Record de infectări și decese Covid în Coreea de Sud, țară cu o rată a vaccinării de 83%, pe locul 8 la nivel mondial

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Sud se confruntă cu un număr record de infectări și decese de COVID-19, informează New York Post.

Agenția coreeană de control și prevenire a bolilor (KDCA) a declarat sâmbătă că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.352 de cazuri noi de COVID și 70 de decese, fiecare dintre acestea reprezentând un record pentru țară în această epidemie care durează de aproape doi ani.

Numărul total al deceselor cauzate de COVID în Coreea de Sud se ridică acum la 3.809, în timp ce numărul de cazuri noi zilnice a depășit 5.000 de trei ori în această săptămână.
 
Această evoluție îngrijorătoare are loc în ciuda unei rate ridicate de vaccinare și a conformării cetățenilor la măsura de purtare a măștii.
 
Coreea de Sud se laudă cu o rată de vaccinare de aproximativ 83%, administrând până în prezent cel puțin 85.881.055 de doze de vaccinuri COVID, potrivit Reuters, care citează date ale Ministerului Sănătății din această țară.
 
Măștile au fost obligatorii în jurul capitalei Seul în cea mai mare parte a anului, iar un sondaj Gallup realizat recent a arătat că 27% dintre sud-coreeni intenționează să poarte mască pe termen nelimitat, chiar dacă amenințarea COVID se diminuează.
 
Pe fondul numărului tot mai mare de decese și a apariției variantei Omicron, autoritățile sud-coreene impun noi restricții.
 
Adunările de șapte sau mai multe persoane vor fi interzise în Seul și în comunitățile din jur începând de săptămâna viitoare, transmite AP.
 
În plus, Coreea de Sud va cere ca toți vizitatorii internaționali care sosesc în următoarele două săptămâni să stea în carantină timp de cel puțin 10 zile și a interzis intrarea în țară a călătorilor străini veniți din nouă țări africane, care se consideră a fi la originea variantei Omicron.
 
Coreea de Sud se află pe locul 8 în topul celor mai vaccinate țări:


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Emanuel Eduard 05.12.2021 16:59
    Deci continutul din serul experimental INFECTEAZA si DESTABILIZEAZA SISTEMUL IMUNITAR cauzand daune irecuperabile pentru persoanele supuse la acest experiment animalic.
  • Coronoia 05.12.2021 20:15
    Sa insiste cu boosterele, sa nu se lase pana nu bifeaza si al 100-lea booster, poate ala va functiona in sfarsit! Nu au cum sa afle daca nu incearca, nu?
    Ah, si sa-i injecteze musai si pe restul de 17% ca din cauza alora nu functioneaza vaxxinul.
Ultima oră

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional