Războiul trece la un alt nivel. Rusia intenționează să trimită o armă nucleară în spațiu

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: X/ Visegrad24

Foto: X/ Visegrad24

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților a avertizat asupra unei "amenințări la adresa securității naționale" legate de o "capacitate militară străină destabilizatoare" atât de gravă încât președintele Joe Biden ar trebui să declasifice "toate informațiile" despre aceasta, scrie ABC.

Două surse familiare cu deliberările de la Capitoliu au declarat că informațiile au legătură cu faptul că Rusia vrea să plaseze o armă nucleară în spațiu.

Aceasta nu ar fi pentru a lansa o armă nucleară pe Pământ, ci mai degrabă pentru a o folosi eventual împotriva sateliților.

Cu toate acestea, "este foarte îngrijorător și foarte sensibil", a declarat una dintre surse, numind-o "o afacere importantă".

Deși nu au abordat direct subiectul, mai mulți membri ai Congresului au descris rapid problema ca fiind serioasă.

"Vom lucra împreună pentru a aborda această chestiune, așa cum facem cu toate chestiunile sensibile care sunt clasificate", a declarat miercuri după-amiază președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, reporterilor de la Capitoliu.

"Dar vrem doar să asigurăm pe toată lumea că la volan se află mâini sigure", a spus el.

Reprezentantul Jim Himes, un democrat din Connecticut și membrul de rang înalt al Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a reluat acest lucru în propria declarație, calificând avertismentul drept "semnificativ", dar "nu un motiv de panică".

"În ceea ce privește dacă se pot declasifica mai multe despre această problemă, este o discuție care merită, dar nu este o discuție care să fie purtată în public", a spus Himes.

Anterior, miercuri, Mike Turner, republicanul din Ohio, președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a declarat într-un comunicat că grupul său a "pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații privind o amenințare gravă la adresa securității naționale".

"Solicit ca președintele Biden să declasifice toate informațiile referitoare la această amenințare, astfel încât Congresul, administrația și aliații noștri să poată discuta deschis despre acțiunile necesare pentru a răspunde la această amenințare", a declarat Turner.

El a precizat că pune la dispoziția tuturor membrilor Camerei, într-un loc sigur, informațiile referitoare la acest subiect, în conformitate cu regulamentul Camerei.

Parlamentarii au sosit în spațiul comisiei pe parcursul după-amiezii pentru a vedea informațiile brute pentru avertismentul lui Turner, în interiorul unei instalații securizate la subsolul Capitoliului.

"este îngrijorător", a declarat după aceea reprezentantul Bruce Westerman, republican din Arkansas, deși nu a abordat detalii suplimentare.

O scrisoare trimisă membrilor Congresului de Turner și Himes, obținută de ABC News, a indicat că amenințarea este legată de "o capacitate militară străină destabilizatoare care ar trebui să fie cunoscută de toți factorii de decizie politică din Congres".

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat, în cadrul briefingului de presă de miercuri, că a programat deja o întâlnire clasificată cu liderii Congresului.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • DanielaBMED 15.02.2024 11:09
    Și de unde știm noi că asta este doar propagandă antiruseasca ? În primul rând asistăm la un război informațional, la care minciuna, numită mai nou fake- news, a devenit ceva normal. Tot ceea ce capătă teren în lumea asta devine (noul) normal. Zicea un politician mai vechi că nu poți fi politician dacă nu minți cu sânge rece, aproape încât să crezi și tu ce zici. Minciunile se împart în mici și mari, iar cele mari, fiind atât de "serioase", sunt și mai credibile. Cetățeanul zice : "băi, n-au cum să spună o așa chestie tare și să nu fie adevărat !"
    Suntem manipulați fără limite.
  • DanielaBMED 15.02.2024 15:04
    Am vrut sa scriu : ”de unde stim noi ca asta nu e doar propaganda antiruseasca ?” Asta nu ca tin cu rusii.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani