Registrele nu mint: Pedofilul Jeffrey Epstein l-a vizitat pe președintele Bill Clinton la Casa Albă de cel puțin 17 ori

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Accesul lui Jeffrey Epstein la Casa Albă pe timpul lui Clinton a fost dezvăluit de registrele de vizită obținute în exclusivitate de DailyMail.com, care arată că pedofilul l-a vizitat pe președinte de cel puțin 17 ori în primii ani de mandat.

Epstein, care a murit în 2019, l-a vizitat pe Bill Clinton la Conacul Executiv pe parcursul a trei ani, prima invitație venind la doar o lună după învestirea sa în ianuarie 1993.

Jurnalele arată că finanțatorul a apărut în 14 zile diferite, făcând chiar două vizite într-o singură zi în trei ocazii diferite.

Epstein a fost invitat de unii dintre cei mai importanți consilieri și asistenți ai lui Clinton, inclusiv de unul care a ocupat ulterior funcția de secretar al Trezoreriei, potrivit înregistrărilor. 

Documentele arată că în marea majoritate a vizitelor lui Epstein se preciza că acesta se ducea la Aripa de Vest, ceea ce înseamnă că exista o mare probabilitate ca acesta să se întâlnească cu Clinton.

Dezvăluirea pune din nou sub semnul întrebării prietenia lui Clinton cu Epstein, despre care se știa că l-a transportat pe fostul președinte cu avionul său privat - cunoscut sub numele de "Lolita Express" - de zeci de ori după ce a părăsit funcția.

Când Epstein s-a spânzurat în închisoare după arestarea sa în 2019, Clinton a susținut că nu știa 'nimic despre crimele teribile' pe care le-a săvârșit prietenul său.

Și, deși crimele lui Epstein nu au devenit de notorietate publică până la arestarea sa în 2006, vizitele la Casa Albă ar fi avut loc în același interval de timp în care presupusa Ghislaine era acuzată că a recrutat fete minore pentru el.

Între timp, Epstein încă se afirma ca manager financiar și părăsise recent Towers Financial, o agenție de colectare a creanțelor care avea să se prăbușească în 1993 din cauza unei scheme Ponzi de 450 de milioane de dolari, cea mai mare din SUA la acea vreme.

Steven Hoffenberg, care a condus compania împreună cu Epstein, a fost închis pentru 20 de ani. Epstein nu a fost niciodată arestat sau acuzat.

Epstein a cunoscut-o pe Maxwell la începutul anilor 1990 și cei doi s-au întâlnit pentru scurt timp înainte ca ea să devină în cele din urmă administratorul conacului său din Palm Beach și, după cum susțin procurorii, principalul recrutor de minori.

În următorul deceniu, el avea să dobândească trăsăturile unui playboy miliardar: insula sa privată din Caraibe, un conac de 75 de milioane de dolari în New York, care era cea mai mare reședință privată din oraș la acea vreme, și ferma sa din New Mexico.

De asemenea, va dobândi prietenia unui anume William Jefferson Clinton.

Rapoartele au susținut că Clinton a fost un om care s-a făcut singur și este posibil să fi fost atras de Epstein pentru că era croit dintr-o stofă similară.

După cum ar fi spus Epstein prietenilor săi: "Eu investesc în oameni - fie că este vorba de politică sau de știință. Cu asta mă ocup".

1993: PRIMELE VIZITE ALE LUI EPSTEIN

Registrele de vizită au fost obținute de DailyMail.com de la Biblioteca Prezidențială Clinton în cadrul unei serii de cereri FOIA.

Acestea arată că prima vizită a lui Epstein la Casa Albă a lui Clinton a avut loc pe 25 februarie 1993, iar persoana care a făcut invitația este trecută ca fiind 'Rubin'. Locația vizitei este listată ca fiind "WW", sau West Wing.

Cel mai proeminent Rubin de la Casa Albă la acea vreme era Robert Rubin, care și-a preluat funcția de director al Consiliului Economic Național când Clinton a preluat mandatul.

Rubin a fost atât de favorizat de Clinton încât a fost numit secretar al Trezoreriei în ianuarie 1995.

Rubin avea să ocupe apoi funcția de președinte al Council on Foreign Relations(CFR).

Epstein a fost membru al CFR din 1995 până în 2009 și a donat 350.000 de dolari organizației, bani pe care ulterior i-a donat unei organizații care luptă împotriva traficului de persoane.

Jurnalele arată că Epstein a fost admis pentru vizita la Casa Albă la ora 9:19 în acea zi, când Clinton avea în plan să se întâlnească cu Rubin la ora 13:45, conform programului zilnic al președintelui.

Nu este clar dacă Epstein a participat la întâlnire.

Când DailyMail.com a sunat acasă la Rubin, soția acestuia a spus să "sune la biroul său" înainte de a închide.

O purtătoare de cuvânt a lui Rubin a declarat: "Din câte își amintește domnul Rubin, acesta nu s-a întâlnit sau a vorbit niciodată cu domnul Epstein".

Următoarea vizită a lui Epstein a fost pe 29 septembrie pentru a participa la o recepție organizată de Asociația Istorică a Casei Albe după ce acesta a donat 10.000 de dolari pentru a ajuta la renovarea clădirii.

Acesta a fost unul dintre primele cazuri în care Epstein s-a folosit de filantropie pentru a avea acces la oameni puternici, o tactică pe care avea să o folosească pe scară largă mai târziu, după ce a fost condamnat în 2006 pentru că a întreținut relații sexuale cu minore.

A patra vizită a lui Epstein la Casa Albă a lui Clinton a avut loc pe 21 decembrie și a fost înregistrat de "Kelley".

Nu sunt oferite alte detalii, dar, în mod intrigant, mama lui Clinton se numea Virginia Clinton Kelley și era încă în viață la acea vreme - luna următoare a murit de cancer.

Registrele de vizitatori arată că destinația lui Epstein a fost Aripa de Vest și că a ajuns la ora 12:16.

În acea dimineață, Clinton a participat la un memorial la Cimitirul Național Arlington pentru victimele zborului 103 al Pan Am și s-a întors la Casa Albă la ora 23:15.

El ar fi rămas în Biroul Oval până la ora 14:00 pentru "Lunch/Phone and Office Time", lăsând o fereastră mare în care s-ar fi putut întâlni cu Epstein.

O DUZINĂ DE VIZITE ÎN 1994

Marea majoritate a vizitelor lui Epstein - 12 în total - au avut loc în 1994.

Prima a avut loc la 24 martie și a fost aprobată de "Middleton", care era Mark Middleton, care la acea vreme era asistent special al președintelui.

Acesta era, de asemenea, asistent al șefului de cabinet, Thomas F. 'Mack' McLarty.

Middleton, care a părăsit Casa Albă în februarie 1995, a fost acuzat că s-a prezentat ca un negociator internațional, exact genul de persoană care l-ar fi atras pe Epstein.

În 1996, o investigație a Casei Albe a constatat că Middleton a abuzat de accesul său pentru a impresiona clienții de afaceri și i s-a interzis accesul la reședința executivă fără aprobarea superiorilor.

Middleton a negat afirmațiile.

Registrele de vizită arată că, pe 24 martie 1994, Epstein a sosit la ora 15:00, iar la acel moment Clinton plecase deja pentru o zi într-o vizită la baza Pope Air Force Base din Fort Bragg, Carolina de Nord, urmată ulterior de un eveniment privat în Dallas, Texas.

Celălalt nume care apare în mod proeminent în vizitele lui Epstein din 1994 este "Ewing", care era Karen Ewing, care lucra în biroul șefului de cabinet.

O sursă a declarat că aceasta era implicată în trimiterea numelor vizitatorilor care trebuiau să fie autorizați de Secret Service și că Epstein se afla acolo pentru a o vedea pe Middleton, nu pe ea.

Jurnalele arată că unele dintre întâlnirile lui Middleton cu Epstein au avut loc în camera 176, care se afla în vechea clădire a Biroului Executiv, nu la Casa Albă.

Sursa a declarat că Middleton a cerut o sală de întâlnire lângă popotă de la Casa Albă, care se afla în Aripa de Vest, pentru a-și putea impresiona oaspeții cu apropierea de Biroul Oval.

Sursa a spus: "Mark încerca să se facă să pară mai mare decât era. Încerca să pară că are mai multă putere decât avea în realitate la Casa Albă.

'Mark știa că Epstein gestiona banii lui Les Wexner', referindu-se la miliardarul fondator al L Brands și Victoria's Secret.

'În anul 1994 au avut loc alegeri intermediare, Clinton avea nevoie de bani și Mark s-a gândit că ar putea obține o parte din banii lui Wexner.

Mark a vrut să se prezinte ca fiind cel care poate aduce acest tip de donatori mari', a mai spus sursa.

Sursa și-a amintit de Epstein ca fiind 'foarte fermecător', dar acest lucru era normal pentru cei care doreau să aibă acces la președinte.

Sursa a spus: "Nu se îmbrăca foarte elegant și purta blugi și o cămașă albă cu nasturi.

'Odată a intrat în vorbă cu mine și a pretins că a fost un Navy SEAL. Tocmai citisem o carte despre SEAL-uri, așa că am știut cum să verific dacă spune adevărul și l-am întrebat: 'Care a fost numărul clasei tale?'.

'Un SEAL adevărat ar fi putut răspunde la această întrebare într-o secundă, dar Epstein nu a putut. M-am uitat la mine și am zâmbit, iar fața lui a spus: 'M-ai prins'. I-am zâmbit înapoi și am mers mai departe'.

Potrivit sursei, printre persoanele cu care Epstein se întâlnea în călătoriile sale la Casa Albă se număra George Mitchell, fost senator care la acea vreme era liderul majorității din Senat.

Mitchell a ocupat ulterior funcția de trimis special al SUA pentru pacea în Orientul Mijlociu sub președinția lui Obama și s-a numărat printre oamenii puternici cărora Virginia Roberts, victima lui Epstein, a afirmat într-o depoziție că a fost împrumutată de pedofil pentru sex.

Mitchell a negat întotdeauna că ar fi comis vreo infracțiune.

Următoarea vizită a lui Epstein a avut loc la 20 aprilie 1994 și a fost înregistrat la ora 15.00.

Clinton a stat în Biroul Oval până la ora 15:15 în acea zi, când a început o serie de ședințe de informare cu personalul de nivel înalt.

În ziua următoare, 21 aprilie, Epstein a făcut două vizite la Casa Albă în aceeași zi, ambele semnate de Ewing, la ora 17:00 și la ora 19:00.

În ambele cazuri, destinația sa a fost Aripa de Vest.

Programul zilnic al lui Clinton îl arată fie în Biroul Oval pentru ședințe de informare, fie participând la o recepție pentru Comitetul consultativ privind experimentele cu radiații umane.

La ora 19:00, Clinton a sosit la Blair House pentru o recepție pentru prim-ministrul Greciei și s-a întors la Casa Albă până la ora 20:00, ceea ce înseamnă că ar fi putut să se întâlnească cu Epstein.

Sursa a declarat că astfel de zile sunt cele mai probabile în care Clinton și Epstein s-au întâlnit.

Citiți continuarea articolului AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • YukiYama 03.12.2021 17:25
    Interesant că majoritatea celor care l-au invitat pe Empstain, si documentat
    prezeța sa la casa albă, au amnezie totală...
Ultima oră

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul