”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii de pe Facebook au luat la puricat ”Praful Saharian” și au început să-și pună întrebări legitime. Poate cea mai importantă este de ce autoritășile nu emit după 12 ore de la „evenimentul” instalării particulelor peste sud-estul României nici o declarație despre ce conțin acestea.

„Unde sunt „experții” DSP? Au plecat și ei în sejurul din Coreea de Sud cu Arafat și Iohannis? Sau au murit subit cu toții, după „sigur și eficient”?”, comentează sarcastic un utilizator.

„Dacă, Doamne ferește!, e plin de coviduți asimptomatici, proveniți din laboratoarele din „Sahara”, „fără culoare sau miros”, ca „gazul invizibil radon” tocmai apărut pe piață? Trebuie după aceea să sară din jacuzzi, tocmai din Bulgaria, însuși Valeriu Gheorghiță, și să-și suflece mânecile pentru a trece din nou la treabă, pe bandă.”, scrie altcineva.

Iată și alte câteva opinii puse în circulație pe Facebook cât și o filmare edificatoare cu „praful saharian” căzut în Marea Britanie cu câteva luni în urmă - VIDEO mai sus.

„Cum zboară ”praful saharian”, numai noaptea, peste 2.500 km, peste Marea Mediterană, unde aerul este foarte umed și ajunge tot particule de nisip peste România, ''sărind'' peste anumite țări și peste Munții Balcani din Bulgaria care, pe alocuri, au aproape 3000 m? A văzut cineva vreun filmuleț cum e luat ''praful saharian'' de vânt și dus departe? Asta în timp ce nisipul de pe plaja din Mamaia nu ajunge nici măcar până la Năvodari!
Gândiți, că nu doare!”, scrie Mihai Petre.

„Espertii sistemului tac malc vizavi de care parte din SiO2 (nisip) e feromagnetica. Dar pana gasesc ei o vrajeala usor inghitibila de mase, cred ca avem suficient timp sa descoperim singuri patentele de insamantare a norilor cu oxizi metalici nanometrici.” avertizează utilizatorul Ali Baha, care oferă și filmarea din Marea Britanie, cu nota: „Scoateți magneții la joacă. Puneți întrebări!”.

Vedeți și EXCLUSIV ActiveNews: CE SE AFLĂ ÎN APA DE PLOAIE? PERICOLUL DIN AER. Dr. Geanina Hagimă: Apel către cercetătorii români, dar și către patrioții din structurile de apărare și informații. FOTO prin microscopie electronică și VIDEO

„Ne condimenteaza culturile, sa mancam "sanatos”!”, observă Ramona Val.

„In acest moment cam o jumătate din țară este acoperita de "praf saharian". Este un moment potrivit să aflăm ce este, de fapt, si ce conține. La mine in urbe nu există un laborator dispus să facă analiza, contra cost. "Daca autoritățile au anunțat că e praf saharian, înseamnă că aia este". Aveți vreo idee despre cum s-ar putea acționa?”, întreabă Olimpia.

Citiți și Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

„Ce vedeți pe mașini ajunge și la noi în plămâni”, scrie altcineva.

„Mașinile ca mașinile, culturile însă nu se știe în ce direcție o pot lua...”, comentează și Eduard Dumitrache, care a postat o serie de fotografii cu automobile din Sectorul 3 al Capitalei. FOTOGRAFII cu numeroase comentarii pe temă:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfânta Lumină a lui Hristos Domnul coborât la Ierusalim la ora 14.14:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (19)
  • Tic 24.04.2024 18:37
    De vreo 20 de ani tot aud de praful saharian in fiecare an.Explicația servită tot pe atunci era că Africa de ridică cam 1 cm anual.Dar praful asta nu suferă modificări în "zborul" lui catre noi?Dar vântul chiar nu mai bate deloc,praful rămânând săptămâni în șir în atmosfera noastră?Ciudate proprietăți are!
  • Mars.60 Stefan 24.04.2024 21:29
    „Agentul Portocaliu”, ierbicidul toxic care a provocat o epidemie de cancer în Vietnam, încă nu a fost complet îndepărtat de SUA. Bombele incendiare cu napalm și Agentul Portocaliu se numără printre atrocitățile emblematice ale războiului din Vietnam, notează AFP.

    Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/agentul-portocaliu-ierbicidul-toxic-care-a-provocat-o-epidemie-de-cancer-in-vietnam-inca-nu-a-fost-complet-indepartat-de-sua-1015287
  • event201 24.04.2024 19:08
    Cam ciudata asemanarea cu "atomic dust" mentionat in documentarul asta:
    https://rumble.com/v38h0pf-adevarul-despre-oppenheimer.html
    Plutoniul ar fi de fapt magnetic, conform Wikipedia:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Plutonium
    ---
    Magnetic ordering paramagnetic
    Young's modulus 96 GPa
    Shear modulus 43 GPa
    Speed of sound 2260 m/s
    Poisson ratio 0.21
    CAS Number 7440-07-5
  • manole 24.04.2024 19:38
    Pai uite ce putem face: luam un microscop de 500 lei din comert (sunt pe internet, se cheama "marca" pentru studenti) care mareste de 800-1600 ori. punem cateva fire de praf pe lamela si observam la 400, 800, 1600. Daca nu vi se pare nimic, incalziti lamela 15-30 min alaturi de flacara aragazului. Daca e altceva decat praf, vor aparea patrate, piramide, iceberguri, stalagmite, linii in relief, etc (vorbesc serios pentru ca am facut asta). Poate straluci visiniu, verzui, albastrui.
  • manole 24.04.2024 19:40
    inca ceva: cine are un spectrofotometru, se poate distra in plus. O sa vedeti cum...
  • 1821 24.04.2024 19:51
    De cca. 50 de ani colind Africa si, in fiecare an , primavara , bate vintul numit Harmattan astfel ca tarile din Sahel, dar si din nordul Africii, au probleme evidente.
    De asemenea ,mai bate si Siroco, acesta find ''vinovatul'' pentru ca parasutele si-au gasit azi parbrizele murdare.
    Fenomenul e vechi si continuu.
    Asa ca sa luam o pastila si sa ne linistim !
  • Wolf Edmond 24.04.2024 21:18
    Praful ăsta saharian nu l-am văzut și nici n-am auzit de el înainte de anul 2000. Nici înainte de 1989 deși urmăream seară de seară știrile împreună cu familia, inclusiv buletinul meteo. O fi rezultatul schimbărilor de regimuri din nordul Africii, de pe vremea lui Obama. Gurile rele afirmă că Gadafi personal, din prietenie cu Ceaușescu, interzicea categoric nisipului saharian să vină în România. Tot gurile rele spun că praful ăsta saharian circulă numai noaptea ca să nu-l vedem în mișcare.
    Acuma, fenomenul ori e vechi, ori e de 50 de ani. Trebuie să mai cercetăm dacă nu cumva e legat de schimbarea climatică care e vinovată de toate inclusiv de transmiterea virusului gripei aviare de la vacă la om..
  • Aemilius 24.04.2024 20:37
    Locuiesc in Barcelona din 2018, după fiecare ploaie mai zdravănă, la fel arată mașinile și aici. Spaniolii sunt obișnuiți cu asta, toți zic ca e praf din Africa.
    S-ar putea să fi ajuns și-n România, cine știe…
  • Dorel Timpa 28.04.2024 07:13
    Da, a ajuns, a venit cu atlassib-ul
  • Dorel Timpa 28.04.2024 07:19
    Da, a ajuns, a venit cu atlassib-ul
  • Augusta 24.04.2024 21:33
    Nu e niciun praf saharian. Este "smart dust" care e de unica folosinta, pe care DARPA si-a propus sa-l stapaneasca bine pana in 2025. Suntem in aprilie 2024. Noi suntem in razboi, daca va amintiti bine, un razboi psihologic, in care suntem manipulati sa ne predam pe noi insine fara lupta.

    Activarea supravegherii persistente a spatiului de lupta: forma, funcția și viitorul Smart Dust - Military Warfare 2025 în vigoare?
    https://anamihalceamdphd.substack.com/p/enabling-battlespace-persistent-surveillance

    Activarea supravegherii persistente în spațiul de luptă: forma, funcția și viitorul prafului inteligent Aprilie 2007 Autori: Scott A. Dickson
    https://www.researchgate.net/publication/235179525_Enabling_Battlespace_Persistent_Surveillance_The_Form_Function_and_Future_of_Smart_Dust

    Smart Dust: Ce este și cum se utilizează?
    https://www.technocracy.news/smart-dust-what-is-it-and-how-it-used/

    Fisierul "Technocracy News - Smart Dust_ Ce este și cum se utilizează_.pdf" este pe Telegram: https://t.me/c/1902915788/18991

    Cateva aplicații ale prafului inteligent:

    Infrastructura urbană: monitorizarea clădirilor, drumurilor, podurilor, tunelurilor, conductelor de
    apă și canalizare, rețelelor electrice și de telecomunicații va deveni parte a unui concept general de
    oraș inteligent. De exemplu, praful inteligent ar putea fi deja înglobat în beton în timpul construcției.

    ETC, ETC

    Riscuri și preocupări inteligente legate de praf

    Adoptarea pe scară largă a prafului inteligent aduce cu sine o serie de riscuri:

    Confidențialitate. Mulți dintre cei care au rezerve cu privire la implicațiile în lumea reală ale
    prafului inteligent sunt îngrijorați de problemele de confidențialitate. Dispozitivele inteligente de praf
    vor deveni atât de mici încât sunt invizibile cu ochiul liber și, prin urmare, sunt extrem de greu de
    detectat. Ele pot fi programate să înregistreze orice de care sunt capabili senzorii lor (în mod ironic,
    oamenii au început să poarte în mod voluntar dispozitive care ar realiza exact asta). Probabil nu veți
    ști cine colectează datele și ce fac cu ele. Imaginația îți poate zburda în privința implicațiilor negative
    privind confidențialitatea atunci când praful inteligent cade în mâini greșite

    Control. Odată ce miliarde de dispozitive inteligente de praf sunt instalate într-o zonă, ar fi dificil să
    le regăsiți sau să le capturați, dacă este necesar. Având în vedere cât de mici sunt, ar fi dificil să le
    detectezi dacă nu ai fi conștient de prezența lor. Volumul de praf inteligent care ar putea fi angajat de o
    persoană, companie sau guvern necinstiți pentru a face rău ar face ca autoritățile să fie dificil de
    controlat, dacă este necesar.

    Cost. Ca în cazul oricărei tehnologii noi, costul implementării unui sistem inteligent de praf care
    include sateliții și alte elemente necesare implementării complete este ridicat. Până când costurile vor
    scădea, tehnologia va fi inaccesabilă pentru mulți.

    Poluare. Motele inteligente de praf sunt în esență dispozitive de unică folosință. Cu excepția cazului
    în care sunt complet biodegradabile, se pune întrebarea dacă vor polua zonele în care sunt utilizate
    (sol, aer, apă).

    Sănătate. De îndată ce particulele inteligente de praf se micșorează la scară nanometrică, profilul lor
    de risc se va potrivi cu cel al nanoparticulelor în general și cu riscul potențial pentru sănătate asociat
    inhalării sau ingerării lor.

    Probleme juridice. Lipsa informațiilor de protecție a securității create de rețelele inteligente de praf
    creează nu numai probleme de confidențialitate, dar rețeaua poate fi accesată fără autorizație (adică,
    piratată) de către terți. părțile și informațiile acestora pot fi utilizate în scopuri ilegale.
  • Augusta 24.04.2024 21:39
    Este pentru a patra revolutiune industriala a indracitului de klaus schwab. Cum vreti sa deveniti supravegheabili, controlabili fara sa puteti reactiona (apatie) , daca nici intepati nu suntem?
  • Tic 24.04.2024 21:55
    Multumim Augusta.
  • VIC_TOR 24.04.2024 21:53
    Am vazut si auzit despre praful asta pentru prima data in 2007 in Italia Toscana, italienii ziceau ca e adus de Scirocco din Sahara. Si nu e complet inofensiv, pentru cei cu probleme respiratorii, sinusuri, sept nazal, alergii toate problemele se acutizeaza. Probabil in cazul asta mastile chiar ar fi utile. Dar acum nu le mai poarta nici macar covidiotii.
  • Augusta 25.04.2024 01:03
    "Distinsa in minciuna dr. Beatrice Mahler intrebată dacă masca protejează împotriva prafului saharian, a răspuns că nu! Că particulele de praf sunt prea mici pentru a fi reținute de cârpa aia. Și-atunci cum naiba ar fi putut reține nenorocitul ăla de virus care e si mai mic decat un fir de praf, așa cum ni se spunea? Și-atunci de ce tot ea și cei ca ea, ne obligau practic să umblăm permanent "mascați"? Aud?"
  • Un Strain 24.04.2024 22:39
    Oare toate Avioanele astea care lasă dîrele alea interminabile nu au niciun rol?? Întreb și eu fără să dau cu parul....
  • Zonal 24.04.2024 23:01
    Imaginile de la Atena, cu cerul apocaliptic si aerul portocaliu seamana leit cu imaginile de anul trecut din New York si Canada, cu cerul si aerul fix la fel - de la incendiile de padure, cica. Cautati pe google, wildfire smoke New York. Nu are nici o legatura cu praful saharian sau cu fumul de la incendii. Pana si gandacii de bucatarie sunt mai destepti decat cei care neaga faptul ca suntem stropiti zilnic! Se pare ca cei de la butoane se grabesc sa faca planul depop.
  • Rusi 25.04.2024 17:28
    Ma mir ca nu au spus ca Putin a adus praful Saharian deasupra Romaniei.
  • Augusta 27.04.2024 17:11
    Info noi

    https://www.youtube.com/watch?v=pbnTkCTz5VI
    SOFIA SMALLSTORM - Chemtrails And The SYNBIO Agenda (2011)

    3 noiembrie 2011
    Pe măsură ce lumea naturală moare în jurul nostru, ce îi va lua locul? Ingineria planetară include măsuri de bioremediere pentru a ne aduce copaci și culturi modificate genetic. Și cum rămâne cu oamenii înșiși? Cum suntem transformați din interior spre exterior? Prezentat la Conspiracy Con 2011, această prezentare power point de 1 oră de către Sofia Smallstorm prezintă descoperiri primare și științifice ascunse în mufele mass-media alternative mainstream. Oamenii din întreaga lume observă pulverizarea cu aerosoli (numite și „probe chimice”) și nori ciudați creați de om. Cerul alb filtrează lumina soarelui, deoarece copacii din țară se îmbolnăvesc și mor. Solul și apa sunt testate la nivel ridicat pentru metale grele, iar fibre artificiale cad peste noi din cer. Pulverizarea cu aerosoli este doar experimentarea cu vremea? Ce înseamnă fibrele autoreplicabile găsite la pacienții Morgellons? De ce se găsesc materiale proiectate în probele de mediu din aer? Toate acestea sugerează un program de inginerie planetară care afectează și vizează toate ființele vii.

    Biologia sintetică este cea mai interesantă nouă frontieră a științei, combinând genetica, robotica și nano-tehnologia cu inteligența artificială, hibridând forme naturale și țesuturi de inginerie dincolo de visele noastre cele mai sălbatice. Explozia tehnologică crește vertiginos, iar inteligența artificială va depăși în curând propriile noastre capacități. Cum va fi organizată lumea noastră atunci? Ne vom preda mașinilor? Sau vom fi devenit noi înșine hibrizi tehnologici? [descriere din sursă]

    http://aboutthesky.com
    http://MorgellonsResearchGroup.com



    Nano Dust *Este în noi toți* partea I și II (Ulf Diestelmann, Montreal 2017) https://odysee.com/@wickedtruths:2/Nano-Dust-part-I---II-(Ulf-Diestelmann, -Montreal,-2017):
Ultima oră

21:00

Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!

20:45

Mihai Tîrnoveanu: Programul burselor Români pentru Români continuă: Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională

20:35

Emilia Țuțuianu: Maica stavroforă Iosefina Giosanu la ceas aniversar chiar de Învierea Domnului

20:00

PS Ambrozie: Nimic din ceea ce consideram cândva normal nu mai este privit la fel astăzi. Adevărul nu poate fi negociat, nici relativizat în funcție de interesele unora sau altora. Nu putem să tăcem nici în fața războiului de la graniță și din Orient

19:45

PS Sebastian: Războiul din Țara Sfântă, de vreme ce este dus de către un popor care se mai crede și astăzi ”ales”, deși nu L-a primit pe Fiul Celui Care i-a ales, mă tem că nu se va mai sfârși niciodată. Să ridicăm Crucea în locul sabiei

19:30

IPS Teodosie: ”Ne doare inima de miile de morți și de răniți din pricina războiului, acest iad instaurat de oamenii fără de Dumnezeu. Ne rugăm în fiecare zi pentru pacea lumii” - Pastorala de la Tomis

19:10

IPS Teofan: ”Pentru a conduce destinul Țării să alegem oameni cu frică de Dumnezeu și cu atașament față de valorile familiei”. IPS Laurențiu: ”Bucuria noastră să nu o lăsăm să fie umbrită de nimic”. PASTORALE

19:06

“Situație disperată” - Turcia rupe relațiile comerciale cu Israelul

18:10

Învierea Domnului este sărbătoarea iubirii smerite și milostive a lui Hristos - Mesajul și Pastorala Patriarhului Daniel de Sfintele Paști 2024. VIDEO

17:05

4 mai: Rapsodia Română se ridică la Ceruri împreună cu marele ei compozitor, românul genial George ENESCU, copilul-minune al muzicii (19 august 1881 - 4 mai 1955)

16:16

Av. Gheorghe Piperea: Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea. VIDEO 2020

15:15

CAPCANA

14:00

IUDA

13:00

Coborârea Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim - VIDEO ÎN DIRECT. Plecați-vă neamuri, Cântând Aleluia! Hristos a înviat din morți! ACTUALIZARE: Lumina a venit de Sfintele Paști ortodox, la ora 14.14

09:00

Sfânta și Marea Sâmbătă. Îngroparea Dumnezeiască și trupească a Mântuitorului Iisus Hristos și coborârea la iad