Pro Vita ne aduce aminte: USR a cerut introducerea „educației sexuale” în Școli. Ce va face Iohannis după victoria de la CCR?

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pro Vita București transmite: O importantă victorie: Curtea Constituțională întărește autoritatea părintească în problema „educației sexuale”

Așa cum am scris în repetate rânduri, bătălia pentru inocența copiilor noștri a ajuns și pe tărâmul legislativ. Recenta lege sprijinită de USR care introduce „educația sexuală” (și folosește în mod specific acest limbaj) a fost contracarată de o alta, inițiată de 6 parlamentari pro-familie, menită să înlocuiască „educația sexuală” prin „educație sanitară” și, mai ales, să respecte autoritatea parentală, ocrotită de art. 29 din Constituție.

Această din urmă lege a fost sesizată pentru control de constituționalitate de președintele României, despre care știm de multă vreme că nu este un prieten al valorilor pe care le apărăm. 

Am formulat, cu sprijinul vostru, un punct de vedere în atenția Curții.

În ședința de judecată din 24 septembrie, Curtea a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea Președintelui și a decis că legea este constituțională în raport cu criticile formulate. 

Astfel, formularea juridică validă rămâne următoarea:

„i) derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Deși nu am primit încă motivația magistraților, pe care o așteptăm cu mare interes, putem lesne presupune că 1). se rețin prevederile constituționale care conferă părintelui dreptul de întâietate în ce privește educația moral-valorică și 2). se ține cont de precedentul de la ora de religie, când, în noiembrie 2014, aceeași Curte a hotărât că înscrierea la ora de religie se va face prin cerere scrisă, expresă, a părintelui sau tutorelui.

Este un rezultat pe care îl apreciem ca foarte bun.

Vom reveni imediat ce hotărârea va fi redactată și comunicată publicului.

Din păcate, lupta nu s-a încheiat: președintele României are posibilitatea, de care credem că va uza, de retrimitere a legii către Parlament, pentru re-examinare.

Adenda: Cum să te împuști singur în picior

În noiembrie 2014, Curtea Constituțională decidea, la solicitarea lobby-ului secularist, că înscrierea la ora de religie se va face doar prin cerere expresă, scrisă, a părintelui.

Azi, aceeași Curte a decis că o recentă modificare a Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care ora de educație sexuală (și ea recent legiferată și încă neintrodusă în programă) se va numi „educație sanitară” și, mai important, se va putea face doar cu acordul scris, la cerere, al părintelui, este în acord cu Constituția.

Evident, CCR nu putea să își ignore propria jurisprudență…

Un lucru pe care așa-zișii „progresiști” îl uită permanent este că schimbările pe care ei le forțează în societate, fără niciun temei și fără vreo necesitate, ci exclusiv din porniri ideologice, sunt suficient de volatile ca să se întoarcă împotriva lor oricând.

„Revoluția permanentă” va sfârși prin a-i devora pe revoluționari.

Asociația Pro Vita București

Nota Red: Rata de mame adolescente la care se referă în mod manipulatoriu comunicatul USR-PLUS surprins mai sus printr-o captură foto privește în mod special o categorie de populație care nu prea merge la școală.

În mod concret, potrivit unui STUDIU UNICEF disponibil spre descarcare de AICI, "Un aspect demografic important care caracterizează populația de romi este căsătoria precoce sau timpurie, întemeierea unei familii la vârste  coborâte prin comparație cu modelul majoritar. Datele de cercetare (ICCV, 2002:8) arată că în cazul populației  de romi vârsta la prima căsătorie a femeilor rome este foarte scăzută: • 35 % dintre femeile femeile căsătorite au făcut  această opțiune înainte de vârsta de 16 ani • 31% s-au căsătorit în perioada de vârsta de 17-18 ani • 26% au realizat prima căsătorie între 19 și 22 de ani • iar 8% s-au căsătorit după vârsta de 22 de ani. (...) Ponderea tinerelor rome care se căsătoresc sub vârsta majoratului (sub 18 ani) este de asemenea în  creștere: de la 44,6  în cazul generației de 25-29 ani la 52,1%  în cazul  generației de  20-24 ani. (...) Un  alt   comportament  demografic care ne reține atenția în cazul populației de romi este sarcina timpurie sau  alfel spus vârsta scazută la prima naștere. Datele de cercetare arată că la fel ca și în cazul creșterii ponderii  căsătoriilor timpurii (sub 18 ani) se înregistrează și o creștere a ponderii sarcinilor avute înaintea vîrstei de 18 ani. (...)
Ipoteza pe care o propunem este următoarea: cu cât gradul de tradiționalism al comunităților de romi este mai  ridicat cu atât este mai probabil ca numărul persoanelor de gen feminin care se căsătoresc timpuriu și au sarcini la vârste mici să crească. (...) Variabile care se asociază cu tradiționalismul: - Nivelul     de     școlaritate. (...)" ETC

 

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

  2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

  4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

  7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

  8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

  9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

  10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare