Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Mediaflux

Foto: Mediaflux

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România respinge propunerea de reducere a efectivelor de animale și cere reanalizarea pragului de 150 UVM pentru fermele zootehnice în vederea reducerii emisiilor de metan și de amoniac, a susținut la Bruxelles ministrul Agriculturii, Petre Daea, conform RomâniaTV.

”România are mari rezerve privind introducerea bovinelor și reducerea drastică a unui prag atât de scăzut la 150 UVM-uri pentru fermele de animale, în vederea reducerii emisiilor de metan și amoniac”, a declarat la Bruxelles ministrul Agriculturii.

În numele României, Daea a subliniat că ”nu s-a ținut seama de specificitatea fermelor ecologice tradiționale de tip extensiv, precum și de tipul de agricultură specific. În România, încărcătura de animale pe unitatea de suprafață este sub media europeană, prin urmare emisiile sunt scăzute. Propunerea de reducere a emisiilor industriale va impune poveri financiare și administrative, determinând scăderea numărului de animale din țările membre, implicit scăderea ofertei pe piață, care va fi compensată de țările terțe care nu au aceste standarde de mediu. Revizuirea directivei va efectua va afecta profund toate fermele și mod deosebit fermele mici și mijlocii”, a mai declarat ministrul Petre Daea.

”Costurile impuse determinate de revizuire a directivei sunt mult mai ridicate și mai complexe decât cele prezentate, ceea ce ar însemna surse suplimentare de finanțare pentru a susține fermierii în vederea realizării acestui obiectiv. Deci, România nu este de acord cu o reducere atât de drastică și consideră că este necesară reanalizarea a pragului”, a concluzionat Daea.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • mariusmioc 27.09.2022 14:08
    Deci e de acord cu o reducere mai puțin drastică și e de acord cu principiul că Bruxelles-ul dictează cîte vaci să fie în România, dar noi guvernanții înțelepți de la ciuma roșie negociem cu Bruxelles-ul și obținem concesii.
    De fapt nici Bruxelles-ul și nici guvernul României nu ar trebui să dicteze cîte vaci să fie crescute în România. Asta ar trebui să dicteze doar piața, adică cîtă cerere există pentru produsele obținute de la vaci. Parcă asta însemna capitalismul - să lași piața să regleze lucrurile, nu politicienii înțelepți.
  • Tic 27.09.2022 14:32
    Economie planificata=bolsevism=comunism
  • Mars.60 Stefan 7649 27.09.2022 16:06
    Ehei... Poate o da Dumnezeu sa inteleaga tot mai multi oameni ca asta este scopul principal al constructiei Babilonului UE: sa distruga lumea veche europeana in care statele suverane cooperau economic pe baza liberului schimb in beneficiu mutual, fara a avea nevoie de o constructie utopica in care armate de indivizi avari si dubiosi sa dicteze statelor tot felul de aberatii inrobitoare obligatorii numite cinic "recomanndari". Nu pricep care mai e rostul nostru in UE daca "recomandarea" pricipala e sa suferim tot felul de nedreptati si constrangeri fara speranta de dezvoltare a tarii.
  • Tic 27.09.2022 14:31
    De ce accepți, ma ministrule, diktatul nemernicilor bolșevici?
    Nu vezi, ma, ca accepti economia planificata bolșevica, deci comunismul, de fapt sclavia romanilor? De ce ne vindeți, mă? Voi veți fi iarăși mari activiști, mari mahari, iar noi ne vom trezi datorita vouă cu casele naționalizate în care vor sta ăia din Bangladesh, Pakistan,, vom trăi de azi pe mâine, doar pt a supraviețui?
    Ma, ministrule, ia du-te la ăla cu coarne și lasă-ne ca ne vom descurca noi. Nu avem nevoie de cătușele voastre! Ați schimbat CAER cu UE?
  • Mihai Cantuniari 27.09.2022 15:30
    Regret ca dl Daea m-a dezamagit. Problema nu este ca acceptam un numar mai mic de vaci eliminate, ci NU acceptam deloc dementele indicatii ale UE. Niciodata defuncta URSS, chiar la apogeul puterii ei discretionare in Romania, nu ne-a cerut ce ne cere batrana prostituata imunda numita UE. De ce se teme dl Daea ca sa spuna adevarul? Ca va pierde postul de Ministru? Dar mai e o cinste sa fii Ministrul unui Stat care se taraste in genunchi pe post de milog, acceptand toate insanitatile si delirul unei birocratii corupte care nu a fost aleasa de nimeni? Chiar asa rau am ajuns?
  • hannah 27.09.2022 16:16
    Am crescut in vremea ceausista si tot auzeam de suveranitate. Sincer, nu prea intelegeam ce inseamna si incepusem sa asociez cuvantul (prea des repetat) chiar cu Ceausescu si ca atare nu-mi mai placea sa-l aud. Au trecut vremile cu frig in case si hrana data pe cartele si am aflat ca poate exista si confort, staree de bine, apa calda, caldura in case iarna si ciocolata elvetiana pe rafturile romanesti si produse cosmetice gen Fa, Rexona sau alte prostioare vandute candva pe sub mana, acum la discretie si n-am mai auzit cuvantul suveranitate. Disparuse de peste tot si fusese inlocuit cu "produslele straine" la care visasem de copil. Pana la varsta asta am incercat multe produse de import, dar am aflat ca toate ne-au costat scump: le-am platit cu Suveranitatea, care apropos, inseamna conform DEX :
    1. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; putere supremă.
    sinonime: independență antonime: dependență
    1.1. Atribut inerent, inalienabil și indivizibil al statului, care constă în supremația puterii de stat în interiorul hotarelor sale și în independența ei în relațiile cu alte state.
    1.1.1. Suveranitate națională = independența unui stat față de alte state în ce privește afacerile interne și relațiile externe.
    1.1.2. Suveranitatea poporului = putere, autoritate supremă care emană de la popor.

    Acum as da orice pentru a-mi putea hotara soarta singura si eu si poporul meu, dar se pare ca atunci cand mi s-a tot vorbit despre ea am ignorat-o, ba chiar am fugit de ea. Si uite asa, ne-am ridicat singuri gratiile printre care cei de la Bruxelles (condusi de niste tartori) ne mai arunca cate un sapun Fa, dar ne taie apa cu care l-am putea folosi!
    Stapani in tara noastra? E o gluma, nu?
  • mariusmioc 27.09.2022 18:01
    Am observat o creștere semnificativă a prețului laptelui în ultima vreme. La Profi, cel mai ieftin lapte cu 1,5% grăsime care era în decembrie 2021 2,99 lei/litru acum e 4,99 lei/litru, iar uneori nu se găsește sortimentul cel mai ieftin și trebuie să iei sortimente și mai scumpe. Mă bate gîndul că totuși nu Putin ori Zelenschi sînt de vină pentru scumpirea asta, ci aberațiile care vin de la Bruxelles, că sărmanele vaci sînt vinovate de distrugerea planetei și într-o primă fază trebuie redus numărul lor, pentru ca în faza a doua să fie complet exterminate, spre bucuria ecologiștilor și iubitorilor de animale.
  • cristianyxtl 27.09.2022 21:21
    Exact asa ,vacile sustin si ele sanctiunile impotriva lui putin :)))
  • dejuan 28.09.2022 05:52
    Cei care stau la bloc in Romania, atentie ca vor sa va instaleze repartitoare cu Radio Frecventa (transmisie in afara) la tevile de apa din toalete! Nu-i lasati!

    Fundatia Gates construieste WC-uri pt lumea a treia care sa scaneze anusul (digital ID), sa supravegheze ce ati mancat si sa obtina energie din "produsul" toaletei. Toaleta functioneaza cu o baterie gen repartitor de calorifer, care tine mai multi ani.
    https://www.youtube.com/watch?v=XZ8HdsNlSCM
    Cei care stam la casa, sa-l invitam pe Bill in fundul curtii!

    BBC One face reclama la iPlayer printr-o sceneta sinistra ("Am tranzitionat!") despre implantarea celularului in degete: https://t.me/covid19vaccinevictims/6782
Ultima oră

02:00

Ultimă Oră: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), noii candidați la Primăria Capitalei! Alegerile de la București se încing

01:30

23 aprilie: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință. Ștefan cel Mare și Sfânt l-a avut pe steagul său de luptă în toate bătăliile. LA MULȚI ANI!

01:10

”Aveam 30 ani când viața s-a oprit. Când s-a lăsat cortina și ziduri au început să fie înălțate” - Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir anticomunist și mărturisitor ortodox al secolulul XX

00:30

ÎNDRĂZNEȘTE, VITEAZULE GHEORGHE! Cele 13 pătimiri ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în iconografie

23:30

O profesoară îl apără din Olanda pe Vlad Țăranu, ”un stindard al iubirii de țară”: Scrisoare Deschisă către Ministerul Educației din România, direcția Colegiului Național "George Barițiu" Baia Mare și Inspectoratul Școlar Maramureș

23:10

Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos a susținut conferința ”Povestiri din Sfântul Munte”, organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - VIDEO

22:29

Subiți împreună! Un medic de pe Ambulanță din Italia a murit subit de infarct în timp ce resuscita un pacient care suferise un stop cardiac pe stradă

21:56

Primul pas spre eutansie legală în România? O lege ciudată a trecut de Senat: ”Terapia Durerii”!

21:32

Operațiune-fulger a Rusiei: Peste 20.000 de parașutiști iau cu asalt orașul ucrainean Ceasov Iar

19:59

Părintele Nicolae Tănase, replică incomodă la scandalul declanșat de progresiști

18:21

Fenomenul care ia amploare: Cazurile de cancer diagnosticate la persoane sub 50 de ani au crescut, la nivel global, cu 79%

17:30

Dan Puric conferențiază de Sfântul Gheorghe la Librăria Sophia. Marți, 23 aprilie 2024, orele 18.00, o nouă lansare în cadrul CONFERINȚELOR FAMILIA ORTODOXĂ

17:03

SUA, raport șocant: Planned Parenthood a încasat venituri de 2,9 miliarde de dolari anul trecut și a ucis în fiecare zi 1.075 de bebeluși în avorturi

16:20

Tragedie în lumea fotbalului! Milionarul Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național, a murit la 68 de ani

15:59

Senatorul Claudiu Târziu, despre ”Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, adoptat de Ministerul Educației: ”Nebunie în stare pură! Devii fascist, legionar, rasist și xenofob”