Reacția masoneriei la moartea academicianului Răzvan Theodorescu

De Ginan Abraheam  /  

Foto: RTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin intermediul unui comunicat de presă citat de CorectNews, așa-zisa „Marea Lojă Națională Română” și-a luat rămas bun de la regretatul Răzvan Theodorescu, care a decedat în cusul zilei de astăzi. Redăm comunictul integral:
 
„COMUNICAT DE PRESĂ

O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern
 
Plângem cu imensă durere și emoție plecarea la Orientul Etern a Prea Iubitului nostru Frate Acad. Prof. Univ. Dr. Răzvan THEODORESCU, Vice-Președinte al Academiei Române, fost Ministru al Culturii și Director al Televiziunii Române.Cu mulți ani în urmă, Prea Iubitul nostru Frate Răzvan THEODORESCU a intrat ca membru eminent în străvechea noastră Obediență masonică. Locotenent Mare Comandor din 2008, Suveran Mare Comandor de Onoare din 2012, Acad. Răzvan THEODORESCU a reprezentat, asemenea elitei intelectualității românești din secolul XIX, atașamentul de nezdruncinat al marilor intelectuali români Franc-masoni pentru credința în Dumnezeu, Patrie și lupta neobosită pentru propășirea Poporului Român. Imensă personalitate, om de cultură, scriitor, filosof, Acad. Răzvan THEODORESCU a luptat neobosit pe toate meridianele lumii pentru a reprezenta în mod strălucit Națiunea Română. Asemenea marelui filosof francez Ernest Renan, și Răzvan THEODORESCU considera că naționalismul înseamnă iubirea Trecutului Patriei, credința în Prezentul și în Viitorul acesteia.
 
L-am cunoscut personal în urmă cu peste 20 de ani și o extraordinară legătură sufletească de frăție intelectuală și spirituală a fost cea care ne-a unit și ne-a întărit afecțiunea reciprocă.
 
Multe voci autorizate vor face elogiul acestui mare patriot și om de suflet, dar pentru Frații și Surorile care au împărtășit cu el străvechiul ideal al Francmasoneriei – Zidari speculativi – el va rămâne pentru totdeauna în mintea și în inima noastră ca o luminoasă figură! Acolo Sus, alături de Marele Arhitect al Universului – DUMNEZEU, Prea Iubite Suveran Mare Comandor Răzvan THEODORESCU, sufletul tău să se odihnească în pace și să vegheze asupra familiei tale și a poporului român!

General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Suveran Mare Comandor Mare Maestru
Marea Lojă Națională ROMÂNĂ 1880 (M.L.N.R. 1880)”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (19)
 • brian duffy 06.02.2023 19:48
  pacat de mintea stralucita, ca-n rest a dezamagit
 • INJECTIA FINALA 06.02.2023 20:06
  Prin hrube lugubre sărmanul Răzvan
  Aleargă să scape de'arhitectul tiran
  Să uite de marele suveran
  Să devină o clipă golan

  S'a lăsat amăgit de loja infamă
  Ce patria noastră o sfarmă
  Ce sapă continuu fundația ei
  Ei impostorii, ridicolii zei

  Lojile toate pe neam cățărate
  Distrug tot ce'i viu în Cetate
  Apocaliptici, masonii ne vor
  Morți sau sclavi sub picior

  Români, nu uitați de topor!
  Să fugă din străvechiul ogor
  Cei ce calcă tot ce'i sfânt
  Pe divinul nostru pământ!
 • IC XC NI KA 06.02.2023 20:10
  Dumnezeu să-l ierte!
  Și pe cei care bâiguie ..pe arătură..

  Hristos a Înviat!
  Nu ..”Marele Arhitect al Universului”..
 • RomeoB 07.02.2023 07:31
  @IC XC NI KA >>"Dumnezeu să-l ierte!"
  Asemenea pietisme nu au ce cauta in vorbirea unui ortodox. Masoneria este multiplu ANATEMIZATA ! ACEST MASON NU ARE CUM SA FIE IERTAT ! Explicit de Sinodul BOR prin 1935 si cam in acelsi timp de Sinodul B O din Cipru. O multime de alte ANATEME de Sinoate Ecumenice lovesc pe membrii acestei organizatii. Dl Teodorescu, moare ca apostat si cu pacatul impotriva Duhului Sfant, care nu se iarta "nici in veacul acesta nici in cel ce va sa vie". Cat despre "performantele culturale", in fata lui Dumnezeu acestea sunt desertaciuni si "vanare de vant". Scopul culturii este sa te duca in tinda bisericii, si eventual de cunoastere, nu de mantuire. Cultura care nu-l marturiseste pe Hristos, Dumnezeu ESTE DESERTACIUNE SI SMINTEALA !
 • P.M. ► RomeoB 07.02.2023 18:09
  @@@ROMEOB, daca ar fi dupa IC XC NI KA ar ierta si dr..c.i...
 • IC XC NI KA ► P.M. 07.02.2023 20:59
  Dacă ar fi după mine?!!
  Pe ce lume sunteți?.. frate ignorant!

  Da, Dumnezeu l-ar ierta și pe diavol de păcatele lui, dacă s-ar smeri!!

  https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-biserica/raiul-iadul/20022-dumnezeu-iarta-diavolul
 • P.M. ► IC XC NI KA 08.02.2023 12:29
  Dumneata nu ai habar ce înseamnă masoneria și ce reprezintă masonii în fața Creatorului!
  Prin faptul că zici să fie iertați și poate te și rogi pentru asta, nu faci decât să l mânii pe Tatăl Ceresc;sunt oameni care, dacă mor în strâmba crediță precum masoneria, nu vor fi NICIODATĂ iertați;prin ceea ce promovezi dumneata, nu faci decât să iei în derâdere ceea ce Dumnezeu a hotărât încă de când nenumitul s a răzvrătit contra Lui.
 • IC XC NI KA ► P.M. 08.02.2023 14:54
  A fi ignorat e una și a fi și ignorat și încăpățânat e .. și mai grav!

  Mergeți la biserică? Știți că biserica, deci și noi, ne rugăm și e o rânduiala de înmormântare/pomenire/parastase pentru iertarea păcatelor? Numai sinucigașii sunt excluși .. S-a sinucis cumva cel în discuție?!

  Dvs. în ignoranța și încăpățânarea dvs nu faceti deosebire între rugaciune și iertare! ..între care-i treaba noastră și care e a Lui Dumnezeu.

  A vorbi ..de derâdere ..cu atâta ușurintă.. ce habar credeți că aveți?

  Puneți cuvintele dvs de mai sus în dreptul slujbei de înmormântare/parastas.. chiar în dreptul cuv. Patriarhului în cazul de față .. și vedeți dpdv DOGMATIC (nu mă interesează ce părere aveți despre el, egal cu zero, dogmatic, da?!), se poate susține că Biserica/patriarhul ia în “derâdere ceea ce Dumnezeu a hotărât încă de când nenumitul s a răzvrătit contra Lui”?! Aveți mare grijă ce vorbiți.. că vom da socoteală pentru tot cuvântul deșert!!

  Mai mergeți pe la biserică ca să înțelegeți ce vorbiți .. să înțelegeți ‘cu ce se mănâncă’ viața asta.. că îngroșați rândurile ‘părerologilor’ .. ignoranților .. pentru care NU există cuv. de dezvinovățire (Ioan 15,22).. Da, noi ne putem ruga cf. învățături de credință ortodoxă pentru TOȚI, cu excepțiile stabilite cf. canoanelor Bisericii, însă nu e cazul în discuție de vreo excepție .. Iar ce face Dumnezeu, dacă iartă sau nu, nu e treaba noastră!

  Biserica se poate ruga, poate face slujbe de pomenire/parastas în cazul lui, că nu-i sinucigaș!
  Pentru că există posibilitatea ameliorarii situatiei celor raposati si chiar a eliberarii unora din iad pe anumite argumente. Aa, că nu-i cazul aici că-i mason și știți dvs. EXACT ce și cum .. nu-i treaba mea, treaba mea se identifică cu cea stabilită de Biserică potrivit canoanelor! MERGEȚI LA BISERICĂ, CITITI, DOCUMENTAȚI-VĂ.. D A C Ă vă încumetați să vorbiți despre DUMNEZEU..că aici, și doar aici, NU merge, e EXCLUS! datul cu părerea! Asta dacă vreți să știți ce vorbiți ..

  Și, în plus, NU vă cunoașteți Dumnezeul! Nota bene. Câte poate El! Vă dați seama?!
  Îl poate ierta și pe diavol DACĂ se pocăiește!

  “Iubirea lui Dumnezeu față de CEL MAI MARE păcătos, îi mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt față de Dumnezeu”.. vedeți cine a avut aceasta simțire a dragostei Lui Dumnezeu și ne-a spus și nouă să știm ..că vai de noi .. ce departe suntem de El și rătăcim maxim..

  Vă puteți imagina iubirea celui mai mare Sfânt pentru Dumnezeu?! Cugetați la restul .. DACĂ vreți ..


  “Mulți se vor duce în iad nu pentru că n-au crezut în Dumnezeu, ci pentru că NU au știut bine ceea ce au crezut, NU au cunoscut bine, NU s-au silit să citească, să se lămurească ei înșiși.

  Veți sesiza dacă dumneavoastră înșivă veți fi convinși de ceea ce trebuie să fiți convinși, nu doar pentru că așa vă spune părintele duhovnic.” (Nicodim Aghioritul, „Deprinderi duhovnicești”, Editura Episcopiei Ortodoxe, Alba Iulia, 1995)


  Dumnezeu să-l ierte! .. așa se roagă orice creștin care Îl (re)cunoaște pe Dumnezeu ca fiind Atotțiitorul .. Iar cei care au numai .. pretenții .. și pretenția că-L cunosc, oare (cum) se roagă?

  Doamne miluiește!
 • IC XC NI KA ► RomeoB 07.02.2023 19:24
  Dacă are să fie iertat sau nu, ca oricare dintre oameni.. oricare toți .. nu e treaba mea!
  Treaba mea e să-L rog!

  A dvs. care e? Să știți exact ce face Dumnezeu?
 • Leonesse 06.02.2023 20:22
  Marele lor arhitect nu este Dumnezeu ci Lucifer!..
 • Carbid 06.02.2023 20:52
  toate sunt mari la masonii ăștia, dom'le...
  Probabil ce au in pantaloni e mic si de aia au complexul arhitectului....
 • Vasile Pdure 06.02.2023 21:52
  Când spunem pentru cineva care pleacă de aici spre veșnicie,Dumnezeu să-l ierte! ,acea persoană,se presupune, că nu ar fi făcut parte dintr-o grupare a cărei ideologii este potrivnică lucrării LUI.Această grupare are o " rugăciune " care spurcă Taina Sfântului Botez. El este înfiat de altcineva. De Dumnezeu creatorul s-a lepădat.Numele lui a fost șters din Cartea Vieții. Atunci eu la cine mă rog pentru cel plecat dintre noi? Mă rog să-l ierte la Dumnezeul pe care el l-a părăsit. A,că a fost om celebru,deștept, cel mai mare istoric de la...încoace, îi facem o statuie, eventual pusă în fața unei biserici,...Povești.
 • INJECTIA FINALA 06.02.2023 23:15
  Bine punctat, frate
 • INJECTIA FINALA 06.02.2023 21:56
  Unde's frații noștri uciși?
  În cărțile vieții înscriși
  Cu manipulări grosolane
  La TV, îi batjocoreai Răzvane

  Unde's cei mai buni dintre frați
  Îngropați de Răzvan și-ai lui frați
  De comuniști și masoni laolaltă
  În sângeroasa, nedreaptă baltă

  I'auzi vii în Ceruri, Răzvane
  Cum se bucură pe tăpșane?
  În timp ce incinsele plite
  Te frig, in dureri infinite!
 • INJECTIA FINALA 06.02.2023 22:25
  Pe cei cu coloana spartă
  Cu picioarele rupte
  Cu capul crăpat
  Cu mațele scoase

  Îi întreabă masonul Răzvan:
  Cum ați ajuns pe cerescul tăpșan?
  De ce eu mă aflu în chinuri cumplite
  Și dracii au toți priviri ingrozite?

  Ce rău am comis, ce păcat?
  În iad de'am căzut, condamnat
  Ai ascuns adevărul, Răzvane
  Morții aruncați în furgoane!
 • INJECTIA FINALA 06.02.2023 23:27
  IC XC NI KA

  Cel ce moale mârâie
  Se vede că are râie
  Și tare se bâiguie

  O ia des pe arătură
  Își scuipă dinții din gură
  Când vede o frimitură

  Mai dă cate'o lovitură
  Și primește o friptură

  E un creștin plin de ură!
 • RomeoB 07.02.2023 07:23
  20. Moartea păcătoșilor este cumplită... Ps 33, 20
 • INJECTIA FINALA 07.02.2023 21:49
  @IC XC NI KA >>"Dumnezeu să-l ierte!"
  Asemenea pietisme nu au ce cauta in vorbirea unui ortodox. Masoneria este multiplu ANATEMIZATA ! ACEST MASON NU ARE CUM SA FIE IERTAT ! Explicit de Sinodul BOR prin 1935 si cam in acelsi timp de Sinodul B O din Cipru. O multime de alte ANATEME de Sinoate Ecumenice lovesc pe membrii acestei organizatii. Dl Teodorescu, moare ca apostat si cu pacatul impotriva Duhului Sfant, care nu se iarta "nici in veacul acesta nici in cel ce va sa vie". Cat despre "performantele culturale", in fata lui Dumnezeu acestea sunt desertaciuni si "vanare de vant". Scopul culturii este sa te duca in tinda bisericii, si eventual de cunoastere, nu de mantuire. Cultura care nu-l marturiseste pe Hristos, Dumnezeu ESTE DESERTACIUNE SI SMINTEALA !

  Felicitări, frate ROMEO!
 • INJECTIA FINALA 07.02.2023 21:52
  ROMEO
  Excelentisim, frate ROMEO!
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom