Profesorul Mărmureanu despre cutremurul din Turcia: Nu am mai văzut așa ceva!

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Antena3

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), a declarat la Antena 3 CNN, că nu a mai văzut vreodată ca o zonă să fie lovită de un cutremur de peste 7,5 pe Richter la scurt timp după un cutremur asemănător.

"Sincer să vă spun, nu am mai văzut așa ceva ca după un cutremur mare să avem altul tot atât de mare după câteva ore. Eu am lucrat foarte mult timp cu colegii din Turcia și printre blocurile pe care le văd la televizor mă plimbam cu ei, când eram mai tânăr. De multe ori, nu am înțeles filosofia lor de gândire a acestora cutremure.

Pentru că aceste cutremure de suprafață au o accelerație foarte mare și produc deplasări mari. Vrancea este un sistem tectonic de mare adâncime, iar cutremurele au alte efecte, adică lucrează pe perioade lungi, pe când aici, vedeți, sunt cutremure de suprafață unde sunt frecvențe mari și perioade mici.

Și când eram cu ei acolo aveam discuții. Dar dacă ne uităm pe harta Turciei vedem că e o propagare de la est la vest și propagarea asta merge până aproape de Spania, traversează toată Marea Mediterană, o parte de Africa, și e o situație altfel decât ce știm. Am spus întregii lumi, Vrancea noastră nu este influențată cu nimic de cutremurele din Turcia", a declarat Mărmureanu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • nenimenea 06.02.2023 16:47
  Prof. Mărmureanu e înmărmurit! De HAARP nu a auzit?
 • Radu Comsuta 06.02.2023 19:47
  :)))
  Chiar la asta mă gândeam și eu.
 • adria 06.02.2023 22:19
  Pentru cei nefamiliarizați cu acest subiect:
  „Se știe că seismele fac ca ionosfera să reacționeze electromagnetic. Ar putea să se întâmple și invers: impulsuri electromagnetice ar putea produce perturbări în ionosferă și declanșa cutremure."
  (ANGELS DON‘T PLAY THIS HAARP -- Advances in Tesla Technology , by Dr. Nick Begich and Jeane Manning, 1997; cartea poate fi găsită în format pdf pe internet)

  Interesant că, în același an 1997, Ministrul Apărării al Statelor Unite (Secretary of Defense) William S. Cohen recunoaștea că „alții” pot provoaca cutremure, erupții vulcanice și modificări ale climei folosind unde electromagnetice.
  https://educate-yourself.org/cn/cohendodearthquakecapabilitytestimony28apr97.shtml
 • brian duffy 06.02.2023 19:08
  tocma' ce erdogan nu voia sa rupa legaturile cu putin si sa se alature us in atacarea rusiei (despre asta vuiau ziarele in turcia in ultimele zile dinaintea cutremurelor)
 • Angela Drobota 06.02.2023 22:20
  Cauza și efectul! Fizica Pământului este deja depășită.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom