Praznicul Sfântului Calinic a trecut, carantina a dispărut. Logică strâmbă: Jandarmii au interzis accesul la Sfânt bucureștenilor, care nu erau în carantină, dar au permis accesul celor din localitățile limitrofe carantinate, presupus mai bolnavi

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măsura carantinei zonale în Cernica a fost ridicată joi seara, la ora 22,00. Decizia încetării măsurii de carantină zonală a fost luată joi în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, a transmis Agerpres. Prefectura Ilfov a informat ca rata de incidență COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori.

Reamintim că pe 11 aprilie, la praznicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, primul sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română, în anul 1955, fără vreun anunț prealabil, credincioși  din întreaga țară au fost împiedicați ieri să mai intre în Biserică, de către Jandarmerie, sub pretextul carantinării localității Cernica, aflată însă la mai mulți kilometri de mănăstire.

La Sfânta Mănăstire Pasărea, Icoana Sfântului Calinic a plâns cu lacrimi de mir, după cum am informat - Sfântul Calinic plânge chiar de ziua lui în Icoana sa de la Pasărea. Jandarmii iar interferează abuziv cu actul cultic la Hramul de la Mănăstirea Cernica al primului sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română

Criticul de film Elena Dulgheru, jurnalist-editorialist și la ActiveNews, a demontat argumentele carantinării Sfântului:

„Cum să nu plîngi cînd ți se arestează praznicul sub pretextul carantinei din altă localitate?

Comuna Cernica, cea carantinată, e aflată la cîțiva km de mănăstire, iar călugării de la mănăstire sînt acum, slavă Domnului, sănătoși. Și-au luat porția de carantină anul trecut, cînd într-adevăr se îmbolnăviseră mai mulți, dar asta a fost de mult. Deci, de ce trebuia carantinată formal mănăstirea, la pachet cu celelalte localităăți, exact în preajma hramului ei, al marelui ocrotitor al Bucureștiului? Culmea este că jandarmii care păzeau intrarea în mănăstire interziceau accesul bucureștenilor și celor din alte părți ale țării, permițînd intrarea doar domiciliaților în orașul Pantelimon și comuna Cernica, adică exact a celor din localitățile carantinate, expunînd, practic, mănăstirea la un risc de îmbolnăvire mai mare.

În condiția în care călugării din mănăstire sunt acum sănătoși, tocmai locuitorii din orașul Pantelimon și comuna Cernica sunt cei care i-ar fi putut îmbolnăvi, iar nu bucureștenii si cei din alte localități necarantinate, unde incidența îmbolnăvirilor este mai mică. Deci, care este logica după care autoritățile gestionează criza pandemică?”

De ce a plâns Sfântul Calinic. La pelerinajul de la Cernica sabotat de Noua Miliție a lipsit un Teodosie. Poate pentru că Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei este bolnav de Covid după vaccinare?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires