Prof. univ. dr. Günter Kampf, în revista medicală The Lancet: Stigmatizarea nevaccinaților în contextul pandemiei de Covid-19 NU este justificată

De Părău Vlad  /  

Foto: hygiene-in-practice.de

Foto: hygiene-in-practice.de

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Germania și Statele Unite, oficiali de rang înalt au folosit expresia „pandemia nevaccinaților”, sugerând că persoanele care au fost vaccinate nu mai sunt relevante în epidemiologia Covid-19. Folosirea acestei sintagme de către oficiali ar putea să fi încurajat vreun om de știință să pretindă că „nevaccinații îi pun în pericol pe vaccinați să se îmbolnăvească de Covid-19”. Însă acest punct de vedere este mult prea simplist, consideră Günter Kampf, profesor la Institutul de Igienă și Medicina Mediului înconjurător din cadrul Universității de Medicină din Greifswald, într-un articol publicat în The Lancet (volumul 398, ediția 10314, 20–26 noiembrie 2021, pagina 1871).
 
Există tot mai multe dovezi că persoanele vaccinate continuă să joace un rol relevant în transmiterea coronavirusului. În Massachusetts, SUA, un număr total de 469 noi cazuri de Covid-19 au fost depistate în timpul a diferite evenimente din iulie 2021, iar 346 (74%) dintre aceste cazuri erau la persoane parțial sau „complet” vaccinate, dintre care 274 (79%) erau simptomatice. Numărul ciclurilor de amplificare era la fel de scăzut la persoanele „complet” vaccinate (mediana de 22,8) ca și la persoanele nevaccinate, incomplet vaccinate sau cu status vaccinal necunoscut (mediana 21,5), indicând o încărcătură virală ridicată chiar și în rândul persoanelor „complet” vaccinate (2). În SUA, un număr total de 10.262 cazuri de Covid-19 au fost raportate la persoane vaccinate până pe 30 aprilie 2021, dintre care 2725 (26,6%) au fost asimptomatice, 995 (9,7%) au fost spitalizate și 160 au murit (3).

În Germania, 55,4% dintre cazurile siptomatice de Covid-19 la pacienți în vârstă de cel puțin 60 de ani erau la persoane „complet” vaccinate (4), iar această proporție crește în fiecare săptămână. În  Münster,  Germania, noi cazuri de Covid-19 au apărut la cel puțin 85 (22%) dintre cele 380 de persoane care au fost „complet” vaccinate sau care s-au vindecat de Covid-19 și care au frecventat un club de noapte (5). Persoanele vaccinate au un risc mai scăzut de îmbolnăvire gravă, dar constituie încă o parte relevantă a pandemiei. Prin urmare, este greșit și periculos să vorbim despre o pandemie a nevaccinaților.
 
Istoric vorbind, atât SUA, cât și Germania au generat experiențe negative prin stigmatizarea unor părți ale populației din cauza culorii pielii sau a religiei lor. Fac apel la oficialii de rang înalt și la oamenii de știință să pună capăt stigmatizării nepotrivite a persoanelor nevaccinate, printre care se numără pacienții, colegii și conaționalii noștri, și să-și intensifice eforturile pentru a aduce societatea laolaltă. 

Declar că nu am nici un interes concurent.

Günter Kampfguenter
kampf@uni-greifswald.de 
Universitatea de Medicină din Greifswald, Institutul de Igienă și Medicină a Mediului, 17475 Greifswald, Germania.
 
1 - Goldman E. Cum amenință nevaccinații pe vaccinați de Covid-19: o perspectivă darwinistă. Proc Natl Acad Sci USA 2021; 118: e2114279118.

2 - Brown CM, Vostok J, Johnson H, et al. Izbucnirea infectărilor cu SARS-CoV-2, inclusiv cazuri de infectare după vaccinarea Covid, asociate cu adunările publice de mari dimensiuni—Barnstable County, Massachusetts, July 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep 2021; 70: 1059–62.

3 - Echipa de investigare a cazurilor de infectare post-vaccinare COVID-19 a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Infectări post-vaccinare Covid-19 raportate la CDC-Statele Unite, 1 ianuarie - 30 aprilie 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep 2021; 70: 792–93.

4- Institutul Robert Koch (RKI). Raportul săptămânal al RKI privind situația bolii COVID-19 - 14.10.2021 - situație actualizată pentru Germania. 14 octombrie 2021. https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-10-14.pdf?__blob=publicationFile (accesat pe 18 octombrie 2021).

5 - Von Dolle F. Münster: Între timp, 85 de persoane infectate după petrecerea dintr-un club unde au avut acces doar vaccinații și vindecații de Covid. 20 septembrie 2021. https://www1.wdr.de/nachrichten/westfalen-lippe/corona-infektionen-clubbesuch-muenster-100.html (accesat pe 23 septembrie 2021).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • hannah 26.11.2021 21:31
    Pe zi ce treze se contureaza si mai clar adevarul despre vakcinare si codul satanic. O prietena din Berlin, s-a dus la comparaturi intr-un Shopping Center, aflat chiar la periferia Berlinului, insotita de o cunostinta. Mentionez ca in Germania daca te vakcinezi primesti un carnet de vakcinat in care sunt trecute toate vackinurile facute si esti luat in evidenta atat la medicul de familie, cat si de casa de asigurari si banuiesc ca situatia ta de vackinat este centralizata undeva, tocmai ca automat esti inregistrat cand ti se elibereaza respectivul carnet.
    Ei bine, ajung fetele in fata unui magazin si li se cere dovada vakcinarii. Insotitoare prezinta codul QR si intra, iar amica mea prezinta carnetul de vakcinat si actul de identitate. Amica mea nu a putut intra! Desi avea dovada vakcinarii, nu i s-a permis intrarea pentru ca nu avea codul QR!!!
    Deci nu vakcinul este urmarit, ci insemnul!!! Deci, nu esti marcat, nu trebuie sa existi! Vakcinul este un supliment la codul QR, moarte sau invalidare livrata la pachet impreuna cu semnul satanic.
Ultima oră

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X