Preoți și credincioși din Arhiepiscopia Tomisului îl invită și pe Vasile Bănescu la post și rugăciune. Cristina Leordeanu: Omul face deja și ”update” la Evanghelie, la Cuvântul Mântuitorului

De Alesandru Anghel  /  

Foto: Vali Vădănoiu și Antena 1

Foto: Vali Vădănoiu și Antena 1

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După răbufnirea în aparență necontrolată a lui Vasile Bănescu împotriva postului și a rugăciunii, la fel cum s-a arătat, disprețuitor și „iezuistic”, și împotriva rugăciunii populare „Doamne, ajută!”, credincioși și preoți din Arhiepiscopia Tomisului și-au arătat bucuria că li se permite să se roage tocmai de sus, de la Patriarhie, invitându-l totodată pe ginerele Cancelarului lui Ceaușescu să se scoboare și el „în popor”, „la post și rugăciune împreună cu noi.”

„Trebuie să mulțumim în numele întregii comunități de la Tomis pentru aprobarea pe care ne-a oferit-o domnul Bănescu. Ne simțim mult mai ușurați când însuși purtătorul de cuvânt al patriarhiei ne dă voie să postim și să ne rugăm.

Nu atât demersul Înaltpreasfințitului Teodosie, care este unul justificat academic, cât respingerea necontenită ca rău aprioric a orice sau oricine provine din Constanța, ne face să îngenunchem înaintea Domnului și să îi spunem durerea noastră, pe care nădăjduim să o audă. 

Pe lângă rugăciunea pentru recunoașterea mitropoliei Tomisului (pe care a dispus-o canonic Înaltpreasfințitul Teodosie la rugămintea noastră) mai facem pomenire (fără să ne-o ceară ierarhul) și pentru participarea liturgică în  măcar la un singur praznic al Sfântului Apostol Andrei a Preafericirii Sale Patriarhul Daniel, sau, măcar o dată, la orice hram din mitropolia Dobrogei Așa îi vom putea transmite direct rugămințile noastre, fără intermediari „inchiziționali” care ne blochează cererile către Patriarhul Daniel la fel cum o făcea pe vremuri socrul lui Vasile Bănescu la Cancelaria lui Nicolae Ceaușescu.

Iar "iezuitului” patriarhal Bănescu îi transmitem că niciodată postul și rugăciunea nu au intrat în antiteză cu rațiunea (atât de iubită de ordinul iezuiților) nici cu adevărul (pe care noi îl slujim iar cazuismul occidental l-a fragmentat până la anihilare), nici cu bunul simț (pe care, în lipsă de "altceva” spiritual, moralismul lui Kant l-a ridicat pe piedestalul zeilor elini).

Chiar dacă e aproape imposibil, totuși sperăm ca acest frate al nostru, așezat temporar într-o poziție ingrată, să aibă măcar acel „bun simț” pe care îl clamează la fiecare postare și să coboare la nivelul nostru, al celor necăjiți de opacitatea și lipsa de dragoste față de ceea ce s-a realizat în Arhiepiscopia Tomisului din 2001 până în prezent. Îl invităm (dacă poate) și pe el la post și rugăciune împreună cu noi.”, au scris mai mulți preoți și credincioși din Arhiepiscopia Tomisului.

Și Cristina Leordeanu a notat ieșirea paroxistică a cancelarului Patriarhului Daniel, cu o observație foarte pertinentă: Vasile Bănescu „updatează” Cuvântul Mântuitorului.

„Nu mai comentez nimic din ce zice Vasile Bănescu în postări cu mesaj subliminal despre Înaltpreasfințitul Teodosie.

Și despre ierarhi în general, că îi mai ceartă din când în când și pe alții. Lasă de înțeles că el în orice exprimare publică face cunoscut punctul de vedere al Patriarhiei. Așa o fi. Nu comentez.

Dar azi (ieri - n.n.) a scris: "Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune si post".

Adică a pus el în paranteză din cine: "(din unii)". Carevasăzică face ”update” la Evanghelie, la Cuvântul Mântuitorului.

Doamne, ferește! Omul deja prinde muște, pare că îi trebuie ceva pastile de la psihiatrie.”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • IC XC NI KA 25.02.2024 16:36
  "Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune si post".
  Și, din ceilalți cu ce iese? Iese? Sau nu iese? Că nu reiese ..că nu ne-a spus.
  Ferească Dumnezeu.

  Doamne, miluiește.
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

 9. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

14:27

Marcel Ciolacu: Negoiță va rămâne în continuare pentru primăria de sector chiar dacă se retrage Cîrstoiu

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO