Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seară la Antena 3 ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe anunțuri privind „vaccinul” „anti-covid” și distrugere a unei noi tranșe de vaccinuri expirate.

Noi avem peste 8.000.000 de doze de vaccin care sunt pe stoc, sunt depozitate. Nu mai folosesc. Unii m-au acuzat de tot felul de lucruri, eu spun adevărul și așa am învățat că trebuie să facem dacă ne respectăm concetățenii și avem o responsabilitate față de ceea ce facem, ca și administratori. Sunt doze care practic nu au putut fi folosite pentru că nu există interes și, de asemenea, nu au putut fi vândute și nici măcar donate. Vor expira la un moment dat și vor trebui neutralizate. Asta înseamnă alte costuri. Discutăm de sute milioane de euro”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Rostonline.

Potrivit acestuia, România a solicitat Comisiei Europene reducerea livrărilor de vaccin din comenzile făcute anterior. Acest lucru nu înseamnă însă că țara noastră nu va continua să primească noi doze de vaccin. Dimpotrivă, mai scrie sursa citată.

„Noi am făcut demersuri în ultima perioadă să putem să încercăm prin renegocierea care o face Comisia Europeană cu producătorii, să obținem două lucruri care eu cred că sunt foarte importante, să obținem reducerea substanțială a livrărilor pentru 2022 și pentru 2023, substanțial. (…) Dacă va veni acest vaccin în cantitate mult mai mică, să fie un vaccin adaptat variantelor circulante și am făcut opțiunea pentru BA-4 BA – 5 pentru că exista și opțiunea pentru BA-1, care se pare că are un anumit efect asupra variantei BA-4 BA -5”, a precizat, miercuri seara, la Antena 3, ministrul  Rafila.

Nu ne este clar un lucru: așa cum spune comentatorul nostru Mihai Cantuniari, dacă ar fura un carton de ouă ar fi prins, arestat, amendat și întemnițat. Dar dacă Orban și Cîțu cu Iohannis la manivele aruncă pe comenzi demente de „vaccinuri” experimentale aducătoare chiar și de moarte „sute de milioane de euro”, nimeni nu pățește nimic.

Citiți S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Andri 19.08.2022 05:47
  Cum cine? Citu, la o cafea cu prietenii
 • Mircea Dragan 19.08.2022 12:48
  Le plateste Citu si toti cei care au aprobat aceasta achizitie.
 • Mircea Dragan 20.08.2022 09:37
  Scumpa-i cafeaua aia Citule. Si e asa rece in celula!
 • Mircea Dragan ► Mircea Dragan 21.08.2022 10:22
  Vezi Rafila ca ala care plateste este in poza cu tine. Ce nu poate plati se transforma in zile de puscarie. Cred ca ia 1 milion de zile de puscarie.
  Si acum sunt cretini care fac ''rapeluri''. Sa faca liste cu ei si sa aduca seruri fix cat trebuie.
  Noi ceilalti sa primim cate 200 de lei de la buget in contul serului pe care-l refuza. Sa fie echitabil.
 • Zeta 19.08.2022 06:42
  NOI!!! Prin inflație și taxe mărite și prețuri astronomice la gaze, energie și combustibili.
 • Zeta 19.08.2022 06:43
  NOI!!! Prin inflație și taxe mărite și prețuri astronomice la gaze, energie și combustibili.
 • DanielaBMED 19.08.2022 11:29
  Unul din costurile intrarii in ”mama” Europa. Cu o mana dau sau se fac ca ne dau si cu cealalta iau de zeci sau sute de ori mai mult decat ne dau. Iar cand ne dau ceva cei de la UE, au grija sa ne puna conditii peste conditii.
 • DanielaBMED 19.08.2022 11:54
  Unul din costurile intrarii in ”mama” Europa. Cu o mana dau sau se fac ca ne dau si cu cealalta iau de zeci sau sute de ori mai mult decat ne dau. Iar cand ne dau ceva cei de la UE, au grija sa ne puna conditii peste conditii.
 • Rusi 19.08.2022 16:16
  Orban și Cîțu trebuie sa plateasca pentru ce au facut.
 • Dac Timis 20.08.2022 02:20
  Foarte bine! Mai putine vaccinuri ramase , mai mari sanse sa scapam de vaccinare! Mai putine vaccinuri ramase, mai slabe sanse ca desteptii din guvern si "sanatate" sa promoveze vaccinuri expirate.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol