Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Vanity Fair

Foto: Vanity Fair

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Trump a câștigat alegerile primare ale Partidului Republican din Pennsylvania.
 
De ce este important: Pennsylvania ar putea decide în cele din urmă alegerile din noiembrie - și este un stat pe care președintele Biden l-a câștigat cu aproximativ 80.500 de voturi în 2020.

Trump, despre care se preconiza că va câștiga cu ușurință alegerile primare republicane de marți în competiția din Pennsylvania, a obținut 84% din voturi.

Imaginea de ansamblu: Trump a dominat alegerile primare republicane, obținând victorii decisive în fiecare stat în care s-au desfășurat alegerile primare ale Partidului Republican.
 
Victoria lui Trump a trecut neobservată în presa din România.
  
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • DanielS 25.04.2024 13:44
    "Prin faptul că s-a lăsat iar dus cu preșul de indivizi dubioși precum Lindsay Graham și Mike Johnson, Trump a demonstrat nu doar că e incapabil să facă vreo brânză în eventualitatea în care ar ajunge la Casa Albă, ci că e de-a dreptul prost. N-ai cum să fii atât de habarnist încât să o iei iar pe coajă din partea acelorași hiene care ți-au tras-o mereu. Mișcarea sa de aprobare a ajutorului pentru Ucraina, Israel și Taiwan nu-i nimic altceva decât o dovadă clară că omul n-are habar pe ce lume e. Așa ceva e impardonabil pentru un individ normal, care are acces la informațiile din media oficială. Pentru un fost președinte al SUA e o dovadă de prostie crasă. Și când te gândești că sunt unii care se uită cu speranță la Trump. Dragii mei, nu fiți proști! Trump e doar o maimuță. De câte alte dovezi mai aveți nevoie?"
    Sursa: Canal Telegram Dan Diaconu
  • anna7777 25.04.2024 15:30
    Da, pare foarte firoscos nea Dan... Foarte flamboiant... Dar noi, de-aci din US, nu ne uitam in gura lui de globalist, din fericire... Va fi Trump, sau nimeni....
  • DanielS 25.04.2024 22:46
    https://www.activenews.ro/opinii/Trump-%E2%80%93-Al-doilea-Pact-cu-Diavolul-Dupa-Covid-Razboiul...-188982
    Cred ca e ceva, acolo, in america, care va face sa nu mai puteti vedea realitatea. Poate prea mult hollywood, prea multa mancare junk, prea multe droguri, prea multa parere de sine.
  • anna7777 25.04.2024 15:36
    Da, pare foarte firoscos nea Dan... Foarte flamboiant... Dar noi, de-aci din US, nu ne uitam in gura lui de globalist, din fericire... Va fi Trump, sau nimeni....
  • Mars.60 Stefan 25.04.2024 19:44
    Aceasta este PARTEA A PATRA din Agents of Controlled Opposition numita "DONALD TRUMP - The "Messiah" (DECEPTICONS).(AGENT OF THE JESUITS/WEF AGENT)

    https://rumble.com/v4hrdnh-agents-of-controlled-opposition-donald-trump-the-messiah-decepticons.html?mref=rljsx&mrefc=7

    POLITICA ESTE UN JOC! JUCĂTORII SE ÎNCHINĂ UNUI SINGUR STĂPÂN! TU EȘTI CARNEA DE TUN PENTRU AGENDA LOR! PLANUL A FOST SCRIS! TOT CEEA CE VEDEȚI ESTE O ÎNȘELĂCIUNE/CONFUZIE/DRAMA/SAGA/TEATRU.

    Donald Trump (PsyOp iezuit - fals profet blasfemiator, francmason) nu este evreu. Deși a fost implicat în diverse interacțiuni cu comunitatea evreiască și are membri ai familiei care sunt evrei, cum ar fi fiica sa Ivanka Trump și ginerele Jared Kushner, nu există nicio dovadă care să sugereze că Donald Trump însuși practică iudaismul Dar există dovezi că se identifică drept credincios sau adept al iezuiților - Donald Trump susține că este presbiterian, dar a urmat cursurile Universității iezuite Fordham timp de doi ani înainte de a se transfera la Universitatea din Pennsylvania, care are legături cu ierarhia romano-catolică și cu instituțiile iezuite -

    http://www.timewatchministries.net/index.php/timewatch-daily/1113-donald-trump-secret-jesuit-agent-for-commander-in-chief

    Iezuiții sau "Societate a lui Isus", sunt un ordin religios de clerici obișnuiți de drept pontifical pentru bărbați în Biserica Catolică, fondat în 1540 de Ignațiu de Loyola și de tovarășii săi cu aprobarea Papei Paul al III-lea. Iezuiții s-au angajat în evanghelizarea și slujirea apostolică în 112 națiuni. Educația iezuiților pune accentul pe ideea că fiecare persoană este o creație unică a lui Dumnezeu și se concentrează pe "Cura Personalis", ceea ce înseamnă "grija pentru sinele întreg", oferind atenție personală în școală, respectând diversitatea și punând accentul pe îngrijirea holistică a minții, a corpului și a spiritului. Educația iezuită îi inspiră pe elevi să trăiască o viață cu scop de conducere și de serviciu pentru ceilalți. (CULTUL CONDUCERII)

    Donald Trump, ca și Frații Tate (PsyOps), folosesc Doublespeak pentru a dezorienta masele! DUALISMUL OCULT.
    Donald Trump a fost văzut că a făcut ceva bun, a spus ceva bun, în timp ce a susținut răul! DUALISMUL OCULT.

    -Inițial, Trump era cunoscut ca fiind un extrem de sceptic în privința vaccinurilor, legând chiar imunizarea copiilor de autism! Ulterior, el și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru vaccinurile COVID-19, recunoscând eficacitatea acestora și rolul pe care l-au jucat în salvarea a milioane de vieți în timpul pandemiei. El a fost foarte vocal cu privire la vaccinurile dezvoltate în timpul administrației sale, inclusiv de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, și a recomandat ca oamenii să se vaccineze.

    -Donald Trump, considerat a fi chipul și liderul mișcării MAGA, prescurtare de la "Make America Great Again", a făcut presiuni pentru politici economice americane care promovează mai multe locuri de muncă, securizarea frontierei SUA, utilizarea resurselor/bugetului/banilor contribuabililor americani pentru dezvoltarea SUA mai degrabă decât pentru politica externă, însă, pe de altă parte, a arătat un sprijin puternic pentru Israel, aliniindu-se puternic și foarte apropiat de punctele de vedere ale premierului israelian Benjamin Netanyahu în ceea ce privește controlul de securitate asupra teritoriilor de la vest de râul Iordan. Trump și republicanii și-au exprimat un sprijin neclintit pentru Israel, Trump susținând că a făcut mai mult pentru Israel decât orice alt președinte.

    -Inițial Donald Trump a făcut comentarii puternice împotriva căsătoriilor gay și a transsexualilor, a făcut legislații împotriva acestora, a scos Statele Unite din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului din cauza agendei LGTBTQ+, ulterior Donald Trump, pretinzând că este creștin, a numit persoane LGBTQ+ în poziții guvernamentale și a făcut declarații prin care a indicat susținerea comunității în mitingurile sale din țară! Trump a numit judecători anti-LGBTQ cu dosare alarmante anti-LGBTQ la numiri la fiecare nivel al sistemului judiciar, inclusiv judecătorii anti-egalitate de la Curtea Supremă Gorsuch și Kavanaugh și candidații federali Kacsmaryk, Mateer, Bounds, Vitter. Menashi și alții.

    -În timp ce Trump l-a descris odată pe Epstein (probabil un agent CIA/Mossad - nu există dovezi "concrete" până acum, dar legăturile sale cu Ghislaine Maxwell, al cărei tată, Robert Maxwell, s-a afirmat cu ani în urmă că lucra pentru servicii secrete precum Mossad, dovedește contrariul) ca fiind un "tip grozav" căruia îi plăcea să socializeze cu femei frumoase, inclusiv cu cele mai tinere (ceea ce îi place lui Trump însuși), el a minimalizat ulterior relația lor după arestarea lui Epstein în 2019. Trump a susținut că nu a mai vorbit cu Epstein de 15 ani (MINCIUNI) și a subliniat că nu a fost un fan al acestuia (MAI MULTE MINCIUNI) poate pentru că Epstein a încercat să-l șantajeze într-un fel ???).

    Rapoarte și extrase din cărți scrise de foști oficiali ai lui Trump, precum Miles Taylor, susțin că Trump a făcut comentarii obscene și sexualizate despre Ivanka, inclusiv remarci despre sânii și posteriorul ei și chiar discuții despre cum ar fi fost să facă sex cu ea. De-a lungul anilor, au existat diverse cazuri în care Trump a făcut în mod public comentarii tulburătoare despre aspectul Ivankăi, inclusiv lăudându-i frumusețea, discutând despre silueta ei în emisiuni precum The Howard Stern Show și The View, și chiar sugerând că, dacă nu ar fi fost fiica lui, s-ar fi întâlnit cu ea. Aceste comentarii au stârnit critici și au ridicat îngrijorări cu privire la natura relației dintre Trump și fiica sa. În ciuda acestor controverse, Ivanka și-a apărat public tatăl împotriva acuzațiilor de comportament nepotrivit cu femeile (poate că da pentru alte femei, dar tu ???) și a subliniat că acesta a arătat întotdeauna respect pentru femei (probabil că ea însăși este o victimă MK-ULTRA)

    Relația dintre președintele Donald Trump și Papa Francisc (ÎNȘELĂCIUNE) -...
    https://rumble.com/v4cepyf-exposing-the-pope-francis-mass-deception-the-vatican-evil-corp.html
    a fost caracterizata de dezacorduri pe diverse teme, inclusiv schimbările climatice, imigrația și protecția mediului (ÎNȘELĂCIUNE) pentru a "tăia" legăturile sale, acum evidente, cu cultul iezuiților! în timp ce Papa însuși este maestrul/preotul său venerabil (ORDER OF JESUITS)
  • Davinci 28.04.2024 06:27
    Romanul cusurgiu care de fapt protestează din fata televizorului vrea sa se afle in treaba aducând multe vrute si nevrute cu privire la TRUMP . Ba aroganță ba ca e iezuit ba ca.... este globalist si așa mai departe.

    înainte de toate COPIII INTUNERICULUI – Scrisoarea terifianta a cardinalului Carlo Maria Vigano, cel mai mare adversar al Papei Francisc, trimisa presedintelui SUA Donald Trump: “Un mare plan global numit Great Reset (Marea Resetare) este in desfasurare. Arhitectul sau este o elita globala care urmareste sa supuna toata omenirea, impunand masuri coercitive cu care sa limiteze drastic libertatile individuale si cele ale popoarelor intregi... Scopul Marii Resetari este impunerea dictaturii sanitare”
    Cum așa altcumva daca ar fi nu știu ce iezuit?

    Este timpul de a spune lucrurilor pe nume vis a vis de Trump si cele ce a făcut. Asta ar trebui pe cei ce sint zvonaci si încearcă in putreziciune lor sa îl critice la modul celui de mai jos apropos de implicarea iezuiților unde ar fi membru si dumnealui. Daca așa atunci Maria Vigano ar fi stat de-oparte știind ca papa Francisc este iezuit dar si membru al clubului masonic ROtary cel ce a invadat si România plus b serica ortodoxa.

    Inanity de a face judecați pripite fiecare dintre cei care îl acuza pe Trump ar trebui sa se întrebe cum atunci atit de multe procese defăimări si furăciuni in alegeri toate împotriva luI Trump? Soros își da viața ca Trump sa moara sa fie învins. CUm? EU trăiesc in SUA si știu destul de bine ce se întîmplă. TRump este speranța acestui pămînt daca mai vrem sa trăim sa nu ne ascundem unii de alții si sa ne rugam la mașinării?

    Iată datele realizărilor lui Trump scoase la lumina de CASA ALBA pe atunci.

    înainte de toate Timp și-a donat salariul așa ca el nu a folosit banii statului. CIti ar face asta ca bogătași avem si noi in tara nu?

    De luat aminte si mai usor cu criticile...

    Realizări Ale Administrației Trump.
    Boom Economic Fără Precedent
    Înainte ca virusul Chinei să ne invadeze țărmurile, am construit cea mai prosperă economie din lume.
    • America a câștigat 7 milioane de noi locuri de muncă - de mai mult de trei ori previziunile experților guvernamentali.
    • Venitul familiei din clasa mijlocie a crescut cu aproape 6.000 de dolari - de peste cinci ori câștigurile din întreaga administrație anterioară.
    • Rata șomajului a atins 3,5%, cea mai scăzută din jumătate de secol.
    • Am realizat 40 de luni la rând cu mai multe locuri de muncă decât angajări de locuri de muncă.
    • Mai mulți americani au raportat că sunt angajați ca niciodată - aproape 160 de milioane.
    • Revendicările pentru șomeri au atins un nivel minim de aproape 50 de ani.
    • Numărul persoanelor care solicită asigurări de șomaj ca parte a populației a atins cel mai scăzut nivel înregistrat.
    • Veniturile au crescut în fiecare zonă de metrou din Statele Unite pentru prima dată în aproape 3 decenii.
    Oferit un viitor de promisiuni și oportunități mai mari pentru cetățenii din toate mediile.
    • Ratele șomajului pentru afro-americani, hispanici americani, asiatici americani, nativi americani, veterani, indivizi cu dizabilități și cei fără diplomă de liceu au atins minime record.
    • Șomajul pentru femei a atins cea mai scăzută rată din ultimii 70 de ani.
    • A scos aproape 7 milioane de persoane de pe timbrele alimentare.
    • Ratele sărăciei pentru afro-americani și hispanici americani au atins minime record.
    • Inegalitatea veniturilor a scăzut timp de doi ani consecutivi și cu cea mai mare sumă din ultimii zece ani.
    • Cele mai mici 50% din gospodăriile americane au înregistrat o creștere cu 40% a valorii nete.
    • Salariile au crescut cel mai rapid pentru muncitorii cu venituri mici și gulerele albastre - o creștere a salariului cu 16%.
    • Proprietatea afro-americană a crescut de la 41,7 la sută la 46,4 la sută.
    A adus locuri de muncă, fabrici și industrii înapoi în SUA.
    • Am creat peste 1,2 milioane de locuri de muncă în producție și construcții.
    • Puneți în aplicare politici pentru a readuce lanțurile de aprovizionare din străinătate.
    • Optimismul întreprinderilor mici a doborât un record vechi de 35 de ani în 2018.
    Atingeți cifre record la bursă și înregistrați 401 de puncte.
    • DOW a închis peste 20.000 pentru prima dată în 2017 și a depășit 30.000 în 2020.
    • S&P 500 și NASDAQ au înregistrat în mod repetat maxime record.
    Reconstruirea și investițiile în America rurală.
    • Am semnat un ordin executiv privind modernizarea cadrului de reglementare pentru produsele de biotehnologie agricolă, care aduce pe piață noi tehnologii inovatoare în agricultura și agricultura americană.
    • Consolidarea economiei rurale a Americii prin investiții de peste 1,3 miliarde de dolari prin Programul ReConnect al Departamentului Agricultură pentru a aduce infrastructura de bandă largă de mare viteză în America rurală.
    A reușit o revenire economică recordă prin respingerea blocării păturii.
    • Un sondaj Gallup din octombrie 2020 a constatat că 56% dintre americani au spus că se simt mai bine în timpul unei pandemii decât cu patru ani înainte.
    • În cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2020, economia a crescut cu o rată de 33,1% - cea mai rapidă creștere a PIB înregistrată vreodată.
    • De la încheierea blocării coronavirusului, economia a adăugat peste 12 milioane de locuri de muncă, mai mult de jumătate din locurile de muncă pierdute.
    • Locurile de muncă au fost recuperate de 23 de ori mai repede decât recuperarea administrației anterioare.
    • Șomajul a scăzut la 6,7% în decembrie, de la vârful pandemiei de 14,7% în aprilie - depășind așteptările de peste 10% șomaj până la sfârșitul anului 2020.
    • Sub administrația anterioară, rata de șomaj a scăzut de la 10 la sută la sub 7 la sută, comparativ cu doar 3 luni pentru administrația Trump.
    • Din aprilie, rata șomajului hispanic a scăzut cu 9,6 la sută, șomajul asiatico-american cu 8,6 la sută, iar șomajul negru american cu 6,8 la sută.
    • 80 la sută din întreprinderile mici sunt acum deschise, față de doar 53 la sută în aprilie.
    • Încrederea întreprinderilor mici a atins un nou nivel.
    • Încrederea constructorilor de case a atins un nivel record, iar vânzările de case au atins nivelul maxim din decembrie 2006.
    • Optimismul de producție aproape sa dublat.
    • Valoarea netă a gospodăriilor a crescut cu 7,4 trilioane de dolari în trimestrul II 2020 la 112 trilioane de dolari, un nivel record.
    • Prețurile locuințelor au atins un record record din toate timpurile.
    • Statele Unite au respins blocaje blocante care zdrobesc economia și provoacă nenumărate daune pentru sănătatea publică și, în schimb, și-au redeschis economia.
    • Încrederea în afaceri este mai mare în America decât în orice altă țară a G7 sau a Uniunii Europene.
    • Stabilizarea piețelor financiare americane prin înființarea unui număr de facilități sprijinite de Departamentul Trezoreriei la Rezerva Federală.


    Scutirea De Impozite Pentru Clasa Mijlocie
    A trecut 3,2 trilioane de dolari în scutirea de impozite istorică și a reformat codul fiscal.
    • Am semnat Legea privind reducerile fiscale și locurile de muncă - cel mai mare pachet de reforme fiscale din istorie.
    • Peste 6 milioane de muncitori americani au primit creșteri salariale, bonusuri și beneficii sporite datorită reducerilor de impozite.
    • O familie tipică de patru persoane care câștigă 75.000 de dolari a primit o reducere a impozitului pe venit de peste 2.000 de dolari - reducându-și factura fiscală la jumătate.
    • Dublarea deducției standard - ceea ce face ca primii 24.000 de dolari câștigați de un cuplu căsătorit să fie complet scutit de impozite.
    • Dublarea creditului fiscal pentru copii.
    • Eliminat practic impozitul pe proprietate nedrept sau impozitul pe deces.
    • Reduceți rata impozitului pe afaceri de la 35% - cea mai mare din lumea dezvoltată - până la 21%.
    • Întreprinderile mici își pot deduce acum 20 la sută din veniturile din afaceri.
    • Companiile pot deduce acum 100% din costul investițiilor lor de capital în anul în care se face investiția.
    • De la adoptarea reducerilor de impozite, ponderea din averea totală deținută de jumătatea inferioară a gospodăriilor a crescut, în timp ce ponderea deținută de primele 1% a scăzut.
    • Peste 400 de companii au anunțat bonusuri, creșteri salariale, noi angajări sau noi investiții în Statele Unite.
    • Peste 1,5 trilioane de dolari au fost repatriați în Statele Unite din străinătate.
    • Costul mai mic al investițiilor și randamentele mai mari ale capitalului au dus la o creștere mai rapidă a clasei de mijloc, salarii reale și competitivitate internațională.
    Locurile de muncă și investițiile se revarsă în zonele de oportunitate.
    • S-au creat aproape 9.000 de zone de oportunitate în care câștigurile de capital din investițiile pe termen lung sunt impozitate la zero.
    • Denumirile zonei de oportunitate au crescut valorile proprietăților în interiorul acestora cu 1,1 la sută, creând o avere estimată la 11 miliarde de dolari pentru aproape jumătate din locuitorii zonei de oportunitate care dețin propria lor casă.
    • Zonele de oportunitate au atras 75 de miliarde de dolari în fonduri și au generat 52 de miliarde de dolari în investiții noi în comunitățile aflate în dificultate economică, creând cel puțin 500.000 de noi locuri de muncă.
    • Aproximativ 1 milion de americani vor fi scoși din sărăcie ca urmare a acestor noi investiții.
    • Investițiile de capital privat în companii din zonele de oportunitate au fost cu aproape 30 la sută mai mari decât investițiile în companii din zone similare care nu au fost desemnate zone de oportunitate.


    Dereglementare Masivă
    A pus capăt atacului de reglementare asupra afacerilor și lucrătorilor americani.
    • În loc de 2-pentru-1, am eliminat 8 reglementări vechi pentru fiecare 1 regulament nou adoptat.
    • A oferit gospodăriei americane medii o sumă suplimentară de 3.100 USD în fiecare an.
    • A redus costul direct al conformității cu reglementările cu 50 miliarde USD și va reduce costurile cu încă 50 miliarde USD doar în anul fiscal 2020.
    • Eliminat aproape 25.000 de pagini din Registrul federal - mai mult decât orice alt președinte. Administrația anterioară a adăugat peste 16.000 de pagini.
    • A fost instituită inițiativa guvernatorilor privind inovarea reglementară pentru a reduce reglementările învechite la nivel de stat, local și tribal.
    • Am semnat un ordin executiv pentru a facilita afacerilor să ofere planuri de pensionare.
    • Am semnat două ordine executive pentru a spori transparența agențiilor federale și pentru a proteja americanii și întreprinderile lor mici de abuzurile administrative.
    • Modernizarea Legii Naționale a Politicii de Mediu (NEPA) pentru prima dată în peste 40 de ani.
    • Timpii de aprobare reduși pentru proiectele majore de infrastructură de la 10 sau mai mulți ani până la 2 ani sau mai puțin.
    • A ajutat băncile comunitare prin semnarea legislației care a redus prevederile costisitoare ale Dodd-Frank.
    • A înființat Consiliul Casei Albe privind eliminarea barierelor de reglementare a locuințelor accesibile pentru a reduce costurile de locuință.
    • Eliminarea reglementărilor care amenința dezvoltarea unui internet puternic și stabil.
    • Restricții ușurate și simplificate asupra lansărilor de rachete, contribuind la stimularea investițiilor comerciale în proiecte spațiale.
    • A publicat o strategie a întregului guvern axată pe asigurarea leadershipului american în tehnologia automată a vehiculelor.
    • Reglementări simplificate privind eficiența energetică pentru familiile și întreprinderile americane, inclusiv păstrarea becurilor la prețuri accesibile, îmbunătățirea utilității capurilor de duș și permiterea unor economii mai mari de timp cu mașinile de spălat vase.
    • Eliminarea reglementărilor inutile care restricționează industria fructelor de mare și împiedică crearea de locuri de muncă.
    • Modernizarea reglementărilor biotehnologice ale Departamentului Agriculturii pentru a pune America în fruntea dezvoltării de noi tehnologii.
    • Am luat măsuri pentru a suspenda reglementările care ar fi încetinit răspunsul nostru la COVID-19, inclusiv ridicarea restricțiilor impuse producătorilor pentru a produce mai rapid ventilatoare.
    Anularea cu succes a unei reglementări împovărătoare.
    • A anulat regula de la administrația anterioară, care susținea afirmativ promovarea locuințelor echitabile (AFFH), care ar fi abolit zonarea locuințelor unifamiliale pentru a construi apartamente cu venituri mici, subvenționate federal.
    • A emis o regulă finală privind standardul de impact diferit al Legii Locuințelor Corecte.
    • A eliminat regula apelor din Statele Unite și a înlocuit-o cu regula de protecție a apelor navigabile, oferind ajutor și certitudine fermierilor și proprietarilor de proprietăți.
    • Au abrogat reglementările costisitoare ale economiei de combustibil ale administrației anterioare prin finalizarea regulii privind vehiculele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil (SAFE), care va face mașinile mai accesibile și va reduce prețul vehiculelor noi cu aproximativ 2.200 USD.
    Americanii au acum mai mulți bani în buzunar.
    • Dereglementarea a avut un impact deosebit de benefic asupra americanilor cu venituri mici, care plătesc o pondere mult mai mare din veniturile lor pentru suprareglementare.
    • Reduceți birocrația în industria asistenței medicale, oferind americanilor asistență medicală mai accesibilă și economisind americanilor aproape 10% din medicamentele eliberate pe bază de rețetă.
    • Eforturile de dereglementare au generat economii pentru comunitatea medicală de aproximativ 6,6 miliarde de dolari - cu o reducere de 42 de milioane de ore de muncă de conformitate cu reglementările până în 2021.
    • Eliminarea barierelor guvernamentale în calea libertății personale și a alegerii consumatorilor în domeniul sănătății.
    • Odată intrate în vigoare, 20 de acțiuni majore de reglementare întreprinse de Administrația Trump sunt de așteptat să salveze consumatorii și întreprinderile americane peste 220 miliarde de dolari pe an.
    • Am semnat 16 articole de legislație dereglementatoare care vor avea ca rezultat o creștere a veniturilor reale anuale cu 40 miliarde dolari.


    Comerț Echitabil Și Reciproc
    Acorduri comerciale istorice securizate pentru apărarea muncitorilor americani.
    • S-a retras imediat din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) care a ucis locuri de muncă.
    • A încheiat Acordul de liber schimb nord-american (NAFTA) și l-a înlocuit cu noul Acord Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA).
    • USMCA conține noi protecții puternice pentru producătorii americani, producătorii de automobile, fermierii, producătorii de lactate și lucrătorii.
    • USMCA este de așteptat să genereze peste 68 de miliarde de dolari în activitate economică și să creeze potențial peste 550.000 de noi locuri de muncă pe parcursul a zece ani.
    • A semnat un ordin executiv prin care se face politica guvernamentală de a cumpăra americani și angajați americani și a luat măsuri pentru a opri externalizarea locurilor de muncă în străinătate.
    • Negociat cu Japonia pentru reducerea tarifelor și deschiderea pieței sale la 7 miliarde de dolari în produsele agricole americane și a pus capăt interdicției de cartofi și miel.
    • Peste 90 la sută din exporturile agricole americane către Japonia primesc acum un tratament preferențial, iar majoritatea sunt scutite de taxe vamale.
    • Am negociat un alt acord cu Japonia pentru a spori comerțul digital în valoare de 40 miliarde dolari.
    • Renegocierea Acordului de liber schimb dintre Statele Unite și Coreea, dublarea plafonului la importurile de vehicule americane și extinderea tarifului pentru camioanele ușoare americane.
    • Am ajuns la un acord comercial scris, complet executabil, cu China, privind confruntarea cu bunuri piratate și contrafăcute și protecția ideilor americane, a secretelor comerciale, a brevetelor și a mărcilor comerciale.
    • China a fost de acord să achiziționeze o sumă suplimentară de 200 miliarde USD din exporturile Statelor Unite și a deschis accesul pe piață pentru peste 4.000 de facilități americane la exporturi, în timp ce toate tarifele au rămas în vigoare.
    • S-a realizat un acord reciproc cu Uniunea Europeană (UE) care abordează practicile comerciale neloiale și crește exporturile fără taxe cu 180% la 420 milioane dolari.
    • A asigurat un angajament din partea UE de a elimina tarifele la homarul american - prima reducere a tarifelor negociate Statele Unite-Uniunea Europeană în peste 20 de ani.
    • A obținut o victorie istorică prin revizuirea Uniunii Poștale Universale, ale cărei politici depășite subminează muncitorii și interesele americane.
    • S-a angajat pe larg cu parteneri comerciali precum UE și Japonia pentru a avansa reformele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
    • A emis un prim raport cuprinzător cu privire la eșecurile Organismului de Apel OMC de a respecta normele OMC și de a interpreta acordurile OMC așa cum sunt scrise.
    • Candidații blocați la Organismul de Apel al OMC până când membrii OMC recunosc și abordează problemele de lungă durată legate de activismul Organismului de Apel.
    • A trimis 5 lucrări Comitetului pentru Agricultură al OMC pentru a îmbunătăți înțelegerea membrilor cu privire la modul în care sunt puse în aplicare politicile comerciale, a evidenția domeniile pentru o transparență îmbunătățită și a încuraja membrii să mențină notificări actualizate privind accesul pe piață și sprijinul intern.
    Am întreprins acțiuni puternice pentru a face față practicilor comerciale neloiale și a pus America pe primul loc.
    • S-au impus tarife pentru bunuri chineze în valoare de sute de miliarde pentru a proteja locurile de muncă americane și a opri abuzurile Chinei în temeiul secțiunii 232 din Legea privind extinderea comerțului din 1962 și Secțiunii 301 din Legea comerțului din 1974.
    • A condus un efort guvernamental pentru a opri și pedepsi eforturile Partidului Comunist din China de a fura și de a profita de inovațiile americane și de proprietatea intelectuală.
    • Tarife impuse pentru aluminiu și oțel străin pentru a ne proteja industriile vitale și pentru a ne sprijini securitatea națională.
    • Tarifele aprobate la 1,8 miliarde de dolari la importurile de mașini de spălat și 8,5 miliarde de dolari la importurile de panouri solare.
    • Blocarea importurilor ilegale de lemn din Peru.
    • Am luat măsuri împotriva Franței pentru impozitul pe serviciile digitale care vizează pe nedrept companiile americane de tehnologie.
    • Lansarea investigațiilor privind taxele pentru serviciile digitale care au fost propuse sau adoptate de alte 10 țări.
    Sprijin istoric pentru fermierii americani.
    • Am negociat cu succes peste 50 de acorduri cu țări din întreaga lume pentru a spori accesul pe piața externă și a spori exporturile de produse agricole americane, sprijinind peste 1 milion de locuri de muncă americane.
    • A acordat ajutoare de 28 de miliarde de dolari pentru fermierii care au fost supuși unor practici comerciale neloiale - finanțat integral din tarifele plătite de China.
    • China și-a ridicat interdicția asupra păsărilor de curte, și-a deschis piața pentru carne de vită și a acceptat să cumpere cel puțin 80 de miliarde de dolari din produsele agricole americane în următorii doi ani.
    • Uniunea Europeană a fost de acord să mărească importurile de carne de vită cu 180% și și-a deschis piața către mai multe importuri de soia.
    • Coreea de Sud și-a ridicat interdicția asupra păsărilor și a ouălor americane și a acceptat să ofere acces pe piață pentru exporturile record de orez american.
    • Argentina și-a ridicat interdicția asupra cărnii de porc americane.
    • Brazilia a fost de acord să mărească importurile de grâu cu 180 de milioane de dolari pe an și și-a ridicat cotele pentru achizițiile de etanol din Statele Unite.
    • Guatemala și Tunisia și-au deschis piețele pentru ouă americane.
    • Scutiri tarifare câștigate în Ecuador pentru grâu și soia.
    • Suspendarea a 817 milioane de dolari în preferințele comerciale pentru Thailanda în cadrul programului Sistem generalizat de preferințe (GSP) din cauza eșecului său de a oferi în mod adecvat acces rezonabil pe piață pentru produsele din carne de porc americană.
    • Cantitatea de timbre alimentare răscumpărate pe piețele fermierilor a crescut de la 1,4 milioane dolari în mai 2020 la 1,75 milioane dolari în septembrie 2020 - o creștere de 50% față de anul trecut.
    • Implementarea rapidă a programului de asistență alimentară Coronavirus, care a oferit 30 de miliarde de dolari în sprijin fermierilor și fermierilor care se confruntă cu scăderea prețurilor și cu întreruperi ale pieței atunci când COVID-19 a afectat lanțul de aprovizionare cu alimente.
    • A autorizat mai mult de 6 miliarde de dolari pentru programul Farmers to Families Food Box, care a livrat peste 128 de milioane de cutii de produse locale, produse, carne și produse lactate către organizații caritabile și bazate pe credință la nivel național.
    • Autoritățile delegate prin Legea privind producția de apărare pentru a proteja pauzele din lanțul american de aprovizionare cu alimente ca urmare a COVID-19.


    Independența Energetică Americană
    A dezlănțuit potențialul petrolier și de gaze naturale al Americii.
    • Pentru prima dată în aproape 70 de ani, Statele Unite au devenit un exportator net de energie.
    • Statele Unite sunt acum primul producător de petrol și gaze naturale din lume.
    • Producția de gaze naturale a atins un record de 34,9 quad-uri în 2019, după o producție record în 2018 și în 2017.
    • Statele Unite sunt exportator net de gaze naturale timp de trei ani consecutivi și au o capacitate de export de aproape 10 miliarde de metri cubi pe zi.
    • S-a retras din Acordul climatic de la Paris, nedrept, unilateral.
    • A anulat Planul de energie curată al administrației anterioare și l-a înlocuit cu noua regulă de energie curată accesibilă.
    • Aprobat conductele Keystone XL și Dakota Access.
    • A fost deschis Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) în Alaska pentru închiriere de petrol și gaze.
    • A abrogat moratoriul federal de închiriere a cărbunelui din ultima administrație, care interzicea închirierea cărbunelui pe terenurile federale.
    • Norme de autorizare reformate pentru a elimina birocrația inutilă și aprobarea rapidă a minelor.
    • S-a remediat programul de autorizare New Source Review, care a pedepsit companiile pentru modernizarea sau repararea centralelor electrice pe cărbune.
    • S-au remediat regulile Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) cu abur electric și abur.
    • Familia americană medie a economisit 2.500 de dolari pe an în facturi mai mici la electricitate și prețuri mai mici la pompa de benzină.
    • Legislație semnată care abrogă regula dăunătoare de protecție a fluxului.
    • S-a redus la jumătate timpul de aprobare a autorizațiilor de foraj pe terenuri publice, crescând cererile de autorizații de foraj pe terenuri publice cu 300 la sută.
    • Aprobarea accelerată a conductei NuStar New Burgos pentru exportul benzinei americane în Mexic.
    • Terminalul de gaz natural lichefiat simplificat (GNL) a permis și a permis prelungirea autorizațiilor de export pe termen lung până la 2050.
    • Statele Unite sunt acum printre primii trei exportatori de GNL din lume.
    • Creșterea exporturilor de GNL de cinci ori din ianuarie 2017, atingând un nivel maxim istoric în ianuarie 2020.
    • Se așteaptă ca exporturile de GNL să reducă deficitul comercial american cu peste 10 miliarde de dolari.
    • A acordat peste 20 de noi aprobări pe termen lung pentru exporturile de GNL către țări care nu au acord de liber schimb.
    • Dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale și GNL în Statele Unite oferă zeci de mii de locuri de muncă și a dus la investiții de zeci de miliarde de dolari în infrastructură.
    • Acum există 6 facilități de export de GNL care operează în Statele Unite, cu 2 proiecte de export suplimentare în construcție.
    • Cantitatea de producție de energie nucleară în 2019 a fost cea mai mare înregistrată, printr-o combinație de capacitate crescută de la modernizarea centralelor electrice și cicluri mai scurte de realimentare și întreținere.
    • Prevenirea coerciției energetice rusești în Europa prin diverse linii de efort, inclusiv Parteneriatul pentru cooperare energetică transatlantică, acorduri nucleare civile cu România și Polonia și opoziția la conducta Nord Stream 2.
    • A emis permisul prezidențial pentru calea ferată A2A între Canada și Alaska, oferind resurse energetice piețelor emergente.
    Acces sporit la resursele naturale abundente ale țării noastre pentru a obține independența energetică.
    • Producția și consumul de energie regenerabilă au atins ambele recorduri în 2019.
    • Au fost adoptate politici care au contribuit la dublarea cantității de energie electrică generată de energie solară și au contribuit la creșterea cantității de energie eoliană cu 32% din 2016 până în 2019.
    • Construcția accelerată a infrastructurii energetice pentru a se asigura că producătorii americani de energie își pot livra produsele pe piață.
    • Reduceți birocrația care împiedică construcția unei noi infrastructuri energetice.
    • Producătorii autorizați de etanol să vândă E15 pe tot parcursul anului și au permis distribuirea benzinei cu etanol mai mare din pompele existente la stațiile de alimentare.
    • S-a asigurat o mai mare transparență și certitudine în cadrul programului pentru standardul de combustibil regenerabil (RFS).
    • Capacitatea de leasing negociată în Rezerva Strategică de Petrol către Australia, oferind contribuabililor americani o rentabilitate a acestei investiții în infrastructură.
    • Am semnat un ordin executiv care îi îndeamnă agențiile federale să lucreze împreună pentru a diminua capacitatea adversarilor străini de a viza infrastructura noastră electrică critică.
    • Secțiunea 401 reformată din Legea privind apa curată pentru a permite curarea infrastructurii interstatale.
    • A rezolvat criza petrolieră OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) în timpul COVID-19 prin obținerea OPEC, Rusiei și alții de a reduce aproape 10 milioane de barili de producție pe zi, stabilizând prețurile mondiale ale petrolului.
    • A ordonat Departamentului Energiei să utilizeze Rezerva Strategică de Petrol pentru a atenua volatilitatea pieței cauzată de COVID-19.


    Investiția În Lucrătorii Și Familiile Din America
    Servicii de îngrijire a copiilor accesibile și de înaltă calitate pentru lucrătorii americani și familiile acestora.
    • Dublarea creditului fiscal pentru copii de la 1.000 USD la 2.000 USD per copil și a extins eligibilitatea pentru primirea creditului.
    • Aproape 40 de milioane de familii au beneficiat de creditul fiscal pentru copii (CTC), primind un beneficiu mediu de 2.200 USD - totalizând credite de aproximativ 88 miliarde USD.
    • A semnat cea mai mare creștere de până acum a subvențiilor pentru îngrijirea și dezvoltarea blocului - extinderea accesului la îngrijirea copiilor de calitate și la prețuri accesibile pentru mai mult de 800.000 de familii cu venituri mici.
    • S-au asigurat încă 3,5 miliarde de dolari în Legea privind asistența, ajutorarea și securitatea economică a coronavirusului (CARES) pentru a ajuta familiile și primii respondenți care au nevoie de îngrijire a copiilor.
    • A fost creat primul credit fiscal plătit pentru concedii familiale pentru angajații care câștigă 72.000 USD sau mai puțin.
    • Semnat în lege 12 săptămâni de concediu parental plătit pentru lucrătorii federali.
    • A semnat în lege o prevedere care permite noilor părinți să retragă până la 5.000 de dolari din conturile de pensionare fără penalități atunci când dau naștere sau adoptă un copil.
    Cariere avansate de carieră de ucenicie către locuri de muncă bine plătite.
    • Am extins ucenicia la peste 850.000 și am stabilit noile programe de ucenicie recunoscute în industrie în domenii noi și emergente.
    • Înființat Consiliul Național pentru Muncitorul American și Comitetul consultativ pentru politica forței de muncă americane.
    • Peste 460 de companii au semnat angajamentul pentru America’s Workers, angajându-se să ofere peste 16 milioane de locuri de muncă și oportunități de formare.
    • Am semnat un ordin executiv care îndeamnă guvernul federal să înlocuiască angajarea învechită bazată pe diplome cu angajarea bazată pe competențe.
    Abilitarea economică avansată a femeilor.
    • A inclus abilitarea femeilor pentru prima dată în Strategia de securitate națională a președintelui din 2017.
    • Semnat în lege, elemente legislative esențiale, inclusiv Legea pentru femei, pace și securitate și Legea pentru antreprenoriat și abilitare economică a femeilor.
    • A lansat inițiativa pentru dezvoltare globală și prosperitate a femeilor (PIB-P) - prima abordare guvernamentală a abilitării economice a femeilor, care a ajuns la 24 de milioane de femei din întreaga lume.
    • A stabilit un nou fond inovator W-GDP la USAID.
    • A lansat Inițiativa de finanțare a femeilor antreprenor (We-Fi) cu alte 13 națiuni.
    • A anunțat o donație de 50 de milioane de dolari în numele Statelor Unite pentru We-Fi, oferind mai mult capital întreprinderilor deținute de femei din întreaga lume.
    • A lansat prima strategie pentru femei, pace și securitate, care s-a axat pe creșterea participării femeilor pentru a preveni și rezolva conflictele.
    • A lansat inițiativa globală a femeilor W-GDP 2x împreună cu Development Finance Corporation, care a mobilizat peste 3 miliarde de dolari în investiții din sectorul privat pe parcursul a trei ani.
    Asigurarea liderului american în tehnologie și inovație.
    • Prima administrație care a numit inteligența artificială, știința informației cuantice și comunicațiile 5G drept priorități naționale de cercetare și dezvoltare.
    • A lansat inițiativa americană de bandă largă pentru a promova implementarea rapidă a internetului în bandă largă în America rurală.
    • A pus la dispoziție 100 megaherți de spectru crucial de bandă medie pentru operațiuni comerciale, un factor cheie pentru conducerea accesului larg 5G în America rurală.
    • A lansat Inițiativa Americană AI pentru a asigura conducerea americană în inteligența artificială (AI) și a înființat Biroul Național de Inițiativă AI la Casa Albă.
    • S-au stabilit primele principii pentru adoptarea AI de către agenția federală pentru a îmbunătăți serviciile pentru poporul american.
    • A semnat Legea cu privire la inițiativa cuantică națională care înființează Biroul național de coordonare cuantică la Casa Albă pentru a conduce la descoperiri în știința informației cuantice.
    • Am semnat Secure 5G and Beyond Act pentru a ne asigura că America conduce lumea în 5G.
    • A lansat un program inovator pentru a testa operațiuni comerciale sigure și inovatoare de drone la nivel național.
    • A emis o nouă reglementare pentru a accelera întoarcerea aviației civile supersonice americane.
    • Angajat să dubleze investițiile în cercetare și dezvoltare în domeniul AI și al științei cuantice a informației (QIS).
    • A anunțat înființarea a 1 miliard de dolari AI și institute de cercetare cuantică în toată America.
    • Am stabilit cele mai mari site-uri de testare 5G cu dublă utilizare din lume pentru a promova inovația comercială și militară 5G.
    • Au semnat principiile de referință de la Praga cu aliații americani pentru a avansa desfășurarea rețelelor de telecomunicații securizate 5G.
    • Am semnat primul acord bilateral de cooperare AI cu Regatul Unit.
    • Colaborare construită între aliați pentru a interzice companiei chineze de telecomunicații Huawei din infrastructura lor 5G.
    A păstrat locurile de muncă americane pentru muncitorii americani și a respins importul de forță de muncă străină ieftină.
    • A făcut presiuni pe Tennessee Valley Authority (TVA) să inverseze decizia de a concedia peste 200 de muncitori americani și să-i înlocuiască cu muncitori străini mai ieftini.
    • Eliminarea președintelui consiliului TVA și a unui membru al consiliului TVA.


    Răspuns Salvator La Virusul China
    Călătorie restricționată în Statele Unite din regiunile infectate ale lumii.
    • Suspendat toate călătoriile din China, salvând mii de vieți.
    • A solicitat tuturor cetățenilor americani care se întorc acasă din țările cu focar desemnat să se întoarcă prin aeroporturile desemnate cu măsuri de screening îmbunătățite și să fie supuși unei auto-carantine.
    • Au anunțat restricții suplimentare de călătorie asupra Iranului, Spațiului Schengen al Europei, Regatului Unit, Irlanda și Braziliei.
    • Avertismente emise cu privire la călătorii recomandând cetățenilor americani să evite toate călătoriile internaționale.
    • Am ajuns la acorduri bilaterale cu Mexic și Canada pentru a suspenda călătoriile neesențiale și a returna rapid străinii ilegali.
    • Repatriați peste 100.000 de cetățeni americani blocați în străinătate cu peste 1.140 de zboruri din 136 de țări și teritorii.
    • Transportat în siguranță, evacuat, tratat și întors acasă pasageri prinși pe nave de croazieră.
    • Am luat măsuri pentru a autoriza sancțiuni de viză guvernelor străine care ne împiedică eforturile de a proteja cetățenii americani prin refuzarea sau întârzierea nejustificată a returnării propriilor cetățeni, supuși sau rezidenți din Statele Unite.
    A acționat devreme pentru a combate virusul Chinei în Statele Unite.
    • Înființarea Grupului operativ Coronavirus de la Casa Albă, cu experți de frunte în boli infecțioase, pentru a gestiona eforturile administrației de a atenua răspândirea COVID-19 și pentru a menține locurile de muncă în siguranță.
    • Angajat în discursul privind statul Uniunii pentru „a lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja cetățenii de virus”, în timp ce răspunsul democraților nu a făcut nicio mențiune asupra COVID-19 sau chiar asupra amenințării Chinei.
    • Declarat COVID-19 ca situație de urgență națională în temeiul Legii Stafford.
    • A fost înființat Centrul Național de Coordonare a Răspunsului FEMA 24/7.
    • Ghid publicat care recomandă măsuri de izolare critice pentru încetinirea răspândirii virusului, descomprimarea sarcinii maxime asupra spitalelor și infrastructurii și diminuarea impactului asupra sănătății.
    • Au implementat strategii puternice de atenuare a comunității pentru a reduce brusc numărul de vieți pierdute în Statele Unite, în comparație cu proiecția experților de până la 2,2 milioane de decese în Statele Unite fără atenuare.
    • A oprit finanțarea americană către Organizația Mondială a Sănătății pentru a contracara părtinirea sa uriașă față de China, care a pus în pericol siguranța americanilor.
    • Au anunțat planuri de retragere din Organizația Mondială a Sănătății și fonduri de contribuții redirecționate pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor globale de sănătate publică.
    • A cerut Organizației Națiunilor Unite să răspundă China pentru manipularea virusului, inclusiv refuzul de a fi transparent și eșecul de a conține virusul înainte ca acesta să se răspândească.
    Refacerea facilităților de producție casnice pentru a se asigura că lucrătorii din prima linie aveau provizii esențiale.
    • S-au distribuit miliarde de piese de echipament de protecție individuală, inclusiv mănuși, măști, halate și scuturi de față.
    • A invocat Legea de producție a apărării de peste 100 de ori pentru a accelera dezvoltarea și fabricarea materialului esențial în SUA.
    • Am realizat investiții istorice de peste 3 miliarde de dolari în baza industrială.
    • Contractat cu companii precum Ford, General Motors, Philips și General Electric pentru a produce ventilatoare.
    • Contractat cu Honeywell, 3M, O&M Halyard, Moldex și Lydall pentru a crește producția națională de măști N-95.
    • Corpul de ingineri al armatei a construit 11.000 de paturi, a distribuit 10.000 de ventilatoare și a ridicat personal la spitale.
    • A transformat Centrul Javits din New York într-un spital de 3.000 de paturi și a deschis facilități medicale în Seattle și New Orleans.
    • A expediat USNS Comfort la New York și USNS Mercy la Los Angeles.
    • Au trimis mii de angajați FEMA, membri ai Gărzii Naționale și forțe militare pentru a ajuta la răspuns.
    • Asistență acordată statelor care se confruntă cu noi apariții ale virusului, inclusiv în creștere a locurilor de testare, desfășurarea de personal medical și consiliere cu privire la strategiile de atenuare.
    • A anunțat sprijinul federal guvernatorilor pentru utilizarea Gărzii Naționale cu o cotă de cost de 100%.
    • A înființat grupul operativ pentru lanțul de aprovizionare ca un „turn de control” pentru a aloca în mod strategic consumabile medicale cu cerere ridicată și EIP în zonele cu cea mai mare nevoie.
    • Au solicitat elemente de date critice din partea statelor cu privire la starea capacității spitalului, a ventilatoarelor și a EIP.
    • Am executat aproape 250 de zboruri prin Project Air Bridge pentru a transporta sute de milioane de măști chirurgicale, aparate respiratorii N95, mănuși și halate din întreaga lume către spitale și facilități din Statele Unite.
    • Am semnat un ordin executiv prin care se invoca Legea privind producția de apărare pentru a se asigura că americanii dispun de o sursă fiabilă de produse precum carne de vită, porc și păsări.
    • Stabilizarea lanțului de aprovizionare cu alimente restabilind capacitatea națională de prelucrare a proteinelor printr-o abordare colaborativă cu oficialii federali, de stat și locali și cu partenerii din industrie.
    • Mișcarea continuă a alimentelor și a altor articole critice din viața de zi cu zi distribuite magazinelor și caselor americane a rămas neafectată.
    A completat stocul național strategic strate
  • Davinci 28.04.2024 06:27
    Romanul cusurgiu care de fapt protestează din fata televizorului vrea sa se afle in treaba aducând multe vrute si nevrute cu privire la TRUMP . Ba aroganță ba ca e iezuit ba ca.... este globalist si așa mai departe.

    înainte de toate COPIII INTUNERICULUI – Scrisoarea terifianta a cardinalului Carlo Maria Vigano, cel mai mare adversar al Papei Francisc, trimisa presedintelui SUA Donald Trump: “Un mare plan global numit Great Reset (Marea Resetare) este in desfasurare. Arhitectul sau este o elita globala care urmareste sa supuna toata omenirea, impunand masuri coercitive cu care sa limiteze drastic libertatile individuale si cele ale popoarelor intregi... Scopul Marii Resetari este impunerea dictaturii sanitare”
    Cum așa altcumva daca ar fi nu știu ce iezuit?

    Este timpul de a spune lucrurilor pe nume vis a vis de Trump si cele ce a făcut. Asta ar trebui pe cei ce sint zvonaci si încearcă in putreziciune lor sa îl critice la modul celui de mai jos apropos de implicarea iezuiților unde ar fi membru si dumnealui. Daca așa atunci Maria Vigano ar fi stat de-oparte știind ca papa Francisc este iezuit dar si membru al clubului masonic ROtary cel ce a invadat si România plus b serica ortodoxa.

    Inanity de a face judecați pripite fiecare dintre cei care îl acuza pe Trump ar trebui sa se întrebe cum atunci atit de multe procese defăimări si furăciuni in alegeri toate împotriva luI Trump? Soros își da viața ca Trump sa moara sa fie învins. CUm? EU trăiesc in SUA si știu destul de bine ce se întîmplă. TRump este speranța acestui pămînt daca mai vrem sa trăim sa nu ne ascundem unii de alții si sa ne rugam la mașinării?

    Iată datele realizărilor lui Trump scoase la lumina de CASA ALBA pe atunci.

    înainte de toate Timp și-a donat salariul așa ca el nu a folosit banii statului. CIti ar face asta ca bogătași avem si noi in tara nu?

    De luat aminte si mai usor cu criticile...

    Realizări Ale Administrației Trump.
    Boom Economic Fără Precedent
    Înainte ca virusul Chinei să ne invadeze țărmurile, am construit cea mai prosperă economie din lume.
    • America a câștigat 7 milioane de noi locuri de muncă - de mai mult de trei ori previziunile experților guvernamentali.
    • Venitul familiei din clasa mijlocie a crescut cu aproape 6.000 de dolari - de peste cinci ori câștigurile din întreaga administrație anterioară.
    • Rata șomajului a atins 3,5%, cea mai scăzută din jumătate de secol.
    • Am realizat 40 de luni la rând cu mai multe locuri de muncă decât angajări de locuri de muncă.
    • Mai mulți americani au raportat că sunt angajați ca niciodată - aproape 160 de milioane.
    • Revendicările pentru șomeri au atins un nivel minim de aproape 50 de ani.
    • Numărul persoanelor care solicită asigurări de șomaj ca parte a populației a atins cel mai scăzut nivel înregistrat.
    • Veniturile au crescut în fiecare zonă de metrou din Statele Unite pentru prima dată în aproape 3 decenii.
    Oferit un viitor de promisiuni și oportunități mai mari pentru cetățenii din toate mediile.
    • Ratele șomajului pentru afro-americani, hispanici americani, asiatici americani, nativi americani, veterani, indivizi cu dizabilități și cei fără diplomă de liceu au atins minime record.
    • Șomajul pentru femei a atins cea mai scăzută rată din ultimii 70 de ani.
    • A scos aproape 7 milioane de persoane de pe timbrele alimentare.
    • Ratele sărăciei pentru afro-americani și hispanici americani au atins minime record.
    • Inegalitatea veniturilor a scăzut timp de doi ani consecutivi și cu cea mai mare sumă din ultimii zece ani.
    • Cele mai mici 50% din gospodăriile americane au înregistrat o creștere cu 40% a valorii nete.
    • Salariile au crescut cel mai rapid pentru muncitorii cu venituri mici și gulerele albastre - o creștere a salariului cu 16%.
    • Proprietatea afro-americană a crescut de la 41,7 la sută la 46,4 la sută.
    A adus locuri de muncă, fabrici și industrii înapoi în SUA.
    • Am creat peste 1,2 milioane de locuri de muncă în producție și construcții.
    • Puneți în aplicare politici pentru a readuce lanțurile de aprovizionare din străinătate.
    • Optimismul întreprinderilor mici a doborât un record vechi de 35 de ani în 2018.
    Atingeți cifre record la bursă și înregistrați 401 de puncte.
    • DOW a închis peste 20.000 pentru prima dată în 2017 și a depășit 30.000 în 2020.
    • S&P 500 și NASDAQ au înregistrat în mod repetat maxime record.
    Reconstruirea și investițiile în America rurală.
    • Am semnat un ordin executiv privind modernizarea cadrului de reglementare pentru produsele de biotehnologie agricolă, care aduce pe piață noi tehnologii inovatoare în agricultura și agricultura americană.
    • Consolidarea economiei rurale a Americii prin investiții de peste 1,3 miliarde de dolari prin Programul ReConnect al Departamentului Agricultură pentru a aduce infrastructura de bandă largă de mare viteză în America rurală.
    A reușit o revenire economică recordă prin respingerea blocării păturii.
    • Un sondaj Gallup din octombrie 2020 a constatat că 56% dintre americani au spus că se simt mai bine în timpul unei pandemii decât cu patru ani înainte.
    • În cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2020, economia a crescut cu o rată de 33,1% - cea mai rapidă creștere a PIB înregistrată vreodată.
    • De la încheierea blocării coronavirusului, economia a adăugat peste 12 milioane de locuri de muncă, mai mult de jumătate din locurile de muncă pierdute.
    • Locurile de muncă au fost recuperate de 23 de ori mai repede decât recuperarea administrației anterioare.
    • Șomajul a scăzut la 6,7% în decembrie, de la vârful pandemiei de 14,7% în aprilie - depășind așteptările de peste 10% șomaj până la sfârșitul anului 2020.
    • Sub administrația anterioară, rata de șomaj a scăzut de la 10 la sută la sub 7 la sută, comparativ cu doar 3 luni pentru administrația Trump.
    • Din aprilie, rata șomajului hispanic a scăzut cu 9,6 la sută, șomajul asiatico-american cu 8,6 la sută, iar șomajul negru american cu 6,8 la sută.
    • 80 la sută din întreprinderile mici sunt acum deschise, față de doar 53 la sută în aprilie.
    • Încrederea întreprinderilor mici a atins un nou nivel.
    • Încrederea constructorilor de case a atins un nivel record, iar vânzările de case au atins nivelul maxim din decembrie 2006.
    • Optimismul de producție aproape sa dublat.
    • Valoarea netă a gospodăriilor a crescut cu 7,4 trilioane de dolari în trimestrul II 2020 la 112 trilioane de dolari, un nivel record.
    • Prețurile locuințelor au atins un record record din toate timpurile.
    • Statele Unite au respins blocaje blocante care zdrobesc economia și provoacă nenumărate daune pentru sănătatea publică și, în schimb, și-au redeschis economia.
    • Încrederea în afaceri este mai mare în America decât în orice altă țară a G7 sau a Uniunii Europene.
    • Stabilizarea piețelor financiare americane prin înființarea unui număr de facilități sprijinite de Departamentul Trezoreriei la Rezerva Federală.


    Scutirea De Impozite Pentru Clasa Mijlocie
    A trecut 3,2 trilioane de dolari în scutirea de impozite istorică și a reformat codul fiscal.
    • Am semnat Legea privind reducerile fiscale și locurile de muncă - cel mai mare pachet de reforme fiscale din istorie.
    • Peste 6 milioane de muncitori americani au primit creșteri salariale, bonusuri și beneficii sporite datorită reducerilor de impozite.
    • O familie tipică de patru persoane care câștigă 75.000 de dolari a primit o reducere a impozitului pe venit de peste 2.000 de dolari - reducându-și factura fiscală la jumătate.
    • Dublarea deducției standard - ceea ce face ca primii 24.000 de dolari câștigați de un cuplu căsătorit să fie complet scutit de impozite.
    • Dublarea creditului fiscal pentru copii.
    • Eliminat practic impozitul pe proprietate nedrept sau impozitul pe deces.
    • Reduceți rata impozitului pe afaceri de la 35% - cea mai mare din lumea dezvoltată - până la 21%.
    • Întreprinderile mici își pot deduce acum 20 la sută din veniturile din afaceri.
    • Companiile pot deduce acum 100% din costul investițiilor lor de capital în anul în care se face investiția.
    • De la adoptarea reducerilor de impozite, ponderea din averea totală deținută de jumătatea inferioară a gospodăriilor a crescut, în timp ce ponderea deținută de primele 1% a scăzut.
    • Peste 400 de companii au anunțat bonusuri, creșteri salariale, noi angajări sau noi investiții în Statele Unite.
    • Peste 1,5 trilioane de dolari au fost repatriați în Statele Unite din străinătate.
    • Costul mai mic al investițiilor și randamentele mai mari ale capitalului au dus la o creștere mai rapidă a clasei de mijloc, salarii reale și competitivitate internațională.
    Locurile de muncă și investițiile se revarsă în zonele de oportunitate.
    • S-au creat aproape 9.000 de zone de oportunitate în care câștigurile de capital din investițiile pe termen lung sunt impozitate la zero.
    • Denumirile zonei de oportunitate au crescut valorile proprietăților în interiorul acestora cu 1,1 la sută, creând o avere estimată la 11 miliarde de dolari pentru aproape jumătate din locuitorii zonei de oportunitate care dețin propria lor casă.
    • Zonele de oportunitate au atras 75 de miliarde de dolari în fonduri și au generat 52 de miliarde de dolari în investiții noi în comunitățile aflate în dificultate economică, creând cel puțin 500.000 de noi locuri de muncă.
    • Aproximativ 1 milion de americani vor fi scoși din sărăcie ca urmare a acestor noi investiții.
    • Investițiile de capital privat în companii din zonele de oportunitate au fost cu aproape 30 la sută mai mari decât investițiile în companii din zone similare care nu au fost desemnate zone de oportunitate.


    Dereglementare Masivă
    A pus capăt atacului de reglementare asupra afacerilor și lucrătorilor americani.
    • În loc de 2-pentru-1, am eliminat 8 reglementări vechi pentru fiecare 1 regulament nou adoptat.
    • A oferit gospodăriei americane medii o sumă suplimentară de 3.100 USD în fiecare an.
    • A redus costul direct al conformității cu reglementările cu 50 miliarde USD și va reduce costurile cu încă 50 miliarde USD doar în anul fiscal 2020.
    • Eliminat aproape 25.000 de pagini din Registrul federal - mai mult decât orice alt președinte. Administrația anterioară a adăugat peste 16.000 de pagini.
    • A fost instituită inițiativa guvernatorilor privind inovarea reglementară pentru a reduce reglementările învechite la nivel de stat, local și tribal.
    • Am semnat un ordin executiv pentru a facilita afacerilor să ofere planuri de pensionare.
    • Am semnat două ordine executive pentru a spori transparența agențiilor federale și pentru a proteja americanii și întreprinderile lor mici de abuzurile administrative.
    • Modernizarea Legii Naționale a Politicii de Mediu (NEPA) pentru prima dată în peste 40 de ani.
    • Timpii de aprobare reduși pentru proiectele majore de infrastructură de la 10 sau mai mulți ani până la 2 ani sau mai puțin.
    • A ajutat băncile comunitare prin semnarea legislației care a redus prevederile costisitoare ale Dodd-Frank.
    • A înființat Consiliul Casei Albe privind eliminarea barierelor de reglementare a locuințelor accesibile pentru a reduce costurile de locuință.
    • Eliminarea reglementărilor care amenința dezvoltarea unui internet puternic și stabil.
    • Restricții ușurate și simplificate asupra lansărilor de rachete, contribuind la stimularea investițiilor comerciale în proiecte spațiale.
    • A publicat o strategie a întregului guvern axată pe asigurarea leadershipului american în tehnologia automată a vehiculelor.
    • Reglementări simplificate privind eficiența energetică pentru familiile și întreprinderile americane, inclusiv păstrarea becurilor la prețuri accesibile, îmbunătățirea utilității capurilor de duș și permiterea unor economii mai mari de timp cu mașinile de spălat vase.
    • Eliminarea reglementărilor inutile care restricționează industria fructelor de mare și împiedică crearea de locuri de muncă.
    • Modernizarea reglementărilor biotehnologice ale Departamentului Agriculturii pentru a pune America în fruntea dezvoltării de noi tehnologii.
    • Am luat măsuri pentru a suspenda reglementările care ar fi încetinit răspunsul nostru la COVID-19, inclusiv ridicarea restricțiilor impuse producătorilor pentru a produce mai rapid ventilatoare.
    Anularea cu succes a unei reglementări împovărătoare.
    • A anulat regula de la administrația anterioară, care susținea afirmativ promovarea locuințelor echitabile (AFFH), care ar fi abolit zonarea locuințelor unifamiliale pentru a construi apartamente cu venituri mici, subvenționate federal.
    • A emis o regulă finală privind standardul de impact diferit al Legii Locuințelor Corecte.
    • A eliminat regula apelor din Statele Unite și a înlocuit-o cu regula de protecție a apelor navigabile, oferind ajutor și certitudine fermierilor și proprietarilor de proprietăți.
    • Au abrogat reglementările costisitoare ale economiei de combustibil ale administrației anterioare prin finalizarea regulii privind vehiculele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil (SAFE), care va face mașinile mai accesibile și va reduce prețul vehiculelor noi cu aproximativ 2.200 USD.
    Americanii au acum mai mulți bani în buzunar.
    • Dereglementarea a avut un impact deosebit de benefic asupra americanilor cu venituri mici, care plătesc o pondere mult mai mare din veniturile lor pentru suprareglementare.
    • Reduceți birocrația în industria asistenței medicale, oferind americanilor asistență medicală mai accesibilă și economisind americanilor aproape 10% din medicamentele eliberate pe bază de rețetă.
    • Eforturile de dereglementare au generat economii pentru comunitatea medicală de aproximativ 6,6 miliarde de dolari - cu o reducere de 42 de milioane de ore de muncă de conformitate cu reglementările până în 2021.
    • Eliminarea barierelor guvernamentale în calea libertății personale și a alegerii consumatorilor în domeniul sănătății.
    • Odată intrate în vigoare, 20 de acțiuni majore de reglementare întreprinse de Administrația Trump sunt de așteptat să salveze consumatorii și întreprinderile americane peste 220 miliarde de dolari pe an.
    • Am semnat 16 articole de legislație dereglementatoare care vor avea ca rezultat o creștere a veniturilor reale anuale cu 40 miliarde dolari.


    Comerț Echitabil Și Reciproc
    Acorduri comerciale istorice securizate pentru apărarea muncitorilor americani.
    • S-a retras imediat din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) care a ucis locuri de muncă.
    • A încheiat Acordul de liber schimb nord-american (NAFTA) și l-a înlocuit cu noul Acord Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA).
    • USMCA conține noi protecții puternice pentru producătorii americani, producătorii de automobile, fermierii, producătorii de lactate și lucrătorii.
    • USMCA este de așteptat să genereze peste 68 de miliarde de dolari în activitate economică și să creeze potențial peste 550.000 de noi locuri de muncă pe parcursul a zece ani.
    • A semnat un ordin executiv prin care se face politica guvernamentală de a cumpăra americani și angajați americani și a luat măsuri pentru a opri externalizarea locurilor de muncă în străinătate.
    • Negociat cu Japonia pentru reducerea tarifelor și deschiderea pieței sale la 7 miliarde de dolari în produsele agricole americane și a pus capăt interdicției de cartofi și miel.
    • Peste 90 la sută din exporturile agricole americane către Japonia primesc acum un tratament preferențial, iar majoritatea sunt scutite de taxe vamale.
    • Am negociat un alt acord cu Japonia pentru a spori comerțul digital în valoare de 40 miliarde dolari.
    • Renegocierea Acordului de liber schimb dintre Statele Unite și Coreea, dublarea plafonului la importurile de vehicule americane și extinderea tarifului pentru camioanele ușoare americane.
    • Am ajuns la un acord comercial scris, complet executabil, cu China, privind confruntarea cu bunuri piratate și contrafăcute și protecția ideilor americane, a secretelor comerciale, a brevetelor și a mărcilor comerciale.
    • China a fost de acord să achiziționeze o sumă suplimentară de 200 miliarde USD din exporturile Statelor Unite și a deschis accesul pe piață pentru peste 4.000 de facilități americane la exporturi, în timp ce toate tarifele au rămas în vigoare.
    • S-a realizat un acord reciproc cu Uniunea Europeană (UE) care abordează practicile comerciale neloiale și crește exporturile fără taxe cu 180% la 420 milioane dolari.
    • A asigurat un angajament din partea UE de a elimina tarifele la homarul american - prima reducere a tarifelor negociate Statele Unite-Uniunea Europeană în peste 20 de ani.
    • A obținut o victorie istorică prin revizuirea Uniunii Poștale Universale, ale cărei politici depășite subminează muncitorii și interesele americane.
    • S-a angajat pe larg cu parteneri comerciali precum UE și Japonia pentru a avansa reformele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
    • A emis un prim raport cuprinzător cu privire la eșecurile Organismului de Apel OMC de a respecta normele OMC și de a interpreta acordurile OMC așa cum sunt scrise.
    • Candidații blocați la Organismul de Apel al OMC până când membrii OMC recunosc și abordează problemele de lungă durată legate de activismul Organismului de Apel.
    • A trimis 5 lucrări Comitetului pentru Agricultură al OMC pentru a îmbunătăți înțelegerea membrilor cu privire la modul în care sunt puse în aplicare politicile comerciale, a evidenția domeniile pentru o transparență îmbunătățită și a încuraja membrii să mențină notificări actualizate privind accesul pe piață și sprijinul intern.
    Am întreprins acțiuni puternice pentru a face față practicilor comerciale neloiale și a pus America pe primul loc.
    • S-au impus tarife pentru bunuri chineze în valoare de sute de miliarde pentru a proteja locurile de muncă americane și a opri abuzurile Chinei în temeiul secțiunii 232 din Legea privind extinderea comerțului din 1962 și Secțiunii 301 din Legea comerțului din 1974.
    • A condus un efort guvernamental pentru a opri și pedepsi eforturile Partidului Comunist din China de a fura și de a profita de inovațiile americane și de proprietatea intelectuală.
    • Tarife impuse pentru aluminiu și oțel străin pentru a ne proteja industriile vitale și pentru a ne sprijini securitatea națională.
    • Tarifele aprobate la 1,8 miliarde de dolari la importurile de mașini de spălat și 8,5 miliarde de dolari la importurile de panouri solare.
    • Blocarea importurilor ilegale de lemn din Peru.
    • Am luat măsuri împotriva Franței pentru impozitul pe serviciile digitale care vizează pe nedrept companiile americane de tehnologie.
    • Lansarea investigațiilor privind taxele pentru serviciile digitale care au fost propuse sau adoptate de alte 10 țări.
    Sprijin istoric pentru fermierii americani.
    • Am negociat cu succes peste 50 de acorduri cu țări din întreaga lume pentru a spori accesul pe piața externă și a spori exporturile de produse agricole americane, sprijinind peste 1 milion de locuri de muncă americane.
    • A acordat ajutoare de 28 de miliarde de dolari pentru fermierii care au fost supuși unor practici comerciale neloiale - finanțat integral din tarifele plătite de China.
    • China și-a ridicat interdicția asupra păsărilor de curte, și-a deschis piața pentru carne de vită și a acceptat să cumpere cel puțin 80 de miliarde de dolari din produsele agricole americane în următorii doi ani.
    • Uniunea Europeană a fost de acord să mărească importurile de carne de vită cu 180% și și-a deschis piața către mai multe importuri de soia.
    • Coreea de Sud și-a ridicat interdicția asupra păsărilor și a ouălor americane și a acceptat să ofere acces pe piață pentru exporturile record de orez american.
    • Argentina și-a ridicat interdicția asupra cărnii de porc americane.
    • Brazilia a fost de acord să mărească importurile de grâu cu 180 de milioane de dolari pe an și și-a ridicat cotele pentru achizițiile de etanol din Statele Unite.
    • Guatemala și Tunisia și-au deschis piețele pentru ouă americane.
    • Scutiri tarifare câștigate în Ecuador pentru grâu și soia.
    • Suspendarea a 817 milioane de dolari în preferințele comerciale pentru Thailanda în cadrul programului Sistem generalizat de preferințe (GSP) din cauza eșecului său de a oferi în mod adecvat acces rezonabil pe piață pentru produsele din carne de porc americană.
    • Cantitatea de timbre alimentare răscumpărate pe piețele fermierilor a crescut de la 1,4 milioane dolari în mai 2020 la 1,75 milioane dolari în septembrie 2020 - o creștere de 50% față de anul trecut.
    • Implementarea rapidă a programului de asistență alimentară Coronavirus, care a oferit 30 de miliarde de dolari în sprijin fermierilor și fermierilor care se confruntă cu scăderea prețurilor și cu întreruperi ale pieței atunci când COVID-19 a afectat lanțul de aprovizionare cu alimente.
    • A autorizat mai mult de 6 miliarde de dolari pentru programul Farmers to Families Food Box, care a livrat peste 128 de milioane de cutii de produse locale, produse, carne și produse lactate către organizații caritabile și bazate pe credință la nivel național.
    • Autoritățile delegate prin Legea privind producția de apărare pentru a proteja pauzele din lanțul american de aprovizionare cu alimente ca urmare a COVID-19.


    Independența Energetică Americană
    A dezlănțuit potențialul petrolier și de gaze naturale al Americii.
    • Pentru prima dată în aproape 70 de ani, Statele Unite au devenit un exportator net de energie.
    • Statele Unite sunt acum primul producător de petrol și gaze naturale din lume.
    • Producția de gaze naturale a atins un record de 34,9 quad-uri în 2019, după o producție record în 2018 și în 2017.
    • Statele Unite sunt exportator net de gaze naturale timp de trei ani consecutivi și au o capacitate de export de aproape 10 miliarde de metri cubi pe zi.
    • S-a retras din Acordul climatic de la Paris, nedrept, unilateral.
    • A anulat Planul de energie curată al administrației anterioare și l-a înlocuit cu noua regulă de energie curată accesibilă.
    • Aprobat conductele Keystone XL și Dakota Access.
    • A fost deschis Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) în Alaska pentru închiriere de petrol și gaze.
    • A abrogat moratoriul federal de închiriere a cărbunelui din ultima administrație, care interzicea închirierea cărbunelui pe terenurile federale.
    • Norme de autorizare reformate pentru a elimina birocrația inutilă și aprobarea rapidă a minelor.
    • S-a remediat programul de autorizare New Source Review, care a pedepsit companiile pentru modernizarea sau repararea centralelor electrice pe cărbune.
    • S-au remediat regulile Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) cu abur electric și abur.
    • Familia americană medie a economisit 2.500 de dolari pe an în facturi mai mici la electricitate și prețuri mai mici la pompa de benzină.
    • Legislație semnată care abrogă regula dăunătoare de protecție a fluxului.
    • S-a redus la jumătate timpul de aprobare a autorizațiilor de foraj pe terenuri publice, crescând cererile de autorizații de foraj pe terenuri publice cu 300 la sută.
    • Aprobarea accelerată a conductei NuStar New Burgos pentru exportul benzinei americane în Mexic.
    • Terminalul de gaz natural lichefiat simplificat (GNL) a permis și a permis prelungirea autorizațiilor de export pe termen lung până la 2050.
    • Statele Unite sunt acum printre primii trei exportatori de GNL din lume.
    • Creșterea exporturilor de GNL de cinci ori din ianuarie 2017, atingând un nivel maxim istoric în ianuarie 2020.
    • Se așteaptă ca exporturile de GNL să reducă deficitul comercial american cu peste 10 miliarde de dolari.
    • A acordat peste 20 de noi aprobări pe termen lung pentru exporturile de GNL către țări care nu au acord de liber schimb.
    • Dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale și GNL în Statele Unite oferă zeci de mii de locuri de muncă și a dus la investiții de zeci de miliarde de dolari în infrastructură.
    • Acum există 6 facilități de export de GNL care operează în Statele Unite, cu 2 proiecte de export suplimentare în construcție.
    • Cantitatea de producție de energie nucleară în 2019 a fost cea mai mare înregistrată, printr-o combinație de capacitate crescută de la modernizarea centralelor electrice și cicluri mai scurte de realimentare și întreținere.
    • Prevenirea coerciției energetice rusești în Europa prin diverse linii de efort, inclusiv Parteneriatul pentru cooperare energetică transatlantică, acorduri nucleare civile cu România și Polonia și opoziția la conducta Nord Stream 2.
    • A emis permisul prezidențial pentru calea ferată A2A între Canada și Alaska, oferind resurse energetice piețelor emergente.
    Acces sporit la resursele naturale abundente ale țării noastre pentru a obține independența energetică.
    • Producția și consumul de energie regenerabilă au atins ambele recorduri în 2019.
    • Au fost adoptate politici care au contribuit la dublarea cantității de energie electrică generată de energie solară și au contribuit la creșterea cantității de energie eoliană cu 32% din 2016 până în 2019.
    • Construcția accelerată a infrastructurii energetice pentru a se asigura că producătorii americani de energie își pot livra produsele pe piață.
    • Reduceți birocrația care împiedică construcția unei noi infrastructuri energetice.
    • Producătorii autorizați de etanol să vândă E15 pe tot parcursul anului și au permis distribuirea benzinei cu etanol mai mare din pompele existente la stațiile de alimentare.
    • S-a asigurat o mai mare transparență și certitudine în cadrul programului pentru standardul de combustibil regenerabil (RFS).
    • Capacitatea de leasing negociată în Rezerva Strategică de Petrol către Australia, oferind contribuabililor americani o rentabilitate a acestei investiții în infrastructură.
    • Am semnat un ordin executiv care îi îndeamnă agențiile federale să lucreze împreună pentru a diminua capacitatea adversarilor străini de a viza infrastructura noastră electrică critică.
    • Secțiunea 401 reformată din Legea privind apa curată pentru a permite curarea infrastructurii interstatale.
    • A rezolvat criza petrolieră OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) în timpul COVID-19 prin obținerea OPEC, Rusiei și alții de a reduce aproape 10 milioane de barili de producție pe zi, stabilizând prețurile mondiale ale petrolului.
    • A ordonat Departamentului Energiei să utilizeze Rezerva Strategică de Petrol pentru a atenua volatilitatea pieței cauzată de COVID-19.


    Investiția În Lucrătorii Și Familiile Din America
    Servicii de îngrijire a copiilor accesibile și de înaltă calitate pentru lucrătorii americani și familiile acestora.
    • Dublarea creditului fiscal pentru copii de la 1.000 USD la 2.000 USD per copil și a extins eligibilitatea pentru primirea creditului.
    • Aproape 40 de milioane de familii au beneficiat de creditul fiscal pentru copii (CTC), primind un beneficiu mediu de 2.200 USD - totalizând credite de aproximativ 88 miliarde USD.
    • A semnat cea mai mare creștere de până acum a subvențiilor pentru îngrijirea și dezvoltarea blocului - extinderea accesului la îngrijirea copiilor de calitate și la prețuri accesibile pentru mai mult de 800.000 de familii cu venituri mici.
    • S-au asigurat încă 3,5 miliarde de dolari în Legea privind asistența, ajutorarea și securitatea economică a coronavirusului (CARES) pentru a ajuta familiile și primii respondenți care au nevoie de îngrijire a copiilor.
    • A fost creat primul credit fiscal plătit pentru concedii familiale pentru angajații care câștigă 72.000 USD sau mai puțin.
    • Semnat în lege 12 săptămâni de concediu parental plătit pentru lucrătorii federali.
    • A semnat în lege o prevedere care permite noilor părinți să retragă până la 5.000 de dolari din conturile de pensionare fără penalități atunci când dau naștere sau adoptă un copil.
    Cariere avansate de carieră de ucenicie către locuri de muncă bine plătite.
    • Am extins ucenicia la peste 850.000 și am stabilit noile programe de ucenicie recunoscute în industrie în domenii noi și emergente.
    • Înființat Consiliul Național pentru Muncitorul American și Comitetul consultativ pentru politica forței de muncă americane.
    • Peste 460 de companii au semnat angajamentul pentru America’s Workers, angajându-se să ofere peste 16 milioane de locuri de muncă și oportunități de formare.
    • Am semnat un ordin executiv care îndeamnă guvernul federal să înlocuiască angajarea învechită bazată pe diplome cu angajarea bazată pe competențe.
    Abilitarea economică avansată a femeilor.
    • A inclus abilitarea femeilor pentru prima dată în Strategia de securitate națională a președintelui din 2017.
    • Semnat în lege, elemente legislative esențiale, inclusiv Legea pentru femei, pace și securitate și Legea pentru antreprenoriat și abilitare economică a femeilor.
    • A lansat inițiativa pentru dezvoltare globală și prosperitate a femeilor (PIB-P) - prima abordare guvernamentală a abilitării economice a femeilor, care a ajuns la 24 de milioane de femei din întreaga lume.
    • A stabilit un nou fond inovator W-GDP la USAID.
    • A lansat Inițiativa de finanțare a femeilor antreprenor (We-Fi) cu alte 13 națiuni.
    • A anunțat o donație de 50 de milioane de dolari în numele Statelor Unite pentru We-Fi, oferind mai mult capital întreprinderilor deținute de femei din întreaga lume.
    • A lansat prima strategie pentru femei, pace și securitate, care s-a axat pe creșterea participării femeilor pentru a preveni și rezolva conflictele.
    • A lansat inițiativa globală a femeilor W-GDP 2x împreună cu Development Finance Corporation, care a mobilizat peste 3 miliarde de dolari în investiții din sectorul privat pe parcursul a trei ani.
    Asigurarea liderului american în tehnologie și inovație.
    • Prima administrație care a numit inteligența artificială, știința informației cuantice și comunicațiile 5G drept priorități naționale de cercetare și dezvoltare.
    • A lansat inițiativa americană de bandă largă pentru a promova implementarea rapidă a internetului în bandă largă în America rurală.
    • A pus la dispoziție 100 megaherți de spectru crucial de bandă medie pentru operațiuni comerciale, un factor cheie pentru conducerea accesului larg 5G în America rurală.
    • A lansat Inițiativa Americană AI pentru a asigura conducerea americană în inteligența artificială (AI) și a înființat Biroul Național de Inițiativă AI la Casa Albă.
    • S-au stabilit primele principii pentru adoptarea AI de către agenția federală pentru a îmbunătăți serviciile pentru poporul american.
    • A semnat Legea cu privire la inițiativa cuantică națională care înființează Biroul național de coordonare cuantică la Casa Albă pentru a conduce la descoperiri în știința informației cuantice.
    • Am semnat Secure 5G and Beyond Act pentru a ne asigura că America conduce lumea în 5G.
    • A lansat un program inovator pentru a testa operațiuni comerciale sigure și inovatoare de drone la nivel național.
    • A emis o nouă reglementare pentru a accelera întoarcerea aviației civile supersonice americane.
    • Angajat să dubleze investițiile în cercetare și dezvoltare în domeniul AI și al științei cuantice a informației (QIS).
    • A anunțat înființarea a 1 miliard de dolari AI și institute de cercetare cuantică în toată America.
    • Am stabilit cele mai mari site-uri de testare 5G cu dublă utilizare din lume pentru a promova inovația comercială și militară 5G.
    • Au semnat principiile de referință de la Praga cu aliații americani pentru a avansa desfășurarea rețelelor de telecomunicații securizate 5G.
    • Am semnat primul acord bilateral de cooperare AI cu Regatul Unit.
    • Colaborare construită între aliați pentru a interzice companiei chineze de telecomunicații Huawei din infrastructura lor 5G.
    A păstrat locurile de muncă americane pentru muncitorii americani și a respins importul de forță de muncă străină ieftină.
    • A făcut presiuni pe Tennessee Valley Authority (TVA) să inverseze decizia de a concedia peste 200 de muncitori americani și să-i înlocuiască cu muncitori străini mai ieftini.
    • Eliminarea președintelui consiliului TVA și a unui membru al consiliului TVA.


    Răspuns Salvator La Virusul China
    Călătorie restricționată în Statele Unite din regiunile infectate ale lumii.
    • Suspendat toate călătoriile din China, salvând mii de vieți.
    • A solicitat tuturor cetățenilor americani care se întorc acasă din țările cu focar desemnat să se întoarcă prin aeroporturile desemnate cu măsuri de screening îmbunătățite și să fie supuși unei auto-carantine.
    • Au anunțat restricții suplimentare de călătorie asupra Iranului, Spațiului Schengen al Europei, Regatului Unit, Irlanda și Braziliei.
    • Avertismente emise cu privire la călătorii recomandând cetățenilor americani să evite toate călătoriile internaționale.
    • Am ajuns la acorduri bilaterale cu Mexic și Canada pentru a suspenda călătoriile neesențiale și a returna rapid străinii ilegali.
    • Repatriați peste 100.000 de cetățeni americani blocați în străinătate cu peste 1.140 de zboruri din 136 de țări și teritorii.
    • Transportat în siguranță, evacuat, tratat și întors acasă pasageri prinși pe nave de croazieră.
    • Am luat măsuri pentru a autoriza sancțiuni de viză guvernelor străine care ne împiedică eforturile de a proteja cetățenii americani prin refuzarea sau întârzierea nejustificată a returnării propriilor cetățeni, supuși sau rezidenți din Statele Unite.
    A acționat devreme pentru a combate virusul Chinei în Statele Unite.
    • Înființarea Grupului operativ Coronavirus de la Casa Albă, cu experți de frunte în boli infecțioase, pentru a gestiona eforturile administrației de a atenua răspândirea COVID-19 și pentru a menține locurile de muncă în siguranță.
    • Angajat în discursul privind statul Uniunii pentru „a lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja cetățenii de virus”, în timp ce răspunsul democraților nu a făcut nicio mențiune asupra COVID-19 sau chiar asupra amenințării Chinei.
    • Declarat COVID-19 ca situație de urgență națională în temeiul Legii Stafford.
    • A fost înființat Centrul Național de Coordonare a Răspunsului FEMA 24/7.
    • Ghid publicat care recomandă măsuri de izolare critice pentru încetinirea răspândirii virusului, descomprimarea sarcinii maxime asupra spitalelor și infrastructurii și diminuarea impactului asupra sănătății.
    • Au implementat strategii puternice de atenuare a comunității pentru a reduce brusc numărul de vieți pierdute în Statele Unite, în comparație cu proiecția experților de până la 2,2 milioane de decese în Statele Unite fără atenuare.
    • A oprit finanțarea americană către Organizația Mondială a Sănătății pentru a contracara părtinirea sa uriașă față de China, care a pus în pericol siguranța americanilor.
    • Au anunțat planuri de retragere din Organizația Mondială a Sănătății și fonduri de contribuții redirecționate pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor globale de sănătate publică.
    • A cerut Organizației Națiunilor Unite să răspundă China pentru manipularea virusului, inclusiv refuzul de a fi transparent și eșecul de a conține virusul înainte ca acesta să se răspândească.
    Refacerea facilităților de producție casnice pentru a se asigura că lucrătorii din prima linie aveau provizii esențiale.
    • S-au distribuit miliarde de piese de echipament de protecție individuală, inclusiv mănuși, măști, halate și scuturi de față.
    • A invocat Legea de producție a apărării de peste 100 de ori pentru a accelera dezvoltarea și fabricarea materialului esențial în SUA.
    • Am realizat investiții istorice de peste 3 miliarde de dolari în baza industrială.
    • Contractat cu companii precum Ford, General Motors, Philips și General Electric pentru a produce ventilatoare.
    • Contractat cu Honeywell, 3M, O&M Halyard, Moldex și Lydall pentru a crește producția națională de măști N-95.
    • Corpul de ingineri al armatei a construit 11.000 de paturi, a distribuit 10.000 de ventilatoare și a ridicat personal la spitale.
    • A transformat Centrul Javits din New York într-un spital de 3.000 de paturi și a deschis facilități medicale în Seattle și New Orleans.
    • A expediat USNS Comfort la New York și USNS Mercy la Los Angeles.
    • Au trimis mii de angajați FEMA, membri ai Gărzii Naționale și forțe militare pentru a ajuta la răspuns.
    • Asistență acordată statelor care se confruntă cu noi apariții ale virusului, inclusiv în creștere a locurilor de testare, desfășurarea de personal medical și consiliere cu privire la strategiile de atenuare.
    • A anunțat sprijinul federal guvernatorilor pentru utilizarea Gărzii Naționale cu o cotă de cost de 100%.
    • A înființat grupul operativ pentru lanțul de aprovizionare ca un „turn de control” pentru a aloca în mod strategic consumabile medicale cu cerere ridicată și EIP în zonele cu cea mai mare nevoie.
    • Au solicitat elemente de date critice din partea statelor cu privire la starea capacității spitalului, a ventilatoarelor și a EIP.
    • Am executat aproape 250 de zboruri prin Project Air Bridge pentru a transporta sute de milioane de măști chirurgicale, aparate respiratorii N95, mănuși și halate din întreaga lume către spitale și facilități din Statele Unite.
    • Am semnat un ordin executiv prin care se invoca Legea privind producția de apărare pentru a se asigura că americanii dispun de o sursă fiabilă de produse precum carne de vită, porc și păsări.
    • Stabilizarea lanțului de aprovizionare cu alimente restabilind capacitatea națională de prelucrare a proteinelor printr-o abordare colaborativă cu oficialii federali, de stat și locali și cu partenerii din industrie.
    • Mișcarea continuă a alimentelor și a altor articole critice din viața de zi cu zi distribuite magazinelor și caselor americane a rămas neafectată.
    A completat stocul național strategic strategic epuizat.
    • A crescut numărul ventilatoarelor de aproape zece ori la peste 153.000.
    • În ciuda proiecțiilor sumbre din partea presei și a guvernatorilor, niciunui american care a avut nevoie de un ventilator nu i sa refuzat un ventilator.
    • A crescut numărul de măști N95 de paisprezece ori la peste 176 milioane.
    • A emis un ordin executiv care să asigure furnizarea de produse medicale critice în Statele Unite.
    A fost creat cel mai mare, cel mai avansat și cel mai inovator sistem de testare din lume.
    • Am construit cel mai important sistem de testare din lume de la zero, efectuând peste 200 de milioane de teste - mai mult decât întreaga Uniune Europeană combinată.
    • A angajat peste 400 de dezvoltatori de teste pentru a crește capacitatea de testare de la mai puțin de 100 de teste pe zi la peste 2 milioane de teste pe zi.
    • Reducerea birocrației și autorizațiile de utilizare de urgență aprobate pentru mai mult de 300 de teste diferite, inclusiv 235 de teste moleculare, 63 de teste de anticorpi și 11 teste de antigen.
    • Livrate dispozitive de testare de ultimă generație și milioane de teste către fiecare casă de îngrijire medicală certificată din țară.
    • A anunțat o mai mare flexibilitate pentru Medicare Advantage și partea D planuri de a renunța la partajarea costurilor pentru teste.
    • Peste 2.000 de magazine farmaceutice cu amănuntul, inclusiv CVS, Walmart și Walgreens, furnizează teste folosind noi opțiuni de reglementare și rambursare.
    • Am desfășurat zeci de milioane de teste în case de bătrâni, facilități de trai asistat, colegii și universități negre din punct de vedere istoric (HBCU), triburi, operațiuni de ajutorare în caz de dezastre, organizații pentru sănătate la domiciliu / Hospice și Administrația pentru sănătate a veteranilor.
    • Au început să livreze 150 de milioane de teste rapide BinaxNOW către state, instituții de îngrijire pe termen lung, IHS, HBCU și alți parteneri cheie.
    Tratamente și terapii inovatoare pionierate care au redus rata mortalității cu 85%, salvând peste 2 milioane de vieți.
    • Statele Unite au printre cele mai scăzute rate de mortalitate din întreaga lume.
    • Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) a lansat programul de accelerare a tratamentului cu coronavirus pentru a accelera procesul de revizuire a reglementărilor terapeutice în cadrul studiilor clinice, pentru a accelera dezvoltarea și publicarea îndrumărilor industriei privind dezvoltarea tratamentelor și pentru a utiliza flexibilitatea de reglementare pentru a facilita extinderea capacitatea de fabricație.
    • Peste 370 de terapii sunt în studii clinice și alte 560 sunt în faza de planificare.
    • A anunțat 450 de milioane de dolari în fonduri disponibile pentru a sprijini fabricarea cocktailului de anticorpi Regeneron.
    • Am livrat zeci de mii de doze de medicament Regeneron.
    • Autorizarea unei autorizații de utilizare de urgență (EUA) pentru plasma convalescentă.
    • S-au tratat aproximativ 100.000 de pacienți cu plasmă convalescentă, care pot reduce mortalitatea cu 50%.
    • A oferit 48 de milioane de dolari pentru finanțarea studiului Mayo Clinic care a testat eficacitatea plasmei convalescente pentru pacienții cu COVID-19.
    • Am încheiat un acord pentru a sprijini producția pe scară largă a cocktailului AstraZeneca din doi anticorpi monoclonali.
    • Aprobat Remdesivir ca primul tratament COVID-19, care ar putea reduce timpul de spitalizare cu aproape o treime.
    • A asigurat peste 90% din oferta mondială de Remdesivir, suficient pentru a trata peste 850.000 de pacienți cu risc ridicat.
    • A acordat un EUA lui Eli Lilly pentru tratamentele sale anti-corp.
    • A finalizat un acord cu Eli Lilly pentru achiziționarea primelor doze de anticorpi terapeutici ai companiei.
    • A oferit până la 270 milioane dolari Crucii Roșii Americane și Centrelor de Sânge ale Americii pentru a sprijini colectarea a până la 360.000 de unități de plasmă.
    • A lansat o campanie la nivel național pentru a cere pacienților care s-au recuperat din COVID-19 să doneze plasmă.
    • Au fost anunțate studii clinice de fază 3 pentru diferite tipuri de diluanți de sânge pentru a trata adulții diagnosticați cu COVID-19.
    • A emis un EUA pentru terapia cu anticorpi monoclonali bamlanivimab.
    • FDA a emis un EUA pentru ca casirivimab și imdevimab să fie administrate împreună.
    • A lansat consorțiul de calcul de înaltă performanță COVID-19, cu lideri din sectorul privat și academic, dezlănțuind supercomputerele americane pentru a accelera cercetarea coronavirusului.
    A adus toată puterea medicinei și guvernului american de a produce un vaccin sigur și eficient într-un timp record.
    • A lansat Operațiunea Warp Speed pentru a iniția o acțiune fără precedent pentru a dezvolta și a pune la dispoziție un vaccin eficient până în ianuarie 2021.
    • Pfizer și Moderna au dezvoltat două vaccinuri în doar nouă luni, de cinci ori mai rapid decât cea mai rapidă dezvoltare anterioară a vaccinului din istoria americană.
    • Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt aproximativ 95 eficiente - depășind cu mult toate așteptările.
    • AstraZeneca și Johnson & Johnson au, de asemenea, ambii candidați promițători în etapa finală a studiilor clinice.
    • Vaccinurile vor fi administrate în termen de 24 de ore de la aprobarea FDA.
    • A pus la dispoziție milioane de doze de vaccin înainte de sfârșitul anului 2020, cu sute de milioane mai multe de urmat rapid.
    • FedEx și UPS vor expedia doze din depozite direct către farmacii locale, spitale și furnizori de servicii medicale.
    • A finalizat un parteneriat cu CVS și Walgreens pentru a livra vaccinurile direct rezidenților caselor de îngrijire medicală și a unităților de îngrijire pe termen lung, de îndată ce un stat o solicită, fără niciun cost pentru persoanele în vârstă din America.
    • A semnat un ordin executiv pentru a se asigura că guvernul Statelor Unite acordă prioritate primirii vaccinului către cetățenii americani înainte de a-l trimite în alte națiuni.
    • A oferit aproximativ 13 miliarde de dolari pentru a accelera dezvoltarea vaccinului și pentru a fabrica în avans toți candidații de top.
    • Au oferit investiții critice de 4,1 miliarde de dolari către Moderna pentru a sprijini dezvoltarea, fabricarea și distribuția vaccinurilor lor.
    • Moderna a anunțat că vaccinul său este eficient la 95% și este în așteptarea aprobării FDA.
    • Pfizer a oferit până la 1,95 miliarde de dolari pentru a sprijini producția în masă și distribuția la nivel național a candidatului lor la vaccin.
    • Pfizer a anunțat că vaccinul său este eficient la 95% și este în așteptarea aprobării FDA.
    • A oferit aproximativ 1 miliard de dolari pentru a sprijini producția și distribuția candidatului la vaccin Johnson & Johnson.
    • Candidatul la vaccin Johnson & Johnson a ajuns la etapa finală a studiilor clinice.
    • Disponibil până la 1,2 miliarde de dolari pentru a sprijini candidatul la vaccinul AstraZeneca.
    • Candidatul la vaccinul AstraZeneca a ajuns în etapa finală a studiilor clinice.
    • S-a încheiat un acord pentru a sprijini producția pe scară largă a vaccinului Novavax candidat cu 100 de milioane de doze așteptate.
    • Parteneriat cu Sanofi și GSK pentru a sprijini producția pe scară largă a unui vaccin de investigație COVID-19.
    • A acordat 200 de milioane de dolari în finanțare pentru a sprijini pregătirea vaccinurilor și planuri pentru distribuirea și administrarea imediată a vaccinurilor.
    • A acordat Cytvia 31 milioane dolari pentru produsele consumabile legate de vaccin.
    • Conform Legii PREP, a emis orientări care autorizează tehnicieni calificați în farmacii să administreze vaccinuri.
    • A anunțat că McKesson Corporation va produce și va distribui seturi de aprovizionare auxiliare pentru vaccinuri în numele stocului național strategic pentru a ajuta lucrătorii din domeniul sănătății care vor administra vaccinuri.
    • A anunțat un parteneriat cu lanțuri mari, independente și farmacii regionale pentru a livra vaccinuri.
    Resurse prioritare pentru cei mai vulnerabili americani, inclusiv rezidenții căminelor de bătrâni.
    • Ghiduri stabilite rapid pentru casele de îngrijire medicală și oportunități extinse de telesănătate pentru a proteja persoanele în vârstă vulnerabile.
    • Creșterea supravegherii, supravegherii și transparenței tuturor celor 15.417 case de îngrijire medicală Medicare și Medicaid, cerându-le să raporteze cazurile de COVID-19 tuturor rezidenților, familiilor acestora și Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
    • Se cerea ca toate căminele de îngrijire medicală să testeze periodic personalul.
    • A lansat un program național de formare la domiciliu pentru bătrâni fără precedent pentru a dota personalul casei de bătrâni cu cunoștințele de care au nevoie pentru a opri răspândirea COVID-19.
    • A livrat 81 de milioane de dolari pentru inspecții sporite și a finanțat 35.000 de membri ai Gărzii Naționale pentru a livra provizii critice la fiecare casă de îngrijire medicală certificată de Medicare.
    • Echipe federale de grefă desfășurate pentru a oferi asistență tehnică la fața locului și educație caselor de îngrijire medicală care se confruntă cu focare.
    • Au distribuit zeci de miliarde de dolari în fonduri de ajutor pentru furnizori pentru a proteja casele de îngrijire medicală, facilitățile de îngrijire pe termen lung, spitalele cu plasă de siguranță, spitalele rurale și comunitățile cele mai afectate de virus.
    • A lansat 1,5 milioane de aparate de respirat N95 din stocul strategic național pentru distribuire la peste 3.000 de facilități de îngrijire medicală.
    • A condus Consiliul Oportunității și Revitalizării Casei Albe să se concentreze asupra comunităților defavorizate afectate de coronavirus.
    • Se cerea ca rezultatele testelor raportate să includă date despre rasă, sex, etnie și cod poștal, pentru a se asigura că resursele au fost direcționate către comunități afectate în mod disproporționat de virus.
    • Testarea asigurată a fost oferită la 95% din centrele de sănătate calificate federal (FQHC), care deservesc peste 29 de milioane de pacienți din 12.000 de comunități din întreaga țară.
    • Am investit 8 miliarde de dolari fără precedent în comunitățile tribale.
    • Menținerea accesului în condiții de siguranță pentru veterani la asistența medicală VA în toată Pandemia COVID-19 și a sprijinit sistemele de spitale non-VA și case de îngrijire private și administrate de stat cu echipe clinice VA.
    • Legislație semnată care nu asigură nicio reducere a beneficiilor educației VA în baza proiectului de lege GI pentru învățarea online la distanță.
    Am sprijinit americanii în timp ce se întorc în siguranță la școală și la muncă.
    • A emis Ghidul pentru deschiderea Americii din nou, un plan detaliat pentru a ajuta guvernatorii în momentul în care au început să redeschidă țara. Concentrat pe protejarea celor mai vulnerabili și reducerea riscului oricărei reapariții, în timp ce relansează economia și permite americanilor să se întoarcă în siguranță la locul de muncă.
    • Americanii i-au ajutat să se întoarcă la muncă oferind îndrumări extinse cu privire la măsurile de siguranță la locul de muncă pentru a proteja împotriva COVID-19 și investigând peste 10.000 de plângeri și sesizări legate de coronavirus.
    • A oferit peste 31 de miliarde de dolari pentru susținerea școlilor primare și secundare.
    • Au distribuit 125 de milioane de măști faciale în districtele școlare.
    • Au furnizat îndrumări cuprinzătoare școlilor cu privire la modul de protejare și identificare a persoanelor cu risc ridicat, prevenirea răspândirii COVID-19 și desfășurarea unor predări în siguranță în persoană.
    • A readus înapoi revenirea sigură a atletismului universitar, inclusiv fotbalul Big Ten și Pac-12.
    A salvat economia americană cu o scutire de aproape 3,4 trilioane de dolari, cel mai mare pachet de ajutor financiar din istorie.
    • Am asigurat o lege inițială de pregătire și răspuns la coronavirus de 8,3 miliarde de dolari, sprijinind dezvoltarea de tratamente și vaccinuri, precum și pentru a procura rechizite și echipamente medicale critice.
    • Am semnat Legea de ajutorare a coronavirusului Families First de 100 de miliarde de dolari, garantând testarea gratuită a coronavirusului, concediul medical de urgență plătit și concediul familial, finanțarea Medicaid și asistența alimentară.
    • Am semnat Legea privind asistența, ajutorarea și securitatea economică (2) miliarde de dolari Coronavirus (CARES), oferind ajutor imediat și fără precedent familiilor, lucrătorilor și întreprinderilor americane.
    • S-a semnat o legislație suplimentară care oferă aproape 900 de miliarde de dolari pentru sprijinirea răspunsului și a ajutorului de urgență la coronavirus, inclusiv fonduri necesare pentru continuarea Programului de protecție a salariului.
    • Am semnat Programul de protecție a salariului și Legea privind îmbunătățirea asistenței medicale, adăugând 310 miliarde de dolari suplimentari pentru a umple programul.
    • Am livrat aproximativ 160 de milioane de plăți de ajutor americanilor muncitori.
    • Prin Programul de protecție a salariilor, a aprobat peste 525 miliarde de dolari împrumuturi iertabile către mai mult de 5,2 milioane de întreprinderi mici, sprijinind peste 51 de milioane de locuri de muncă americane.
    • Departamentul Trezoreriei a aprobat înființarea facilității de lichiditate a fondului mutual pentru piața monetară pentru a furniza lichidități sistemului financiar.
    • Departamentul Trezoreriei, care lucrează cu Rezerva Federală, a reușit să pârghie aproximativ 4 trilioane de dolari în facilități de creditare de urgență.
    • Am semnat un ordin executiv prin care se extinde prestațiile extinse de șomaj.
    • Am semnat un ordin executiv pentru suspendarea temporară a plăților împrumuturilor studențești, evacuărilor și colectării impozitelor pe salarii.
    • Administrarea afacerilor mici a extins accesul la asistență economică de urgență pentru întreprinderile mici, entitățile religioase și religioase.
    • Locuri de muncă protejate pentru muncitorii americani afectați de COVID-19 prin suspendarea temporară a mai multor vize neimigrante legate de locul de muncă, inclusiv H-1B, H-2B fără legătură cu lanțul de aprovizionare cu alimente, anumite H-4, precum și L și anumite J .


    Sănătate Excelentă Pentru Americani
    Împuternicit pacienții americani prin extinderea considerabilă a opțiunilor de asistență medicală, transparență și accesibilitate.
    • Eliminarea mandatului individual Obamacare - o ușurare financiară pentru gospodăriile cu venituri mici și medii, care reprezenta aproape 80 la sută din familiile care au plătit penalizarea pentru că nu doresc să cumpere asigurări de sănătate.
    • O gamă mai mare de alegeri pentru consumatori prin promovarea concurenței pe piața individuală de asigurări de sănătate, conducând la prime mai mici pentru trei ani la rând.
    • În cadrul Administrației Trump, peste 90% din județe au mai multe opțiuni pe piața individuală de asigurări din care să aleagă.
    • Asociația oferă planuri de sănătate, care permit angajatorilor să se unească și să ofere angajaților lor o acoperire de sănătate mai accesibilă și de calitate, cu un cost cu până la 30% mai mic.
    • Disponibilitatea crescută a planurilor de sănătate pe termen scurt, cu durată limitată, care pot costa cu până la 60 la sută mai puțin decât planurile tradiționale, oferind americanilor mai multă flexibilitate pentru a alege planuri care să se potrivească nevoilor lor.
    • Aranjamente extinse de rambursare a sănătății, permițând milioane de americani să poată cumpăra un plan la alegere pe piața individuală și apoi să-și facă angajatorul să acopere costurile.
    • S-au adăugat 2.100 de noi opțiuni de plan Medicare Advantage începând cu 2017, o creștere de 76%.
    • Reducerea primelor Medicare Advantage cu 34% la nivel național la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani. Economiile la primele planului de sănătate Medicare pentru beneficiari au totalizat aproape 1,5 miliarde de dolari din 2017.
    • Acces îmbunătățit la conturile de economii de sănătate fără taxe pentru persoanele cu afecțiuni cronice.
    • Eliminarea taxelor Obamacare costisitoare, inclusiv taxa de asigurări de sănătate, taxa pentru dispozitivele medicale și „taxa Cadillac”.
    • Am lucrat cu statele pentru a crea mai multă flexibilitate și scutire de reglementările opresive Obamacare, inclusiv derogări de reasigurare pentru a ajuta la scăderea primelor.
    • Eliberarea principiilor legislative pentru a pune capăt facturării medicale surpriză.
    • Cerințe finalizate pentru o transparență fără precedent a prețurilor de la spitale și companii de asigurări, astfel încât pacienții să știe care este costul înainte de a primi îngrijire.
    • Am luat măsuri pentru a cere ca spitalele să facă prețurile pe care le negociază cu asigurătorii disponibile public și ușor accesibile online.
    • Îmbunătățirea accesului pacienților la datele lor de sănătate, penalizând spitalele și determinând clinicienii să-și piardă plățile de stimulare dacă nu se conformează.
    • Acces extins la telesănătate, în special în comunitățile rurale și defavorizate.
    • Creșterea plăților Medicare către spitalele rurale pentru a opri un deceniu de închideri în creștere și pentru a oferi un acces sporit la îngrijire în zonele rurale.
    Au emis reforme fără precedent care au scăzut dramatic prețul medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.
    • Scăderea prețurilor medicamentelor pentru prima dată în 51 de ani.
    • A lansat o inițiativă pentru a opri încărcarea globală pe piața drogurilor.
    • A finalizat o regulă pentru a permite importul de medicamente eliberate pe bază de rețetă din Canada.
    • A finalizat Regula națiunii celei mai favorizate pentru a se asigura că companiile farmaceutice oferă aceleași reduceri Statelor Unite ca și celorlalte națiuni, rezultând o economie estimată de 85 de miliarde de dolari pe parcursul a șapte ani și 30 de miliarde de dolari doar în costurile din buzunar.
    • A propus o regulă care impune centrelor de sănătate finanțate federal să treacă direct la pacienți reducerile companiei de medicamente la insulină și Epi-pixuri.
    • Au încetat clauzele gag care au împiedicat farmaciștii să informeze pacienții cu privire la cele mai bune prețuri pentru medicamentele de care au nevoie.
    • Au pus capăt reculelor costisitoare pentru intermediari și s-au asigurat că pacienții beneficiază direct de reducerile disponibile la ghișeul farmaciei, economisind americanilor până la 30% la produsele farmaceutice de marcă.
    • Partea D îmbunătățită intenționează să ofere multor vârstnici acces Medicare la un set larg de insuline la o coplată maximă de 35 USD pentru aprovizionarea de o lună a fiecărui tip de insulină.
    • Reducerea primelor de medicamente prescrise partea D a Medicare, economisind beneficiarilor costuri de primă de aproape 2 miliarde de dolari începând cu 2017.
    • A încheiat Inițiativa neaprobată pentru medicamente, care a oferit exclusivitatea pieței medicamentelor generice.
    Promovarea cercetării și inovării în domeniul asistenței medicale pentru a se asigura că pacienții americani au acces la cel mai bun tratament din lume.
    • Primul ordin executiv semnat pentru a afirma că este politica oficială a guvernului Statelor Unite de a proteja pacienții cu afecțiuni preexistente.
    • A trecut dreptul de a încerca să le ofere pacienților bolnavi terminali acces la cure de salvare.
    • Am semnat un ordin executiv pentru combaterea bolilor renale cu mai multe transplanturi și un tratament mai bun.
    • A semnat legea o creștere de 1 miliard de dolari a finanțării pentru cercetarea critică în domeniul Alzheimer.
    • Progrese medicale accelerate în tratamentele genetice pentru boala falciformă.
    • Au fost finalizate regulile de interoperabilitate care vor oferi pacienților americani acces la dosarele lor medicale electronice de pe telefoanele lor.
    • Inițiat un efort de a furniza 500 de milioane de dolari în următorul deceniu pentru a îmbunătăți cercetarea pediatrică a cancerului.
    • A lansat o campanie pentru a pune capăt epidemiei HIV / SIDA din America în următorul deceniu.
    • A început un program de furnizare gratuită a medicamentelor de prevenire a HIV PrEP pacienților neasigurați.
    • A semnat un ordin executiv și a acordat noi contracte de dezvoltare pentru modernizarea vaccinului antigripal.
    Am protejat seniorii națiunii noastre prin protejarea și consolidarea Medicare.
    • S-a actualizat modul în care Medicare plătește pentru produse medicale inovatoare pentru a se asigura că beneficiarii au acces la cele mai noi inovații și tratament.
    • Reducerea plăților necorespunzătoare pentru Medicare este estimată la 15 miliarde de dolari începând din 2016, protejând dolarii contribuabililor și ducând la mai puține fraude, deșeuri și abuzuri.
    • Am luat măsuri rapide pentru a combate rezistența antimicrobiană și pentru a asigura accesul la medicamente antibiotice noi care salvează vieți pentru persoanele în vârstă din America, prin eliminarea mai multor motive de descurajare financiară și stabilirea de politici pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare.
    • Lansarea de noi instrumente online, inclusiv eMedicare, Blue Button 2.0 și Care Compare, pentru a ajuta persoanele în vârstă să vadă ce este acoperit, să compare costurile, să eficientizeze datele și să compare instrumentele disponibile pe Medicare.gov.
    • Am oferit noi beneficii suplimentare Medicare Advantage, inclusiv modificări care ajută la menținerea persoanelor în vârstă în siguranță în casele lor, îngrijire de răgaz pentru îngrijitori, alternative de gestionare a durerii non-opioide, cum ar fi masaje terapeutice, transport și mai multe servicii de asistență și asistență la domiciliu.
    • Beneficiarii Medicare protejați prin eliminarea numerelor de securitate socială de pe toate cardurile Medicare, un proiect finalizat înainte de termen.
    • A lansat transparență fără precedent în datele Medicare și Medicaid pentru a stimula cercetarea și inovarea.


    Refacerea Sistemului Judiciar Federal
    A numit un număr istoric de judecători federali care vor interpreta Constituția așa cum este scrisă.
    • Desemnat și confirmat peste 230 de judecători federali.
    • Au confirmat 54 de judecători la curțile de apel din Statele Unite, reprezentând aproape o treime din întreaga bancă de apel.
    • Au ocupat toate posturile vacante din Curtea de Apel pentru prima dată în patru decenii.
    • Au răsturnat al doilea, al treilea și al unsprezecelea circuit, de la majorități numite de democrați la majorități numite de republicani. Și a remodelat dramatic lungul liberal al nouălea circuit.
    A numit trei judecători ai Curții Supreme, extinzându-și majoritatea conservatoare la 6-3.
    • L-a numit pe judecătorul Neil Gorsuch pentru a-l înlocui pe judecătorul Antonin Scalia.
    • La numit pe judecătorul Brett Kavanaugh pentru a-l înlocui pe judecătorul Anthony Kennedy.
    • A numit-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett pentru a o înlocui pe judecătoarea Ruth Bader Ginsburg.


    Realizarea Unei Frontiere Sigure
    A asigurat frontiera de sud a Statelor Unite.
    • Construit peste 400 de mile din cel mai robust și avansat perete de frontieră din lume.
    • Trecerile ilegale au scăzut cu peste 87% acolo unde a fost construit zidul.
    • A trimis aproape 5.000 de soldați la granița sudică. În plus, Mexicul a desfășurat zeci de mii de soldați și gardieni naționali pentru a-și asigura partea de frontieră SUA-Mexic.
    • A pus capăt practicii periculoase de prindere și eliberare, ceea ce înseamnă că, în loc ca extratereștrii să fie eliberați în Statele Unite în așteptarea unor audieri viitoare care să nu mai fie văzuți niciodată, sunt reținuți în așteptarea îndepărtării și apoi în cele din urmă se întorc în țările lor de origine.
    • Am încheiat trei acorduri istorice de cooperare în domeniul azilului cu Honduras, El Salvador și Guatemala pentru a opri frauda la azil și pentru a reloca migranții ilegali în țări terțe, în așteptarea cererilor de azil.
    • A intrat într-un parteneriat istoric cu Mexic, denumit „Protocoale de protecție a migranților”, pentru a returna în siguranță solicitanții de azil în Mexic în timp ce așteaptă audieri în Statele Unite.
    Aplicat pe deplin legile imigrației din Statele Unite.
    • Am semnat un ordin executiv pentru eliminarea finanțării discreționare a granturilor federale din orașele sanctuare mortale.
    • „Îndepărtarea accelerată” a extratereștilor ilegali autorizată statutar și implementată pe deplin.
    • Departamentul de Justiție a urmărit penal un număr record de infracțiuni legate de imigrație.
    • S-a utilizat secțiunea 243 (d) din Legea privind imigrația și naționalitatea (INA) pentru a reduce numărul străinilor care provin din țări ale căror guverne refuză să accepte resort
Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal