Proteste violente în Franța, după ce Macron a ales să treacă prin parlament fără vot reforma pensiilor. VIDEO

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele au continuat, luni seară, în Paris și în alte orașe din Franța după ce Adunarea Națională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a respins moțiunile de cenzură împotriva reformei pensiilor, informează Știripesurse.

Peste 300 de persoane au fost arestate în ultimele 24 de ore după ce președintele Emmanuel Macron a decis să ocolească parlamentul și să impună cu forța revizuirea sistemului de pensii, care include creșterea vârstei eligibile de la 62 la 64 de ani.

Președintele Macron l-a instruit pe premierul Élisabeth Borne să invoce articolul 49.3 din Constituție, care permite guvernului francez să adopte un proiect de lege fără un vot parlamentar.
 
El a luat această decizie motivând că ar exista un risc economic prea mare pentru țară dacă parlamentarii ar vota împotriva proiectului de lege.
 
VIDEO:
 
 

 
 
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Radu Comsuta 21.03.2023 09:48
    64 de ani vărsta de pensionare?
    Când o să ieși la pensie la așa vârstă înaintată restul pensiei care oricum nu îți ajunge o vei cheltui pe spitale și medicamente. Mulți nici nu ajung la vârsta aia, daca își iau si două service ca sa isi imtretina familia. Deci sclavie pe viață.

    Bravos națiune. Halal să-ți fie. Normal că trebuie să iasă în stradă, sa mai incendieze cate ceva pe ici pe colo, daca se poate cât mai apriape de clădirea parlamentului.
  • mariusmioc 21.03.2023 09:50
    După ce au cheltuit aiurea bani cu combaterea covidului și au avut restricții în economie pe același motiv, acum constată că n-au bani de pensii. Parcă mai știu o țară unde s-a întîmplat asta.
  • Tic 21.03.2023 10:29
    Peste tot aceeași minciuna cu banii. In Austria, filiala Silicon Valey Bank, a primit ajutor de plandemie milioane bune. Am citit fugitiv știrea, dar o caut ca să dau suma. Oricum de ordinul milioanelor(peste 10).
  • Carbid 21.03.2023 10:37
    Peste tot! Era in plan!
  • Pixelu Albastru 21.03.2023 12:21
    Protestele violente sunt mană cerească pentru orice sistem. Au justificarea să intervină tot cu violență și întotdeauna stau mai bine la acest capitol. Ce dau fiori sunt protestele pașnice masive ce se traduc într-o stare de nemulțumire generală greu de anticipat cum va evolua.
Ultima oră

14:29

Morți subite în magistratură: Procurorul Pavel Palcu a murit la 70 de ani. Fostul procuror Doru-Viorel Ursu, mort subit la 71 de ani. Avocatul Dumitru Rădescu, fost judecător, mort la numai 58 de ani

13:25

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

13:19

Putin a numit un nou ambasador la București. Cine este Vladimir Lipaev

13:06

Iranul amenință cu arme nucleare? ”Sioniștii vor primi un răspuns în câteva secunde”

12:17

Imaginile groazei de la spitalul Al-Shifa, după retragerea armatei israeliene. Cadavrele sunt efectiv peste tot

10:50

Fost senator PSD: Boc și Ioan Rus au lătrat în patru labe, la ordinul lui Nicu Ceaușescu. La propriu!

10:27

Doliu în lumea boxului! Fostul campion britanic Willie Limond a murit la 45 de ani. A fost găsit fără reacție în mașina sa

10:26

Israelul plătește cu Apă dronele iraniene doborâte

09:21

Viitorul războiului este aici. "Dragonfire", prima armă laser a Marii Britanii, poate să distrugă ținte aflate la kilometri distanță. Costul este mai mic de 10 lire sterline pe lovitură

09:11

Doliu în presa din România. Un mare jurnalist de Radio a murit subit la numai 57 de ani

08:57

Descoperire șocantă. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

08:44

Av. Elena Radu: Unde e greșeala? La ei? La noi?

08:31

Marius Mioc: Elisabeth Linder, consultantă a industriei farmaceutice, despre vaccinuri - VIDEO

23:36

ASCOR Constanța organizează Conferințele Postului Mare. Invitați: Părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, și Părintele lect. Univ. Dr. Gheorghe Tudor, de la Facultatea de Teologie din București

23:07

Noi minuni ale Sfinților închisorilor din Aiud – un prunc născut prematur, căruia medicii nu-i dădeau nicio șansă, s-a făcut complet sănătos. O vindecare și convertire minunată pe patul de moarte - și alte minuni