Regiunea Cernăuți din Ucraina recrutează atât rezerviști, cât și bărbați fără experiență militară, pentru a-i trimite pe front. S-a înmulțit numărul celor care trec granița fraudulos, încercând să evite mobilizarea - unii chiar în haine feminine

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 30 de ani din Kiev s-a deghizat în femeie și a încercat să treacă ilegal frontiera la punctul de control Porubne din regiunea Cernăuți, având asupra sa pașaportul soției și un cărucior cu copilul minor al cuplului. Cu toate acestea, nici machiajul și nici peruca pe care a purtat-o nu l-au ajutat prea mult în încercarea lui de a evita mobilizarea în armată, el fiind dat în vileag de inspectorii Poliției de Frontieră ucrainene, după cum relevă Agenția BucPress.
 
Kievul fiind proaspăt candidat la integrarea euro-atlantică, se pune însă problema cum vor respecta grănicerii sau ministerul apărării Ucrainei identitatea de gen a bărbaților care se cred femei, în contextul în care „drepturile LGBT” reprezintă o prioritate pentru Comisia și Parlamentul U.E., fiind considerate „valori europene”, după cum s-a văzut în ultimii ani, în care Polonia și Ungaria, țări majoritar catolice, au fost șicanate de la Bruxelles pentru că s-au opus implementării agendei radicale a organismelor supranaționale privind ideologia gender. 
 
 
Demonstrație a suporterilor homosexualilor în fața Ambasadei Ucrainei la București din seara zilei de 24 februarie. 

Până când Ucraina se va „europeniza” cu adevărat, bărbații disforici de gen care încearcă să fugă din țară îmbrăcați în straie feminine sunt considerați dezertori de către organele de forță. De exemplu, kieveanul care a folosit hainele și pașaportul soției pentru a se refugia împreună cu copilul va trebui să răspundă conform legii, după ce grănicerii au reclamat poliției săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 Cod penal - „Evadarea apelului la mobilizare” - și l-au tras pe bărbat la răspundere administrativă pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei.
 
Foto: Părinte 1 și 2 „persecutat” de vameșii ucraineni (ziarul Zorile Bucovinei).

Alți 11 bărbați ce se eschivau de la prestarea serviciului militar au fost reținuți de polițiștii de frontieră Mohyliv-Podilskyi în regiunea Vinnytsia. Cetățenii veniseră din diferite regiuni ale Ucrainei și plănuiau să ajungă în Republica Moldova ocolind punctele de control de pe Nistru. Toți contravenienții au fost reținuți administrativ în conformitate cu articolul 204-1 din Codul contravențiilor administrative privind „trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”. De asemenea, vor fi predați poliției pentru decizii legale ulterioare.

Din păcate, și locuitorii din fostele județe românești din nordul și estul țării sunt trimiși să lupte pentru Armata Ucrainei. Mulți dintre aceștia, unii de vârste fragede, au și murit în cele 3 săptămâni care s-au scurs de la demararea invaziei rusești din Ucraina, potrivit ziarului Zorile Bucovinei. Motiv pentru care s-a decis recrutarea și/sau instrucția unor noi soldați, atât dintre cei fără experiență, cât și dintre cei trecuți în rezervă.

În regiunea Cernăuți se încheie recrutarea rezerviștilor de primă linie și încep să fie recrutați bărbați care au absolvit catedra militară și au activat în armată pe timpoul URSS. Vor fi chemați și cei fără experiență militară, a mai informat agenția BucPress

Despre aceasta ne-a oferit detalii Tetiana Popovici, purtătoarea de cuvânt a centrului regional de recrutare, potrivit UA Bucovina:

„Până acum au fost chemați rezerviștii. Este vorba despre oameni care au servit în unități militare, au experiență militară, experiență în operațiuni de luptă și au semnat un contract în rezervă cu unitățile militare.

În prezent, la unitățile militare vor fi chemați recruți care nu au experiență militară. Ei trebuie să fie instruiți înainte de a fi trimiși la o unitate militară. Desigur, se prevede antrenament pe un program scurtat din cauza războiului.

Protejarea Ucrainei este o datorie constituțională a fiecărui cetățean. Centrul teritorial regional de recrutare și asistență socială este situat pe strada Olga Kobylyanska 32. Centrul orășenesc este situat pe strada Holovna 119.

Eschivarea de la serviciul militar în timp de război se pedepsește cu închisoare de la trei la cinci ani”, a precizat purtătoarea de cuvânt a centrului de recrutare din regiunea Cernăuți.
 
 Colaj foto: Soldați din Ucraina decedați pe front (ziarul Zorile Bucovinei).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Constantin8 18.03.2022 20:27
  "Homosexualii" (in limba romana li se spune curlangii - conform romanelor lui Panait Istrati) trebuiau sa protesteze in fata ambasadei Rusiei, nu a Ucrainiei. Dar nu cred ca au "balls" pentru a face asta.
  Tot ca observatie: au si botnite pe fata, semn al problemelor psihice grave.

  PS: Eschivarea de la serviciul militar în timp de război. atunci cand este un razboi total de aparare a tarii (indiferent de ce tara vorbim) ar trebui sa se pedepseasca mai sever
 • Tic 19.03.2022 00:54
  Pai au și ei "rujatul" lor! Unde mai pui și om de cultura:"pianist organic", balerin pe tocuri(mai lipsea bara).
 • Rusi 19.03.2022 10:46
  Ucraina isi urmareste scopul lor folosind pe romani carne de tun.
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI