Rușii și ucrainenii continuă să se bată pe Insula Șerpilor care aparține românilor

De Andrei Nicolae  /  

Imagini ucraineni cu unul dintre atacurile asupra Insulei Șerpilor

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a suferit pierderi grave în încercarea de a recuceri Insula Șerpilor, străvechi pământ românesc: Zeci de militari, 30 de drone, patru avioane. „Campania nesăbuită de PR a regimului de la Kiev de a cuceri Insula Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei s-a soldat cu un dezastru pentru Forțele Armate ale Ucrainei”, a declarat marți reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, citat de ȘtiripeSurse.

De cealaltă parte, Ucraina susține că a distrus infrastructura de pe Insula Șerpilor și o navă militară - VIDEO AICI - iar Marea Britanie afirmă că bătălia pentru Insula Șerpilor continuă și azi, potrivit unei știri Reuters citate de Daily Mail.

Ordinul de a ataca Insula Șerpilor, în timpul căruia forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, a fost dat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la sfatul consultanților britanici, în ciuda obiecțiilor conducerii forțelor armate ucrainene, susține agenția rusă de stat Tass, citând o sursă din structurile de putere rusești citată de asemenea de ȘtiripeSurse.

„Această aventură s-a încheiat cu un dezastru pentru Ucraina. Campania nesăbuită de PR a regimului de la Kiev de a cuceri Insula Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei a dus la moartea fără sens a peste cinci duzini de militanți ucraineni și militari din unitățile de elită ale Forțelor Armate ale Ucrainei, la pierderea a patru avioane, zece elicoptere, trei bărci și treizeci de dispozitive de vehicule aeriene fără pilot”, a declarat departamentul militar al Federației Ruse, potrivit agenției de stat ruse Tass.

„Astăzi, militarii ruși au găsit alte trei cadavre ale unor sabotori ucraineni aduse de mare pe țărm. Acum, ca urmare a eșecului operațiunii de la Kiev, pe Insula Șerpilor au rămas 27 de cadavre de militari ai unităților forțelor speciale ucrainene și naționaliști”, a declarat Konashenkov.

„Aș dori să remarc faptul că un alt vehicul aerian ucrainean fără pilot Bayraktar TB2 a fost distrus de sistemele de apărare aeriană rusești în această după-amiază în zona insulei Șerpilor", a mai spus el. Potrivit lui Konashenkov, în acest fel, regimul de la Kiev a pierdut în ultimele trei zile doar 30 de vehicule aeriene militare fără pilot în zonă, dintre care nouă au fost drone de atac Bayraktar TB2. „Toate vehiculele aeriene fără pilot la bord au fost implicate în "campania de PR" eșuată a regimului de la Kiev pentru a cuceri Insula Șerpilor în ajunul zilei de 9 mai, Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a adăugat Konashenkov.

„În total, în cursul unei încercări absurde de a cuceri insula din punct de vedere militar, regimul de la Kiev a pierdut trei bombardiere Su-24 și un avion de vânătoare Su-27 în zona Insulei Șerpilor. Au fost distruse 10 elicoptere ale Forțelor Aeriene ucrainene. Dintre acestea, au fost doborâte trei elicoptere Mi-8 cu trupe de debarcare la bord, un elicopter de sprijin Mi-24. În plus, alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24 implicate în operațiune au fost distruse la sol în apropierea așezării Artsyz, regiunea Odesa”, a declarat el.

Konashenkov a adăugat că trei bărci de asalt blindate ucrainene "Centaur" cu asalt amfibiu la bord au fost de asemenea distruse în mare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • George 11.05.2022 14:14
  Să se bată, până la ultimul om... să mergem noi să înfigem steagul. Vorba aia, dacă doi se bat, al treilea câștigă!
 • Constantin8 11.05.2022 16:55
  Este chiar o ironie a sortii sa ii vedem pe slavii si slavo-mongolii din est cum se macelaresc intre ei pentru o bucata de pamant romanesc.
 • Codreanu 12.05.2022 09:16
  ,,. regimul de la Kiev a pierdut trei bombardiere Su-24 și un avion de vânătoare Su-27 în zona Insulei Șerpilor. Au fost distruse 10 elicoptere ale Forțelor Aeriene ucrainene. Dintre acestea, au fost doborâte trei elicoptere Mi-8 cu trupe de debarcare la bord, un elicopter de sprijin Mi-24. În plus, alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24 implicate în operațiune au fost distruse la sol..."
  .... nu-i problemă, o să fie înlocuit totul de Biden, pe banii amerlocilor și de Ursula pe banii eurlocilor ( inclusiv a românilor)....cat despre insulă să se bată pe ea până nu mai rămâne unul, nici rus nici ucrainean.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol