Prefectul USR de Bacău o atacă pe doctorița Oana Mihaela Secară după articolul ActiveNews despre pandemie, devenit viral. Președintele CJ Bacău o apără. CE A SPUS MEDICUL, AICI

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce ActiveNews a publicat vineri o înregistrare cu declarații extrem de limpezi ale d-nei doctor Oana Mihaela Secară, președintă a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bacău, care a avut curajul să contrazică argumentat măsurile heirupiste și ineficiente luate de Guvern în pandemie, politicieni locali din zona USR au trecut la atac.
 
Astfel, prefectul județului Bacău, Leonard Bulai (USR), a explodat pe Facebook, punându-i vorbe în gură doctoriței și sugerând ca aceasta să nu mai fie „menținută în conducerea” celei mai mari instituții medicale din județ. O atitudine parcă trasă la indigo cu istoria doctoriței Flavia Groșan din Oradea, căreia i se dorea ridicarea dreptului de liberă practică pentru că îndrăznise să gândească altfel decât sistemul. Pluralismul de idei, la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, se pedepsește în Republica useristă România cu pierderea locului de muncă și cu instigarea oprobiului public.
 
Doamna Doctor Oana Mihaela Secară este unul dintre cei 128 MEDICI ROMÂNI care s-au exprimat împotriva DICTATURII COVID! Ei cer autorităților, în 11 puncte, revenirea la normalitate și „încetarea stării de teroare” pentru „o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare gripei sezoniere”  

„Este absolut de neînțeles de ce un medic, pe deasupra președinte al Consiliului de administrație al Spitalului Județean Bacău, dr.Oana Secară, poate propaga ideea că „masca și închiderea nu stimulează imunitatea”, că 92 la sută dintre cei care intră în contact cu acest virus nu pățesc nimic, că oamenii care se vaccinează sunt „proști” și că vaccinurile cu tehnologie ARN mesager sunt dispozitive medicale care pot, în final, după administrări sezoniere, să modifice informația genetică a fiecărei persoane.

Nu pot înțelege o astfel de atitudine și cu atât mai puțin de ce doamna e menținută în conducerea unei instituții medicale, cea mai mare din județ, care a fost încă de la început angrenată în lupta împotriva acestui virus perfid!”, a scris prefectul userist al județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, pe pagina lui de Facebook

În replică, președintele Consiliului județean Bacău, Valentin Ivancea, i-a luat apărarea d-nei doctor Oana Mihaela Secară, demontând alegațiile isterice și preponderent false ale personajului Bulai din fruntea județului Bacău.

„Cu privire la postarea prefectului USR al județului Bacău, vizavi de declarațiile doamnei dr. Oana Secară, trunchiat expuse/evidențiate de o parte a presei, fac următoarele precizări:

În intervențiile avute, doamna dr. Secară a criticat, deschis și franc, incoerența Guvernului în combaterea pandemiei Covid-19, precum și măsurile heirupiste asumate care n-au fost respectate tocmai de către cei care le-au impus (e de notorietate cum n-au purtat mască nici dl. Orban, nici dl. Voiculescu etc);

Dr. Secară a incriminat, de asemenea, informațiile contrare prezentate de oficiali guvernamentali, mergând până la măsluirea raportării cazurilor de noi infecții, practică recunoscută de altfel inclusiv de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Măsurile incoerente, impuse heirupist și discreționar, nu au condus la diminuarea numărului de cazuri și la scăderea ratei de infecție cu Covid-19, ba dimpotrivă: realitatea creșterii numărului de infecții este vizibilă și la nivelul municipiului Bacău, oraș condus de șeful politic al prefectului de la USR, unde rata de infectare este de peste 3 la mie.  

Prin propunerile făcute, doamna dr. Secară a avut un rol important în elaborarea „Planului integrat de gestionare a asistenței medicale în condițiile pandemiei de Covid19 în județul Bacău”, plan respins în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de colegii de alianță politică ai prefectului de la USR, în principal pe considerentul fugii de responsabilitate și asumare. Dacă acest plan ar fi fost aprobat, s-ar fi diminuat presiunea pe secția ATI de la SJU Bacău, internările de pacienți Covid19 aflați în stare critică ar fi scăzut, iar lucrările de la pavilionul medical "Spitalul Municipal" ar fi fost în plină desfășurare. 

Recomandăm prefectului să iasă din uluiala de pe Facebook și să facă eforturi pentru recepționarea și punerea în funcțiune a cortului neconform instalat, încă de anul trecut, la Baza Sportivă Letea din Bacău, de colegii săi de alianță de la PNL.

Cortul a costat bugetul național 3 milioane de euro, fără ca vreodată să se fi tratat aici pacienți Covid-19. Îi poate oferi detalii prețioase fostul prefect, L. Miroșeanu, actualmente viceprimar al Bacăului în administrația Viziteu. 

Îl asigurăm pe prefectul de la USR și, odată cu el, pe toți băcăuanii că, în ciuda unor exprimări nu întotdeauna lămuritoare, doamna dr. Secară este un reputat specialist, care-și desfășoară activitatea cu altruism și dedicare față de pacienții Spitalului Municipal Onești, precum și față de Spitalul Județean de Urgență Bacău, al cărui consiliu de administrație îl conduce. Subliniem că CA-ul de la SJU Bacău nu aprobă măsuri/politici medicale, ci investiții și situații financiare. Protocolul și măsurile anti-Covid19 sunt și rămân atributul Ministerului Sănătății și Guvernului”, a scris președintele Consiliului județean Bacău, Valentin Ivancea, pe pagina lui de Facebook

Redacția ActiveNews a tras următoarele concluzii, în replică la acuzațiile prefectului userist al județului Bacău:

1. Nicăieri în înregistrare nu se spune că cei care se vaccinează ar fi proști. De ce ar spune cineva așa ceva? Referirea se face la felul în care sunt catalogați cei care aleg să NU se vaccineze. Și nu este corect să fie catalogați astfel.

2. Subiectul principal al înregistrării îl constituie opoziția față de vaccinarea OBLIGATORIE (și orice proiect de lege care prevede acest aspect). Nimeni nu spune să renunțe la vaccinare cei care o doresc. Ci să nu existe nici o prevedere legală care să le-o impună celor care nu o doresc.

3. Retrotranspozonii LINE 1, bine studiați de cercetătorii serioși, anterior acestui context, pot introduce, prin activitatea lor, în ADN-ul uman, orice ARN. Inclusiv ARNm din vaccin. Nu o spune numai doamna doctor. Ci revistele de specialitate, anterior crizei actuale.

3. Restul afirmațiilor din înregistrare sunt legate de adevăruri medicale cu care se lucrează dintotdeauna. Nu sunt contestabile, deci.

Oferim mai jos câteva citate din înregistrarea poziției exprimate de dr. Oana Mihaela Secară, difuzată vineri de ActiveNews

„Nu au murit mai mulți oameni în 2020 decât în 2019.

Când murea un bolnav de cancer în urma unei pneumonii, noi niciodată nu scriam că a murit de pneumonie. Dar acum trebuie să trecem că a murit cu Covid, când a murit de fapt de cancer.

Masca ne face un deserviciu: avem o imunitate din ce în ce mai scăzută pe măsură ce purtăm mască. Nu trebuie să ne ferim de microorganisme, ele ne stimulează și ne fac sistemul imunitar mai puternic.

În momentul în care introducem ARNm în organism există risc de modificare genetică.

Vaccinarea obligatorie e cea mai mare abdicare de la rolul de medic - un medic nu ar putea să injecteze pe cineva în mod forțat. Așa ceva nu se poate. Omul trebuie informat, nu discriminat, și să decidă liber. Când veneau la noi la spital pacienți cu piciorul gangrenat și le spuneam că trebuie să le amputăm piciorul pentru a le salva viața, unii dintre ei nu acceptau așa ceva, preferau să moară acasă decât să trăiască fără un picior. Iar noi, ca medici, îi informam, dar nu puteam să îi operăm împotriva dorinței lor. Același principiu se aplică și în privința vaccinării Covid.

Ni se spune: Îi vaccinăm obligatoriu pentru că sunt niște proști și nu știu ce e mai bine pentru ei. O să le facem binele cu forța.

Dimpotrivă, românii au un bun-simț extraordinar.

Este nesimțit să îi spui omului că e egoist și iresponsabil pentru că nu dorește să se vaccineze și „să îi protejeze pe ceilalți”. Această boală nu va dispărea niciodată, la fel ca gripa, și vom fi imuni la ea, cu timpul.

Vaccinații fac și ei boala și o transmit. Nimeni care se vaccinează nu protejează pe nimeni.

Teoretic, din momentul în care introduci o informație genetică ce poate modifica informația genetică a celulei, este crima perfectă! La fel ca în cazul virusului HIV. Mori pentru că sistemul tău imunitar nu mai face ceea ce a fost menit să facă, el face cu totul altceva, fiindcă i s-a modificat informația genetică.

„Până nu va fi toată lumea în siguranță, nimeni nu va fi în siguranță”, a spus un economist, care nu are studii medicale. Noi suntem 99% în siguranță, iar cei 1% sunt pierderi colaterale, pe care ni le-am asumat. De ce să ne sinucidem noi pentru că alții mor?

Măsura închiderii, ineficientă. Nu are nici o legătură transmiterea virusului cu închiderea economiei. Lockdown-ul nu a făcut decât să accelereze transmiterea după deschidere.

Masca, același lucru: nu poate preveni transmiterea virusului. Cu atât mai puțin în spații deschise!

Vaccinarea accelerează transmiterea virusului!!! După începerea campaniei de vaccinare a izbucnit numărul de cazuri. Ei știau că acest lucru se va întâmpla, de aceea au insistat atât de mult să grăbească vaccinarea. (Exemple din Marea Britanie, Israel și România)

Noi creăm problema și tot noi vă găsim soluțiile - nu este corect așa ceva! Lasă lucrurile în ritmul lor!”, sunt doar câteva dintre concluziile d-nei dr. Oana Mihaela Secară.
 
Înregistrarea mai sus.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Doru Dascalu 20.04.2021 00:15
  Trebuie crezut domnul prefect. Doar citindu-i numele nobiliar de viță nobilă → BULAI, realizezi imediat că este o somitate, inteligentă și educată. Ne e neam de traistă, un țăran coclit mutat la oraș de comuniști, de la coda vacii, cum sunt majoritatea. Un mare sictir, din tot sufletul, celor care au votat specimene de rahat precum ei.
 • Ciolacof George Daniel 20.04.2021 09:45
  Este incredibil cat este de idiot
 • aspenter2002 20.04.2021 11:40
  Hristos a Înviat! Ne scapă de Arafat!
 • Gogu de la băcănie 20.04.2021 11:42
  vă dați seama în ce lume trăim dacă politicianul a ajuns să-i spună doctorului cum stă treaba cu medicina!?
Ultima oră

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos