România se pregătește de marea pandemie. Polițiștii, instruiți pentru paza localităților carantinate

De Claudia Marcu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul se pregătește să aprobe Planul de pregătire și răspuns la evenimente epidemiologice, elaborat de către Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență. În așteptarea marii pandemii, polițiștii vor fi instruiți pentru paza și controlul localităților carantinate, precum și pentru intervenția în cazurile de tulburare a ordinii și liniștii publice, provocate de frică și panică.

Planul Național Generic de Pregătire și Răspuns la Evenimente Epidemiologice de Boală Transmisibilă de Importanță Națională, repus în transparență publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, aduce schimbări importante în gestionarea unei viitoare pandemii. Pe lângă simulările și exercițiile făcute de spitale pentru pregătirea în caz de pandemie, Planul prevede atribuții clare și pentru polițiști.

Astfel, în faza de pregătire, MAI trebuie să asigure informarea și instruirea personalului propriu pentru realizarea răspunsului la evenimente și măsuri specifice pentru protecția personalului propriu în acțiunile din faza de răspuns. În faza de răspuns la un eveniment epidemiologic, MAI va avea rolul de coordonare, atunci când apar situații cu impact socio-economic și cu potențial de dezorganizare. Potrivit Planului, Ministerul Afacerilor Interne va organiza sistemele de pază și control/restricționare acces în localități sau zonele afectate de epidemie, conform misiunilor din competență. Polițiștii vor realiza și controlul și îndrumarea circulației rutiere, acordând prioritate traseelor pe care se execută evacuarea populației, precum și deplasarea forțelor și a mijloacelor pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor evenimentului, vor dirija circulația autovehiculelor și a pietonilor, în funcție de situația creată și vor participa la asigurarea măsurilor stabilite la nivel central și local. Totodată, polițiștii vor participa cu efective și mijloace, în funcție de misiunile specifice și de situația concretă, la acțiunile de protecție și de intervenție și vor asigura menținerea și restabilirea ordinii publice.

Panică și frică

Ministerul Sănătății atrage atenția că evenimentele epidemiologice pot duce la tulburări ale ordinii și liniștii publice, ca urmare a apariției fenomenelor psihice negative, cum sunt frica și panica, semn că următoarea pandemie ar putea fi una devastatoare. Mai mult, ministerul avertizează că evenimentul epidemiologic pentru care trebuie să ne pregătim va duce la creșterea riscurilor tehnologice ca urmare a supravegherii incomplete a instalațiilor cu risc și la afectarea vieții sociale și economice prin întreruperea temporară a activităților de învățământ, perturbarea activităților economice, inclusiv în ceea ce privește asigurarea alimentelor pentru populație. Printre amenințările în cazul producerii unui eveniment se numără afectarea stării de sănătate a unui număr foarte mare de persoane, în special din rândul categoriilor vulnerabile (copii, bătrâni, persoane cu imunitate scăzută), într-un timp scurt, apariția unui număr mare de decese, într-un tip scurt, cu riscul asociat al dificultăților privind gestionarea acestora (stabilirea cauzei și declararea decesului, eliberarea documentelor, înhumarea etc.), precum și suprasolicitarea sistemului medical. Astfel, sistemul medical va fi puternic perturbat ca urmare a numărului mare de persoane care necesită tratament medical, cu efecte asupra organizării triajului medical în unitățile de primiri urgențe, asigurării numărului de paturi (în special cele de terapie intensivă), în contextul în care, în medie, gradul zilnic de ocupare a unităților spitalicești este de peste 80%, iar unele unități sanitare vor deveni nefuncționale, dar și ca urmare a diminuării numărului personalului medical, din cauza îmbolnăvirilor.

Din nou vaccinarea
 
Planul care va fi aprobat de Guvern prevede că răspunsul autorităților în cazul evenimentelor epidemiologice va avea succes dacă se va realiza o cât mai bună acoperire vaccinală pentru bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. De asemenea, sunt necesare atât asigurarea unei comenzi unice a acțiunii și a operațiunilor de intervenție, precum și o comunicare publică de succes pentru a asigura conformarea și suportul populației și a obține efectul dorit.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • ioansperling 26.09.2022 09:06
  Statul isi pregateste cainii de paza ca sa ne poata tine inchisi din nou!Oare nu ar fi bine sa ne pregatim si noi? Sa analizam și sa vedem ce nu ne-a placut de loc si cum putem face sa nu se mai intample?
  Pana unde poate pretinde statul pretentii? Unde nu are ce cauta!
  Unde nu trebuie sa se amestece?
  Ma gandesc in primul rand la partea duhovniceasca, la biserica!
  Fiecare credincios ar trebui singur (sau impreuna cu altii de aceeasi parere) sa-l anunte pe preotul lui ca (in cazul meu):
  -refuz sa stau afara in frig si am sa intru in biserica
  -refuz sa port masca
  -refuz sa vad in cel de langa mine un pericol
  -refuz sa particip online la vreo Liturghie si am sa intru cu forta in biserica daca nu sunt lasat!
  -refuz orice "inovatie" in cult!
  Fiecare preot la randul lui ar trebui sa anunte episcopul de dorintele oamenilor si ale sale iar acesta Patriarhul!
  Patriarhul ar trebui apoi sa anunte Guvernul!
  Ca sa stim fiecare parte pe ce pozitie ne aflam!
  Nu in ultimul rand BOR ar trebui sa anunte ce masuri va lua impotriva celor care se lupta cu ea politicieni, politisti samd. (excludere, oprirea de la Sf. Impartasanie...)
  Daca o sa stam inerti vom pati ce am mai patit!
 • Carbid 26.09.2022 10:54
  "...vom pati ce am mai patit!..."
  Și mai rău decât atât!
  Acum vom vedea ce s-a pregatit pentru distrugerea a tot, de la sănătate si viață până la economie si finante!! Tot era in plan si nimic nu apare "eventual"
  Acum se va face cernerea la sânge....literalmente!
 • Augusta 26.09.2022 09:54
  Când o țară se conduce cu „Doamne, miluiește!”

  Citim pretutindeni semnele unei istorii epuizate, ajunsă la capăt de drum. Să fie sfârșitul unei epoci? Sau sfârșitul unor generații blazate și incapabile de a mai construi ceva în această țară?

  Dar România a mai traversat astfel de momente istorice, iar noi suntem datori să aflăm cum au fost depășite cumpenele istoriei și să dăm un sens luptei noastre. Înapoi în istorie așadar cu 500 de ani. În 1520, spre sfârșitul domniei Sfântului Neagoe Basarab, chipul amenințător al războiului se arată limpede deasupra Țării Românești. Sultanul vrea cu orice preț să subjuge pământul românesc. Vestea iminentei cotropiri circulă iute și stârnește panică. Boierii, nerăbdători, îi solicită domnitorului să ia mai repede o hotărâre și să înceapă pregătirile pentru război.

  Războiul este din start pierdut, în fața forței militare disproporționate a turcilor. Boierii se adună la sfat și sunt extrem de iritați fiindcă domnitorul nu se arată la vorbă. Dar Sfântul vorbește în taină cu Dumnezeu. Un slujitor îi încredințează că domnitorul se roagă. Iar boierii murmură. Li se pare total nepotrivit ca tocmai acum, când îi paște războiul, domnitorul să se roage. Însă Neagoe Basarab știe care este sfatul cel care contează. Când apare, într-un târziu, în mijlocul lor, este luat la rost: „Măria Ta, situația este gravă. Trebuie să luăm o hotărâre. Turcii ne vor cotropi”. Iar domnitorul isihast îi îndeamnă la rugăciune. Boierii însă răbufnesc: „Măria Ta, țara nu se conduce cu «Doamne, miluiește!»”. Sfântul Neagoe Basarab îi domolește, spunându-le că și lui îi pasă de ceea ce se întâmplă cu țara, nu numai lor: „Rugați-vă mai mult și postiți, fiindcă singurul care ne poate izbăvi de urgie este Dumnezeu”. Apoi, gânditor, dom­nitorul se retrage și începe să se roage. Răspunsul lui Dumnezeu nu a întârziat. Cronicile spun că, în noaptea aceea de 21 septembrie 1520, Dumnezeu ­i-a cerut sufletul sultanului ­Selim I și nu a mai avut loc nici o cotropire a Țării Românești.

  Astăzi ne întrebăm ce a vorbit Neagoe Basarab cu Dumnezeu. Probabil că „Doamne, miluiește!”, fiindcă așa se vorbește cu Dumnezeu. Iar acum trăim o ­situație ce pare fără ieșire. Căutăm soluții omenești, în timp ce soluția este cea a domnitorului Neagoe Basarab. Peste lumea noastră pare să se prăvălească un uriaș val de frică și represiune, iar noi suntem încremeniți. Înțelegem că situația e gravă, că trebuie luată o hotărâre, iar conducerea țării e departe, în lucrările și deciziile sale, de pilda Sfântului Neagoe Basarab. Cei mai mulți dintre noi sunt cuprinși de îndoiala celor din sfatul țării și cred că țara nu se conduce cu „Doamne, miluiește!”. Dar o altă scăpare din primejdia ce ne împresoară nu este. Chiar cu „Doamne, miluiește!” se conduce țara. Așa se iese din încremenirea spaimei și a morții. ­Restul sunt propuneri politice și biete soluții omenești. Unii spun că e prea târziu și că, orice am face, prăbușirea este iminentă. Dar Dumnezeu are ultimul cuvânt în istoria aceasta a tulburării. Nu noi suntem cei care decidem prin cugetele noastre pripite și prin atitudinea noastră căpoasă față de pronia divină. Și totuși noi, prin rugăciune și postire, putem da un sens izbăvitor evenimentelor. Nu ne mai punem încrederea în noi, ci în Cel care are în mâna Sa soarta întregii lumi.

  Sfântul Neagoe Basarab ne spune clar: „Rugați-vă mai mult și postiți, fiindcă singurul care ne poate izbăvi de urgie este Dumnezeu”. Așadar, ceea ce vine asupra României și a lumii nu este un rău oarecare, ci însăși urgia. Iar de urgie nu scăpăm cu mijloace omenești. Încă avem suficientă cugetare ca să nu minimalizăm răul. Noi nu vom găsi o soluție. Asta e clar. Când vine urgia, totul se surpă. Toate soluțiile noastre își probează nimicnicia. Urgia este un rău mare pe care nimeni ­nu-l poate întoarce de la noi, decât numai singur Dumnezeu. Iar această abatere a urgiei de la noi se poate face numai cu rugăciune și cu post. Sfântul o spune, în acel veac, boierilor, iar ­nouă, peste veacuri.

  Acum, când urgia bate din nou la porțile țării, e vremea să ascultăm sfatul domnitorului cu viață sfântă.

  Acum, când în fruntea țării nu sunt pilde vrednice de rugăciune și postire, căutăm în epoci mai îndepărtate chipuri de conducători care știau să stea la sfat cu Dumnezeu, în pofida îndărătniciei omenești a boierilor. Aceștia ne sunt călăuze într-un timp tulbure, în situații deznădăjduitoare și atât de greu de gestionat. Unii dintre noi lucrează rugăciunea și postirea. Și bine fac. Acesta este fundamentul rezistenței noastre. Și reacția civică are rolul ei. Este dreptul nostru să refuzăm cătușele și lagărul care se insinuează în societatea noastră. Este dreptul nostru să fim liberi și să exprimăm valori în care am fost crescuți și care ne-au făcut mari. Însă împotriva urgiei este insuficientă doar reacția civică, indiferent cât de puternică și justificată ar fi. Așa că rămâne neprețuit îndemnul Sfântului Neagoe Basarab:

  „Rugați-vă mai mult și postiți, fiindcă singurul care ne poate izbăvi de urgie este Dumnezeu”

  Un articol de: Sergiu Ciocârlan
 • kostas.ro1608 26.09.2022 12:26
  Extraordinar de adevarat! Singura solutie de a scapa de urgie este credinta in Dumnezeu, Domnul Iisus, Sfanta Maica Domnului si toti Sfintii. Numai rugaciunea la ei ne va scapa.
  Multumesc pentru mesaj. Am sa imi iau libertatea sa il dau mai departe.
 • Andrei B 27.09.2022 14:14
  Excelent text! Dumnezeu este mereu cel care ține totul în mână. Prea ușor uităm acest lucru.
  Mulțumesc și eu!
 • Dorin Georgescu 26.09.2022 10:00
  Să vedem reacția oilor. Vor merge la abator liniște . Eu cred că da.
 • FlorinN 26.09.2022 13:07
  Mioarele se vor incolona cu mascuta pe botic si se vor duce la injectare, la fel ca pana acum. Nu va conta ca oita din fata loc crapa de la injectie, vor zice toate in cor: "...BEEE...asta nu e motiv sa nu te injectezi....BEEEE.... daca nu te injectezi esti anti-stiinta....BEEEE.... e normal sa aiba si copii fara probleme cardiace atacuri de cord... BEEE.... stiinta... BEEE". Au fost spalati iremediabil pe creier, disonanta cognitiva este la ea acasa in capul lor.
 • Mircea Dragan 26.09.2022 10:48
  Se pregatesc ptr a inabusi rascoalele din iarna.
 • FlorinN 26.09.2022 13:08
  Rascoale?? La noi?? Nici cand cutitul ajunge la os. Daca nu le spune FB sa iasa in strada nu o vor face in veci.
 • Mircea Dragan ► FlorinN 26.09.2022 20:08
  Foamea si frigul or sa le dea aripi. Astia sub 40 de ani nu stiu ce-i frigul, foamea, munca si duminica, munca in 3 schimburi ca nu au ''prins'' asa ceva. Va inchipuiti ce mecle vor face Gigeii alaturi de sotii cand vor roti butonul centralei si nu se va intampla nimic. Cand vor avea 8-9 grade in cotetzele din Militari Residence.
 • Mircea Dragan 26.09.2022 10:48
  Se pregatesc ptr a inabusi rascoalele din iarna.
 • Carbid 26.09.2022 10:49
  Polițiști sau cum vă mai numiți zilele astea...Gandiți-vă ca NU sunteti altceva pentru globalisti decât instrumente de mestecat rahatul...Adica de comis crime împotriva umanității pentru care exista pedeapsă. Pedeapsa Divină de care NU scăpați!!!
  Dumnezeu să vă lumineze mințile...celor carora mai au asa ceva!
 • Mircea Dragan 26.09.2022 20:10
  Politistii sunt angajatii nostri. Noi le platim salariile. Trebuie umblat un pic la lege si gata.
 • Enya 26.09.2022 12:00
  Pana la cea divina, exista si pedeapsa omeneasca, PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU GENOCID SI COMPLICITATE LA GENOCID, hotarata de Tribunalele Popoarelor!

  De data asta nu va scapa nimeni pentru ca e care pe care la sfarsitul vremurilor!
 • ToaderO 26.09.2022 13:53
  Statul a devenit agent al fricii , al terorii și al morții ! Panica și teroarea vine de la cei pe care ii plătim cu zile și ani din viață. Știm f bine pt ce se pregătesc. Nu se pregătesc pentru pandemie, se pregătesc împotriva românilor care vor veni să le ceară socoteală pt cele 'două săptămâni' de stat in casa și promisiunile că totul va fi bine după ce se vaccineaza. Ah , daca nu era războiul lui Putin cel Nebun, acum eram binișor in mult promisa UTOPIE și aveam ploi cu cirnati și Champagne plus bani cu nemiluita de la UE. Deci... Putin, Trump și Georgia Meloni ne-au furat că pe chiori!
 • DanielaBMED 26.09.2022 15:48
  DA, Augusta !

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala