Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seară la Antena 3 ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe anunțuri privind „vaccinul” „anti-covid” și distrugere a unei noi tranșe de vaccinuri expirate.

Noi avem peste 8.000.000 de doze de vaccin care sunt pe stoc, sunt depozitate. Nu mai folosesc. Unii m-au acuzat de tot felul de lucruri, eu spun adevărul și așa am învățat că trebuie să facem dacă ne respectăm concetățenii și avem o responsabilitate față de ceea ce facem, ca și administratori. Sunt doze care practic nu au putut fi folosite pentru că nu există interes și, de asemenea, nu au putut fi vândute și nici măcar donate. Vor expira la un moment dat și vor trebui neutralizate. Asta înseamnă alte costuri. Discutăm de sute milioane de euro”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Rostonline.

Potrivit acestuia, România a solicitat Comisiei Europene reducerea livrărilor de vaccin din comenzile făcute anterior. Acest lucru nu înseamnă însă că țara noastră nu va continua să primească noi doze de vaccin. Dimpotrivă, mai scrie sursa citată.

„Noi am făcut demersuri în ultima perioadă să putem să încercăm prin renegocierea care o face Comisia Europeană cu producătorii, să obținem două lucruri care eu cred că sunt foarte importante, să obținem reducerea substanțială a livrărilor pentru 2022 și pentru 2023, substanțial. (…) Dacă va veni acest vaccin în cantitate mult mai mică, să fie un vaccin adaptat variantelor circulante și am făcut opțiunea pentru BA-4 BA – 5 pentru că exista și opțiunea pentru BA-1, care se pare că are un anumit efect asupra variantei BA-4 BA -5”, a precizat, miercuri seara, la Antena 3, ministrul  Rafila.

Nu ne este clar un lucru: așa cum spune comentatorul nostru Mihai Cantuniari, dacă ar fura un carton de ouă ar fi prins, arestat, amendat și întemnițat. Dar dacă Orban și Cîțu cu Iohannis la manivele aruncă pe comenzi demente de „vaccinuri” experimentale aducătoare chiar și de moarte „sute de milioane de euro”, nimeni nu pățește nimic.

Citiți S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Andri 19.08.2022 05:47
  Cum cine? Citu, la o cafea cu prietenii
 • Mircea Dragan 19.08.2022 12:48
  Le plateste Citu si toti cei care au aprobat aceasta achizitie.
 • Mircea Dragan 20.08.2022 09:37
  Scumpa-i cafeaua aia Citule. Si e asa rece in celula!
 • Mircea Dragan ► Mircea Dragan 21.08.2022 10:22
  Vezi Rafila ca ala care plateste este in poza cu tine. Ce nu poate plati se transforma in zile de puscarie. Cred ca ia 1 milion de zile de puscarie.
  Si acum sunt cretini care fac ''rapeluri''. Sa faca liste cu ei si sa aduca seruri fix cat trebuie.
  Noi ceilalti sa primim cate 200 de lei de la buget in contul serului pe care-l refuza. Sa fie echitabil.
 • Zeta 19.08.2022 06:42
  NOI!!! Prin inflație și taxe mărite și prețuri astronomice la gaze, energie și combustibili.
 • Zeta 19.08.2022 06:43
  NOI!!! Prin inflație și taxe mărite și prețuri astronomice la gaze, energie și combustibili.
 • DanielaBMED 19.08.2022 11:29
  Unul din costurile intrarii in ”mama” Europa. Cu o mana dau sau se fac ca ne dau si cu cealalta iau de zeci sau sute de ori mai mult decat ne dau. Iar cand ne dau ceva cei de la UE, au grija sa ne puna conditii peste conditii.
 • DanielaBMED 19.08.2022 11:54
  Unul din costurile intrarii in ”mama” Europa. Cu o mana dau sau se fac ca ne dau si cu cealalta iau de zeci sau sute de ori mai mult decat ne dau. Iar cand ne dau ceva cei de la UE, au grija sa ne puna conditii peste conditii.
 • Rusi 19.08.2022 16:16
  Orban și Cîțu trebuie sa plateasca pentru ce au facut.
 • Dac Timis 20.08.2022 02:20
  Foarte bine! Mai putine vaccinuri ramase , mai mari sanse sa scapam de vaccinare! Mai putine vaccinuri ramase, mai slabe sanse ca desteptii din guvern si "sanatate" sa promoveze vaccinuri expirate.
Ultima oră

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu

13:23

Biden o Muerte: Democrații nu au un Plan B

12:26

Parada militară organizată la București cu prilejul Zilei Naționale a României, 2023, la 105 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 - VIDEO și FOTO cu Nori Gri deasupra României