Preoți cu Crucea-n frunte: EMANUEL - CU NOI ESTE DUMNEZEU!

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


(Articol din 8 ianuarie 2023)

E foarte greu să te desparți de Părintele care a fost sufletul manifestațiilor pentru libertate din ultima perioadă dictatorială cât și parte din cele postdecembriste, de după 21 decembrie 1989, demonstrație anticomunistă la care a participat direct.

A mărturisit Adevărul timp de 33 de ani, conform crezului său, împărtășit public pe 15 ianuarie 2021, la mormântul lui Mihai Eminescu - Românul Absolut, unde Părintele Emanuel se afla mereu, la fiecare aniversare. Să-l ascultăm: „Mihai Eminescu este sfânt, este mucenic, este martir! Mihai Eminescu a murit ca un martir. El a murit ca un martir pentru că a luptat pentru Adevăr, pentru Neamul Românesc, pentru Biserică, pentru Limba Română, dar mai presus de toate pentru Adevăr. El este un model de urmat, pe puterea fiecăruia. În zilele de azi când Minciuna stă cu regele la masă și este propagată peste tot prin mass media, noi trebuie să fim niște mărturisitori ai Adevărului.” Amin!

Știm că nu ne despărțim de Părintele Emanuel pentru că ne despărțim rămânând împreună cu el și cu tot neamul nostru din Ceruri dar tot e greu știind că ne va purta de-acum înainte în rugăciunile sale, și vom fi astfel împreună în rugăciuni, dar nu-i vom mai putea primi sfaturile și îndemnurile tranșante și curajoase, nu-i vom mai simți zbaterile, nu-i vom mai auzi vocea blândă dar puternică rostind „Tatăl nostru” la începutul manifestărilor românești din București sau alte colțuri ale țării.

Știm însă că vom rămâne împreună pentru că numele său, Emanuel, i-a fost ales prin harul Duhului Sfânt și transmis mai departe fiului său, Părintele Victor-Emanuel cel tânăr, ca să nu uităm niciodată înțelesul lui, căci CU NOI ESTE DUMNEZEU.

„Părintele Florin Emanuel Ganciu, Apostol al Neamului Românesc, luptător neobosit pentru Libertatea, Demnitatea și Credința noastră strămoșească, după o luptă asumată ca rezultat, a trecut la Domnul!

Preot fără vicleșug, om dintr-o bucată, indiferent la avantajele oferite pentru a închide ochii la atacurile la adresa poporului român! Dumnezeu să-l ierte!” - a transmis pe 4 ianuarie 2023 Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință.

Mesaje asemănătoare au transmis asociațiile Calea Neamului și Starea de Libertate, la care se adaugă Neamunit, cu un răvaș dureros:

„Nu avem cuvinte să putem exprima durerea și regretul pe care-l simțim azi la despărțirea pământească de Părintele Emanuel Ganciu.

Prezent alături de noi în prima linie încă din anul 2013 la primul marș unde NEAMUNIT avea să participe oficial și alături la Ultimul marș organizat de NEAMUNIT, in 21 Decembrie 2021, dedicat martirilor revoluției din Decembrie 1989, unde Părintele ne-a fost aproape și a oficiat slujba parastasului și însoțit și îndrumat… și unde a fost fericit.

Dumnezeu să-l odihnească pe bunul Părinte Ganciu atât de iubit și de încercat, un exemplu de bunătate, dragoste, iubire de țară, de neam și de credința ortodoxă.

Mulțumim pentru tot Părinte!

In veci pomenirea Sa!”

Filosoful Andrei Dîrlău îl pomenește, la rândul său: „Dumnezeu să-l odihnească în rândul drepților Săi pe Părintele Emanuel Ganciu! Mi-a fost alături în clipe de cumpănă. Am ucenicit alături de el, la Părintele Galeriu, începând de la sfârșitul anilor '80.

Domnul s-o mângâie pe Doinița, soția sa, și pe Părintele Emanuel Ganciu junior - fiul său, oameni minunați ca și el, si pe toata familia Parintelui!

Părintele Emanuel a lucrat mulți ani la o carte monumentală despre limba română, opera vieții sale. Fac un apel la oricine e dispus să ajute la editarea si publicarea cărții - munca laborioasă de pregatire pt tipar a manuscrisului! Cine a mai făcut asa ceva stie la ce fel de munca ma refer.

Părintele a ținut enorm la această lucrare și, acolo la Domnul, unde se află, se va bucura nespus.”

Doamne ajută să se întâmple!

Părintele a fost chinuit în ultimii ani, după ce i s-a declanșat boala necruțătoare dar mântuitoare și i-a ars foc casa, ca o coincidență, la scurt timp după ce a reclamat ilegalitățile care se făceau la azilul de bătrâni prin care era amenințată cu demolarea până și Biserica sa și despre care a relatat și presa. Printr-o minune însă, în urma incendiului devastator, biblia și manuscrisele sale au fost salvate.

Ultima sa acțiunea, pe care ne-a rugat să o publicăm în exclusivitate pe ActiveNews, a fost  o scrisoare către Patriarh prin care avertiza asupra unui CUTREMUR dacă țara intră în RĂZBOI. Chiar în ziua în care a depus-o la Patriarhie, România a fost lovită de seism. SUTE de români, personalități și simpli credincioși, s-au alăturat cererii Părintelui Emanuel Ganciu

Dumnezeu să-i primească jertfa sa și să-l așeze în rând cu Drepții Neamului Românesc!

Veșnica pomenire!

Imagini de la slujba de înmormântarea din 8 ianuarie 2023:

Predica părintelui Nicolae Tănase la înmormântarea Părintelui Emanuel:

Foto: NeamUnit, cu Părintele Emanuel în rând cu tinerii, cu Crucea-n frunte, căci oastea e creștină
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • ursuleanu 09.01.2023 10:49
    Bine a spus parintele Emanuel, cu noi toti este Dumnezeu, fie ei enoriasii pori preotii obisnuiti de astazi .Acest sfant adevar trebuie sa-l stie, sa-l inteleaga toti oamenii fie ei educati orisimpli tarani, despre care se face atata caz acum in Romania ramasa sub ocupatie stalinista.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani