Presupusele laboratoare biologice din Ucraina, negate de SUA după acuzațiile ruse și chineze. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe e îngrijorată mai degrabă ca Rusia să nu folosească arme chimice sau biologice în Ucraina

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au negat acuzațiile Rusiei că Washingtonul ar opera laboratoare de arme chimice în Ucraina, numindu-le „absurde” și avertizând că Moscova ar putea încerca să folosească armament chimic sau biologic în timpul ofensivei din țara vecină, scrie Al Jazeera, citată de R3media.

Dezmințirea vine la câteva ore după ce Moscova și-a înnoit acuzațiile conform cărora Washingtonul lucrează cu Kievul pentru a dezvolta arme chimice în apropierea graniței ruso-ucrainene.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a calificat afirmația rusă drept „absurdă” într-o serie de postări pe Twitter și a spus că Moscova „are un istoric lung și bine documentat în utilizarea armelor chimice”.

Acestea au inclus „tentativele de asasinare și otrăvire” a dușmanilor politici ai președintelui rus Vladimir Putin, precum liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a pretins ea.

În replică la acuzațiile Rusiei, speaker-ul lui Biden a adăugat: „Ar trebui să fim cu toții atenți ca Rusia să nu folosească eventual arme chimice sau biologice în Ucraina sau să creeze o operațiune cu steag fals folosindu-le”. Adică să le folosească rușii dând impresia că au fost plasate acolo de americani.

Departamentul de Stat al SUA și Pentagonul au denunțat, la rândul lor, pretențiile Rusiei.

Într-o declarație, Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a acuzat Rusia că „a inventat pretexte false în încercarea de a-și justifica propriile acțiuni îngrozitoare în Ucraina” și a spus că Washingtonul „îndeplinește pe deplin obligațiile care îi revin în temeiul Convenției privind armele chimice și Convenția privind armele biologice și nu dezvoltă și nu deține astfel de arme nicăieri” în lume.



John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a numit acuzațiile rusești „absurde”, „rizibile” și „prostești”.

„Nu este nimic în asta. Este propaganda rusească clasică”, a declarat el în fața reporterilor.

China susține că 26 de laboratoare din Ucraina sunt sub control american

Între timp, Ministerul chinez de Externe a declarat marți că „SUA au 336 de laboratoare în 30 de țări sub controlul său, inclusiv 26 doar în Ucraina”. De asemenea, ministerul chinez a cerut SUA să „dea un raport complet asupra activităților sale militare biologice în țară și în străinătate și să se supună verificării multilaterale”.
 
China ar trebui să știe cel mai bine cum stă treaba cu laboratoarele biologice finanțate de americani, având în vedere informațiile privind adevărata origine a Covid-19. Însă, cu privire la acest subiect, Beijingul nu poate decât să repete incredibila teorie a saltului natural, accidental, de la liliac la om.

Pe de altă parte, Ucraina a declarat anterior că, la fel ca multe alte țări, are laboratoare de sănătate publică care cercetează cum să atenueze amenințările bolilor periculoase care afectează atât animalele, cât și oamenii.

Aceste laboratoare au primit sprijin din partea SUA, Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.), în timp ce Programul de Reducere a Amenințărilor Biologice al Pentagonului a lucrat și cu guvernul ucrainean pentru a asigura securitatea agenților patogeni și a toxinelor stocate în laboratoare.

Un fost oficial american, care este familiarizat cu cooperarea dintre Kiev și Washington, a declarat miercuri agenției de presă Reuters că SUA au ajutat la transformarea mai multor laboratoare ucrainene care au fost implicate în programul de arme biologice al fostei Uniuni Sovietice în instituții de sănătate publică.

Separat, marți, Victoria Nuland, subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, a declarat la o audiere în Congres  că Ucraina are facilități de cercetare biologică și că este „destul de îngrijorată că trupele ruse ar putea încerca să obțină controlul asupra acelor laboratoare”.

„Așa că lucrăm cu ucrainenii la modul în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”, a adăugat ea.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 10.03.2022 22:31
    Bestiile mint cu cinism! Criminali și criminale! Bestii însetate de sânge! Vipere!
    Sa le smulgem colții veninoși și sa strivim capetele scelerate sub călcâie. Slugilor lor, asemenea.
Ultima oră

17:00

Raport al guvernului britanic: Rata de decese este mai mare la tinerii vaccinați Covid cu 4 doze – au un risc cu 318% mai mare să moară decât cei care nu au primit vaccinul. Studii

16:10

ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

16:08

"Găsit mort, fără urme de violență". Moartea subită l-a găsit pe un tânăr de 21 de ani pe o stradă din Orăștie

16:00

Iulian Rusanovschi: Lansarea cărții “Războiul Monumentelor” din Basarabia are loc și la București, miercuri, 24 aprilie, ora 16.00, la Fundația Titulescu. Vă așteptăm!

15:18

Claudia Marcu: Energia verde a leșinat

14:26

Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

14:11

România scrie istorie! Aur la Campionatul Mondial de Robotică din Texas

14:00

Dan Puric vă așteaptă azi, la 18.00, la Conferințele Familia Ortodoxă de la Librăria Sophia: TREZEȘTE-TE, POPOR ROMÂN!

13:48

Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

13:34

Întorsătură de situație! De pe lista europarlamentarelor, la Primăria Capitalei - Gabriela Firea este oficial candidatul PSD

13:20

Agentul Rusiei Marchel Mihăiescu: corigent la istorie sau propagandist al Moscovei?

13:09

Filmul “Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiția oficială Cannes 2024

13:00

Zoe Dantes: Sfântul Gheorghe plânge. De doi ani!

12:13

Liviu Alexa și Anca Alexandrescu au avut dreptate: Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea șantajează oameni de afaceri cu sute de mii de euro și ”rezolvă” dosare în justiție. Înregistrări halucinante

02:00

Ultimă Oră: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), noii candidați la Primăria Capitalei! Alegerile de la București se încing