Putin anunță că Armata Rusă a „eliberat” Mariupolul, cu excepția nucleului Azovstal, încă sub asediu

De Părău Vlad  /  

Foto: Tanc rusesc pe o stradă cu clădiri bombardate din Mariupol.

Foto: Tanc rusesc pe o stradă cu clădiri bombardate din Mariupol.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin apreciază vineri că forțele sale au preluat „cu succes” controlul asupra orașului ucrainean Mariupol și ordonă asedierea ultimilor combatanți ucraineni, iar nu luarea cu asalt a oțelărei Azovstal, în care s-au baricadat aceștia, relatează agenția AFP, citată de Știri pe Surse. Putin îi răspundea astfel ministrului Apărării, care tocmai îi propusese lichidarea ultimului bastion ucrainean din Mariupol prin luarea cu asalt, soluție cu care președinteșe rus nu a fost de acord, iar asta nu din rațiuni umanitare, ci pentru a-și conserva propriile forțe. 

„Sfârșitul activității de eliberare a Mariupolului este un succes”, îi spune Vladimir Putin ministrului său al Apărării, Serghei Șoigu, după ce îi spune că o luare cu asalt a Azovstal „nu este potrivită” și că, în schimb, va trebui ca „zona (să fie asediată) în așa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”.

„Consider că asaltul propus al zonei industriale nu este potrivit. Vă ordon să-l anulați”, a conchis Putin, cu „mărinimie”.

„Trebuie să ne gândim (...) la viața și la sănătatea militarilor și ofițerilor noștri. Nu trebuie să intrăm în aceste catacombe și să ne târâm pe sub pământ”, a continuat președintele rus.

„Blocați toată această zonă în așa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”, a ordonat el.

În acest vast complex industrial se află în continuare circa 2.000 de militari ucraineni, potrivit Ministerului rus al Apărării. Ar fi vorba despre membri ai renumitului „Regiment Azov”.

Vladimir Putin le-a propus din nou să se predea, luându-și angajamentul că vor fi lăsați în viață și tratați „cu demnitate” de armata rusă. Însă mărturiile unor prizonieri de război ucraineni vorbesc de la sine despre ce înțeleg rușii din noțiuni precum „demnitate” sau „eliberare”.

„Propuneți încă o dată tuturor celor care nu au depus armele să o facă. Partea rusă le garantează salvarea vieții și tratarea cu demnitate”, i-a ordonat Vladimir Putin ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

În filmarea de mai jos poate fi urmărită întâlnirea lui Putin La Kremlin cu ministrul Apărării, care afirmă că Mariupolul este acum „eliberat” de Armata Rusă, cu excepția celor peste 2.000 de „naționaliști” ucraineni care se adăpostesc în continuare la combinatul siderurgic Azovstal.
  
 
Cu toate că rușii anunță „eliberarea” - a se citi: „cucerirea” - aproape totală a orașului Mariupol, ucrainenii nu se simt deloc „eliberați”. Militarii ucraineni tocmai au anunțat că „În ciuda situației extrem de dificile, în ultimele două zile Regimentul Azov a distrus: 3 tancuri, 2 vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate de soldați”. Declarația a fost făcută pe canalul de Telegram al Regimentului Azov și preluată de agenția de presă Ukrinform

În fotografia de mai jos se poate vedea cum arăta orașul Mariupol înainte de război, spre deosebire de fotografia din deschiderea articolului, care prezintă o stradă din Mariupolul bombardat de ruși.
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Irina Savu 21.04.2022 16:31
    În fotografia de mai jos se poate vedea cum arăta orașul Mariupol înainte de război, iar in filmele urmatoare cum aratau "renumitele" batalioane ucrainene ale mortii in 2014, Azov si Sectorul de Dreapta.:
    https://www.youtube.com/watch?v=meWM4lChqy4
    https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY
  • Codreanu 21.04.2022 18:21
    ,,Foto: Tanc rusesc pe o stradă cu clădiri bombardate din Mariupol. "

    In imagine avem un BMP, transportor de trupe echipat cu un calibru 20 mm (aceste blindate uneori pot fi echipate cu 14,5 mm) primele tancuri rusești T44/T45 aveau un calibru de 100mm.
    Tancurile rusești ,,noua generație" T80/T90 au calibru 120mm, ...același calibru (120mm)au și noile tancuri occidentale; Abrahams/ Leclerc/Leopard 2/ Merkava/ Challenger 2/3.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale