Purtarea măștii în Biserică și evitarea sărutării libere a icoanelor și moaștelor reprezintă HULĂ împotriva SFÂNTULUI DUH - Profesorul universitar de Teologie Nikolaos Xionis. FILMAREA VIRALĂ de la Iubim Ortodoxia

De Alexandra Păcurariu  /  

Foto: Arhiva Digi

Foto: Arhiva Digi

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei ce poartă măști în biserici, cei ce se împărtășesc cu linguriță de unică folosință sau cu lingurița dezinfectată, cei ce evită sărutarea Sfintelor Moaște și a Sfintelor icoane, cei ce evită să primească SfinteTaine sau evită "aglomerările" din biserici deoarece le consideră căi de infectare cu Covid sunt fariseii contemporani.

Ei hulesc Sfântul Duh iar hula este un păcat de neiertat. Ei cred că "aglomerările" din biserică sunt simple adunări umane, ei nu trăiesc duhovnicește, ei se leapădă de Hristos, ei își pun nădejdea în înțelepciunea umanistă, resping înțelepciunea și puterea Harului lui Dumnezeu și tăgăduiesc prin comportamentul lor puterea Harului lui Dumnezeu.

Ei sunt hulitori căci consideră credința și experiența Harului trăită în Biserică ca fiind o concepție antiștiințifică și contra realității! Negarea Dumnezeirii este un act demonic!”, afirmă Profesorul de Teologie Nikolaos P. Xionis într-o filmare devenită virală (video mai sus), transmisă de pagina de FB și grupul de Telegram Iubim Ortodoxia.

Reamintim că în februarie 2020, Patriarhia Română, prin vocea purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu (foto), a cedat presiunilor seculariste și a recomandat credincioșilor blasfemia de a evita sărutarea icoanelor și de a-și aduce lingurița de-acasă pentru împărtășanie, în aplauzele progresiștilor. Nu este singura dată când Vasile Bănescu a maculat incalificabil Biserica națională prin manevrele sale securist-vacciniste. Politica vaccinistă pe care o duce pe Trinitas TV a îndepărtat mulți credincioși de postul de televiziune al Patriarhiei, după cum stau dovadă datele interne nemăsluite privind audiența națională. 

Nikolaos Xionis este profesor la Facultatea de Teologie a Universității Naționale Kapadistrias din Atena. Potrivit Wikipedia, profesorul este născut la Volos, a studiat teologia la Universitatea Aristotel din Salonic și a urmat studii postuniversitare la Școala de Filosofie și Teologie iezuită Sankt Georgen din Frankfurt și la Centrul de Studii Creștine Răsăritene din Ratisbona (Ostkirchliches Institut, Regensburg).

Reputatul profesor a fost și invitatul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iași, în 2018. FOTO Mitropolia Moldovei și Bucovinei:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Andrei Popa 23.01.2022 22:32
    Chiar dacă în pandemie s-au exagerat multe lucruri, nu trebuie a se merge în direcția opusă, cel mai potrivit mod de a înțelege două lucri diferite e în primul rând a nu ignora buturuga cea mică. Hristos Însuși spune "pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați" (Matei 23:23); O traducere ar fi "de Sfintele Daruri, Icoane și Vase nu vă temeți dar să nu vă strănutați unul altuia în nas" (să nu mai spun că după cuminecare prin strănut arunci prin aer Sf. Trup și Sânge, dar...ferească).

    Ce vreau să spun mai pe înțeles e că în Biserică te poți îmbolnăvi, dar nu prin contactul cu Sfintele Vase sau Sfintele Taine, ci prin contactul omului cu celalalt. Parintele dr. Cyril Hovorun are o teorie eretică ce spune că "și prin Sf. Taine te poți îmbolnăvi, deoarece Hristos a avut trup ca al nostru, adica cazut și plin de bacterii(sic!)", o erezie mai mare nefiind spusă decât de următorii gândirii sfinției sale.
    Însă trebuie înțeles că:
    1. Hristos, cum afirma și Sf. Ioan Damaschinul, datorită unirii ipostatice în aceeași Personă, are trupul de la zămislire îndumnezeit.
    2. Hristos nu a avut trup supus legilor firii căzute, căci de bunăvoie "Acesta neputințele noastre a luat și bolile noastre le-a purtat" (8, 16-17).
    El este "Adam cel de pe urmă"(I Cor. 15:45), iar că trupul Său este ca al lui Adam înainte de cădere nu încape îndoială (Ioan 1:4-5; 14:30), iar Adam până să cadă nu era întru el boala. Deci trupul lui Hristos încă de la zămislire e unul lipsit de putința îmbolnăvirii, Persoana (Ipostasul) Sa fiind cea a Cuvântului. Iar El nefiind zămislit din sămânță bărbătească, nu putea moșteni nici moartea (căci a luat firea luminată a primilor oameni zidiți), dar a acceptat-o de buna-voie, caci "Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau" (Ioan 10: 17-18). Deci moartea Sa e în urma unui act extern, nu al morții naturale sau a vreunei boli.
    3. Sfintele Vase de asemenea fiind sfințite de alt Ipostas, al Duhului, iarăși nu încape îndoială că nu pot împrăștia boala, ele fiind dătătoare de viață (har/energii dumnezeiești).
    4. Însă daca un om răcit vine la biserică și strănută sau dacă îți dă să bei apă din sticla lui, el fiind răcit atunci să spui că nu te îmbolnăvești este puțin deplasat. Igiena este un act al respectării reciproce, dar sa te feresti de Sfintele Taine și Icoane nu mai e nici respect nici credință, căci fugind de ele ca de moarte este adevărată blasfemie!!
    Secretul stă însă în echilibru, mai întâi "iertate îți sunt păcatele" și abia după "ia-ți patul tău și mergi la casa ta". Domnului toată slava și închinăciunea în veci. Amin!
  • total 23.01.2022 23:44
    Nu sunt de acord cu ceea ce spuneti dvs ; sa nu fie! Niciodata in Biserica STAPANULUI cerului si al pamantului nu te poti imbolnavi nici macar prin stranut ! Ma mir de curajul dvs de a sustine astfel de lucruri , fereasca BUNUL DUMNZEU ! Interpretarea dvs aiuritoare de la inceput va priveste, puteti sa aveti vreo 7 doctorate in teologie ! Va asumati fara sa va pese, responsabilitati care este evident ca va depasesc in relatia cu DUMNEZEU; aceste "scurte omilii" ale dvs nu au nimic de-aface cu Duhul Patristic al Sf Parinti dar, treaba dvs! Nu trebuie multa teologie sa intelegi din acest articol esentialul, logica simpla GENERATA din frica de DUMNEZEU care stapaneste pe credincios este suficienta!
    Nu are rost macar sa intru in detalii; teoria dvs ecumenista , cea a caldiceilor nu se aplica si nu se va aplica niciodata credinciosilor carora, cu adevarat le este frica de DUMNEZEU!
    "Însă daca un om răcit vine la biserică și strănută sau dacă îți dă să bei apă din sticla lui, el fiind răcit atunci să spui că nu te îmbolnăvești este puțin deplasat" Doamne fereste si apara ce spuneti ! De unde v-ati inspirat ? Pai noi ne ducem in Biserica sa ne imbolnavim sau sa ne insanatosim? Sau incepeti si dvs cu spalatul pe maini al clown-ilor din mass media, doctori sau nu! Ca si cum, muritorii ca mie habar nu au de igiena !
    Eu din toata inima va spun , nu va aruncati in afirmatii ca cele de mai sus, este suficient sa fie unul singur care sa se sminteasca si veti da socoteala, ca fiecare din noi dealtfel; mai de folos era un citat despre acest lucru din omiliile Sf Ioan Gura de Aur, Vasilie cel Mare sau Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu. Daca sunteti si preot, cu atat mai multa va responsabilizeaza o parte din cele scrise de mai sus ! Voia lui Dumnezeu este deasupra oricarei teologii , mai ales cea a oamenilor de astazi , fara legatura cu cea autentica, patristica ! Ma iertati, dar ca in democratie, faceti ce vreti, pe mine unul nu numai ca nu m-ati convins dar nici macar nu pot fi in partasie cu cele spuse de dvs ! Suntem umbra crestinilor de altadata si noi ne dam rotunzi,.......( am spus asta pt mine si pt cel care simte, dvs? stiti mai bine!)
  • Andrei Popa ► total 24.01.2022 00:32
    Zic să vă ponderați și entuziasmul și judecata. Copil ferit de frig dus la biserică a avut contact simplu cu un alt copil răcit, jucându-se în biserica. A doua zi avea și el năsucul rosu și aceleași simptome ca celalalt cu care se jucase. Alt loc nu au avut unde se vedea, iar noi nu suntem răciți. Ca drept dovada că neglijarea sănătății duce și la păcatul supraincrederii ca Dumnezeu te păzește și de frig. Ați stat în tricou într-o biserica unde nu se face căldură?...si după sa strănutati înseamnă că nu e de la frig, ci e "ecumenism". Argumente sunt o sumedenie. Trebuie însă sa folosești și mintea. Nu am văzut iarna om sănătos la cap sa se dezbrace pe motiv de credință într-o biserica unde nu a fost dat drumul la căldură...
  • total ► Andrei Popa 24.01.2022 10:28
    O scurta completare omisa: in Biserica daca este frig, stai mai imbracat , (dupa vremea de afara ) barbatii cu capul gol, femeile cu capul acoperit , din cauza faptului ca suntem neputinciosi, daca este frig este evident ca este o problema la fel si daca este cald, deci ne adaptam la situatie .
    Pe unde am fost eu niciodata la oras sau la sat nu a existat Biserica neincalzita iarna, iar daca este asa, cum am spus, te adaptezi dar sa spui ca in Biserica te imbolnavesti,....este prea mult, in sfarsit, fiecare dupa credinta lui , am incheiat!
  • total 24.01.2022 00:08
    Nu sunt de acord cu ceea ce spuneti dvs ; sa nu fie! Niciodata in Biserica STAPANULUI cerului si al pamantului nu te poti imbolnavi nici macar prin stranut ! Ma mir de curajul dvs de a sustine astfel de lucruri , fereasca BUNUL DUMNZEU ! Interpretarea dvs aiuritoare de la inceput va priveste, puteti sa aveti vreo 7 doctorate in teologie ! Va asumati fara sa va pese, responsabilitati care este evident ca va depasesc in relatia cu DUMNEZEU; aceste "scurte omilii" ale dvs nu au nimic de-aface cu Duhul Patristic al Sf Parinti dar, treaba dvs! Nu trebuie multa teologie sa intelegi din acest articol esentialul, logica simpla GENERATA din frica de DUMNEZEU care stapaneste pe credincios este suficienta!
    Nu are rost macar sa intru in detalii; teoria dvs ecumenista , cea a caldiceilor nu se aplica si nu se va aplica niciodata credinciosilor carora, cu adevarat le este frica de DUMNEZEU!
    "Însă daca un om răcit vine la biserică și strănută sau dacă îți dă să bei apă din sticla lui, el fiind răcit atunci să spui că nu te îmbolnăvești este puțin deplasat" Doamne fereste si apara ce spuneti ! De unde v-ati inspirat ? Pai noi ne ducem in Biserica sa ne imbolnavim sau sa ne insanatosim? Sau incepeti si dvs cu spalatul pe maini al clown-ilor din mass media, doctori sau nu! Ca si cum, muritorii ca mie habar nu au de igiena !
    Eu din toata inima va spun , nu va aruncati in afirmatii ca cele de mai sus, este suficient sa fie unul singur care sa se sminteasca si veti da socoteala, ca fiecare din noi dealtfel; mai de folos era un citat despre acest lucru din omiliile Sf Ioan Gura de Aur, Vasilie cel Mare sau Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu. Daca sunteti si preot, cu atat mai multa va responsabilizeaza o parte din cele scrise de mai sus ! Voia lui Dumnezeu este deasupra oricarei teologii , mai ales cea a oamenilor de astazi , fara legatura cu cea autentica, patristica ! Ma iertati, dar ca in democratie, faceti ce vreti, pe mine unul nu numai ca nu m-ati convins dar nici macar nu pot fi in partasie cu cele spuse de dvs ! Suntem umbra crestinilor de altadata si noi ne dam rotunzi,.......( am spus asta pt mine si pt cel care simte, dvs? stiti mai bine!)
  • brian duffy 24.01.2022 17:47
    da sau nu
    de ce atunci toate icoanele au geamuri puse? eu trebuie sa sarut geamul?
    in trecut tocmai pt.a diminua raspandirea bolilor potirul de impartasanie si lingurita erau din argint sau argint aurit.
  • total 24.01.2022 20:04
    Imi permit sa va recomand doua carti extrem de importante pentru un crestin ortodox, amandoua din invatatura Sf Parinti ai Bisericii dedemult :
    Despre icoane : https://www.libris.ro/in-apararea-sfintelor-icoane-teodor-studitul-DEI978-606-740-014-4--p1251682.html?gclid=Cj0KCQiAubmPBhCyARIsAJWNpiNv-JkfgOhUnLrbibOnUg4YUb88O1_72RQcyL7zrH3Jq0FS182CobQaAnoEEALw_wcB

    despre Sf Liturghie : https://www.librariadelfin.ro/carte/explicarea-sfintei-liturghii-protos-nicodim-mandita--i96653?gclid=Cj0KCQiAubmPBhCyARIsAJWNpiMiFPy-EaW5UWlXubjo9wQI2fBUALNTiY-68tU-UEkteTaLOZ-_rOMaAuemEALw_wcB
    Cel putin a doua este de exceptionala importanta pentru mantuirea omului. Ambele le puteti achizitiona si din anticariat sau chiar de la alte librarii . Acolo aveti raspuns la toate intrebarile dvs , deasemenea duhovnicul va poate calauzi cu usurinta spre aflarea raspunsurilor ; Sf Parinti din vechime va mai recomand, Patericul Egiptean si deasemenea, LEVASAICONUL .
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)