Profesorii au luat cu asalt Piața Victoriei. Cel mai mare protest din Educație din ultimele decenii. Marș până la Cotroceni și întâlnire cu Iohannis. ACTUALIZARE: Greva Continuă! Se cere DEMISIA

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de profesori au ieșit astăzi în stradă la cel mare protest din acest an. Angajații din Educație cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Profesorii amenință că vor îngheța anul școlar dacă revendicările lor vor fi ignorate de guvern, anunță RomâniaTV.  Conform ultimelor informații, revendicările salariaților din învățământ nu și-au găsit încă rezolvare. Ei susțin că președintele României ar trebui să intervină de urgență „dacă vrea să detensioneze situația”, a scris Antena3.

ACTUALIZARE ora 16.00:
 
Președintele Klaus Iohannis a discutat, marți, la Cotroceni, mai bine de o oră, cu sindicaliștii din educație.
Liderii sindicali au afirmat după întâlnire că greva va continua, pe fondul scandărilor „nu cedăm” ale protestatarilor adunați la Cotroceni.

Sindicaliștii au povestit că i-au cerut lui Iohannis să se implice pentru a media un acord, iar șeful statului s-a angajat să gireze o înțelegere între Executiv și greviști precm și noua grilă de salarii din viitoarea lege a salarizării unice. Simion Hăncescu, liderul FSLI, a precizat că șeful statului le-a cerut să facă tot posibilul pentru a înceta greva și le-a transmis acestora că mai mult decât s-a oferit până acum nu se poate face. „Ne-a spus că nu pot crește salariile de la 1 iunie”, au adăugat sindicaliștii citatți de ȘtiripeSurse.

La întâlnire au participat președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, președintele Federației Naționale Sindicale "Alma Mater", Anton Hadăr și un reprezentant al elevilor.

Sindicaliștii din sistemul de învățământ care au protestat marți, începând cu ora 11,00 în Piața Victoriei, au ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 14,30.

Liderii de sindicat au solicitat intervenția de urgență a președintelui Klaus Iohannis, după ce nici la întâlnirea de marți cu reprezentanții Guvernului cele două părți nu s-au înțeles pentru închiderea conflictului.

Solicitările sindicaliștilor vizează majorări salariale de 20% în timp ce oferta autorităților are în vedere prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic și de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

Greva generală din învățământ a debutat pe 22 mai. VIDEO:
 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Protestul sindicaliștilor din Educație a început de la ora 11 în fața Guvernului. De aici, protestatarii au plecat  în marș, după următorul program:

– între orele 11.00 – 12.00, adunarea participanților în Piața Victoriei, respectiv Șos. Kiseleff, segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei;

– între orele 12.00 – 13.00, adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara;

– între orele 13.00 – 15.00, deplasarea participanților pe traseul Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei – Str. Știrbei Vodă – Spl. Independenței – Pod Grozăvești – stânga Șos. Grozăvești – Bd. Geniului sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piața Răzoare – punct final Statuia Leu;

– între orele 15.00 – 15.30, adunare publică pe Bd. Geniului în proximitatea Statuii Leu.

– între orele 15.30 – 16.00, defilarea totală a participanților.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • Epreamult 30.05.2023 13:23
    Despre noua educație care "se impune" nu au nimic de obiectat? Doar pentru bani protestează? Restul, toate sunt ok?
  • Mars.60 Stefan 7649 30.05.2023 16:06
    A inceput marea demolare. Nu va luati dupa aparente. Profesorii acestia (inca existenti in teritoriul "Romania") spiritual judecand, sunt modelati dupa chipul si asemanarea lui soros, seful permanent al statului ong denumit Romania de dupa lovirutia din '89. $oros a mutilat sufletul si spiritualitatea romaneasca, in peste 30 de ani de manelism politic si jaf perfect organizat, prin televizuinele sale si ong-urile sale lgbtiste, astfel incat romanul ("crestinul") sa creada ca doar in bani, in ue si nato lgbt, sta izbavirea. Ce le pasa romanilor (parinti si profesori) de viitorul copiilor lor, adica de viitorul acestui neam, cand ei isi "pregatesc" copiii (neamul prost educat in spirit ioropean, nu crestin) sa plece sclavi "afara" din tara in vestul apostat, unde curge laptele si mierea furate din RO, si toti cainii corporatisti au covrigi in coada. Acesti profesori n-au deloc revendicari de natura spirituala, pentru ca ei se supun cezarului (capitalism) al carui chip il vad pe ban, dumnezeul lor din pumn si slujirii pantecelui. Nu mai cereti in zadar profesorilor sa se opuna noii educatii woke impusa de Bruxelles, pentru ca e ca si cum le-ati cere sa-si dea demisia si sa se apuce de alta meserie. Din moment ce toata suflarea romaneasca e "lucrata" inginereste sa fie DOAR pro-americana si pro-ue, pro-lgbtq (adica frate cu CAPITALISTUL draku'), ce sa ceara (de la draku') decat CAPITAL, bani? Care credinta, care spiritualitate, care iubire de neam si tara, cand baietii destepti ai lui $oros stabilesc pretul vietii romanului adormit pe vecie dupa '89? Nu numai profesorii CARE TAC sunt de vina. Un popor care spune raului frate, sa nu se astepte la binecuvantare Cereasca, doar la haos, suferinta si moarte. Incepe sa se sparga "buba" in ong-ul "americanului" $oros? Nu cred. Romania dezbinata si vrajita de fascinatia banului, conform agendei cabalei, va merge langa demonul "partener" care o "hraneste" cu firimituri otravite, pana la extinctie totala, pas_cu_pas. Pentru ca nu poate iubi si sluji doi stapani concomitent.
  • Cotco-emy 30.05.2023 13:27
    Un grevist,un tânăr cadru didactic a spus că ei merita bani si respect,pentru ca nu sunt vanzatori/vanzatoare.

    Am si eu intrebare: o vanzatoare/vânzător nu merita respect si de ce nu,un salariu mai mare decat are acum,adica 1900-2000 de lei?

    Un muncitor,orice ar munci el: constructor,faianțar,instalator sanitar,vopsitor,strungar,sapator de șanțuri sau morminte si altii,

    Nu merita RESPECT?

    Intreb si eu...
  • Xenia 30.05.2023 13:57
    Eu cred că profesorii nu merită NIMIC, pentru că sunt lipsiți de coloană vertebrală, fiind incredibil de OBEDIENTI.Cum să faci grevă DOAR PENTRU BANI,SI SĂ TACI CHITIC IN PRIVINȚA FARADELEGII numită ,,legea"INVATAMANTULUI ???Cadrele didactice nu merită nimic pentru că mesajul lor este :DAȚI-NE BANI, CĂ FACEM ORICE !
    RUSINEEEE !!!!! Mai ales că majoritatea mai sunteți și părinți ! Vai de voi ! Vai de noi ! Vai de copiii noștri cu așa părinți ,cu așa,,profesori" !Cum să acceptati prin tăcere pornografia în scoli ?
  • Enya 31.05.2023 18:21
    Da, Emy draga, suflet sensibil si gingas, e asa cum ai scris: toti oamenii muncitori si cinstiti merita respect in aceeasi masura!

    Cand citeam in pandemia inexistenta despre "esentiali", imi venea sa vomit! Nimeni nu e mai "esential" ca altul, toti ne nastem egali, SUVERANI si sub protectie divina! Ca unii se transforma, se vand lui Lucifer si isi pierd scanteia divina, e partea a doua a povestii noastre de pe Terra!
  • Saiana 30.05.2023 13:58
    Da...au iesit ptr salarii si conditii mai bune de munca...unde au fost profesorii si invatatorii atunci cind in, copiii erau supusi bullying-ului ptr nu purtau masti si unii nu erau vaccinati? Care au fost actiunile intreprinse pentru legile din PNRR si pentru introducerea mizeriilor l/g/b/t/q/ai in scoli? ...Daca nu oprim aceste legi aberante si distrugatoare , curind nu va mai fi nevoie nici de profesori. Scoala romaneasca a fost distrusa sistematic din '89 pina acum , dar ceea ce se intimpla acum ...este lovitura finala. Trezirea dragi romani! Sistemul actual nu vrea oameni care gindesc.
  • Saiana 30.05.2023 14:26
    Da...au iesit ptr salarii si conditii mai bune de munca...unde au fost profesorii si invatatorii atunci cind in, copiii erau supusi bullying-ului ptr nu purtau masti si unii nu erau vaccinati? Care au fost actiunile intreprinse pentru legile din PNRR si pentru introducerea mizeriilor l/g/b/t/q/ai in scoli? ...Daca nu oprim aceste legi aberante si distrugatoare , curind nu va mai fi nevoie nici de profesori. Scoala romaneasca a fost distrusa sistematic din '89 pina acum , dar ceea ce se intimpla acum ...este lovitura finala. Trezirea dragi romani! Sistemul actual nu vrea oameni care gindesc.
  • anthony 30.05.2023 15:06
    Acestia sint profii care au pus botnite pe gura copiilor, asa-i ?
    Vreti cresteri de salarii ? :))) meritati sa va taie din salarii oilor !
    Sclavilor !
  • Nenea Iancu 30.05.2023 17:32
    Hazliu să citesc azi că profesorii îl caută pe Iohannis la Cotroceni... Iohannis a fost joi la Sibiu în Piața Mare, dar greviștii sibieni au protestat doar vineri la Prefectură! Azi titra Turnul Sfatului că o delegație de la Sibiu participă la protestul din Piața Victoriei, apoi de la Cotroceni. E fain să urli în fața unor clădiri goale, când puteai să-l prinzi pe tovarășul chiar la tine-n sat pe stradă, să-l faci de toată rușinea internă și externă! Dar cine nu s-a revoltat contra lui Cîțu și Cîmpeanu e greu de crezut că se mai revoltă azi contra lui Iohannis, șeful lor de ieri!
  • Brick 30.05.2023 17:47
    Dragi profesori, intr-un final, pastorii domniilor voastre, adica liderii de sindicat, dupa simulacrul dezbaterilor furtunoase cu asa-zisul guvern, cu ochii bulbucati si glasuri emotionate precum Dinescu si Caramitru in '89, vor urla: "fratilor, am invins!" De la guvern vor aduce niste bani in plus..."ca sa mananca si gura voastra ceva". Se numeste mita, si e buna ca sa cumpere tacerea voastra. Oricum, castigul salarial o sa fie anulat prin inflatie si alte practici incurajate de guvern, de pilda cresterea preturilor la energie sub pretextul parctului verde. Cu siguranta nu o sa scoteti nici un cuvant contrar, nu o sa organizati nici un protest, nici o greva din cauza impunerii ideologiei gender in scolile romanesti. Nu dati semnale precum ca va pasa de cele ce se intanpla cu generatia tanara. Atata vreme cat sunteti platiti, totul e in ordine, nu-i asa? Daca guvernul si UE va zic sa propovaduiti din raportul Matic, domniile voastre intreaba care-i suma primita pentru efortul depus, nu-i asa? Unde va e verticalitatea?
  • Mircea Dragan 30.05.2023 19:20
    Eu ca priva daca demonstez ce primesc?
  • Alina T 30.05.2023 20:05
    Ei vor ajuta la smulgerea copiiilor de lângă mame, ei vor fi cei care vor otrăvi mințile copiiilor și-i vor îndobitocii și imbeciliza cu,, educația " curcubitiista. Știu foarte bine ce rol,, măreț" au ei în a promova toate,, valorile" europene și de a-i îndoctrinat pe tineri cu,, corectitudinea politica ". Știu că trebuie să - L scoată pe Dumnezeu din inimile viitorilor adulți și să-l introducă pe Eros cel incornorat. Așa că cer mai mulți bani. Din vremea comuniștilor au fost cei care au spălat creierele copiiilor indoctrinandu-i și tampindu-i. Așa că de la toamnă ii vom vedea la lucru și, credeți-mă, vor fi cei mai fanatici promotori ai,, valorilor" europene.
  • Vlah 31.05.2023 07:06
    Stimată doamnă, mă acuzați că smulg copiii de lângă mame, îi îndepărtez de Dumnezeu și le bag în cap mizeriile LGBT. Vă rog să argumentați, de unde a-ți tras aceste concluzii. Pe ce vă bazați?
  • Calatorul 31.05.2023 11:21
    Asa cum oamenii au pretenții de la profesori, tot asa și ei au pretenții la o salarizare corecta. Cum va așteptați sa fie un învățământ performant când salariile profesorilor sunt în bătaie de joc?
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO