

După ce săptămâna trecută Parchetul General anunța că procurorii au deschis un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu, Institutul de Medicină Legală primește o nouă lovitură. Astfel, conform unor surse din anchetă citate de Antena 3, DIICOT ar putea renunța la analizele realizate de INML pentru a trimite problele din dosarul Caracal în străinătate cu scop de a fi verificate.
Potrivit unor surse din anchetă, DIICOT va trimite probele ADN în străinătate.
Procurorii vor să trimită probele la alte instituții din România, dar și în străinătate pentru stabilirea unui ADN.
Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 și, ulterior, i-a incinerat corpul. El a susținut că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.
Pe 18 septembrie, DIICOT anunța că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
”Nimic din ce este în jurul locului respectiv – medii, persoane, locații - să nu afecteze buna desfășurare a lucrurilor de acolo”
BUCUREȘTI, 20 sept - Sputnik, Evan Răutu. Procurorul Doru Ioan Cristescu, fost șef al DIICOT care a instrumentat cazuri celebre precum BANCOREX, Omar Hayssam sau ALRO, a fost invitat în emisiunea Sinteza Zilei pentru a discuta de cazul de la Caracal.
Dincolo de explicații și ipotezele de lucru lansate de la nivelul înaltului său profesionalism, Cristescu a pus și problema Deveselu. Discret, fără a face afirmații care să facă propaganda NATO să explodeze, celebrul procuror a evidențiat câteva aspecte care NU pot fi trecute sub tăcere, deși ASTA se încearcă.
”Pe lângă investigația penală propriu zisă, sunt convins că există și o investigație informativ-operativă”, spune Cristescu, ”respectiv culegerea de informații din jurul imobilului, a personajului, a persoanelor cu care s-a anturat”.
Dar, atenție, Cristescu subliniază un aspect esențial: ”E posibil ca această culegere de informații să fi fost făcută și în timp”, iar motivul ”Caracalul e la 8 kilometri de Deveselu”.
Aici, fostul șef al DIICOT pune problema care deranjează cel mai tare: acolo se calcă pe picioare serviciile!
”Deveselu e ceva foarte important din punct de vedere militar… acolo există … post spune chiar că se pot călca pe picioare Direcția generală de informații a Apărării, SRI-ul, DGIPI, nu mai spun de poliție – a căror meserie este să ocrotească acel loc de orice fel de (probleme)”.
Și, atenție, că experimentatului om al legii nu-i scapă cel mai important aspect: acesta muncă informativ operativă nu le limitează la Deveselul, ci și la locațiile din proximitate:
”Nimic din ce este în jurul locului respectiv – medii, persoane, locații - să nu afecteze buna desfășurare a lucrurilor de acolo”, spune Cristescu.
Din acest punct de vedere, Doru Ioan Cristescu pune problema precis: ”Nu cred că din Caracal, care nu-i New York, nu se știa de poliția locală, de agenți… cine este acest om, cu ce se ocupă, din ce trăiește?!...”
Deci, încă o confirmare – venită de la un profesionist de calibru: Caracl, aflat lângă Deveselu, este ”măturat” de Servicii. Și atunci, cum de funcționează clanurile? Sigur, Cristescu e un om discret, iar cazurile menționate pe care le-a lucrat… îl pun într-o situație specială. Dar, repet, e o confirmare că treaba pe care unii o doresc simplă, pe sistemul ”Dincă, un criminal solitar”, ei bine NU e atât de simplă!
https://ro.sputnik.md/analytics/20190920/27611808/Celebru-procuror-confirma-La-8-km-de-Deveselu-se-calca-pe-picioare-serviciile.html