Român, reținut pentru TRĂDARE. A supravegheat obiective militare românești și NATO și a trimis datele Ambasadei Rusiei la București

De Cronicar  /  

Foto ilustrativ: Freepik

Foto ilustrativ: Freepik

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DIICOT anunță reținerea unui român pentru trădare. 

”La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” anunță comunicatul DIICOT, citat de DCNews.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Vlad.Tepes 24.05.2024 12:41
    Rusineeee !
    Ba, nu mai sintem in primul razboi mondial cind se culegeau informatii prin observare directa !
    Lasati dracului scenetele astea de prost gust !
    Dar cind firme mari, multinationale, supravegheaza nemijlocitm mii de kmp, inclusiv zone cu unitati militare, apoi stocheaza datele si pleaca din tara cu ele , nu e SPIONAJ ?
    Nu mai hartuiti romanii,, hartuiti criminalii straini !
  • Codreanu 24.05.2024 14:13
    ,,Român, reținut pentru TRĂDARE." ...wow...impresionant, aproape am uitat de penalul iohannis de penala kovesi și de penalii generali din SRI.
    Sunt curios ce o să iasă din dosarul ăsta, parcă văd că o să fie clasat din lipsa de probe.
    Învinuirea de trădare....doar in urma postării pe internet a garniturilor de tren& convoaielor cu tehnica militară românească și occidentala trimisă fasciștilor ucraineni ajuta la informarea opiniei publice unde se duc banii ei.
  • RomeoB 25.05.2024 12:25
    Nu fiti naivi. FSB-ul lui Putin isi cunoaste si isi face meseria. E posibil ca amatorul asta sa fi fost sacrificat pt ca urmasii kgb istilor infiltrati de Ilici Iliescu sa-si vada mai departe linistiti de treaba. Ingrijorator este ca sri ul n-a prins pana acum nici un asemenea specimen.
  • Rusi 27.05.2024 14:35
    ,Român, reținut pentru TRĂDARE. Deci Coldea, Dumbrava, sau Johannis nu sunt tradatori.
Ultima oră

10:00

Ion Cristoiu: După ce și-a anunțat cu tam-tam candidatura la șefia NATO, Klaus Iohannis și-a retras-o pe șest. România îi donează 1 miliard de dolari lui Zelenski

09:11

Avertismentul unui profesor de la Harvard: Lumea se apropie periculos de un război nuclear

08:46

Pentagon: Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei

08:34

Zelenski: ”Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru oferirea sistemului Patriot”

07:10

21 iunie: Solstițiul de vară. Cea mai lungă zi a anului

07:00

21 iunie: Sfântul Mucenic Iulian din Tars, Sfinții Cuvioși Părinți Iulie Preotul și Iulian Diaconul și Sfântul Mucenic Iulian Egipteanul

23:59

Nae Ionescu a fost ”cel mai mare gazetar după Eminescu, într-un timp când am avut colosali gazetari”. A fi ”bun român”

22:38

Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

22:11

“Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

21:45

Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

21:30

Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

20:43

Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

19:18

Nu orice mână întinsă primește șefia NATO

18:19

VIDEO LIVE: Conferință ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului asupra vieții biologice, psihologice și duhovnicești a omului contemporan”

18:04

Mihai Tîrnoveanu: Cum au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane - “Am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată treceau batalioanele”