Reacție furioasă a Kremlinului, după decizia SUA și a țărilor europene de a permite atacurile pe teritoriul rusesc: Nu vom lovi doar pe teritoriul ucrainean

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: VOA News

Foto: VOA News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările NATO care au aprobat lovituri cu armele lor pe teritoriul rusesc ar trebui să fie conștiente că echipamentele și echipajele de specialiști militari vor fi distruse nu numai în Ucraina, ci și în orice punct de unde este atacat teritoriul rusesc, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram, menționând că participarea specialiștilor NATO ar putea fi considerată un casus belli, potrivit TASS.

„Toate echipamentele lor militare și specialiștii care luptă împotriva noastră vor fi distruși atât pe teritoriul fostei Ucraine, cât și pe teritoriul altor țări, în cazul în care de acolo vor fi efectuate lovituri împotriva teritoriului rusesc”, a avertizat Medvedev.

El a adăugat că Moscova a pornit de la faptul că toate armele cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei erau deja „operate direct de militari din țările NATO”, ceea ce echivalează cu participarea la războiul împotriva Rusiei și constituie un motiv pentru a începe operațiunile de luptă.
 
Biden a autorizat Ucraina să lovească ținte în Rusia

Prin urmare, a spus Medvedev, NATO ar trebui să califice din punct de vedere juridic distrugerea echipamentelor, instalațiilor și militarilor săi în cazul unor „posibile lovituri de represalii <...> în contextul articolelor 4 și 5 din Tratatul de la Washington”.
 

Articolele 4 și 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care a creat alianța, enumeră acțiunile țărilor NATO în cazul în care una dintre ele este amenințată, precum și regulile de apărare colectivă ale blocului. Conform acestor prevederi, o amenințare la adresa unei țări NATO este percepută ca un atac la adresa tuturor membrilor alianței. În același timp, documentul nu specifică ce anume poate considera NATO ca fiind un atac sau o amenințare, astfel că stabilește un mecanism de consultare pentru a decide asupra unui răspuns.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Vlad.Tepes 01.06.2024 19:17
  https://fr.sputniknews.africa/20240531/lunion-europeenne-est-un-caca-de-mouche-sur-la-carte-par-rapport-a-la-russie-1066814708.html
 • Just Talented 01.06.2024 19:28
  Ii mănâncă Ando Bull. "Occidentul are un plan până la prima lovitură nucleara primită ". Mike Tyson
 • Mircea Dragan 01.06.2024 19:41
  '' Nu vom lovi doar pe teritoriul ucrainean''
  Intimidare. Mai bine desfiintam ucraina. Isi ia fiecare teritoriul lui si gata. Pe zelenski il vom baga in puscarie.
 • Arb 01.06.2024 22:37
  O idee nu tocmai....rea....
 • viorel craciun 01.06.2024 21:02
  Apoi asa incepe conflictul , intai cu " vorbe " apoi cu " fapte " , pe cine afecteaza ? pe noi simpli " cetateni " , de ce ne afecteaza " FIINDCA AVEM ALESII DEMOCRATIC CARE DECID IN NUMELE NOSTRU " , CUM BE AFECTEAZA , RAMANE DE VAZUT IN CURAND , DAR PE " NOII CEI MULTI DA " PE EI CEI PUTINI NU . Restul sunt doar " vorbe " sigur vor " urma " faptele mai mult la rusi mai putin la " vorbo-laci " pentru PROPAGANDA POLITICA MEDIA A LOR IN ANUL DE ALEGERI 2024.
 • dumbirish01 01.06.2024 21:44
  "Some speculate that NATO missiles like the British Storm Shadow easily operate because they are based in Romania, so the Russians can’t attack their bases. Ukrainian pilots fly to Romania where British airmen program, load, and arm these cruise missiles. Then these Ukrainian MIGs fly through Ukraine to launch the missiles, with perhaps a refueling stop. If Russians missiles hit an airbase in Romania, this will be confirmed. Same with the sea drones, they are probably launched from Romania and briefly enter Ukrainian waters en-route and guided by NATO aircraft over the Black Sea. "

  Pentru a evita războiul nuclear, Putin trebuie să fie un pic mai nebun :
  https://www-unz-com.translate.goog/mwhitney/to-avoid-nuclear-war-putin-needs-to-be-a-little-crazier/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=wapp
 • Wolf Edmond 01.06.2024 22:55
  Occidentul este disperat. De ce?
  Liniile de fortificații ukrainiene nu sunt linii de apărare încropite la repezeală, sub presiunea adversarului, cu lopățica de infanterie. Sunt linii de apărare fortificate la care s-a lucrat mecanizat, după toate regulile din anul 2014 până în 2022, betonate și pline de adăposturi îngropate, de asemenea betonate. Cu toate astea și cu un consum impresionant de muniție, rușii toacă forțele ukrainiene adăpostite și înaintează, e drept într-un ritm lent dar sigur.. Numai în luna mai au fost uciși peste 35.000 de militari ukrainieni și distruse mii de unități blindate și de artilerie. Forța vie a armatei ukrainiene, în special cea bine pregătită, tânără și entuziastă, a fost pusă în față în primul an al rozboiului și a fost anihilată de ruși. Media vârstei militarilor ukrainieni depășește 40 de ani în momentul actual iar despre pregătire, ce să mai vorbim? Sunt luați cu arcanul de pe stradă și trimiși rapid pe front ca să astupe golurile de personal. E nevoie de personal pregătit pe care Ukraina nu mai are de unde să-l scoată. Îl scoate „occidentul colectiv” și-l trimite acolo.
  Rușii au învățat foarte mult din acest conflict, și-au adaptat și perfecționat tehnica. Operatorii de drone ruși au ajuns la performanța de introduce o dronă sinucigașă pe geamul de la cabina șoferului unui autovehicul militar aflat în deplasare pe șosea și apoi să o detoneze.
  În fine, bombardarea obiectivelor de pe teritoriul Russiei nu urmărește obținerea unei victorii care este clar că nu se poate obține ci doar provocarea a cât mai multe pagube învingătorului. Riscul este reprezentat de selectarea greșită a obiectivelor. Dacă obiectivele care țin de securitatea strategică a Russiei sunt atinse, răspunsul rușilor va fi unul devastator la adresa celui care a făcut-o și nu ne referim la ukrainieni ci la operatorii occidentali care funcționează în Ukraina plus logistica spațială pe care aceștia se bazează. Russia nu va tolera o breșă serioasă în capa sa de securitate strategică. Nimeni nu ar face-o fără să se expună pericolului de a fi prins cu garda jos în cazul unui atac nuclear al adversarului.
 • Christinne Radu 01.06.2024 23:30
  https://www.youtube.com/watch?v=8CIXYQswEDc
 • Christinne Radu 01.06.2024 23:33
  https://english.almayadeen.net/news/politics/massive-peace-march-in-budapest-protests-hungary-s-role-in-u
 • Christinne Radu 01.06.2024 23:35
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-13447579/gabriela-rico-jimenez-mexican-supermodel-disappearance-hotel.html
 • Neanae 02.06.2024 00:30
  Nu e de loc furioasă reacția Kremlinului. Este o reacție pe măsură, un efect cauzat de o bandă de nebuni furibunzi care nu au nicio problemă să se joace cu focul telecomandat în ogrăzile altora.
  Din toată oroarea asta de adunătură de capete bolnave planetare singurul implicat cu aplomb și cu capul pe umeri e chiar Putin. Zgândărit continuu, denigrat și urât de moarte, îngrădit și amenințat, este extraordinar de echilibrat față de exaltații cu ochii afară din orbite ca nu-l pot face preș. Bravo Putin. Am convingerea că le coace o lecție de nota 10 tuturor, de la NATO la partenerii strategici ai peștilor prăjiți. Cine va plăti la greu? Păi Ucraina. Și de consecință toți risipitorii care au trimis miliarde de miliarde de ars degeaba p-acolo. Le-o trece prin cap ca nenorocesc propriile economii, iar rezultatul e MOARTE? ÎN PRIMIS MOARTEA UCRAINEI?????? Trăznește-i Doamne că demonii ăștia nu pot fi fiii Tăi!
 • Vlad.Tepes 02.06.2024 13:04
  Sper ca rusii sa atace si tinte de pe teritoriul american, de unde provine marea parte a armamentului si banilor care-i tin pe nazistii de la Kiev in viata !
 • Simplu-Mihai 02.06.2024 16:45
  Noi vorbim p-aici de ruși și de ukrainieni plus ,,zgândăricii ocțidentali" OTAN,doar că ce să vezi elita trecută și prezentă a sionului au rădăcinile la ucraci,da' noi nu avem voie să vedem realitățile astea,iar congresul ' merican( care estec la butoanele OTAN) e controlată indiferent de partid, de puțin peste 70% tot de ăștia,n-avem voie să zicem nimic ,că e buba mare dacă-i pomenești,ne facem ca nu știm întoarcem capul doar să nu atingem subiectul.
  Toata ziua bună ziua massmedia m.s. e cu gura pe Putin de zici că-i dracu' la a zecea și nu spune nimic,dar absolut nimic de genocidul din gaza unde nenumiții,efectiv au făcut o mașină uriașă de tocat carne umană,de dezastrul material nu mai pomenesc.
  Noh daca asta-i lumea democratică a filozofilor ,,ocțidentali"....
  Apropo,am ascultat un jurnalist de investigații neamt de origine maghiara care spunea în urmă cu patru zile că speranța de viață( supraviețuire ) a recruților trimiși în prima linie în ultimele săptămâni de actorul pianist cu mădularul, a ajuns la; TREI ORE, 3 ore oameni buni!
  P.s. nu am motive să nu-l cred am citit și auzit informații inedite în ultimul an care toate s-au confirmat,desigur nu în massmedia m.s.
 • Mars.60 Stefan 02.06.2024 17:50
  MEN TRYING TO ESCAPE CONSCRIPTION IN UKRAINE CAUGHT AT THE BORDER
  https://www.bitchute.com/video/6cv8aaYj3AVI/

  THIS IS WHAT FORCED CONSCRIPTION LOOKS LIKE IN UKRAINE - FAMILY TRIES TO PROTECT THEIR 18 YR OLD SON
  https://www.bitchute.com/video/TF5ihBpEB8dN/

  MILITARY COMMISSARS USED AMBULANCES TO HUNT MEN IN ODESSA
  https://www.bitchute.com/video/VWj05ur16ak8/

  CONSCRIPTION IN UKRAINE - WHEN THINGS DON'T GO AS PLANNED - OR THEY JUST TIRED OF RUNNING
  https://www.bitchute.com/video/IoxjJ9j4X34H/

  'WARMONGER EUROPEAN POLITICIANS ARE HINTING AT CONSCRIPTING EUROPEANS TO FIGHT IN UKRAINE'
  https://www.bitchute.com/video/Bwp7HOtQGWxP/

  UKRAINIAN MEN KIDNAPPED IN BROAD DAYLIGHT BY CONSCRIPTION OFFICERS
  https://www.bitchute.com/video/ZOyBWxbBBbEj/
 • Simplu-Mihai 02.06.2024 16:46
  Noi vorbim p-aici de ruși și de ukrainieni plus ,,zgândăricii ocțidentali" OTAN,doar că ce să vezi elita trecută și prezentă a sionului au rădăcinile la ucraci,da' noi nu avem voie să vedem realitățile astea,iar congresul ' merican( care estec la butoanele OTAN) e controlată indiferent de partid, de puțin peste 70% tot de ăștia,n-avem voie să zicem nimic ,că e buba mare dacă-i pomenești,ne facem ca nu știm întoarcem capul doar să nu atingem subiectul.
  Toata ziua bună ziua massmedia m.s. e cu gura pe Putin de zici că-i dracu' la a zecea și nu spune nimic,dar absolut nimic de genocidul din gaza unde nenumiții,efectiv au făcut o mașină uriașă de tocat carne umană,de dezastrul material nu mai pomenesc.
  Noh daca asta-i lumea democratică a filozofilor ,,ocțidentali"....
  Apropo,am ascultat un jurnalist de investigații neamt de origine maghiara care spunea în urmă cu patru zile că speranța de viață( supraviețuire ) a recruților trimiși în prima linie în ultimele săptămâni de actorul pianist cu mădularul, a ajuns la; TREI ORE, 3 ore oameni buni!
  P.s. nu am motive să nu-l cred am citit și auzit informații inedite în ultimul an care toate s-au confirmat,desigur nu în massmedia m.s.
 • Radesalu 02.06.2024 17:26
  Ecuația e simplu de rezolvat, firește simplu nu înseamnă spectacol de marionete.
  Dupa primul atac cu arme bazate pe elementele din tabelul lui Mendeleev, asupra oricărui obiectiv din Rusia, urmează artificiile pe casa cu cinci laturi, pe casa colorată, pe câmpurile 51 etc.
  Eh, de-atunci încolo să vedeți ce liniște vor face toate potăile, în grade descrescătoare, care au lătrat că acceptă ucracilor, ca toată gașca de "viteji" să folosească armamentul donat de ei, din orice punct geografic, împotriva rușilor.
  Un bob zăbavă și să strângem din buci cu toții, că nu știm cât de mare e ciuperca, aia de ne lasă fără dinți, fără păr, fără prieteni și pe mulți - fără viață.
  Printre cei atinși, pot fi chiar cei care azi dau încuviințarea asaltului cu toate utilajele aducătoare de moarte, asupra Rusiei.
  Atenție ce și pe cine alegeți !!!
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal