Purtătorul de cuvânt al Patriarhului României l-a atacat pe Patriarhul Rusiei pentru asocierea lui cu crimele lui Putin din Ucraina

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După un comunicat mai sec al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a început un asalt în trepte la adresa conducătorului Bisericii „Întregii Rusii”, Patriarhul Kiril, care nu s-a dezis de crimele din Ucraina, la fel, de altfel, ca aghiotantul lui din Republica Moldova, Vladimir Căntărean al „Întregii Moldove”, născut în raionul Hotin al nordului Bucovinei, aflat azi în Ucraina. Iată ce a scris Vasile Bănescu:

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul.”

Așteptăm să mărturisească adevărul și pe tema inoculărilor cu substanțe pretins anti-Covid care folosesc copii avortați în dezvoltarea și producerea de seruri experimentale cu efecte criminale asupra umanității.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Andri 07.03.2022 06:12
  Avem mesaj profetic prin Ioan Ianolide, de la Valeriu Gafencu: Maica Domnului i-a spus acestuia ca izbavirea va veni, dar ca prin foc si prin parjol.
  Un cuvios din Grecia transmite:
  “ All the countries involved will be destroyed, because this satanic country is putting them forward. (USA)
  The war will go further north.
  The adversary wants to turn the northern countries to ashes.
  The countries of the North will be convinced and will be involved.
  I am very afraid that we will also see NATO planes flying over Ukraine.
  I am very afraid that other Christian countries will be involved, such as Romania and Bulgaria, and I inform you that their destruction will follow.
  The states to the north will also be destroyed.
  Those around the Baltic Sea.
  They will try to bring various formations into NATO. “

  Daca Dumnezeu vrea sa curete Romania de ierburile parazite prin foc si parjol, asta se va intampla, indiferent prin ce catacombe ne-om ascunde. Dar ciolanis, cățelul catu si toti prietenii securitatii si cioclii apocaliptici care-si frecau labutzele de bucurie ca or sa moara nevaccinatii pe capete, toti acestia vor ajunge la justitia divina, indiferent in ce gauri de sobolani se vor ascunde. Iar restul populatiei, pocainta talharului s-o avem.
 • Orizont 07.03.2022 13:59
  Observatii esentiale !
 • RomeoB 07.03.2022 14:52
  >Iar restul populatiei, pocainta talharului s-o avem.
  INCOMPLET: Pocainta, Sfinte Taine si RUGACIUNE !
 • __ 07.03.2022 21:13
  ar trebui interogat. Ciudat. De ce nu ii dă anatemei pe bezmeticii care încuviințează crime de război? A dat pe vreunul? Cu Putin însuși presupun că n-ai cu cine dar are ierarhia armatei sub el.
Ultima oră

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre

10:56

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXIV) – În care strig catalogul generației 1979 a Școlii Generale Vădastra, cu nume, prenume, porecle și neamurile din care ne tragem