RĂZBOIUL VACCINURILOR COVID (I)

De Iustina Filimon  /  

Foto: Twitter via Swiss Policy Research

Foto: Twitter via Swiss Policy Research

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză de Swiss Policy Research (SPR), pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.
 
Salvarea sau înrobirea omenirii?

SPR și alți analiști geopolitici independenți au avertizat încă din primele zile ale pandemiei de coronavirus că aceasta ar putea fi folosită ca pretext sau catalizator pentru instaurarea unui sistem global de identitate digitală biometrică, lansat sub forma unor „pașapoarte de vaccinare”, care ar putea fi extins ulterior la un sistem de control al populației după modelul chinezesc al „creditelor sociale”.

Concret, Edward Snowden, care a dezvăluit informații despre NSA („Agenția americană de Securitate Națională”), a avertizat încă din martie 2020 cu privire la „anularea definitivă a drepturilor” și la crearea unei „arhitecturi de opresiune”. Analistul geopolitic James Corbett, stabilit în Japonia, a evidențiat faptul că guvernele din întreaga lume s-au îndeletnicit cu construirea unei infrastructuri tehnice extinse, care este puțin probabil să fie demontată prea curând.
 
Deși „pașapoartele de vaccinare” au fost, bineînțeles, complet ineficiente și chiar contraproductive sub aspect medical, această realitate nu contează prea mult în plan strategic, în condițiile în care obiectivul lor strategic principal este de a introduce sisteme de identitate bazate pe QR sau chiar pe RFID, care pot fi ulterior conectate la alte date personale medicale și financiare, precum și la monede digitale și sisteme de plată.
 
O campanie globală
 
Într-adevăr, în februarie 2021, grupul de lobby pentru identitate digitală ID2020, finanțat de Fundația Gates și de Fundația Rockefeller, a pus bazele inițiativei „Good Health Pass”, care reunește în prezent 125 de corporații din domeniul tehnologiei, al sănătății, al transporturilor și al sistemelor de plată. În septembrie, aceasta i-a solicitat, într-o scrisoare deschisă, președintelui SUA, Biden, să „recunoască necesitatea unor legitimații digitale de sănătate verificabile, ca precursor al măsurilor de vaccinare și testare pe scară largă”.
 
În august, OMS a publicat un document, sponsorizat de Fundația Gates și de Fundația Rockefeller, cuprinzând specificațiile tehnice pentru punerea în aplicare la nivel mondial a „certificatelor de vaccinare”, așa cum au fost descrise de Bill Gates însuși încă din martie 2020. De remarcat că cei cinci manageri de proiect ai OMS care au întocmit specificațiile tehnice au lucrat anterior pentru Fundația Gates, Fundația Rockefeller sau pentru alte proiecte finanțate de una dintre aceste fundații.
 
Thales Group, contractant guvernamental și al industriei apărării din Franța, a descris „pașapoartele de vaccinare” ca fiind „un precursor al portofelelor de identitate digitală, care le oferă cetățenilor un confort și o securitate fără precedent”.
 
În Uniunea Europeană, care plănuia introducerea „pașapoartelor de vaccinare” încă din 2018, președinta Comisiei Europene, von der Leyen, a declarat că UE „trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19”, în ciuda faptului că EMA nu a aprobat încă deplin vaccinurile, iar utilizarea unora dintre aceste vaccinuri a fost deja suspendată sau restricționată în mai multe țări din motive de siguranță.
 
În general, faptul că milioane de „angajați nevaccinați” sunt amenințați cu pierderea locului de muncă - fără a se ține cont de starea reală a imunității lor și de faptul că imunitatea naturală oferă o protecție mult mai bună decât vaccinarea - este un alt indiciu că obiectivele strategice par a fi mai importante decât considerațiile medicale sau epidemiologice reale. De exemplu, centrele de îngrijire din Anglia au fost nevoite recent să suspende 50.000 de angajați nevaccinați, punând în pericol îngrijirea a 30.000 de rezidenți.

Suedia și Rusia
 
Dimensiunea globală a acestei campanii ar putea explica de ce chiar și într-o țară precum Suedia, care a gestionat pandemia de coronavirus fără restricții majore, guvernul a decis brusc, în noiembrie, să introducă „pașapoarte de vaccinare” pentru anumite evenimente în interior (excluzând chiar și persoanele recuperate din boală). De fapt, Suedia s-ar putea transforma rapid dintr-un bastion al rezistenței la lockdown într-un pionier al sistemelor de identitate „mai sigure și mai accesibile", pe bază de RFID (adică microcipuri implantabile).
 
La rândul său, Federația Rusă, văzută de unii ca o alternativă geopolitică la sistemul occidental, se îndreaptă, de asemenea, rapid spre introducerea obligativității vaccinării și a unor „pașapoarte sanitare” naționale pe bază de QR. Principala diferență pare a fi că în Rusia există o probabilitate mai mare ca certificatele de vaccinare să fie false - cu toate că Rusia a atins deja o mortalitate excesivă totală pe timp de pandemie de aproximativ un milion de persoane.

În general, s-ar părea că multe guverne nu se concentrează în primul rând pe un răspuns la pandemie rațional și bazat pe dovezi, ci pe menținerea narațiunii despre o luptă eroică împotriva pandemiei și a „nevaccinaților” - o narațiune care ar putea fi scrisă cândva în cărțile de istorie. Agenda identității digitale folosește această narațiune a „sănătății publice” ca scut pentru a neutraliza sau a frânge rezistența.

Opoziție și proteste

Cu toate acestea, în multe țări s-a format o rezistență civică, politică sau juridică importantă împotriva introducerii obligativității vaccinării și a „pașapoartelor vaccinale”. În multe țări occidentale au avut loc unele dintre cele mai ample proteste pe teme politice din ultimele decenii, deși acestea au fost deseori ignorate, minimalizate sau denigrate de mass-media controlată de corporații și guverne (a se vedea paginile de social media de mai jos).
 
Însă, spre deosebire de grevele generale sau de „revoluțiile colorate” civile, simplele proteste au fost adesea destul de ineficiente din punct de vedere politic. De fapt, un profesor australian, scriind pe blogul Global Agenda al Forumului Economic Mondial, a recomandat încadrarea „pașapoartelor de vaccinare” la „permise de libertate” pentru a „diviza opoziția”, ignorând, pur și simplu, „protestatarii zgomotoși” (articolul a fost ulterior șters).
 
Totuși, în unele țări, opoziția față de obligativitatea vaccinării sau față de „pașapoartele vaccinale” a pătruns până în cele mai înalte sfere politice sau judiciare. Câteva exemple notabile sunt: Statele Unite, Canada, Spania, Elveția, unele țări din Europa de Est și Brazilia.
 
În SUA, judecătorii federali au blocat sau suspendat patru din cele cinci ordine naționale de vaccinare care i-ar fi afectat pe angajații federali, contractanții guvernamentali, companiile cu mai mult de 100 de angajați și majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății. În plus, mai multe state americane au interzis utilizarea „pașapoartelor vaccinale”. Pe de altă parte, state precum New York au adoptat măsuri extinse de vaccinare, iar cetățenii străini care călătoresc cu avionul spre SUA sunt obligați să fie „complet vaccinați”.
 
În Canada, premierul provinciei Ontario a fost nevoit să revoce obligativitatea vaccinării personalului medical, recunoscând că aceasta ar fi dus la „potențiala plecare a zeci de mii de lucrători medicali”.  Pe de altă parte, guvernul canadian a făcut recent din „vaccinarea completă” o cerință obligatorie în cazul tuturor călătoriilor cu avionul și trenul (începând cu vârsta de 12 ani) - ignorând din nou dovezile medicale care arată că vaccinarea pur și simplu nu previne infectarea și transmiterea.
 
În Spania, instanțele federale au respins mai multe propuneri de introducere a unor „pașapoarte vaccinale” regionale sau naționale, calificându-le drept „ineficiente și neconstituționale”. De asemenea, tribunalele spaniole au declaratlockdown-urile din 2020 sunt neconstituționale și au dispus ca guvernul să le returneze cetățenilor toate amenzile. Cu toate acestea, anumite modele regionale de „pașapoarte Covid” au fost aprobate recent de unele instanțe spaniole.
 
În Elveția, a avut loc recent un referendum național pe tema „pașapoartelor Covid". Deși majoritatea cetățenilor sub 40 de ani le-au respins, cetățenii peste 65 de ani le-au susținut în proporție covârșitoare, după ce guvernul le-a spus că acestea vor contribui la protecția lor. Astfel, noua lege a fost acceptată, în final, în proporție de 62%.
 
În unele țări din Europa de Est, interesul pentru vaccinurile Covid a fost atât de scăzut încât guvernele au fost nevoite să suspende campaniile de vaccinare, în ciuda unora dintre cele mai mari rate ale mortalității atribuite Covid din lume. Pe de altă parte, statul baltic Lituania a introdus unul dintre cele mai stricte modele de „pașaport Covid” din lume. În Croația, 2.500 de foști militari și polițiști au format un „batalion de voluntari”, pentru a „transmite un mesaj partidului aflat la putere cum că ei se opun pașapoartelor de vaccinare”. (video)
 
În Brazilia, președintele Bolsonaro pare să se opună cu vehemență „pașapoartelor Covid”, după ce le-a descris ca fiind o „lesă”, adăugând: „Mai bine mor decât să-mi pierd libertatea”. Cu toate acestea, se pare că Bolsonaro are o influență limitată asupra unor orașe mari, precum Rio de Janeiro, care au decis să impună obligativitatea vaccinării în diverse locuri, inclusiv în puncte de atracție turistică.

În general, pare evident că nu este vorba de o luptă legată de unele aspecte tehnice ale politicii de sănătate publică, ci de concepții politice fundamentale și de viitorul societății occidentale și chiar globale.

Covid: O „plandemie”?

Să indice, oare, agenda strategică a „pașaportului de vaccinare” faptul că pandemia de coronavirus în sine este, de fapt, o „plandemie” planificată în prealabil, concepută doar pentru a instaura sisteme globale de identitate biometrică, pretinzând în același timp că protejează cetățenii de un virus? Dintr-o perspectivă pur științifică, această ipoteză rămâne, într-adevăr, o posibilitate clară. Dovezile genetice arată că noul coronavirus este probabil creat în laborator (probabilitate de aproximativ 90%). Un astfel de scenariu al creării în laborator s-ar încadra fie la o scurgere dintr-un laborator chinezesc (similar multor scurgeri din laborator anterioare), fie la o răspândire premeditată, deghizată în scurgere dintr-un laborator chinezesc (similară operațiunii „scrisoarea cu antrax” din 2001, deja corelată cu Covid), fie la o combinație a acestora.
 
Proteste internaționale

Canale de social media dedicate transmiterii protestelor internaționale legate de pandemie:

Anonyme Citoyen (70.000 de abonați)
Nicole Elisei (50.000 de abonați)
Rise Melbourne (30.000 de abonați)
Radio Genova (25.000 de abonați)
Efrat Fenigson (25.000 de abonați)
Banana Media (5.000 de abonați)
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • aspenter2002 17.01.2022 11:00
  https://youtu.be/oDnjNLiL0YQ
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar