

Criza de încredere în întreaga clasă politică din România, acum în an electoral major, a fost confirmată la scara 1000/1 de dezbaterea televizată din America dintre Donald Trump și Kamala Harris. Acțiunile pe bursa Nasdaq ale lui Donald Trump au scăzut cu 10% a doua zi după dezbatere. Cel mai bun comentariu despre cine a câștigat și cine a pierdut.
Ruptura dintre casta politică și cei chemați să îi voteze doar ca să valideze alegerile făcute în altă parte și să devină complici, în birouri umbroase, e la cote maxime. Și asta se vede în tot Occidentul Colectiv, nu numai în România care a fost alipită "Miliardului de aur”. Se poate vedea și în Franța, de exemplu. O altă ruptură majoră e în desfășurare între Occidentul condus de la Washington și asocierea încă în formare a BRICS, a așa numitului "Sud Global”.
Pe cine să votezi mai degrabă pentru funcția de președinte al României? O largă majoritate e de acord că pe niciunul. Pe oricine vei vota va ieși prost. O asemenea perspectivă nu am mai avut în ultimii 35 de ani. Toți candidații sunt defectuoși deși în mod diferit. Până nu demult mai existau controverse reale, dreptul la iluzie fusese mai mult sau mai puțin conservat.
O criză politică de o asemenea amploare anunță, a anunțat intotdeauna, o criză pe măsură financiară și economică. Și mai ales o gravă criză socială. Recent inventata doctrină "Woke” va redeveni ce a fost de la bun început, o glumă. O glumă foarte proastă extinsă la întreg Occidentul Colectiv. Deci și în România. Exuberanța se transformă în disperare, în adâncă depresie. Care nu va fi doar o depresie economică, va fi una a întregii societăți. Socialul ignorat peste tot și prea multă vreme se întoarce pe fereastră.
Ce să faci când se anunță vreme rea de durată? Ce fel de pelerină, de cojoc te poate ajuta? Cei care vor supraviețui totuși vor vedea.
Peștele de la cap se împute. Să urmărim deci ce se va întâmpla mai întâi în America. Dar și relațiile din ce în ce mai încordate dintre S.U.A. și Rusia/China. La fel cum trebuie să urmărim și dezastrul din Gaza. Și organizarea lentă dar sigură a lumii islamice care caută încă un răspuns adecvat. Merită urmărită cu atenție și noua luptă de eliberare a țărilor africane, de această dată o eliberare de colonialismul economic.
Ce e mic, negru, și bate la ușă? Viitorul.
Autor: Petru Romoșan
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Dar fara pretentii de mare analist, doar ca simplu cetatean de bun simt se pare ca optiunea alegerilor este una singura , cumulata din doua parti adica : Siguranta nationala cu " invadatorul rus , numai noi alesi NATO o putem face " si pensii al 5 milioane de pensionari , la fel numai noi prin stabilitate si prin asa zisa crestere PIB de la 250 miliarde la 500 miliarde , in urmatorii ani o putem asigura ( Declaratie Geoana , cu asa zisa statistica FMI , post de televiziune Antena 3, emisiune 11.09.2024 ) Deci acesta este tema " frica de razboiul mondial si frica de asigurare pensii in viitor ) privind " Bazinul electoral in cauza , unul national la nivel de populatie , altul fractionar inclus in cel la nivel national , privind pensionarii " Apoi ce bazin de vot sa ai mai mult , ca in 92 cu Iliescu , recte " 92 % " pe lozinca de atunci " Cu capitalistii care vor sa i-a tot " , care s-a implinit dar dupa 30 si ceva de ani . Realiatatea istoriei , vorba biblica " Gura pacatosului adevar graieste "