Presiuni ilegale crescânde pentru schimbarea numelui Liceului Mircea Vulcănescu. Protest al reprezentanților societății civile românești la Institutul Elie Wiesel. Alexandru Florian și Daniel Băluță, deferiți Parchetului. Este așteptată REACȚIA BISERICII

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou protest față de atacarea martirilor anticomuniști și pentru apărarea memoriei eroilor români uciși de bolșevici s-a derulat azi în fața Institutului „Elie Wiesel”.

„Zilele acestea, când românii se pregătesc să-și sărbătorească Ziua Națională, moment când nu trebuie să-i uităm pe eroii și martirii anticomuniști, care au luptat și au murit pentru o Românie liberă și demnă, Institutul ”Elie Wiesel” continuă să-i vâneze memoria profesorului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist”, transmite publicația Podul

Maria Cenușă, de la publicația euro-atlantistă citată, anunță: „Directorul Institutului – l-am numit pe Alexandru Florian, o mediocritate patentată, urmaș al unui ideolog și propagandist bolșevic care a legitimat/aplaudat genocidul comunist – e prea laș ca să lucreze oficial și la vedere, așa că îl folosește pe primarul Sectorului 4, PSD-istul Daniel Băluță, pe care l-a mandatat să forțeze modificarea numelui Liceului Tehnologic ”Mircea Vulcănescu”. Ne adresăm Parchetului pe care îl sesizăm cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către cei doi complici: Alexandru Florian și Daniel Băluță.”

În urma presiunilor ilegale, de tip bolșevic, la care este supus Liceul ”Mircea Vulcănescu” din București, din partea Institutului Elie Wiesel și a primarului PSD Sector 4 Băluță, pentru a schimba numele instituției, societatea civilă și academică s-a solidarizat cu Liceul avertizând factorii de decizie să nu se joace cu eroii neamului și sfinții închisorilor.

Au fost trimise avertismente premierului PNL Nicolae Ciucă, care menține un propagandist comunist instalat de PSD în Guvern, recte pe Alexandru Florian de la Institutul cu pricina, au reacționat academicieni, profesori, jurnaliști.

Un disident a demonstrat că măsura este total ilegală, nu numai imorală: Intelectualul de stânga Gabriel Andreeescu, fost disident anti-ceaușist, susține că Alexandru Florian MINTE că Mircea Vulcănescu a fost ANTISEMIT și CRIMINAL DE RĂZBOI și acționează ILEGAL. Ca și în cazul lui Țuțea, Crainic, Gafencu și Vintilă Horia

Astăzi, și trei reprezentați ai unor organizații românești s-au prezentat individual, probabil pentru a nu striga activistul comunist de la Institut că e supus deratizării, protestând cu mesaje clare față de această fărădelege.

Mihai Tîrnoveanu, de la Calea Neamului, Luis Bratu, de la Legitimă Apărare, și Mihai Grăjdeanu, de la Frăția Ortodoxă, au explicat de ce trebuie apărat martirul Mircea Vulcănescu. Mai este așteptată și Biserica să se exprime, dacă, desigur, dl. Vasile Bănescu nu e ocupat cu comentatul pe Facebook și TikTok.

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mircea Dragan 28.11.2022 20:54
    Ramane cum am stabilit ! Mircea Vulcanescu.
  • Rusi 29.11.2022 15:43
    alexandru florian trebuie bagat in puscarie.
Ultima oră

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția