Rafila recunoaște: Încă 2 milioane de doze expirate, încă 6 milioane de euro aruncate. Cîțu, scoate banii!

De Redacția  /  

Foto: national.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernanții din România au irosit aproximativ 6 miliarde euro pe „vaccinuri” anti-Covid care au expirat. Deși nu poate face declarații exacte cu privire la numărul dozelor expirate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a precizat că este vorba despre aproape 2 milioane de seruri Covid, a cărăor valoare ar ajunge la aproximativ 6 milioane de euro. Valorile sunt estimative, din cauza confidențialității contractelor ministrul neputând oferi date exacte, notează Evenimentul Zilei
 
Guvernul României are contrate de achiziționare a „vaccinurilor” Covid până în 2023. Iar asta, pe lângă dozele rămase de anul trecut sau cele din acest an care fie au expirat, fie au fost donate. Costurile suportate pentru serurile Covid nu acoperă doar achiziția acestora. În cazul celor de la Pfizer și ModeRNA, pe lângă depozitarea la temperaturi scăzute, există și costuri aferente distrugerii conforme a acestor materiale biologice speciale. Alexandru Rafila susține că un vaccin costă aproximativ 3 euro, ceea ce înseamnă că peste 6 milioane de euro din buget au fost irosiți, potrivit infoactual.ro, care citează spotmedia.ro

Însă, conform datelor ActiveNews, suma cea mai mică, de circa 10 lei, era aferentă serurilor AstraZeneca, cele de la Pfizer fiind semnificativ mai scumpe, ajungând la aproximativ 100 de lei bucata, în timp ce serurile ModeRNA, la aproximativ 140 de lei. Acesta e costul „vaccinului gratuit” plătit de la bugetul de stat, din contribuțiile inclusiv ale nevaccinaților, pentru ca o minoritate să plece „liberă” în concediu și să intre în mod exclusivist în magazine și mall-uri înainte ca, surpriză, să afle că după doza a treia i se pregătește și a patra, ba chiar și a cincea, conform unui anunț recent al producătorilor de seruri experimentale.

Interesul pentru vaccinarea Covid este în prezent la cele mai scăzute cote, motiv pentru care Guvernul României a vândut sau a donat circa 6.5 milioane de doze. Vai de „fericiții” „beneficiari” ai rebuturilor guvernului Cîțu!

„Scopul vaccinării, ca acțiune de sănătate publică, este oprirea transmiterii, iar la început vaccinurile ofereau 90% protecție împotriva îmbolnăvirii (conform propagandei oficiale, însă datele ulterioare au relevat un procent real de sub 1%. Mai exact, de 0,84%, n.r.). Pe măsura modificării tulpinilor circulante, eficacitatea, chiar cu trei doze de vaccin, a scăzut undeva la 20%. A rămas totuși semnificativă pentru prevenirea cazurilor grave și a deceselor (o altă minciună oficială care a fost contrazistă de numărul mare de vaccinați internați în spital sau chair decedați, dintre care presa a reținut nume de vedete, sportivi și politicieni, n.r.). Dacă populația va lua măsuri minimale de protecție, cum e utilizarea măștii în spațiile aglomerate, acest val va trece fără probleme și fără restricții”, a declarat Alexandru Rafila, pentru spotmedia.ro.

Rafila profețește un nou val de Covid în toamnă

Noua situație și diminuarea restricțiilor aduce cu sine condiții dificile pentru Guvernul României în ceea ce privește decizia de a contracta noi vaccinuri adaptate noilor tulpini ale coronavirusului, pe care producătorii intenționează să le scoată pe piață, precizează ministrul Sănătății.

Totuși, Alexandru Rafila (PSD) susține că este posibil să apară un nou val de COVID-19 în toamna acestui an (fix la țanc pentru companiile Big Pharma care nu mai aveau ce vinde unor state care nu mai știau nici ele pe ce să cheltuiască bugetul public!).

„Și dacă va exista, el nu va pune probleme deosebite din punctul de vedere al cazurilor grave, pentru că imunitatea colectivă s-a produs deja prin îmbolnăvire și/sau vaccinare”, a dat asigurări ministrul PSD al Sănătății.

Valabilitatea vaccinului Pfizer, prelungită de EMA „din burtă” cu încă 3 luni

În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică și loturilor fabricate și eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naționale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius și -60 grade Celsius.

Comisia Europeană se află în centrul unui scandal de corupție, Ombudsmanul U.E. cercetând modul în care Ursula von der Leyen a comunicat pe canale neoficiale cu șeful companiei Pfizer, ceea ce a dus la contractarea a aproape două miliarde de doze anume de la acest furnizor, concomitent cu refuzul birocratic de a face publice date privind achiziția.
 
Iar pentru că show-ul trebuie să continue pe banii și pe pielea europenilor, Comisia tocmai vrea să propună P.E. prelungirea cu încă un an, până pe 30 iunie 2023, a valabilității pașapoartelor de vaccinare.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • UN_OM 15.04.2022 08:19
    La acestea se adaugă si cele care expiră în această perioadă căt și cele vândute sau donate altor state. Off-topic : 'discret' Rafila face 'pasul înapoi' în cazul SMURD, prefigurându-se varianta autohtonă a ... ' greu de înlocuit ', s-au schimbat președinți, parlamente, premieri, guverne dar ... Arafat râmâne ! 'Matusalemicii' : Isărescu, Adrian Vasilescu la BNR și Raed Arafat .
  • DanielaBMED 18.04.2022 11:44
    Cele ”bune” primite ”de la Europa” ne vin la pachet... Guvernantii nostri, cu sau fara interese personale, pun in aplicare. Asa a inghitit Romania multe...broaste... inclusiv 120 de milioane de vaccinuri. Si este un inceput : ”ce, voi romanilor sunteti de capul vostru ??”

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol