Poanta Zilei pe Facebook: USR-PLUS se auto-desființează. Formațiunea de extremă-stânga a anunțat că exclude din partid toți rezerviștii din SRI, SIE și alte structuri. Analiza lui Sorin Roșca Stănescu

De Alesandru Anghel  /  

Barna și Cioloș în civil. Foto: Newsmaker.ro

Barna și Cioloș în civil. Foto: Newsmaker.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După anunțul făcut de către Sergiu Hossu, fost șef al PLUS Cluj și actual șef al Cancelariei prim-ministrului, că, chipurile, ar începe curățenia în USR-PLUS, care ar exclude din partid toți rezerviștii din SRI, SIPI, SIE și alte structuri, glumele au început să circule pe Facebook. Cea mai bună: că USR-PLUS și-a anunțat auto-desființarea. De notat că anunțul nu privește și agenții serviciilor secrete străine.

Jurnalistul-veteran Sorin Roșca Stănescu apreciază însă că mișcarea este o lovitură a lui Barna la adresa lui Cioloș, care și-a anunțat intenția de a devenit președintele formațiunii alintate drept Uniunea Securiștilor din România:

„USR-PLUS este un partid la zămislirea căruia au colaborat reprezentanți de mari corporații, servicii secrete străine, dar și servicii secrete autohtone, fără îndoială rezerviști ai instituțiilor de forță, Fundația Soros și toate celelalte eminențe cenușii de la nivel european sau național care propovăduiesc neomarxismul. Dar care, în esența lor, susțin interesele multinaționalelor, precum și prevalența deciziilor Uniunii Europene asupra suveranității naționale. Nu întâmplător Dacian Cioloș, care și-a făcut stagiul militar la Securitate și a păzit-o pe dizidenta Doina Cornea și a fost propulsat în politică de fostul șef Doi și-un Sfert și este în prezent susținut de statul francez căruia îi servește interesele este copreședinte al acestui partid. Și de asemenea, deloc întâmplător, Dan Barna, un alt personaj cu trecut dubios, este celălalt copreședinte. Iar între ei doi se duce o bătălie crâncenă. Cel care îi are în spate pe mai mulți dintre rezerviștii din USR și mai multe dintre cârtițele serviciilor secrete venite cu arme și bagaje, mai discret sau mai pe față în acest partid, este fără doar și poate Dacian Cioloș. Rupând pisica, Dan Barna lovește aparent și propriile interese numai că, în schimbul acestui sacrificiu, poate scăpa de Cioloș, care are o susținere externă mai puternică, susținere care, la momentul potrivit, ar putea să prevaleze și în competiția internă.”

Întreaga analiză la CorectNews

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Enya 13.07.2021 13:03
  Ma uit la poza aia din articol, cu reptilele alea de cea mai joasa speta si vibratie, si ma trece asa, nu stiu cum sa va zic, o senzatie de a ma exprima printr-un fenomen natural, ca sa fiu cat mai bine inteleasa:


  PTIU!
 • Gabiu 13.07.2021 14:16
  Ce serviciu secret din tara sau din strainatate va accepta sa-si deconspire proprii agenti ca vrea un dement sa-i dea afara din partid ? O prostie mai mare nu putea spune paluga de barna. O decizie ipocrita si irealizabila in realitate. Mai degraba pleaca el decat sa plece toate cartitele si cazaturile de securisti din partid.
 • Cacovean Adrian 13.07.2021 19:44
  Desigur, rezerviștii pleacă, cei activi rămân!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires