”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Speța antenei 5G care i-a înfuriat pe locuitorii unui cartier al Brașovului a ajuns în plenul Consiliului Local. Problema, pasată la ANCOM și la DSP, transmite Bună Ziua Brașov.

O antenă 5G, montată la 1 martie, anul acesta, a adus îngrijorare în rândul locuitorilor din cartierul brașovean Avantgarden. Oamenii au făcut măsurători ale nivelului de radiații și acestea au indicat depășiri de zeci de ori, iar, în unele locuri și intervale de timp, chiar de sute de ori. În aceste condiții, locatarii au semnat o petiție prin care cer consilierilor locali să adopte o decizie ca antenele să nu poată fi montate la mai puțin de 500 de metri de zonele locuite.

Semnați Petiția - Susținem mutarea antenei DIGI din complex LA STRADA, Avantgarden - Bartolomeu

„Am achiziționat un aparat profesional, omologat în Statele Unite și am efectuat primele măsurători cu acesta în locuința mea. Densitatea puterii pe metrul pătrat depășește limita recomandată de Uniunea Europeană, care este de 0,1 mW/m2. Măsurătorile au indicat valori de 14-15, dar au fost situații în care, la vârful de măsurare, nu mai avea scală aparatul”, a precizat Ovidiu Chirilă, fost ofițer de carieră și locuitor al cartierului, în plenul Consiliului Local de vineri, 29 martie. Acesta a cerut Legislativului municipal să reglementeze amplasarea de antene GSM în oraș, deoarece nivelul de radiații este mult prea ridicat.

Răspunsul primarului

Primarul Allen Coliban spune că a făcut deja demersuri, în urma petiției locatatilor din Bartolomeu Avantgarden. „Am făcut adrese oficiale către instituțiile care au abilități atât în avizare, cât și în control. Am trimis la ANCOM și la DSP adrese oficiale, astfel încât să avem un răspuns oficial, solicitând, totodată, măsurători speciale, cu aparatele dânșilor. În situația aceasta este rolul cetățenilor și al societății civile să pună sub semnul întrebării orice problemă care ține de avizare și care poate să prezinte un risc asupra sănătății”, a fost răspunsul primarului pentru cetățeni.

Se creează un precedent, ar trebui reglementat un cadru general
Președintele de ședință, Cătălin Anton, a invocat prevalența legii. „În primul rând, trebui să respectăm ce prevede legea. În al doilea rând, eu cred că ar trebui făcut acest studiu pe tot arealul Brașovului, nu numai în Bartolomeu, pentru că sunt antene GSM peste tot în Brașov și, dacă luăm o hotărâre de consiliu local, ea va fi valabilă pe tot teritoriul UAT. Și, atunci, trebuie să analizăm și să discutăm, când cereți astfel de puncte de vedere de la ANCOM și DSP să cereți pentru toate punctele, pentru că atunci aveți o situație clară”, a opinat Cătălin Anton.

Locatarii spun, însă, că birocrația din România va face ca luarea unei decizii să se întindă pe mai mulți ani, perioadă în care cetățenii sunt expuși radiațiilor. Oamenii au fost trimiși și la ISU și alte instituții care nu au legătură cu subiectul.

Exemplul Turda

„Sigur că o să urmăm toți pașii! Și cu ISU, și cu MISU, și la MAI, și cu SRI, și cu SIE și cu cine vreți dumneavoastră! Dar acestea sunt niște activități care, până să se ajungă la ele, autoritatea locală – Consiliul Local – trebue să ia. Măsuri. Că de-aia sunteți votați de oameni! De-aia vă votăm! Ca să ne apărați în fața unor asemenea potențiale situații de pericol”, le-a spus Ovidiu Chirilă consilierilor locali.

Locatarii din Avantgarden au dat ca exemplu Turda, unde consiliul local a luat măsura pe care ei o propun. Aleșii locali brașoveni le-au promis oamenilor că și-au notat solicitarea lor și vor decide cum vor acționa după ce vor studia situația.

Semnați Petiția - Cerem interzicerea implementării și dezvoltării rețelei 5G în România
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfânta Lumină a lui Hristos Domnul coborât la Ierusalim la ora 14.14:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Briela 25.04.2024 09:36
    Ce bine ar fi dacă toți am înțelege că doar uniți putem învinge această caracatiță mondială care ne vrea binele și ... doar binele.
  • Tic 25.04.2024 17:47
    Frumos ar fi fost să ne întrebe dacă vrem mizeria antenelor.De fapt nici nu stim ce fac instalațiile astea.Un tip din SUA a desfăcut propriul telefon si a constatat ca nu exista nimic înăuntru care sa receptioneze in banda de intensitate 5G.Atunci ce emit astea?
  • Nicolae Simion 25.04.2024 23:45
    Interesant este că mulți dintre cei care contestă instalarea antenelor 5G o fac de pe telefoane mobile... 5G. Aruncați telefoanele și contestați instalarea antenelor la organele de reglementare cu cereri scrise de mână pe coli de hârtie A4. ????
    PS: Un aparat de măsură profesional nu și-l poate permite o persoană fizică, pentru că este foarte scump. Mai mult, trebuie să știi și să măsori, că unii nu știu nici să citească afișajul și interpretează punctul zecimal ca fiind separator de mii, cum am văzut într-un clip pus pe Facebook de un "cunoscător", care nu știa nici măcar unitățile de măsură.
    Ca idee, nu-și permite niciun operator să depășească valorile maxime admise ale densității de putere, dar dacă aveți îndoieli, numai un organism acreditat poate certifica o măsurătoare.
    Și încă ceva, câmpul electromagnetic la frecvențele 5G nu este o radiație ionizantă, neputând provoca efectele adverse care i se atribuie. Asta se întâmplă la frecvențe mult mai mari, de la ultraviolete în sus, deci mai bine nu mai mergeți la plajă, că-i mai periculos.
  • Dorel Timpa 26.04.2024 06:07
    Nu stiiu de ce,

    dar am impresia ca atunci cind vor face masuratorile "oficiale", bajetii dastepti de la digi -gigi vor reduce o tira motoarele si vor iesi masuratorile bine , in limitele admise
  • Nicolae Simion 26.04.2024 13:22
    Aveți impresii greșite, măsurătorile sunt efectuate de laboratoare acreditate, cu aparatură profesională de zeci de mii de euro, metrologată și etalonată, nu cu jucării chinezești, cumpărate de pe AliExpress, de către personal specializat, nu de "bajetii dastepti de la digi -gigi"...
  • dejuan ► Nicolae Simion 26.04.2024 22:04
    "măsurătorile sunt efectuate de laboratoare acreditate, cu aparatură profesională de zeci de mii de euro, metrologată și etalonată,"

    ... dati exemplu de firma care masoara pentru public!
  • Dorel Timpa ► Nicolae Simion 28.04.2024 06:53
    Da, domle, or fi "aparaturi" dintralea, neomologate de RENAR, exact ca și testele vieții RT -PCR, că atunci, e oablă treaba.
    Sunteți cu treabă pe aici, securici, domnu Simion?
  • Dorel Timpa ► Nicolae Simion 28.04.2024 07:02
    Domnu Simion, ati înțeles greșit, nu am zis că băjeții deștepți de la Digi Gigi măsoară, ei numa o să reducă din turație, in sensul că nu o sa bage așa puternica radiația atunci, cînd vor fi anunțați că se fac măsurătorile, că doar nu credeți că măsurătorile se vor face inopinat, neanunțat, cum ar fi corect, iar cei care vor măsura, cine or fi ei, de la autoritatea lu peste prăjit, nu vor avea decit de constatate că "nivelurile de radiații nu depășesc nivelul maxim recomandat, admis "astfel că va fi o frumoasa batista pusa pe tambal
  • dejuan 26.04.2024 22:15
    "Densitatea puterii pe metrul pătrat depășește limita recomandată de Uniunea Europeană, care este de 0,1 mW/m2."
    Am vazut un aparat adus din SUA la un amic, facea si grafice pe ecran, nu doar semnala depasiri de valori, era un aparat sofisticat. Cand a masurat apometrele de la baie, acestea aveau un peak de 60 mW/m2, fiecare in parte, din 30 in 30 de secunde, uneori chiar mai des!
    Erau intr-o banda intre 500 si 800 MHz, nu retin exact. (Deci nu 5 G).
    Cand vorbise la firma care ii montase apometrele, i se spusese sa nu se sperie ca, "ce, nu are in casa telefon mobil?". Amicul folosea apa cateva minute pe zi, dar apometrele iradiau neintrerupt, ca si cum firma urmarea sa afle daca e acasa sau nu. Firma baga in buzunar si un abonament lunar. Deci te omoara pe banii tai, 'r-ati ai dracului!
Ultima oră

17:05

4 mai: Rapsodia Română se ridică la Ceruri împreună cu marele ei compozitor, românul genial George ENESCU, copilul-minune al muzicii (19 august 1881 - 4 mai 1955)

16:16

Av. Gheorghe Piperea: Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea. VIDEO 2020

15:15

CAPCANA

14:00

IUDA

13:00

Coborârea Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim - VIDEO ÎN DIRECT. Plecați-vă neamuri, Cântând Aleluia! Hristos a înviat din morți! ACTUALIZARE: Lumina a venit de Sfintele Paști ortodox, la ora 14.14

09:00

Sfânta și Marea Sâmbătă. Îngroparea Dumnezeiască și trupească a Mântuitorului Iisus Hristos și coborârea la iad

08:05

4 mai: Sfânta Muceniță Pelaghia; Sfânta Monica, mama Fericitului Augustin

00:00

Pr. Ioan Istrati: Mormântul Dulcelui Iisus și Hienele

17:30

Familia Ortodoxă: De la moarte la viață

17:00

ÎN VINEREA PATIMILOR - un text emoționant scris de Emil Gârleanu cu un secol în urmă

16:43

Irina Bazon: Digitalizarea școlii și alinierea învățământului românesc la agenda tehnocratică și transumanistă

15:56

Biden: Japonia, India, China și Rusia sunt țări „xenofobe” pentru că „nu vor imigranți”

15:02

SUA acuză Rusia că folosește "arme chimice" în Ucraina - E vorba de Gaze Lacrimogene, la fel cu cele folosite de poliția americană împotriva manifestanților pro-palestinieni

15:01

O femeie din Mureș, mamă a trei copii, s-a trezit cu un diagnostic crunt după un banal consult medical: Cancer la colon, plămâni și metastaze la ficat

15:00

Cum ne cenzurează Facebook: IPS Teodosie, membru al Academiei Europene din Salzburg alături de IPS Andreicuț, și o Troiță de la Fântâna Albă, considerate cu un ”conținut grafic violent” de cenzorii Inteligenței Soroșiste. FOTO