Reacție furioasă a Kremlinului, după decizia SUA și a țărilor europene de a permite atacurile pe teritoriul rusesc: Nu vom lovi doar pe teritoriul ucrainean

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: VOA News

Foto: VOA News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările NATO care au aprobat lovituri cu armele lor pe teritoriul rusesc ar trebui să fie conștiente că echipamentele și echipajele de specialiști militari vor fi distruse nu numai în Ucraina, ci și în orice punct de unde este atacat teritoriul rusesc, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram, menționând că participarea specialiștilor NATO ar putea fi considerată un casus belli, potrivit TASS.

„Toate echipamentele lor militare și specialiștii care luptă împotriva noastră vor fi distruși atât pe teritoriul fostei Ucraine, cât și pe teritoriul altor țări, în cazul în care de acolo vor fi efectuate lovituri împotriva teritoriului rusesc”, a avertizat Medvedev.

El a adăugat că Moscova a pornit de la faptul că toate armele cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei erau deja „operate direct de militari din țările NATO”, ceea ce echivalează cu participarea la războiul împotriva Rusiei și constituie un motiv pentru a începe operațiunile de luptă.
 
Biden a autorizat Ucraina să lovească ținte în Rusia

Prin urmare, a spus Medvedev, NATO ar trebui să califice din punct de vedere juridic distrugerea echipamentelor, instalațiilor și militarilor săi în cazul unor „posibile lovituri de represalii <...> în contextul articolelor 4 și 5 din Tratatul de la Washington”.
 

Articolele 4 și 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care a creat alianța, enumeră acțiunile țărilor NATO în cazul în care una dintre ele este amenințată, precum și regulile de apărare colectivă ale blocului. Conform acestor prevederi, o amenințare la adresa unei țări NATO este percepută ca un atac la adresa tuturor membrilor alianței. În același timp, documentul nu specifică ce anume poate considera NATO ca fiind un atac sau o amenințare, astfel că stabilește un mecanism de consultare pentru a decide asupra unui răspuns.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Vlad.Tepes 01.06.2024 19:17
    https://fr.sputniknews.africa/20240531/lunion-europeenne-est-un-caca-de-mouche-sur-la-carte-par-rapport-a-la-russie-1066814708.html
  • Just Talented 01.06.2024 19:28
    Ii mănâncă Ando Bull. "Occidentul are un plan până la prima lovitură nucleara primită ". Mike Tyson
  • Mircea Dragan 01.06.2024 19:41
    '' Nu vom lovi doar pe teritoriul ucrainean''
    Intimidare. Mai bine desfiintam ucraina. Isi ia fiecare teritoriul lui si gata. Pe zelenski il vom baga in puscarie.
  • Arb 01.06.2024 22:37
    O idee nu tocmai....rea....
  • viorel craciun 01.06.2024 21:02
    Apoi asa incepe conflictul , intai cu " vorbe " apoi cu " fapte " , pe cine afecteaza ? pe noi simpli " cetateni " , de ce ne afecteaza " FIINDCA AVEM ALESII DEMOCRATIC CARE DECID IN NUMELE NOSTRU " , CUM BE AFECTEAZA , RAMANE DE VAZUT IN CURAND , DAR PE " NOII CEI MULTI DA " PE EI CEI PUTINI NU . Restul sunt doar " vorbe " sigur vor " urma " faptele mai mult la rusi mai putin la " vorbo-laci " pentru PROPAGANDA POLITICA MEDIA A LOR IN ANUL DE ALEGERI 2024.
  • dumbirish01 01.06.2024 21:44
    "Some speculate that NATO missiles like the British Storm Shadow easily operate because they are based in Romania, so the Russians can’t attack their bases. Ukrainian pilots fly to Romania where British airmen program, load, and arm these cruise missiles. Then these Ukrainian MIGs fly through Ukraine to launch the missiles, with perhaps a refueling stop. If Russians missiles hit an airbase in Romania, this will be confirmed. Same with the sea drones, they are probably launched from Romania and briefly enter Ukrainian waters en-route and guided by NATO aircraft over the Black Sea. "

    Pentru a evita războiul nuclear, Putin trebuie să fie un pic mai nebun :
    https://www-unz-com.translate.goog/mwhitney/to-avoid-nuclear-war-putin-needs-to-be-a-little-crazier/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=wapp
  • Wolf Edmond 01.06.2024 22:55
    Occidentul este disperat. De ce?
    Liniile de fortificații ukrainiene nu sunt linii de apărare încropite la repezeală, sub presiunea adversarului, cu lopățica de infanterie. Sunt linii de apărare fortificate la care s-a lucrat mecanizat, după toate regulile din anul 2014 până în 2022, betonate și pline de adăposturi îngropate, de asemenea betonate. Cu toate astea și cu un consum impresionant de muniție, rușii toacă forțele ukrainiene adăpostite și înaintează, e drept într-un ritm lent dar sigur.. Numai în luna mai au fost uciși peste 35.000 de militari ukrainieni și distruse mii de unități blindate și de artilerie. Forța vie a armatei ukrainiene, în special cea bine pregătită, tânără și entuziastă, a fost pusă în față în primul an al rozboiului și a fost anihilată de ruși. Media vârstei militarilor ukrainieni depășește 40 de ani în momentul actual iar despre pregătire, ce să mai vorbim? Sunt luați cu arcanul de pe stradă și trimiși rapid pe front ca să astupe golurile de personal. E nevoie de personal pregătit pe care Ukraina nu mai are de unde să-l scoată. Îl scoate „occidentul colectiv” și-l trimite acolo.
    Rușii au învățat foarte mult din acest conflict, și-au adaptat și perfecționat tehnica. Operatorii de drone ruși au ajuns la performanța de introduce o dronă sinucigașă pe geamul de la cabina șoferului unui autovehicul militar aflat în deplasare pe șosea și apoi să o detoneze.
    În fine, bombardarea obiectivelor de pe teritoriul Russiei nu urmărește obținerea unei victorii care este clar că nu se poate obține ci doar provocarea a cât mai multe pagube învingătorului. Riscul este reprezentat de selectarea greșită a obiectivelor. Dacă obiectivele care țin de securitatea strategică a Russiei sunt atinse, răspunsul rușilor va fi unul devastator la adresa celui care a făcut-o și nu ne referim la ukrainieni ci la operatorii occidentali care funcționează în Ukraina plus logistica spațială pe care aceștia se bazează. Russia nu va tolera o breșă serioasă în capa sa de securitate strategică. Nimeni nu ar face-o fără să se expună pericolului de a fi prins cu garda jos în cazul unui atac nuclear al adversarului.
  • Vlad.Tepes 02.06.2024 13:04
    Sper ca rusii sa atace si tinte de pe teritoriul american, de unde provine marea parte a armamentului si banilor care-i tin pe nazistii de la Kiev in viata !
  • Simplu-Mihai 02.06.2024 16:45
    Noi vorbim p-aici de ruși și de ukrainieni plus ,,zgândăricii ocțidentali" OTAN,doar că ce să vezi elita trecută și prezentă a sionului au rădăcinile la ucraci,da' noi nu avem voie să vedem realitățile astea,iar congresul ' merican( care estec la butoanele OTAN) e controlată indiferent de partid, de puțin peste 70% tot de ăștia,n-avem voie să zicem nimic ,că e buba mare dacă-i pomenești,ne facem ca nu știm întoarcem capul doar să nu atingem subiectul.
    Toata ziua bună ziua massmedia m.s. e cu gura pe Putin de zici că-i dracu' la a zecea și nu spune nimic,dar absolut nimic de genocidul din gaza unde nenumiții,efectiv au făcut o mașină uriașă de tocat carne umană,de dezastrul material nu mai pomenesc.
    Noh daca asta-i lumea democratică a filozofilor ,,ocțidentali"....
    Apropo,am ascultat un jurnalist de investigații neamt de origine maghiara care spunea în urmă cu patru zile că speranța de viață( supraviețuire ) a recruților trimiși în prima linie în ultimele săptămâni de actorul pianist cu mădularul, a ajuns la; TREI ORE, 3 ore oameni buni!
    P.s. nu am motive să nu-l cred am citit și auzit informații inedite în ultimul an care toate s-au confirmat,desigur nu în massmedia m.s.
  • Mars.60 Stefan 02.06.2024 17:50
    MEN TRYING TO ESCAPE CONSCRIPTION IN UKRAINE CAUGHT AT THE BORDER
    https://www.bitchute.com/video/6cv8aaYj3AVI/

    THIS IS WHAT FORCED CONSCRIPTION LOOKS LIKE IN UKRAINE - FAMILY TRIES TO PROTECT THEIR 18 YR OLD SON
    https://www.bitchute.com/video/TF5ihBpEB8dN/

    MILITARY COMMISSARS USED AMBULANCES TO HUNT MEN IN ODESSA
    https://www.bitchute.com/video/VWj05ur16ak8/

    CONSCRIPTION IN UKRAINE - WHEN THINGS DON'T GO AS PLANNED - OR THEY JUST TIRED OF RUNNING
    https://www.bitchute.com/video/IoxjJ9j4X34H/

    'WARMONGER EUROPEAN POLITICIANS ARE HINTING AT CONSCRIPTING EUROPEANS TO FIGHT IN UKRAINE'
    https://www.bitchute.com/video/Bwp7HOtQGWxP/

    UKRAINIAN MEN KIDNAPPED IN BROAD DAYLIGHT BY CONSCRIPTION OFFICERS
    https://www.bitchute.com/video/ZOyBWxbBBbEj/
  • Simplu-Mihai 02.06.2024 16:46
    Noi vorbim p-aici de ruși și de ukrainieni plus ,,zgândăricii ocțidentali" OTAN,doar că ce să vezi elita trecută și prezentă a sionului au rădăcinile la ucraci,da' noi nu avem voie să vedem realitățile astea,iar congresul ' merican( care estec la butoanele OTAN) e controlată indiferent de partid, de puțin peste 70% tot de ăștia,n-avem voie să zicem nimic ,că e buba mare dacă-i pomenești,ne facem ca nu știm întoarcem capul doar să nu atingem subiectul.
    Toata ziua bună ziua massmedia m.s. e cu gura pe Putin de zici că-i dracu' la a zecea și nu spune nimic,dar absolut nimic de genocidul din gaza unde nenumiții,efectiv au făcut o mașină uriașă de tocat carne umană,de dezastrul material nu mai pomenesc.
    Noh daca asta-i lumea democratică a filozofilor ,,ocțidentali"....
    Apropo,am ascultat un jurnalist de investigații neamt de origine maghiara care spunea în urmă cu patru zile că speranța de viață( supraviețuire ) a recruților trimiși în prima linie în ultimele săptămâni de actorul pianist cu mădularul, a ajuns la; TREI ORE, 3 ore oameni buni!
    P.s. nu am motive să nu-l cred am citit și auzit informații inedite în ultimul an care toate s-au confirmat,desigur nu în massmedia m.s.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO