Premierul Nicolae Ciucă și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg au avut astăzi o conferință de presă comună: ”Mii de trupe se află în România pentru a împiedica agresiunea”.

De Ginan Abraheam  /  

Foto. News.ro

Foto. News.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul  Nicolae Ciucă, a avut o conferință de presă alături de  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit știripesurse. 

 Declarațiile acestuia din urmă au fost cât se poate de clare privind poziția statelor aliate în contextul conflictului din Ucraina, spunând că  ”mii de trupe se află în România pentru a împiedica agresiunea”.

„NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei și să susțină dreptul la autodeterminare, atâta timp cât este nevoie. În fiecare săptămână, forțele ucrainene devin din ce în ce mai puternice și sunt mai bine echipate. În același timp, continuăm să ne consolidăm propria apărare. Vorbim despre o ranforsare a prezenței NATO de la Marea Neagră la Marea Baltică, avioane de luptă pentru a păstra cerurile Europei în siguranță și mii de trupe americane, belgiene, olandeze și franceze se află în România pentru a împiedica agresiunea”, a spus Stoltenberg. 

Redăm mai jos declarația premierului Nicolae Ciucă, în care acesta condamnă „comportamentul agresiv” al Rusiei și spune că afectează puternic „securitatea euro-atlantică”.

„Securitatea în regiune continuă să fie afectată de războiul ilegal de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei. Am exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care comportamentul agresiv și iresponsabil al Rusiei le pot avea pentru securitatea euro-atlantică și stabilitatea globală pe termen lung. Având în vedere dinamica ridicată a acestor evoluții, cât și impredictibilitatea comportamentului Rusiei, am cerut NATO să monitorizeze atent situația de la Marea Neagră. Crearea grupului de luptă condus de Franța, la care contribuie soldați din Olanda și Belgia, reprezintă materializarea acestei decizii și a unității care caracterizează alianța noastră”, a spus premierul Nicolae Ciucă..
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Radu Comsuta 26.10.2022 19:02
    Discutam mai ieri cu cineva care părea că se pricepe și era avizat, ce îmi explica pe un ton liniștitor, că nu e cazul să ne agităm. Pe teritoriul României dacă sunt undeva la 700-800 de trupe de soldați, undeva la efectivul unui batalion restul fiind disperați prin celelalte țări vecine NATO. Bun, mi-am zis, omul știe ce zice. Așa o fi. Am beut o cafea liniștit. Ca să vină astăzi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și să îmi spună oficial că vorbim de mii de soldați NATO pe teritoriul României. Păi cum vine asta? În acest caz ne apropiem de efectivul unei divizii dacă vorbim de soldați de ordinul miilor pe teritoriul țării noastre. S-a spulberat ca prin farmec tot efectul liniștitor. O fi fackenews de stat sau nu știe Jens Stoltenberg ce zice! Nu mai ști dom'ne pe cine să crezi în ziua de azi. Gata, m-am săturat. Nu mai îmi trebuie nici ceai, nici cafea, nici nimic. Mă duc doar să iau o aspirină că deja a început să mă doară tare capu.
  • kostas.ro1608 26.10.2022 19:16
    Ia citeste tu tot articolul de pe "stiri pe surse" si spune-mi dupa aceea ce ai inteles. Iti dau eu mai jos un citat din el:
    "Jens Stoltenberg a mai spus că mesajul transmis de NATO prin trimiterea de trupe în România este unul clar: „NATO este gata să apere România și toate celelalte țări aliate”.
    Ai inteles acum? Deci inca odata spun, bea ceva care te linisteste si mai ia o pauza. Ca sa nu te stresezi prea tare.
  • kostas.ro1608 26.10.2022 19:38
    Si inca o clarificare privind numarul de trupe pe teritoriul Romaniei. In Feb 2022 erau 2300 de trupe US. La astea s-au mai adaugat 1000 de trupe franceze, un escadron US de vreo 900 de soldati plus undeva la 700-800 de soldati din divizia 101 (care sunt veniti doar pt antr si se vor reintoarce la baza lor in 30 de zile). Deci ca trupe de sine statatoare in Romania sunt la ora actuala 4200-4300. Deci nici macar o divizie. Polonia are aproape dublu decat noi ca si o comparatie.
  • kostas.ro1608 27.10.2022 08:11
    Imi cer scuze pentru eroare!

    AVETI DREPTATE! Imi fac "mea culpa". Citind din presa straina, asta a fost prima impresie (nu ca asta mi-ar scuza ignoranta si superficialitatea de a nu cauta info si din alte surse). Deci, imi cer scuze atat dvstra, AN cat si celor pe care i-am contrazis cu privire la nr de soldati trimisi in Ro, parte din Divizia 101. Imi mentin insa celelate opinii. Multumesc.
Ultima oră

10:41

Joe Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Vladimir Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO