Rusia amenință: Construirea unei noi baze NATO în România va transforma Bucureștiul în țintă

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

Foto: Publicația rusă Life.ru - „O nouă bază NATO în România, la o sută de kilometri de Odesa”

Foto: Publicația rusă Life.ru - „O nouă bază NATO în România, la o sută de kilometri de Odesa”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apariția unei noi baze NATO în România nu numai că va determina Rusia să ia măsuri pentru a-și consolida securitatea în regiunea Mării Negre, dar va deveni o amenințare serioasă în primul rând pentru București.
 
Pentru că, în cazul unui conflict deschis între Rusia și NATO, baza va deveni una dintre cele mai apropiate ținte pentru lovituri ale trupelor rusești. În plus, ar putea încuraja Rusia să elibereze cât mai repede Odessa și Nikolaev de sub regimul nazist de la Kiev și să obțină acces direct la Transnistria, scrie publicația rusă Life.ru.

Potrivit analiștilor, construcția unei noi facilități militare NATO în apropierea granițelor rusești poate urmări mai multe obiective – de la cele operațional-tactice la cele strategice – cu gândul la viitor. Potrivit lui Boris Rozhin, expert la Centrul pentru Jurnalism Militar și Politic, cel mai evident obiectiv tactic al construcției bazei din România este acela de a rezolva problemele de aprovizionare logistică ale Ucrainei.

România este unul dintre nodurile prin care se aprovizionează Ucraina cu arme și trupe și, prin urmare, este vorba de o extindere a oportunităților de transport și logistică care vizează, pe de o parte, intensificarea fluxului de echipamente militare și de oameni către Ucraina. Pe de altă parte, programele de pregătire a personalului pot fi organizate acolo, adică mai aproape, astfel încât soldații să nu fie nevoiți să călătorească mult în Europa de Vest”, a explicat Boris Rozhin.

Expertul militar, colonelul în retragere Viktor Litovkin, consideră că construcția unei noi baze în România este dictată de obiective strategice și este legată de dorința SUA de a-și consolida poziția în regiunea Mării Negre, deoarece Pentagonul înțelege perfect că Ucrainei i se va tăia accesul la mare de către Rusia.

”Azi, mâine, regiunile Mykolaiv și Odessa vor deveni parte a Federației Ruse. Statele Unite trebuie să își consolideze poziția în Marea Neagră pentru a contracara Rusia. Pentagonul nu a reușit să se stabilească în Crimeea. Nu a reușit nici în Ucraina – Rusia poate lovi trupele americane de acolo. Prin urmare, acestea vor fi staționate în România”, a declarat Litovkin.

”Președintele l-a însărcinat deja pe ministrul apărării, iar acesta, la rândul său, a dat instrucțiuni comandamentului Flotei Mării Negre să intensifice activitatea pentru a reduce această amenințare. Bineînțeles, va trebui să ne sporim prezența în Crimeea, să preluăm controlul asupra zonelor Nikolaev, Odessa și așa mai departe. Să fim în deplină pregătire pentru a interveni în acțiunile americanilor în spațiul aerian neutru al Mării Negre”, a mai declarat Viktor Litovkin.
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • Dinu Dușceac 21.03.2024 18:24
    Aha, deci in prezent Bucurestiul nu este o tinta pentru rusnaci.
  • Patriot Roman 21.03.2024 18:39
    Ăia de au luat decizia de a construi cea mai mare baza NATO din Europa, asta au și dorit! Sa ne puna ținta pe spinare!
  • viorel craciun 21.03.2024 20:15
    Apoi , daca stam si ne gandim , DE CE SA FIE RUSII INVIDIOSI CAND SI EI AU FACUT LA FEL IN ANII 50 , EI CU " COMINISMUL , Astia ,mai democratic , si mai actual " trebuie sa fim multumiti ca 500 milioane euro, raman in tara , pe constructii , etc ,etc , SI NU ZBOARA CA " ALTE MILIARDE DE EURO " , PE " COVID " PE INARMARE " IN COREEA DE SUD " In orasul in care am crescut si traiesc , era " O ZONA DE BLOCURI "
    facute in anii 50 , pentru " ARMATA ELIBERATOARE RUSA " , dupa ce au plecat " RUSII " in anii 60 blocurile au fost repartizate la cadrele militare romane sau la alti cetateni in care traiesc astazi , urmasii , urmasii lor, DECI SA NE BUCURAM CA " AVEM UN NOU CARTIER LA CONSTANTA , LANGA LACUL SIUTGHIOL , BINE ALES , PENTRU " ARMATA AMERICANA CARE ne APARA " de hunul de la est , la fel ca in anii 50
    ARMATA RUSA , care ne apara " de imperalistii I DE LA VEST " se pare ca " ciclic " suntem la fel de " aparati de prostia noastra " Deci oricum peste 10 , 15 anii ca si in GERMANIA , nu vor " pleca americanii cu baza lor "ea ramne la Siutghiol la Constata , pentru viitoarele cadre militare romane si urmasii , urmasii lor DECI SIMPLU
    CA IN CARTIER LA BORFASI , " DAI BOSS-ului cei al BOSS-ului ( NATO in cazul in speta ) cu axioma DE MAIDAN " FII MULTUMIT CA ITI PICA SI TIE CEVA si vei ramne dupa cu CEVA "
  • Quintessence 21.03.2024 20:44
    Cam suspecta decizia de "construire" a unei baze NATO imediat dupa ce Romania a castigat procesul cu Rosia Montana. Se vehicula ca scotoceau prin Ucraina dupa un anumit artifact fara de care nu pot sa-si finalizeze planurile criminale. Se pare ca nu l-au gasit si vor incepe scobarlirea dupa el pe teritoriul Romaniei.
    ***
    In timp ce europenii dorm pe ei, ia uitati ce ni se pregateste:
    EU Artificial Intelligence Act – EU Parliament Adopts Groundbreaking Regulatory FrameworkEU Artificial Intelligence Act – EU Parliament Adopts Groundbreaking Regulatory Framework
    https://www.natlawreview.com/article/eu-artificial-intelligence-act-eu-parliament-adopts-groundbreaking-regulatory-0
    https://www.youtube.com/watch?v=JhJ1EaoTDtQ
  • crazy bobz 22.03.2024 01:17
    pentru asta:
    https://identitatea.ro/rosia-montana-singurul-loc-din-lume-in-care-se-gaseste-aur-monoatomic/
  • coategoale 21.03.2024 21:52
    De când Piața Universității s-a vândut
    Tot centrul țării-i bun pierdut
    Și totuși ni-i tare cu bănat
    Când Bucureștiul este cercetat
    Zicem, NU poate fi adevărat
    Că merită să fie iar ouat
    Asa cum Fiul Omului ne-a relevat

    Dacă Bucureștiul NU-i nici cumenist, nici fariseu
    NU are nici fast, nici mândrie ca un zeu
    NU are extremism politic de duzină
    Cuvintele de ură NU-s uzină
    Om pe om NU orbește cu aur și sclipiri
    NU-s surzi la glasul bunei învoiri
    Inicerii harnici NU lovesc cu sete
    Îndureratul de nedreptate NU-i luat în ghete
    NU-s vracii flămânzi dupa câștig
    NU tainic ei presară în leacuri pipirig
    Nici NU declară apoi bolnavul c-a murit
    De-o invenție cu nume de covrig
    Vai cinurile NU-s din pruncul avortat
    Din om în canibal NU-i reformat
    Cu siguranță proorocia e rostită la beție
    Din ignoranță crasă și prostie

    Dar noi, oamenii cei din popor
    Să n-ascultăm prea-bunii din televizor
    Cand gluma lor s-a-ngroșat cu fiere
    Apocalipsa tainică ne cere cu putere
    Lacrimile pocaintei și mierea din durere

    Reddit darul_renuntarii_la_putere
  • Aly09 21.03.2024 23:08
    Idioțiii ăștia vânduți lui Lucifer cu toții, așteaptă cât de repede să ne arunce în război !!!

    Doamne Dumnezeule scapă-ne de ei !!!
  • Nick Cohen 22.03.2024 01:55
    Le urez rusilor succes , sa-i tinteasca pe aia care au aprobat bazele americane !
  • Radu Comsuta 22.03.2024 07:41
    Păi ăia sunt haholi veniți pe la noi. Au un cartier nou prin București. Și-au tras frumușel legea din condei să le țină lor partea. Ești pasibil de tot felul de amenzi și târâri prin tribunale dacă îi lezezi cu ceva sau se simt ca fameia ia rea de muscă, jignită în onoarea ei, etc.

    Legat de faptul că vom fi o țintă clară pentru ruși, mai ales Bucureștiul, este evident fără doar și poate. În poezia lui inspirată, *Coategoale a menționat faptul cu ”ouăle” roșii aruncate peste București atunci când ne-au bombardat americane din 4 aprilie 1984. Iar apoi au mai ”ouat” peste Bucruești și nemții. Însă potrivit profeției părintelui Arsenie Boca mărturisite de două doamen, preoteasa Lucreția Anghel și Paraschiva Anghel, când se va ”oua” asupra Bucureștiului a treia oară acesta va fi șters de pe fața pământului pentru că acolo ”forfotesc” păcatele. Cu partide ca USR la putere și actori (bufoni) politici ca Johaniis, Ciolacu, cioclii apocaliptici ca Arafat, Gheorhiță și alții, nu mai e de mirare că acolo forfotesc păcatele. Mai ales cele venite prin proiecte politice care-ți fac părul măciucă.

    Partea bună va fi ca atunci când toate acestea se vor întâmpla purtătorii de chipă la vedere sau mai pe ascuns se vor speria așa tare încât vor fugi din România cu tot cu bagaje, cu cățel și cu purcel, lăsând țara pe mâna românilor. Le doresc încă de pe acum călătorie însprâncenată și să nu mai aud de ei prin țară !!

    PS: rușii îi ”iubesc” așa tare pe respectivii menționați ca pe Zelenski și nasiștii lui !!! Până la urmă cui pe cui se scoate.
  • RomeoB 22.03.2024 07:30
    Sf Ioan Hozevitul avertizeaza intr-o poezie ca acolo unde este multa desfranare, "vor suiera gloantele". Pai in timpul verii, litoralul reprezinta "capitala desfraului din Romania". Nu trebuie sa fim surprinsi. Mai grav este cu pacatele contra firii: acolo va veni foc din cer !
  • Simplu-Mihai 22.03.2024 08:40
    În 5 martie anul trecut( 2023) am scris câteva rânduri tot la un articol referitor la bazele militare americane de pe teritoriiul României,aici în urma unui articol.
    Acordurile sunt semnate pentru 4( patru) baze militare noi din care două în DELTA DUNARII!!!! Incă din 2005!
    Sub atenta îndrumare a securiciului dan radu rușanu (fiia' r numele uitat) leprele de parlamentari șmenari au ratificat în atentie 20 de secunde aproape în unanimitate,desigur pe noi nu ne-au întrebat.Printre nemulțumiți,surpriză,Ponta,care a și luat cuvântul pentru a-și justifica demeresul.
    Situația recentă, eu cred că nu e altceva,decât punerea în practică a acelui acord!
    Că e bine sau nu,n-am să comentez( oricum nu ține cont nici mama dracului de ce zicem noi,populimea)
    Iar faptul că suntem pe ținta radarelor Rusești,stimatți prieteni să nu fim naivi,suntem acolo de la aderarea OTAN.
    Dacă mai aveam dubii, de când au abgradat bateriile de la Deveselu( acuși câteva luni pe șestache,știți când a scăpat seful Mst major porumbelu' pă goarnă nu mai există nici un dubiu,acele baterii pot să execut foc agresiv cu încărcătură inclusiv nucleară de tip Tomohawk,asa că nu văd agitația...
    Informațiile sunt în toată splendoarea lor dovedite,argumentate,vizibile într-o emisiune de acu' trei săptămâni pe youtube
    prezentate de pr. V. STAN!
    Vă salut cu respect,indiferent de opinii.
  • Davinci 22.03.2024 09:17
    Cita naivitate pentru România din nou cu pantalonii dați jos si in poziția de capra. Faptul ca rusia nu a cucerit in trezi zile Ucraina nu a stat in impotență ei de a o face ci politic. După sancțiuni și-au dat seama ca vor fi mai puternici si s-au lamentat la "Intervenție militară" după cum au spus si asta pentru ca țările au votat după cel de-al doilea război Mondial pentru statele care vor face propaganda fascista sa fie "vizitate" cu o intervenție militară. Bandera si zvasticile folosite de "curajoși " ucrainieni au fost suficiente. INtre timp Trump a căzut si rușii știau ca s-au furat alegerile. Trădarea papei pe fondul neo marxismului promovat de Soros de Schwabb de Rotchchild si Obama a fost suficient. Intre timp lumea adormita înțelegeau ce doreau globalistii prin propaganda LGBTQ prin migrații si războiul din Ucraina. ACordul de la Minsk nu a fost făcut public de europeni care prin UE port voce si comsimatorii de arme americane si combustibil își arătau colții . VIctor ORban ii denunță pentru propaganda LGBTQ pentru războiul aiurea din Ucraina si migrațiile ce veneau. Dar si pentru distrugerea agriculturii si promovarea fainei de greieri si carne artificială. SI asta prin URsul van Der spume fostă in min aramtei in Germania si data afara apoi ajunsa aici la UE o demență care primește bani mulți pentru vaxxinuri d Ela Pfizer si ea si soțul ei. Profita de cerșetoria României care a adus-o la bucuesti pentru a-și lansa candidatura pe cind in alte tari nu avea șansă. Oricum nu au fost prezenți mult membrii UE> dar acolo sint puși si nu aleși iar protestele din Europa împotriva lor este uriașă. Au schimbat regulile jocului in timpul jocului. Vor o societtate fără Dumnezeu si pusă cu botul pe labe dezarmindu-le si facindu-le sclave. VIctor ORban insa nu a cedat si bine a făcut cel puțin el este demnitatea noastră clara in Europa pe lingă șmenarii trădătorii politici din mai toate statele unde România conduce. România cumpara orice pentru a fi apărată. Oare cum va fi apărată? S-a gindit cineva citi ruși sint in România din servicii si nu numai? S-au gindit ca un război cu România va fi făcut altcumva unde poporul va fi provocat? INcendii, acte de sabotaj , aruncat cu dolari pe străzi si altele ce fac parte din altfel de război unde romanul azi nu dorește sa meargă la război pentru Ucraina. Din contra fuge unde vede cu ochii. Lașitatea asta se știe de ani si ani. Populație ca popor nu mai este are o preocupare acuta in prețul la carne de Paste si Crăciun. El s-a văzut cit este de creștin pe cind Pingelica era omorit de Saul BRuckner si Nelander Roman dacii de daci chiar in zi de Crăciun. SI ce au făcut? nimic. Azi îl regreta pe Pingelica si este normal cind ai dotirii imense si o casa politica cu pantalonii dați jos plină de șmecheri de analfabete de trădători. Așa ca luați-va gindul de la un război convențional cu rușii. rușii au mulți adepți in Europa si in România. Așa ca aia veniți din Franța care sint mercenari si așa mai departe cred ca vor fugi. Rugați-va sa nu fie război pentru ca sint mulți împotriva noastră după trădările făcute.... dar si de cele prezente... Capete seci !
  • viorel craciun 22.03.2024 13:21
    Un articol foarte corect si bine fundamnetat , dar poate daca tot suntem aici , privind " PINGELICA " si locul lui real in intermedierea din anii 70 , conflictul EGIP-GAZA-ISRAEL ( sustinut dintr-o parte de americani ) din alta de rusii , cu rolul lui " PINGELICA " de atunci , fiidca a " fost mai pregatit ca rusii la vremea aceea " , cu informatiile acestor " securisti nemernici " din vremea aceea ( multi morti si nestiuti acum ) , dupa care sa nu uitam , imediat " fuga lui PACEPA " in Occident , ( razbunarea rusilor prin omul lor Pacepa privind pedeapsa imagini " informativa" a lui " Pingelica " ca intermediar " peste ei , in conflictul EGIPT-PALESTINA -ISRAEL ,De aceea nu trebuie sa uitam acum " INTERESUL LUMII ARABE( islamice , recte Turcia ,Iran , Siria etc, etc ) IN " promovarea si sustinerea financiara a NOILOR " PINGELICA " in ROMANIA in paralel cu ISRAELUL ca atunci in anii 70 ( SITUAITA este aceeasi acum cu GAZA ca in anii 70, dar "ROMANIA " NU MAI ARE UN SISTEM DE SECURTITATE CA atunci , si nici macar un " PINGELICA " CA ATUNCI sa intre la " INTERMEDIERE SI NEGOCIERE " pentru BALCANII DE SUD-EST.
  • NDorin 23.03.2024 17:20
    Foarte bine, foarte bine, Domnul știe ce e bine !
Ultima oră

22:38

Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

22:11

“Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

21:45

Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

21:30

Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

20:43

Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

19:44

”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

19:18

Nu orice mână întinsă primește șefia NATO

18:19

VIDEO LIVE: Conferință ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului asupra vieții biologice, psihologice și duhovnicești a omului contemporan”

18:04

Mihai Tîrnoveanu: Cum au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane - “Am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată treceau batalioanele”

17:07

George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

16:00

Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

15:38

BANII sau LIBERTATEA. De ce le-a spus Elon Musk publicitarilor care au părăsit X ”Go F*ck Yourself”

13:48

Literatura pentru Copii și Fuga de Suferință

13:40

Consiliul Județean Covasna, obligat de Curtea de Apel Brașov să înlăture tăblițele bilingve cu denumirea localității Valea Mare

13:32

Doliu la Jandarmeria Suceava! Un subofițer aflat încă în activitate a murit subit la 55 de ani