Regimul Zelenski a întrecut orice măsură. Un preot român din Ucraina rupe tăcerea și dezvăluie prigoana la care sunt supuși clericii ortodocși din pricina serviciilor de securitate: Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: SBU, în control la Episcopia Cernăuți-Bucovina

Foto: SBU, în control la Episcopia Cernăuți-Bucovina

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Mihail Jar, starețul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța (Ucraina), a spus la Antena 3 că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene. Mai mult, preotul susține că de frica serviciilor, clericii nici nu se mai pot ruga lui Dumnezeu: 

"Au început prigoanele grele și mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (...)
 
Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele.
 
Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au stat liniștite. Mănastirile au fost controlate mai tare", a spus preotul român.
 
Conform sursei citate, unul dintre preoții din comunitatea de români din Ucraina a decis să îl dea în judecată pe președintele Volodimir Zelenski.

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.
 
 
Patimile preoților români din Ucraina. Mărturii tulburătoare: 'Nu te poți ruga nici la Dumnezeu, dormi cu frică în casă'
 
Părintele Mihail Jar, starețul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Dorel Timpa 19.01.2023 13:50
  Ce nemernic zdrelinski asta,


  daca vede că nu poate să-i răpună pe ruși, acum se războiește cu biserica și cu preoții și cu călugării!!!
  Faceti-i lu zdrelinski niste molitfele Sfintului Vasile cel mare, sa fugă dracii din el !!!
 • cica 19.01.2023 19:39
  https://ms-my.facebook.com/Daniel-Siegfriedsohn-Arhive-istorice-106572370777275/videos/ukraina-inamic-al-româniei-terorizează-pe-românii-autohtoni-din-teritoriile-ocup/795601194908025/
  Dați clic la comentarii pe Lihat Sedikit pentru a extinde comentariile.
 • Valter COJMAN 20.01.2023 00:07
  Zelenski și fasciștii lui prigonesc românii, preoții români și bisericile ortodoxe române din teritoriile românețti aflate sub ocupație ucraineană în baza pactului hitleristo-stalinist, Ribentrop - Molotov.

  România, în semn de protest, trebuie să ia următoarele măsuri URGENTE:

  1. Retragerea României din orice schemă de ajutorare a Ucrainei;
  2. Interzicerea transportului, pe teritoriul României, de arme, muniție și tehnică militară către Ucraina;
  3. Stoparea, pe teritoriul României, a transportului de mărfuri ucrainene către porturile românești, atâta timp cât Ucraina nu plătește nici o taxă către statul român.
  4. Stoparea primirii de „refugiați” ucraineni și de ajutorare a acestora din banul public.
 • cica 20.01.2023 03:04
  primele lagăre de exterminare construite de austrieci în 1917
  https://www.flickr.com/photos/daniel_siegfriedsohn/44943878385/in/photolist-2a5YCCN-QJtme5-2bLb7oh-2a6F6c9-2btx81R-QJHqUu-2btx8dV
 • Rusi 20.01.2023 18:27
  Antena 3 nu a suflat o vorba despre aceste actiuni criminale contra romanilor din Ucraina. Acum ei colaboreaza cu CNN.
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România