România, teatru de război? Cea mai mare bază NATO din Europa se construiește la Kogălniceanu

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Euronews

Foto: Euronews

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România construiește cea mai mare bază NATO din Europa.
 
În România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa, cu un cost de construcție de 2,5 miliarde de euro, potrivit Militarnyi.

Euronews a relatat despre acest lucru.

Construcția va extinde Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Române. Baza va avea o suprafață de 2.800 de hectare și un perimetru total de 30 de kilometri.

Baza va găzdui 10.000 de militari NATO și familiile acestora.

Baza din județul Constanța va fi dotată cu piste, hangare pentru aeronave, spații de depozitare și desfășurare a armamentului, combustibil, echipamente de antrenament, școli, grădinițe, magazine și un spital.
 
Euronews a scris în acest weekend că lucrările la infrastructura de bază a bazei, cum ar fi drumurile de acces și rețeaua electrică, au început. În cele din urmă, sunt de așteptat să fie construite câteva piste noi pentru a sprijini operarea diferitelor tipuri de aeronave militare, potrivit mariustucă.

Nicolae Crețu, comandantul bazei aeriene, a spus că vor fi „hangare de întreținere, depozite de combustibil, muniție, echipamente, materiale tehnice aviatice, simulatoare, dotări de hrănire, cazare; totul este necesar pentru a susține funcționarea și misiunile unei baze a acestei baze.”

Bucureștiul urmărește o cooperare mai strânsă cu aliații săi NATO – și cu SUA în special – pe măsură ce Marea Neagră devine un teatru de confruntare din ce în ce mai încordat între Ucraina și Rusia, precum și între Moscova și rivalii săi occidentali.

„România s-a impus deja ca o ancoră a flancului estic al NATO și al UE ”, a declarat premierul Marcel Ciolacu pentru Newsweek în iunie.

„România este, și va continua să fie, un aliat de încredere al SUA care este dedicat stabilității și păcii în Europa Centrală și de Est. Suntem hotărâți să contribuim puternic la comunitatea transatlantică și să sprijinim cu fermitate valorile democratice și drepturile și libertățile fundamentale.

„Consolidarea parteneriatului strategic al României cu SUA în dimensiunile economice și de securitate este o prioritate de vârf”, a spus Ciolacu. „Au fost deja depuse eforturi și sunt în curs de desfășurare mai multe pentru a consolida securitatea de-a lungul flancului estic al NATO. În acest sens, vreau să-mi exprim întreaga apreciere pentru prezența militară a SUA în România pentru munca noastră fructuoasă împreună.

„Suntem în alertă 24/7 pentru operațiunile de influență și interferență rusești în România și am contracarat cu succes astfel de încercări în mai multe rânduri”, a adăugat Ciolacu. „Amenințarea constantă a activităților rusești în România impune să luăm foarte în serios amenințările lor secrete și hibride.

„Rusia e considerată de catre România și a flancul estic european ca o sursă istorică de instabilitate, opresiune și agresiune. Ca atare, lucrăm în mod constant pentru a contracara orice încercare rusă de a destabiliza România și partenerii noștri”.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Lucretia P. 19.03.2024 12:35
    Românul are o vorbă:
    ,,Nu bate, Doamne, omu',
    Ia-i mintea și norocu',
    Că bătut îi, săracu'!"

    După ce se impun prin legi digitalizarea omului și ideologia LGBT, cum să ne mai dea Dumnezeu înțelepciune? Parcă cerșim foc din cer! Dacă dorim așa de tare legi antihristice, face Dumnezeu rost de foc de aici, de pe Pământ... Că doar nu toți o să tremure în fața noastră de acum încolo!
  • total 19.03.2024 14:10
    Respect!
  • 1821 19.03.2024 12:53
    Eu sint nelamurit.
    Adica se construieste o baza gigantica fiindca ''România(nn ar putea fi), teatru de război'' ??!!
    Cit despre afirmatia lui ciolacu despre''influenta si interferenta rusesti'', asta bate cimpii fara gratie.
    Poate el si tac-su, aviatorul de la Buzau, sa stea si in cap, rusii vor sti, in vecii vecilor si ce maninca la micul dejun fiecare roman, fara ca actiunile lor sa fie zadarnicite cumva.
    Bine ar fi daca s-ar face si ceva sondaje ca sa se masoare in ce masura opinia publica din Romania(mai)este anti-rusa !
    Aceasta este un dat si nu se va schimba, cel putin in viitorul mediu .
  • Andri 19.03.2024 12:57
    Da, o sa curete cu foc Domnul.
    Traducere automata google din greaca in engleza , articol din 2022, un ascet grec care anunta de atunci faptul ca tarile nordice vor deveni cenusa, iar Romania si Bulgaria vor fi nimicite din cauza implicarii in razboi:

    “The war will go further north.

    The opponent wants to reduce the countries of the North to ashes.

    The countries of the North will be convinced and get involved.

    I am very afraid that we will also see NATO planes flying over Ukraine.

    I am very afraid that other Christian states like Romania, Bulgaria will get involved and I inform you that their destruction will follow. “

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/blog-post_33.html?m=1
  • total 19.03.2024 14:13
    Bravo popor roman! Voteaza in continuare bovine mute si turiste, care sa ne ingroape! 10000 de arnauti si familiile lor, gata sa slujeasca pe stapanii boierilor muti si prosti gramada, alesi de poporul roman,.....pe sudoarea ta poporule roman care ai uitat de Dumnezeu! Ne meritam soarta !
  • Nata 20.03.2024 03:58
    Bravos natie! Care va sa zica, barbatii ucrainieni sunt "refugiati" si prostii din alte tari mor pentru ei. Vorba aia: Prostu' moare de grija altuia si cainele de drum lung.
  • RomeoB 20.03.2024 08:15
    Valentin Stan pe canalul youtube Tuca Show, acum 2 zile a dezmintit aceasta stire categoric. De asemenea a spus ca la nivel oficial nu exista afirmatii ca Franta ar trimite trupe in Ucraina: exista doar "ambiguitati strategice". Dl Valentin Stan care nu e ziarist ci profesor universitar in relatii externe parca, este totdeauna riguros si argumentat in ceea ce afirna.
  • Rusi 21.03.2024 12:53
    Romania nu trebuie sa se bage in acest razboi, asta este razboiul Ucrainei nu al nostru.
  • Davinci 23.03.2024 09:23
    Sa ajungi sa vrei sa mori pentru cei care ți-au luat in tara cam îsi bat joc de tine batind si reducând la zero comunitatea românească care nu are voie sa se roage in limba ei este prea mult. Sa fi obligat sa întreții un război fals si mințit pentru un popor fascist care nu exista sa se laude cu Bandera unind zvastici pe echipamentele militare este mult prea mult. America vrea război dar nu pe teritoriul ei. AU înflorit iarăși afacerile cu arme cu droguri etc. SI in Gaza si in in Europa. VOr sa ii determine pe ruși sa iasă din birlog . Niște matusalemici idiitoi si perversi de la Washington este motivul la tot raul. Doresc sa ne împuținăm cu războaie înfometări si boli. AU resuit sa ne termine nervos, cu pandemii false cu vaxximuri netestate cu politically corect unde anormalul a fost adus la normal. CU un Hariri gay-ul soție si PR-ul lui Schwabb care spunea mai ieri ca " timpul liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea Bibliei cu ajutorul inteligenței artificiale. " România a ajuns măciucă bătăilor unde datorită unor politicieni prosti sinecuriști fără un pic de judecata arunca tara intr--un război devastator. Nu s-a evaluat citi oare sint de partea rușilor? Sigur ungurii nu sint cu americanii si cu Europa dar si alte nații. Serbia nu mai spun. Vai si amar. Plăvanul ne-a băgat in mare problema un las o jigodia căsătorită cu fisa fostului șef al securitataii Sibiu. UN nenorocit acompaniat de reduși mintali de alte jeguri .... Dar nu vor muri caii cind vor crinii. SI uite cum devenim noi pro ruși pe cind lgbtq-ul nu va participa la razboiaie ci vor comenta..... mai draga.... mai! Anatema pe toți.
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  4. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  7. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  10. Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

Ultima oră

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei