasat vineri la Kiev pentru a discuta cu autoritățile ucrainene despre garanțiile de securitate care ar trebui implementate în cazul unui acord de încetare a focului. În cazul unui astfel de acord, Volodimir Zelenski s-a declarat convins că „trupele franceze vor fi printre primele” care vor fi desfășurate în Ucraina. Deși un acord de armistițiu sau chiar de pace pare încă departe, Ucraina se pregătește în acest sens împreună cu aliații săi.
Șefii de stat major ai armatelor franceze și britanice au fost vineri, 4 aprilie, la Kiev pentru a discuta despre garanțiile de securitate ce ar putea fi implementate în cazul unui armistițiu sau acord de pace, a anunțat ministrul francez de externe, Jean-Noël Barrot. „Va exista, mai devreme sau mai târziu, o nevoie de capacitate militară sau de reasigurare, chiar și în cazul în care se ajunge la pace. De aceea, șefii noștri militari se vor afla astăzi la Kiev pentru a avansa în acest demers”, a declarat oficialul francez.
În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri seară, președintele Volodimir Zelenski a revenit asupra acestei întâlniri, pe care a calificat-o drept „serioasă și constructivă”. „Nu este prima întâlnire, dar a fost una fundamentală, printre cele mai importante. Și este extrem de important că, de acum înainte, vom lucra în acest format permanent, cu rezultate concrete”, a declarat președintele ucrainean.
„Pe uscat, în aer și pe mare”
Zelenski a estimat că trupele franceze, alături de cele britanice, vor fi printre primele desfășurate în Ucraina în cadrul unui eventual contingent european care să supravegheze respectarea armistițiului. „Sunt absolut sigur de asta”, a adăugat el.
Câți soldați vor fi trimiși și cu ce echipamente? „Nu pot spune acest lucru, acestea sunt detalii stabilite între noi”, a răspuns liderul ucrainean.
„Discutăm despre o prezență terestră, aeriană și navală. Și despre apărare antiaeriană. Și despre alte aspecte mai delicate”, a scris el vineri seară pe Telegram. „Ne vom întâlni săptămânal la nivel militar. Partenerii noștri încep deja să înțeleagă foarte bine de ce are nevoie Ucraina.”
Totuși, speranțele pentru o încetare a focului par încă departe. Vineri după-amiază, armata rusă a lansat unul dintre cele mai grave atacuri din ultimele săptămâni asupra orașului Krivoi Rog, localitatea natală a lui Zelenski. Bilanțul provizoriu indică 18 morți, dintre care 9 copii, și aproximativ 40 de răniți.
Washingtonul își pierde răbdarea
În același timp, Kremlinul întârzie să răspundă propunerii americane privind un armistițiu, fapt care pare să irite Casa Albă. „Vom ști în câteva săptămâni – nu luni – dacă Rusia dorește cu adevărat pacea în Ucraina”, a declarat vineri șeful diplomației americane, Marco Rubio.
„Președintele Trump nu va cădea în capcana unor negocieri interminabile despre negocieri”, a avertizat secretarul de stat american după o reuniune NATO la Bruxelles. Potrivit acestuia, ucrainenii și-au arătat „voința” de a implementa un armistițiu total pentru a crea spațiu de negociere.
Secretarul de stat american a mai menționat și vizita la Washington, în această săptămână, a lui Kirill Dmitriev, emisar special al lui Vladimir Putin – prima vizită a unui oficial rus de rang înalt în capitala americană de la începutul ofensivei asupra Ucrainei, în februarie 2022. „Va pleca de aici cu un mesaj. Și acel mesaj este că Statele Unite vor să știe dacă sunteți sau nu serioși în privința păcii”, a spus Marco Rubio.
VIDEO:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Singurii pentru care nu este vorba de bani irosiți din taxe sunt actorii complexului militar-industrial care râd până la bancă de atâta prostie a maselor care se lasă speriate de un pericol care nu există.
Faceți oamenii să se teamă și gândirea lor logică devine paralizată. Si, uite așa, dupa colț rânjeste hâd războiul mondial! Imperiile financiare si politice se cladesc pe munții de cadavre ale oamenilor creduli si inocenți.
Rusia este de departe cea mai mare țară din lume, cu cantități uriașe de bogății naturale și o populație relativ mică pentru un teritoriu atât de mare. Nu are nici cel mai mic interes să înceapă un război sângeros cu Occidentul pentru a obține mai mult pământ și resurse.
Este implicată militar în Ucraina doar pentru a pune capăt în cele din urmă acestui război nazist de epurare etnică, și care nu este decât un exemplu a ceea ce se întâmplă la scară generală și a fost inceput de Poroshenko si perpetuat de Zelensky:
Urmariți pe YouTube:
Poroshenko vorbind despre ce le va face copiilor ucraineni de etnie rusă:
(2014) Poroshenko:
«Their children will hole up in the basements – this is how we win the war! [ENG SUBS]»
https://www.youtube.com/watch?v=aHWHqj8g7Bk
La doi ani după anunțul lui Poroșenko:
(CNN 2016)
«UKRAINE: DONETSK CITIZENS CRIPPLED BY WAR»
https://www.youtube.com/watch?v=1fsMqYqHnN0
Cine sunt toți acei ucraineni care au vrut să eradicheze toți ucrainenii de etnie rusă din țara lor?
Pe lângă "Svoboda", în Ucraina există "Azov" și "Sectorul de Dreapta", aproape toți neonaziști. Mulți dintre ei.
Priviți unul dintre aceste grupuri de neo-naziști defilând în Ucraina:
(BBC 2014)
«TORCH-LIT MARCH IN KIEV BY UKRAINE’S RIGHT-WING SVOBODA PARTY – BBC NEWS»
https://www.youtube.com/watch?v=tHhGEiwCHZE
Despre lovitura de stat violentă din timpul Maidanului in care implicarea USA s-a facut prin Victoria Nuland:
«Ukraine On Fire – Oliver Stone Documentary (2016)»
https://www.youtube.com/watch?v=RtZYJ9xO5P0