Protest anti-certificate de vaccinare și anti-obligativitatea vaccinării la Sibiu. Prima dată când nu s-a putut în Piața Mare. S-a cântat IMNUL GOLANILOR ANTIVACCINIȘTI și DACĂ NOI de Dan Helciug. FOTO/VIDEO

De Iustina Filimon  /  

Foto: Vlad Pârău

Foto: Vlad Pârău

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de sibieni au protestat în Piața Unirii din Sibiu, în fața magazinului universal „Dumbrava”, duminică la ora 16:00, împotriva obligativității vaccinării și a certificatelor digitale Covid, impuse la locul de muncă, la intrarea în instituții, unități comerciale și chiar târguri de Crăciun.

La început, jandarmii au invocat hotărârea CNSU nr. 91 aprobată de guvernul demis Cîțu pe 23 octombrie, potrivit căreia „pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate” (Alin. 3 pct. 4). Prin urmare, le-au pus în vedere sibienilor că nu pot protesta împotriva obligativității vaccinării, decât dacă sunt vaccinați. O prevedere vădit abuzivă, de la care bineînțeles că au trecut 30 de zile fără ca ea să fie abrogată, și care îi văduvește pe cetățeni de un drept fundamental garantat de Constituție - libertatea de întrunire.

Până la urmă, în urma discuțiilor cu jandarmii, cetățenii și-au asumat riscul de a primi amenzi neconstituționale și au continuat în libertate protestul. Reporterul ActiveNews nu a observat aplicarea vreunei amenzi, deși mai mulți participanți au fost legitimați de jandarmi pentru o pricină sau alta. Au existat la miting și persoane vaccinate, dar care nu erau de acord cu obligarea sau „pedepsirea” concetățenilor lor nevaccinați.

Printre mesajele înscrise pe pancarte se putea citi: „NO GREEN PASS!” (Fără pașaport „verde”!), „AM DREPTURI!”, „Împotriva vaccinării obligatorii!”, „Vrem o viață în libertate, nu sclavi cu certificate!”, „Proiectul de lege pentru vaccinare obligatorie este ilegal, neconstituțional și abuziv”, „Thomas Jefferson: Când nedreptatea devine lege, rezistența devine obligație”. Unul dintre protestatari a purtat o vestă galbenă cu steaua lui David pe spate și inscripția NEVACCINAT, aluzie la segregarea evreilor de către regimul nazist din Germania anilor 1940-45.

Au luat cuvântul mai multe persoane, printre care, în primul rând, organizatorul Doru Apostol și coechipierul lui, Bogdan Popa, dar și simpli participanți și participante la protest. Microfonul a fost liber pentru toată lumea care a avut ceva de spus. S-a scandat „Arafat judecat pentru cei legați de pat” și „LIBERTATE, fără certificate!”.

Colegul nostru Vlad Pârău a cântat și la Sibiu „Imnul Golanilor antivacciniști” lansat pe 2 octombrie la București, precum și cântecul „Peste Centenar” și cântecul-manifest „Dacă noi”, lansat în 2021 de Dan Helciug, despre care ActiveNews a relatat recent. VIDEO preluat de la Aurelian Popa:

Nu toate reacțiile au fost entuziaste. La un moment dat, un cetățean cu mască pe figură a traversat prin mijlocul protestatarilor, și-a tras masca și a început să tușească ostentativ în dreapta și-n stânga. De asemenea, dintre șoferii care treceau cu mașinile înspre sensul giratoriu din Piața Unirii, unii deschideau geamul să huiduie, în timp ce alții claxonau în semn de apreciere față de protestatari.
 
Este primul protest de acest fel care nu se desfășoară în Piața Mare a orașului, după ce vineri a fost inaugurat primul Târg de Crăciun din pandemie, condiționat de certificat digital Covid și îngrădit cu garduri de jur împrejur, deși se desfășoară în aer liber și într-un spațiu care permite distanțarea socială. Jandarmeria insistă că nu se pot desfășura simultan două „evenimente” în același loc (Piața Mare), respectiv un târg și un protest, motiv pentru care manifestanții au schimbat piața și au ajuns în fața magazinului „Dumbrava” din Piața Unirii. Peste drum de locul unde s-a protestat există un monument închinat eroilor/decedaților din Decembrie 1989, Sibiul fiind unul dintre orașele-martir care au manifestat acum 32 de ani pentru căderea comunismului. Timpul a trecut și tirania se repetă, motiv pentru care vechiul Imn al Golanilor compus de Cristian Pațurcă pentru „Golaniada” din Piața Universității (București) a revenit din nou în actualitate.
 
Protestele anti-obligativitate și anti-certificate vor continua pe 1 Decembrie la București în Piața Universității, de la ora 14:30, unde sunt așteptați și participanți din întreaga țară.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • aspenter2002 29.11.2021 05:22
    Raed Arafat s-a dus să își cumpere salam de Sibiu. Și o întreabă pe vânzătoare: 'Unde e cabina de probă?'.
  • Lykon 29.11.2021 08:58
    Stimata Redactie si dragi cititori,

    Zilele trecute, autorul unui articol invita citororii sa posteze titluri de productii cinematografice pe subiectul fierbinte al zilei -- epidemie/pandemie. In ultimii 20 de ani -- de cand biotehnologia a devenit cel mai hip domeniu de avangarda in cercetarea stiintifica (impreuna cu domeniul aferent -- apararea si bioterorismul) si cu surata sa intru cercetare, industria digitala -- au proliferat pe piata video filme pe acest subiect. Multe sunt pura propaganda oficiala si corectitudine politica, facand apologia revolutiei bio- si nano-tehnologiilor de tot felul, inteligentei artificiale, roboticii etc, intr-un cuvant, a transumanismului futurist si salvator al speciei noastre. Filmele jucand rolul de preparare psihologica si culturala, un fel de "medicatie" adaptogena pt generatiile tinere. Printre aceste productii mai scapa si unele creatii critice, bazate pe informatii factuale, scurgeri de informatii de prin laboratoare, plus, ajutorul unor consultanti, reputati cercetatori profesionisti, prea putin entuziastmati de perspectiva totalitarismului tehno si a dezumanizarii cu care vine la pachet.
    Deocamdata, recomand un serial german, lansat in 2020, productie Netflix, "Biohackers" care dezvaluie din "tainele" meseriei biotehno, cum reusesc sa evite conflictul cu legile in vigoare, precum si personalitatea socio-/psihopata a cercetatorilor cu ambitii de glorie in domeniu. Din productii mai vechi, merita vazut, macar o parte a serialului canadian (pe Amazon), "ReGenesis", un reputat cercetator este consultantul si inspiratorul protagonistului din film. "Toxic Skies" (tot pe Amazon). Mai sunt cu siguranta multe altele, dar, din cele vizionate de mine, zic ca astea merita vazute si trase concluziile.
    Dumnezeu sa ne ajute sa ne trezim si noi la realitate!
Ultima oră

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO