Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

De Cronicar  /  

Foto: The Counter Signal

Foto: The Counter Signal

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îles-de-la-Madeleine, în Golful St. Lawrence, a devenit prima municipalitate din Canada care solicită oficial un cod QR pentru a intra și a ieși din oraș, potrivit site-ului The Counter Signal.

Un oraș canadian din Golful St. Lawrence a devenit prima municipalitate din țară care cere oficial un cod QR pentru a intra și a ieși.

Oficialii spun că cerința unui cod QR pentru a intra sau a ieși din arhipelagul Îles-de-la-Madeleine va fi doar pentru turiști, în timp ce locuitorii vor trebui să prezinte permisul de conducere pentru a intra sau a ieși.

Decizia de a cere un cod QR și un act de identitate pentru cei peste 12.000 de locuitori ai municipalității a venit după ce guvernul municipal a anunțat că va începe să perceapă 30 de dolari tuturor vizitatorilor care vin în Îles-de-la-Madeleine, lucru care nu a picat bine pentru localnici sau pentru membrii familiilor lor care îi vizitează.

Dintre numeroasele preocupări, una pe care oficialii au încercat să o abordeze a fost aceea de a se asigura că vizitatorii și-au plătit taxele înainte de a pleca, de unde și introducerea unui cod QR obligatoriu pentru a părăsi insulele. Dacă nu plătiți, nu puteți obține codul QR și nu veți putea pleca.

Inițial, acest lucru a fost prevăzut și pentru rezidenți, dar, în urma unui val de critici, oficialii au dat înapoi și acum spun că rezidenții trebuie să prezinte doar permisul de conducere.

Cu toate acestea, nici locuitorii nu sunt mulțumiți de acest lucru, spunând că este absolut ridicol să fie nevoiți să își dovedească identitatea ori de câte ori vor să își părăsească locuințele și să meargă în alte locuri din propria țară.

Mulți au declarat, de asemenea, că acesta este un atac la drepturile lor prevăzute în Cartă(Constituția Canadei), lucru pe care oficialii l-au negat.

„Aceasta va fi prima dată în Canada când va trebui să arătăm un permis de conducere pentru a părăsi o municipalitate”, a declarat o femeie la o ședință a consiliului municipal, adăugând că acest lucru îi încalcă libertatea de mișcare.

În ciuda îngrijorărilor, Antonin Valiquette, primarul din Îles-de-la-Madeleine, spune că cerințele privind codul QR și permisul de conducere sunt legale și că cea mai mare preocupare a sa acum este combaterea „dezinformării”.

„Combaterea dezinformării în rândul cetățenilor pentru care eu și membrii consiliului municipal lucrăm este ceea ce este important”, a declarat Valiquette.
 
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Bizar 26.04.2024 11:36
    Dictatura in toata regula in Hamerica , profesori unversitari arestati pentru ca au exercitat dreptul la libera exprimare asigurata de constitutia lor :

    https://twitter.com/i/status/1783676560677142896
  • Simplu-Mihai 26.04.2024 11:45
    Epidemia ,,spălaților pe creier" ia amploare.
    Faptul că se întâmplă acest lucru dovedește că globalistul Trudeau nu e greșeală ci justificare.
  • Tic 26.04.2024 15:57
    Editații care ajung in funcțiile administrative de stat trebuiesc târnosiți bine de tot.Niste obrăznicături pe banii oamenilor !
Ultima oră

01:00

7 mai: Arătarea semnului SFINTEI CRUCI pe cer, unde a rămas timp de 7 zile

22:00

Noaptea arestării demnitarilor (5/6 mai 1950) din perioada interbelică, urmată de uciderea celor mai mulți. Cazul preotului ortodox și istoricului academician Ioan Lupaș, unul dintre liderii românilor transilvăneni în lupta pentru Marea Unire

19:30

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

19:04

Marea Resetare: Reîntoarcerea Fascismului

18:30

CLIMA! Înapoi la războiul împotriva umanității: Adevărul gol-goluț. DOCUMENTAR VIDEO tradus în română

15:00

Corneliu Vlad: Înainte era mai bine?

12:00

6 mai 1990: PODUL DE FLORI - FOTOGRAFII ISTORICE de la cel mai emoționant eveniment românesc de după 21 decembrie 1989

11:00

6 mai: Sfântul și Dreptul Iov, Mult Răbdătorul

23:20

BUCURAȚI-VĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

23:00

Nașterea în Ceruri a savantului Sextil Pușcariu, hăituit de ocupanții bolșevici ca Silviu Brucan (5 mai 1948)

21:30

5 mai: Sfânta Muceniță Irina. La Mulți Ani!

20:30

5 mai: Sfântul Efrem cel Nou, cunoscut ca grabnic ajutător și tămăduitor

11:49

Zelenski de Paști: "Dumnezeu are un galon cu steagul ucrainean pe umăr" – Expoziție de icoane pe lăzi de muniție

00:00

ÎNVIEREA cu Eminescu, sufletul Neamului Românesc: Hristos a Înviat!

23:00

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!