Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul slovac Robert Fico își amintește tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri și al transferului său ulterior la spital, potrivit președintelui ales al țării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres.
 
"Prim-ministrul își amintește ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul'', a explicat Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care și-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe șeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împușcat, și a putut vorbi cu el câteva minute.

Deși Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conștient și poate comunica.

Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit și sub efectul medicamentelor.

Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversația sa cu premierul convalescent și a indicat că acesta a fost conștient tot timpul până când a fost sedat înainte de operație.

"Știa totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgență și că a fost sedat în sala de operație. Până atunci a fost conștient", a spus Pellegrini.

Noul șef al statului, care va prelua funcția luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte "la mustață".

"Șeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanțele ar fi lovit cu câțiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit", a spus el.
 
"Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită liniște", a spus politicianul slovac.

Pellegrini a mai declarat că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supraviețuit tentativei de asasinare și i-a urat însănătoșire rapidă.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Patriot Roman 17.05.2024 13:35
  Am vzt greșeli ale garzilor de corp nepermise, s-au comportat ca ageamii! Garzile de corp nu erau pregatite pt. jobul lor! Un fost SPPist a spus ieri pe un site toate greșelile lor, cum nu s-au interpus intre tragator și prim.min, cum au stat la distanta in loc sa vina linga tragator. Tragatorul are 71 de ani! Sa te umileasca un batrân de 71 de ani!!? Serv.secrete slovace!!?Trebuiau sa fie linga tragator cind asta la strigat Robo, sa vada daca are cv in mînă! Ăla avînd pistolul la vedere! Cind sa evacueze ranitul mașina nu avea șofer la volan!! Numa Dumnezeu a vrut sa rămînă-n viață patriotul Fico!
 • Vlad.Tepes 17.05.2024 19:02
  Garzile de corp si-au TRADAT juramintul !
  In orice tara din Lume, criminalul era, acum, in frigider.
  Trebuia ciuruit, asa cum l-a ciuruit el pe Fico.
  Daca Fico scapa si criminalul nu dispare de pe acest tarim,isi merita soarta !
 • Leonesse 17.05.2024 16:01
  David Icke spune ca in orice asasinat - nu scenariul este cheia ci colaborarea garzilor de corp. Explica despre multe asasinate- inclusiv uciderea lui JFK - toate au fost cu " acordul" garzilor de corp. Intrebare: Cine avea interes sa il scoata din joc pe premierul slovac Robert Fico? Au vrut doar sa il scoata din joc , sau sa il omoare- si aici a fost o eroare? Incetineala cu care au reactionat garzile de corp este relevanta pentru suspiciunea de aranjament. Cineva i-a platit ?
 • The Big One 18.05.2024 10:44
  OMS i-a platit:aceeasiOMS care a pus la cale si asasinatul,evident.De ce? Se stie,deja :pt.ca refuza sa semneze Tratatul.
 • Radu Comsuta 17.05.2024 17:02
  Slavă lui Dumnezeu că este în viață! S-ar putea să nu mai aibă o a doua șansă. De aceea ar trebui să aibă mereu un serviciu foarte bun de pază de corp, mașina inspectată în mod regulat, iar dacă e invitat la mese festive, să aibă grijă să facă tot timpul cruce peste tot ce are în farfurie sau în pahar. Pentru Fico, de acum în colo, lupta pentru suveranism se dă pe viață și pe moarte. Ai noștri fiindcă sunt căței care ling clanțele cabinetelor de la Bruxel li se permită să zboare în avioane de lux și alte cadouri și lingușeli.
 • georg xanthu 18.05.2024 13:47
  primul räzboi mondial,declansat tot de o executie / asasinul Principal (Nume) aparent asemänätor si totusi deosebit.
  Asasinul poet,amestecat printre oameni,trage linistit si netulburat mai multe gloante de pistol.In fata gardului ce tine lumea sub observatie,nu se gäsea nimeni,la auzul impuscäturii,gärzile isi pierd controlul si fug aiurea spre cel lovit.
  Deci,ce inteleg,,? Cä asasinul poet,trage färä sä si ia mäsuri de sigurantä,liber sä tragä cind vrea si cum vrea.Mä mir cä n a plecat linistit dupä aceea.Deci acest om se simtea nepericlitat,putea sä tragä cit vroia..noroc cä trägea prost.Agentii de sigurantä,s au repezit toti la masina victimei.Poetul putea sä plece linistit.Dar a asteptat sä fie prins.Cei din jurul lui,n au reactionat,decit aiurea ,fie privind,fie fugind..Totul aratä cä nu i mare lucru sä lichidezi pe cineva pe care esti supärat..Asasinul se simtea in sigurantä..!!(cine l a asigurat cä nu i se va intimpla nimic ?)
 • georg xanthu 18.05.2024 14:18
  mai am un cuvint de spus,..constat o schimbare in executiile poitice ce se pun la cale,..ele devin din ce in ce mai sigure si lipsite de un control riguros ce le apärä de controale de mai tirziu.Executia lui JFK,si azi este riguros päzitä,asa era atunci,exista o fricä a legii,Azi väd un progres,executia politicä,numai provoacä teamä executantilor,se pun la cale neglijent,numai existä o fricä de lege,..mai degrabä ne este fricä nouä,cei legali pe acest pämint.Justitia ne face teamä nouä,nu lor.Ei se perfectioneazä,executä crima si pleacä linistiti..
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires