Radu Theodoru, la aproape 100 de ani, pe care îi împlinește peste câteva zile, face o mărturisire publică despre Românul Absolut: Sunt ceea ce sunt datorită lui Eminescu! Căutați-l pe adevăratul Mihai Eminescu în Opera Politică! LA MULȚI ANI!

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În exclusivitate pentru ActiveNews, legendarul general și scriitor Radu Theodoru, ne-a mărturisit anul trecut, la 99 de ani, în preajma zilei de sărbătorire a lui Eminescu, cum se menține verde și care este relația sa cu Românul Absolut - Mihai Eminescu. Generalul împlinește pe 17 ianuarie 100 de ani, așa că profităm de ocazie pentru a-i spune primii LA MULȚI ANI!

După lecția despre regimul de viață cazon-călugăresc-strămoșesc-țărănesc, scriitorul și veteranul de război general-maior aviator Radu Theodoru ne-a împărtășit din crezul și trăirea sa pe urmele patronului și fratelui nostru, Mihai Eminescu:

„Sunt, datorită lui. Sunt ce sunt datorită lui Eminescu. Toată lumea este calată pe Eminescu-poetul. Aceasta este o mare diversiune. Titu Maiorescu a fost agentul Germaniei și el l-a nenorocit clar pe Eminescu, social și literar. Dar aceasta este altă chestiune. Eu am mereu pe masa mea de lucru Opera Politică a lui. Eminescu este mentorul meu spiritual și, în același timp, este esența Românității. Este geniul românității, concentrat pe problemele esențiale ale poporului român, pe constantele istorice creatoare de românitate și, totodată, pe constantele istorice distrugătoare de românitate. El ne indică în Opera Politică inamicii seculari și constanți ai acestui popor.

Pentru mine, este o revelație, de câte ori îi recitesc Opera Politică. Pentru că este de o actualitate frapantă. Parcă ar fi colegul nostru de redacție. Este patronul nostru de presă contemporan, nu cel de acum 100 de ani. Deci Eminescu e aici!  Eminescu este Istoria istoriilor poporului român. Nu numai în Istorie, ci în Istoria prezentă și viitoare. El ne arată viitorul. Unde trebuie să mergem și cum trebuie să mergem. Este un izvor permanent de inspirație, nesecat, și mai mult decât atât: este un Director de Opinie. Este un director profesional, pentru noi, oamenii condeiului, fie prozatori, fie eseiști fie, mai ales, jurnaliști: voi, jurnaliștii! Dacă păstrați linia lui Eminescu și o aplicați, esența ei, la contemporaneitate, nu greșiți! Cum greșesc toți lacheii globalismului...

Dacă noi îl avem ca mentor spiritual și profesional pe Eminescu, rămânem pe urmele lui. Diversiunea cu Eminescu-poetul, fără a se mai vorbi despre Eminescu-ziaristul, despre Eminescu-marele gânditor, trebuie spulberată. Nu se spune nicăieri despre Opera Politică. Nici la școală, deși aceasta este principala sa operă.

Ca o mărturisire, când am dat examenul de bacalaureat, eu mi-am ales ca temă de dizertație Opera Politică a lui Eminescu. Profesorii s-au mirat... L-am descoperit pe Eminescu în momentul tragic al dezmembrării românilor - descompunerea statului național, România Mare, în anii '40...

Aceasta este, în sinteză, relația mea cu Eminescu, cu Opera lui Eminescu: este Directorul de conștință națională, identitatră, care mi-a fixat, mi-a determinat, tot drumul în viață. Toată opera mea are ca fundal, ca direcții, Opera Politică a lui Eminescu. Și pe aceste coordonate continui să-mi fac datoria, și de soldat, și de scriitor, până când o vrea Cel de Sus, care mă mai ține.

De adăugat, la final: Vă îndemn, așadar, să îl căutați și să îl găsiți pe Eminescu în Opera Politică, în lucrarea „Opere”, a marelui său exeget Dimitrie Vatamaniuc, și, mai ales pentru tineri, chiar și pe telefoane, prin aplicația „Eminescu - Întreaga Operă” cât și, integral pe internet, la Mihai-Eminescu.Ro.

Doamne, ajută!”

În apropierea aniversării sale de Centenar, îi dorim Mareșalului Românismului, Radu Theodoru, Întru Mulți și Binecuvântați Ani!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Tic 15.01.2023 20:30
    La mulți ani d-le General Radu Theodoru!
  • Floreas 15.01.2023 23:19
    In Romania se mai nasc ROMANI; pacat ca nu si azi!
    Ramai tinar in gandire, d-le general!
    sunteti un far pentru o parte redusa de romani.
  • George 16.01.2023 07:04
    La mulți ani, domnule general!
  • INJECTIA FINALA 16.01.2023 11:32
    GENERAL RADU THEODORU

    DORU' DE DUMNEZEU, DE EMINESCU SI ROMÂNISM,
    DORU' DE VIATA ADEVARATA, DE VITEJIE SI DEMNITATE
    DE CHINTESENTA, INDEPENDENTA SI LIBERTATE

    LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI, DLE GENERAL, FRATE SI TATA AL ROMÂNILOR !
  • INJECTIA FINALA 15.01.2024 23:59
    Mulțumim pt sfat, Dle General.
    Il luăm ca un ordin venit de la adevăratul Comandant al Armatei Române și unul dintre marii scriitori si viteji ai Țării.

    Vă iubim din tot sufletul.

    La Mulți Ani, frate !
  • Mielu' 16.01.2024 00:55
    Respect si recunostinta!
    La multi ani cu sanatate si binecuvantari, Dle General Theodoru!
  • Bizar 16.01.2024 01:40
    “US is afraid that Israel loses the case in the ICJ by South Africa and escalated, attacking Yemen.”
    Interesting geopolitical analysis …

    https://twitter.com/i/status/1747022746750513514
  • CoRin 16.01.2024 07:52
    La Multi Ani și Binecuvântați!
  • Floreas 16.01.2024 09:17
    Eminescu este romanul absolut si patriotul unic al romanilor!
    Recitind ‘Doina’ (varianta necenzurata) sau rasfoind volumele IX si X din Opera politica intelegi ura viscerala impotriva lui a liftelor pagane din Rasarit si din Apus, din Nord sau din Sud!
    Mai abitir decat alti patrioti romani, Eminescu a imbracat de tanar camasa mortii!
    Incercarile perfide ale unor politicieni gen Simion/AUR (care doreste sa aduca mii de evrei in Romania, de parca n-ar fi destui cu nume real sau deghizati!) sau altii de a imbratisa ideile nationalismului romanesc nu mai inseala pe nimeni!
    Mihai Tarnaveanu cu micul sau grup este chitit doar pe problema ungureasca, ca si n-ar vedea acapararea unor intregi institutii si functii de decizie ale statului roman de ‘lipitorile’ lui Alecsandri!
    Alexandru Vlahuta sintetiza astfel:
    „Îi trebuie neamului acestuia o generație care să se jertfească, o generație de viteji și de patrioți până la nebunie. În toate timpurile au fost căutați oamenii de treabă, dar niciodată n-am avut mai mare nevoie ca acum de luptători hotărâți, de oameni vrednici și de caracter pe care să nu-i abată nimic din drumul lor, să nu-i ademenească nici strălucirile deșarte ale puterii, nici pofta de un trai mai îndestulat, nici slava cea ieftină și trecătoare, pe care o vântură de colo-colo huietul mulțimii…”
    Va mai naste Romania o astfel de generatie?
  • Tic 16.01.2024 11:43
    Dumnezeu sa va țină in paza lui,dle general!
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației