România se pregătește de marea pandemie. Polițiștii, instruiți pentru paza localităților carantinate

De Claudia Marcu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul se pregătește să aprobe Planul de pregătire și răspuns la evenimente epidemiologice, elaborat de către Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență. În așteptarea marii pandemii, polițiștii vor fi instruiți pentru paza și controlul localităților carantinate, precum și pentru intervenția în cazurile de tulburare a ordinii și liniștii publice, provocate de frică și panică.

Planul Național Generic de Pregătire și Răspuns la Evenimente Epidemiologice de Boală Transmisibilă de Importanță Națională, repus în transparență publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, aduce schimbări importante în gestionarea unei viitoare pandemii. Pe lângă simulările și exercițiile făcute de spitale pentru pregătirea în caz de pandemie, Planul prevede atribuții clare și pentru polițiști.

Astfel, în faza de pregătire, MAI trebuie să asigure informarea și instruirea personalului propriu pentru realizarea răspunsului la evenimente și măsuri specifice pentru protecția personalului propriu în acțiunile din faza de răspuns. În faza de răspuns la un eveniment epidemiologic, MAI va avea rolul de coordonare, atunci când apar situații cu impact socio-economic și cu potențial de dezorganizare. Potrivit Planului, Ministerul Afacerilor Interne va organiza sistemele de pază și control/restricționare acces în localități sau zonele afectate de epidemie, conform misiunilor din competență. Polițiștii vor realiza și controlul și îndrumarea circulației rutiere, acordând prioritate traseelor pe care se execută evacuarea populației, precum și deplasarea forțelor și a mijloacelor pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor evenimentului, vor dirija circulația autovehiculelor și a pietonilor, în funcție de situația creată și vor participa la asigurarea măsurilor stabilite la nivel central și local. Totodată, polițiștii vor participa cu efective și mijloace, în funcție de misiunile specifice și de situația concretă, la acțiunile de protecție și de intervenție și vor asigura menținerea și restabilirea ordinii publice.

Panică și frică

Ministerul Sănătății atrage atenția că evenimentele epidemiologice pot duce la tulburări ale ordinii și liniștii publice, ca urmare a apariției fenomenelor psihice negative, cum sunt frica și panica, semn că următoarea pandemie ar putea fi una devastatoare. Mai mult, ministerul avertizează că evenimentul epidemiologic pentru care trebuie să ne pregătim va duce la creșterea riscurilor tehnologice ca urmare a supravegherii incomplete a instalațiilor cu risc și la afectarea vieții sociale și economice prin întreruperea temporară a activităților de învățământ, perturbarea activităților economice, inclusiv în ceea ce privește asigurarea alimentelor pentru populație. Printre amenințările în cazul producerii unui eveniment se numără afectarea stării de sănătate a unui număr foarte mare de persoane, în special din rândul categoriilor vulnerabile (copii, bătrâni, persoane cu imunitate scăzută), într-un timp scurt, apariția unui număr mare de decese, într-un tip scurt, cu riscul asociat al dificultăților privind gestionarea acestora (stabilirea cauzei și declararea decesului, eliberarea documentelor, înhumarea etc.), precum și suprasolicitarea sistemului medical. Astfel, sistemul medical va fi puternic perturbat ca urmare a numărului mare de persoane care necesită tratament medical, cu efecte asupra organizării triajului medical în unitățile de primiri urgențe, asigurării numărului de paturi (în special cele de terapie intensivă), în contextul în care, în medie, gradul zilnic de ocupare a unităților spitalicești este de peste 80%, iar unele unități sanitare vor deveni nefuncționale, dar și ca urmare a diminuării numărului personalului medical, din cauza îmbolnăvirilor.

Din nou vaccinarea
 
Planul care va fi aprobat de Guvern prevede că răspunsul autorităților în cazul evenimentelor epidemiologice va avea succes dacă se va realiza o cât mai bună acoperire vaccinală pentru bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. De asemenea, sunt necesare atât asigurarea unei comenzi unice a acțiunii și a operațiunilor de intervenție, precum și o comunicare publică de succes pentru a asigura conformarea și suportul populației și a obține efectul dorit.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
  • ioansperling 26.09.2022 09:06
    Statul isi pregateste cainii de paza ca sa ne poata tine inchisi din nou!Oare nu ar fi bine sa ne pregatim si noi? Sa analizam și sa vedem ce nu ne-a placut de loc si cum putem face sa nu se mai intample?
    Pana unde poate pretinde statul pretentii? Unde nu are ce cauta!
    Unde nu trebuie sa se amestece?
    Ma gandesc in primul rand la partea duhovniceasca, la biserica!
    Fiecare credincios ar trebui singur (sau impreuna cu altii de aceeasi parere) sa-l anunte pe preotul lui ca (in cazul meu):
    -refuz sa stau afara in frig si am sa intru in biserica
    -refuz sa port masca
    -refuz sa vad in cel de langa mine un pericol
    -refuz sa particip online la vreo Liturghie si am sa intru cu forta in biserica daca nu sunt lasat!
    -refuz orice "inovatie" in cult!
    Fiecare preot la randul lui ar trebui sa anunte episcopul de dorintele oamenilor si ale sale iar acesta Patriarhul!
    Patriarhul ar trebui apoi sa anunte Guvernul!
    Ca sa stim fiecare parte pe ce pozitie ne aflam!
    Nu in ultimul rand BOR ar trebui sa anunte ce masuri va lua impotriva celor care se lupta cu ea politicieni, politisti samd. (excludere, oprirea de la Sf. Impartasanie...)
    Daca o sa stam inerti vom pati ce am mai patit!
  • Carbid 26.09.2022 10:54
    "...vom pati ce am mai patit!..."
    Și mai rău decât atât!
    Acum vom vedea ce s-a pregatit pentru distrugerea a tot, de la sănătate si viață până la economie si finante!! Tot era in plan si nimic nu apare "eventual"
    Acum se va face cernerea la sânge....literalmente!
  • Dorin Georgescu 26.09.2022 10:00
    Să vedem reacția oilor. Vor merge la abator liniște . Eu cred că da.
  • FlorinN 26.09.2022 13:07
    Mioarele se vor incolona cu mascuta pe botic si se vor duce la injectare, la fel ca pana acum. Nu va conta ca oita din fata loc crapa de la injectie, vor zice toate in cor: "...BEEE...asta nu e motiv sa nu te injectezi....BEEEE.... daca nu te injectezi esti anti-stiinta....BEEEE.... e normal sa aiba si copii fara probleme cardiace atacuri de cord... BEEE.... stiinta... BEEE". Au fost spalati iremediabil pe creier, disonanta cognitiva este la ea acasa in capul lor.
  • Mircea Dragan 26.09.2022 10:48
    Se pregatesc ptr a inabusi rascoalele din iarna.
  • FlorinN 26.09.2022 13:08
    Rascoale?? La noi?? Nici cand cutitul ajunge la os. Daca nu le spune FB sa iasa in strada nu o vor face in veci.
  • Mircea Dragan ► FlorinN 26.09.2022 20:08
    Foamea si frigul or sa le dea aripi. Astia sub 40 de ani nu stiu ce-i frigul, foamea, munca si duminica, munca in 3 schimburi ca nu au ''prins'' asa ceva. Va inchipuiti ce mecle vor face Gigeii alaturi de sotii cand vor roti butonul centralei si nu se va intampla nimic. Cand vor avea 8-9 grade in cotetzele din Militari Residence.
  • Mircea Dragan 26.09.2022 10:48
    Se pregatesc ptr a inabusi rascoalele din iarna.
  • Carbid 26.09.2022 10:49
    Polițiști sau cum vă mai numiți zilele astea...Gandiți-vă ca NU sunteti altceva pentru globalisti decât instrumente de mestecat rahatul...Adica de comis crime împotriva umanității pentru care exista pedeapsă. Pedeapsa Divină de care NU scăpați!!!
    Dumnezeu să vă lumineze mințile...celor carora mai au asa ceva!
  • Mircea Dragan 26.09.2022 20:10
    Politistii sunt angajatii nostri. Noi le platim salariile. Trebuie umblat un pic la lege si gata.
  • Enya 26.09.2022 12:00
    Pana la cea divina, exista si pedeapsa omeneasca, PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU GENOCID SI COMPLICITATE LA GENOCID, hotarata de Tribunalele Popoarelor!

    De data asta nu va scapa nimeni pentru ca e care pe care la sfarsitul vremurilor!
  • ToaderO 26.09.2022 13:53
    Statul a devenit agent al fricii , al terorii și al morții ! Panica și teroarea vine de la cei pe care ii plătim cu zile și ani din viață. Știm f bine pt ce se pregătesc. Nu se pregătesc pentru pandemie, se pregătesc împotriva românilor care vor veni să le ceară socoteală pt cele 'două săptămâni' de stat in casa și promisiunile că totul va fi bine după ce se vaccineaza. Ah , daca nu era războiul lui Putin cel Nebun, acum eram binișor in mult promisa UTOPIE și aveam ploi cu cirnati și Champagne plus bani cu nemiluita de la UE. Deci... Putin, Trump și Georgia Meloni ne-au furat că pe chiori!
  • DanielaBMED 26.09.2022 15:48
    DA, Augusta !
Ultima oră

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad