Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul slovac Robert Fico își amintește tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri și al transferului său ulterior la spital, potrivit președintelui ales al țării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres.
 
"Prim-ministrul își amintește ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul'', a explicat Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care și-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe șeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împușcat, și a putut vorbi cu el câteva minute.

Deși Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conștient și poate comunica.

Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit și sub efectul medicamentelor.

Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversația sa cu premierul convalescent și a indicat că acesta a fost conștient tot timpul până când a fost sedat înainte de operație.

"Știa totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgență și că a fost sedat în sala de operație. Până atunci a fost conștient", a spus Pellegrini.

Noul șef al statului, care va prelua funcția luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte "la mustață".

"Șeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanțele ar fi lovit cu câțiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit", a spus el.
 
"Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită liniște", a spus politicianul slovac.

Pellegrini a mai declarat că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supraviețuit tentativei de asasinare și i-a urat însănătoșire rapidă.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Patriot Roman 17.05.2024 13:35
    Am vzt greșeli ale garzilor de corp nepermise, s-au comportat ca ageamii! Garzile de corp nu erau pregatite pt. jobul lor! Un fost SPPist a spus ieri pe un site toate greșelile lor, cum nu s-au interpus intre tragator și prim.min, cum au stat la distanta in loc sa vina linga tragator. Tragatorul are 71 de ani! Sa te umileasca un batrân de 71 de ani!!? Serv.secrete slovace!!?Trebuiau sa fie linga tragator cind asta la strigat Robo, sa vada daca are cv in mînă! Ăla avînd pistolul la vedere! Cind sa evacueze ranitul mașina nu avea șofer la volan!! Numa Dumnezeu a vrut sa rămînă-n viață patriotul Fico!
  • Vlad.Tepes 17.05.2024 19:02
    Garzile de corp si-au TRADAT juramintul !
    In orice tara din Lume, criminalul era, acum, in frigider.
    Trebuia ciuruit, asa cum l-a ciuruit el pe Fico.
    Daca Fico scapa si criminalul nu dispare de pe acest tarim,isi merita soarta !
  • Leonesse 17.05.2024 16:01
    David Icke spune ca in orice asasinat - nu scenariul este cheia ci colaborarea garzilor de corp. Explica despre multe asasinate- inclusiv uciderea lui JFK - toate au fost cu " acordul" garzilor de corp. Intrebare: Cine avea interes sa il scoata din joc pe premierul slovac Robert Fico? Au vrut doar sa il scoata din joc , sau sa il omoare- si aici a fost o eroare? Incetineala cu care au reactionat garzile de corp este relevanta pentru suspiciunea de aranjament. Cineva i-a platit ?
  • The Big One 18.05.2024 10:44
    OMS i-a platit:aceeasiOMS care a pus la cale si asasinatul,evident.De ce? Se stie,deja :pt.ca refuza sa semneze Tratatul.
  • Radu Comsuta 17.05.2024 17:02
    Slavă lui Dumnezeu că este în viață! S-ar putea să nu mai aibă o a doua șansă. De aceea ar trebui să aibă mereu un serviciu foarte bun de pază de corp, mașina inspectată în mod regulat, iar dacă e invitat la mese festive, să aibă grijă să facă tot timpul cruce peste tot ce are în farfurie sau în pahar. Pentru Fico, de acum în colo, lupta pentru suveranism se dă pe viață și pe moarte. Ai noștri fiindcă sunt căței care ling clanțele cabinetelor de la Bruxel li se permită să zboare în avioane de lux și alte cadouri și lingușeli.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO