Replică la un atac de presă anti-BOR: Aliajul din care este făcut acoperișul Catedralei Naționale nu conține aur

De ActiveNews  /  

Foto: basilica.ro

Foto: basilica.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aliajul din care este confecționat acoperișul Catedralei Naționale nu conține aur, se arată într-un comunicat de presă, în replică la atacurile anticlericale lansate de o publicație cu pretenții de jurnalism „independent” și „de investigație”. 

SC Valcon Roofs SRL a transmis precizări despre lucrările de la Catedra Națională. Acestea sunt oferite pentru corecta informare a opiniei publice, în contextul afirmațiilor false făcute de o entitate media, scrie Basilica.ro.

Textul integral al replicii transmise entității media menționate:

Aliajul din care este făcut acoperișul Catedralei Naționale nu conține aur

În articol se dau câteva date care vizează lucrările pe care la execută SC VALCON ROOFS SRL la Catedrala Națională și pe care le considerăm eronate sau cel puțin insuficient de bine documentate și de aceea venim in întâmpinarea dumneavoastră cu următoarele precizări și date:

  • Pentru jgheaburi, turle și alte părți din acoperiș s-au livrat 30.000 mp de tablă din Cupru aurit (text preluat din reportaj, articol)

 Realitatea:

Cantitatea brută de tablă contractată = 19.912,92 mp

  • Se montează ca material „Cupru aurit " (text preluat din reportaj , articol )

Realitatea:

Aliajul din Cupru folosit la această lucrare nu conține aur și nu are nici acoperire din aur, iar denumirea de TECU-GOLD este una generică și folosită datorită aspectului auriu. Mai jos prezentăm compoziția chimică a aliajului conform fișei tehnice a producătorului:

„Cel mai scump lucru  cu care se poate acoperi ceva” (text preluat din reportaj , articol )

Realitatea:

  • În general, cele mai scumpe sisteme de învelitori sunt cele pe bază de Cupru, dar sunt și cele mai rezistente ca durată de viață dintre toate sistemele de învelitori din lume. La fel de rezistente ca TECU-GOLD și deosebite, dar mai scumpe sunt: TECU BRASS BROWNISCHED și TECU-PATINA, care au aspect de galben rumenit verzui.

„A costat 84 Euro metrul pătrat, în timp ce o tabla de calitate pentru acoperirea caselor ajunge la 15-20 Euro metrul pătrat” (text preluat din reportaj , articol )

Precizări:

  • Preț achiziție, SC VALCON ROOFS SRL de la KME Germania = 82.57 Euro / mp
  • Preț vânzare, SC VALCON ROOFS SRL către Patriarhia Română = 84.22 Euro / mp

Adaos comercial = 1.9% , adică 1.65 Euro / mp, în care sunt incluse cheltuieli de transport, depozitare, manipulare și diferența de curs valutar.

  • La 15-20 Euro / mp se pot cumpăra anumite materiale sau tablă pentru învelitori din oțel moale zincat, oțel zincat vopsit, aluminiu vopsit, dar care nu îndeplinesc exigențele din punct de vedere arhitectural, tehnologic și mai cu seamă durată de viață.
  • Materialul folosit (TECU-GOLD ) îndeplinește condițiile de versatilitate, de aplicare a unor tehnologii care să asigure învelitorii o durată de viață de peste 2.000 ani fără a fi nevoie de intervenții decât în situații foarte rare, ținând cont de înălțimea acoperișului.
  • Conform unui studiu și unor calcule făcute de cei de la KME Germania, pe baza unor formule de calcul și a unor exemple de învelitori vechi care sunt din Cupru de peste 300 de ani vechime, această tablă cu grosimea de 0.7 mm va avea peste 2.000 ani o grosime de aproximativ 0.4 – 0.5 mm în urma fenomenului de „elutrație”.
  • Acest proiect este singurul din lume care a primit o garanție a sistemului de învelitoare montat pentru o perioadă de 50 ani, ceea ce nu a putut să garanteze nici o altă firmă dintre celelalte pentru material și montaj.

Sursa: Basilica.ro 

 

Citiți și: Arhiepiscopia Bucureștilor răspunde unui al doilea atac anti-BOR al site-ului de propagandă anti-creștină Recorder

Cum s-a gândit sistemul să atace Biserica pentru neimplicarea în propaganda campaniei de vaccinare. Răspunsul Biroului de Presă al Patriarhiei la atacurile perpetuate de site-ul Recorder împotriva Catedralei Naționale 

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 18.10.2021 19:52
    Oare câți știu citi compoziția chimica a materialului de acoperire? Câți știu citi simbolurile chimice? Un exemplu despre nivelul primitiv la care se poate ajunge: un elev intreaba (clasa a doua a sau a treia) învățătoarea de ce Marea Neagra se numește așa? Doamna învățătoare nu știe răspunsul, dar nici nu se obosește sa afle. Copilul afla acasă de mamă, care citește și pregătește lecțiile împreună cu copilul.
Ultima oră

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică

21:06

România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria

19:13

Mulțimi de imigranți au luat cu asalt granița de sud a SUA. Scopul invaziei a milioane de imigranți ilegali, facilitată de Casa Albă, ONG-uri și mega-corporații – VIDEO distribuit de Elon Musk

18:10

De vorbă cu strănepoata lui Ion Creangă, despre Basarabia și Grigore Vieru. Scriitoarea Olguța Creangă-Caia: „Simt că reîntregirea este aproape și prin revenirea fraților la Mitropolia Basarabiei!”

17:32

Presupușii francmasoni milionari, la nivel mondial. Bill Gates, Warren Buffett, David René de Rothschild, Rihanna și Jay-Z, printre ei

17:21

Nicolae Manolescu, un critic minor, hermeneu al vasalilor

16:30

BTI: Borrell la CNN, declarație halucinantă: Nu-i iubim pe ucraineni, doar ne urmărim propriile interese!