Peste 200 de grupuri finanțate de George Soros solicită cenzurarea rețelelor de socializare înainte de alegerile din 2024

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul de extremă-stânga George Soros finanțează un grup media "care caută să încorporeze o presiune globală pentru a împinge platformele Big Tech să își sudeze operațiunile de cenzură înainte de alegerile prezidențiale americane din 2024", scrie Breitbart.

Free Press, un grup de susținere a presei cu sediul la Washington, DC, fondat în 2003, promovează "schimbările sociale pozitive, justiția rasială" și "accesul echitabil la tehnologie" pentru a avea un jurnalism corect. 

"Mai mult de 200 de grupuri îndeamnă principalele platforme tehnologice să implementeze politici de integritate electorală pentru a proteja democrația în întreaga lume", a declarat Free Press într-un comunicat de presă din 9 aprilie, care relatează despre o scrisoare pe care au semnat-o și alte grupuri media liberale.

Scrisoarea, care a fost trimisă directorilor de la platformele de social media, inclusiv Discord, Google, Instagram, Meta, Pinterest, Reddit, Rumble, Snap, TikTok, Twitch, X și YouTube, îndeamnă companiile să facă "intervenții distincte pentru a menține platformele online sigure și sănătoase în 2024".

Grupul a cerut platformelor să instituie "politici de integritate electorală", "să aplice rapid regulile împotriva minciunilor electorale și a urii în publicitatea politică", "să solicite dezvăluirea conținutului politic generat de inteligența artificială", "să pună mai multă fricțiune pentru a reduce vizibilitatea și distribuirea ușoară a conținutului legat de alegeri care a fost semnalat și așteaptă să fie analizat", "să supună conturile influencerilor, ale personalităților publice și ale candidaților politici la aceleași standarde de moderare și de aplicare ca și pe toate celelalte" și "să îmbunătățească transparența și să permită supravegherea de către societatea civilă a practicilor de aplicare a legii prin partajarea regulată a rapoartelor de viralitate și de aplicare a legii".

"Refuzul industriei tehnologice de a-și proteja platformele are deja un impact periculos asupra democrațiilor din întreaga lume", a declarat Nora Benavidez, consilier principal al Free Press și director pentru justiție digitală și drepturi civile.

Cercetarea MRC a arătat că Soros susține cel puțin 45 dintre semnatarii scrisorii - cu peste 80 de milioane de dolari cheltuiți între 2016 și 2022.

"Documentul a încercat să justifice faptul că a fost scris cu scopul de a reduce "daunele din lumea reală" și "creșterea extremismului și a tentativelor violente de răsturnare a guvernelor democratice", a raportat editorul asociat al grupului de supraveghere conservator, Joseph Vazquez.

"Unul dintre cei mai bogați oameni din lume se folosește de imensa sa avere și putere pentru a-i reduce la tăcere pe americanii obișnuiți înainte de alegerile din 2024", a declarat Dan Schneider, vicepreședintele Free Speech America al MRC, pentru Fox Business.

"Într-un moment în care apărarea libertății de exprimare este esențială, stângiștii fac tot posibilul să închidă vocile a jumătate din America, în special a celor care nu sunt de acord cu agenda radicală promovată de Biden, Soros și majoritatea directorilor din Big Tech", a adăugat el.

Ceea ce a fost cel mai "deranjant" la această scrisoare a fost "implicarea sa în faptul că ținta sa principală este interferența în alegerile din 2024 din SUA", a afirmat Vazquez în raportul său. "Această evoluție este în directă concordanță cu marca Soros, care a dedicat milioane din averea sa nebună unor grupuri care caută să intervină în alegeri prin înăbușirea discursului online". 

Semnatarul scrisorii de cenzură a Free Press care a primit cele mai multe fonduri de la Soros a fost Global Witness, o organizație axată pe "dreptatea pentru cei afectați în mod disproporționat de criza climatică", și anume "comunitățile indigene și comunitățile de culoare".

Global Witness este "deja înregistrată ca făcând presiuni asupra Facebook și TikTok pentru a crește operațiunile de cenzură înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din 2022", a scris Vazquez. 

"Imperiul Soros a finanțat acest grup cu o sumă masivă de 20.338.270 de dolari între 2016 și 2022", a explicat el. "Campania "amenințări digitale" a grupului, de exemplu, se concentrează în mod special pe presarea guvernelor pentru a reglementa discursul pe rețelele sociale".

Un alt semnatar, Institutul pentru Dialog Strategic, pro-cenzură, a primit peste 3 milioane de dolari de la Soros între 2017 și 2022. 

"Grupul de stânga a fost expus recent în cadrul unei investigații a Comisiei Judiciare a Camerei pentru că a fost coautor al unei liste negre a "grupurilor de ură" împreună cu Global Disinformation Index (GDI), finanțat de Soros, care vizează organizațiile "conservatoare" și religioase", a raportat MRC. "Această listă a fost ulterior difuzată de forțele de ordine către mai multe instituții financiare".

"Faptul că Free Press se află în vârful acestei sulițe legate de Soros ar trebui să îngrijoreze fiecare american", a continuat Vazquez. "Obsesia Free Press pentru cenzură și obținerea controlului asupra internetului nu poate fi exagerată."

"Americanii să fie atenți. Rețeaua Soros vine după libertatea voastră de exprimare chiar la timp pentru alegerile din SUA - din nou", a adăugat el.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Bizzu 16.05.2024 09:50
    Să decodăm termenii folosiți în articol: jurnalism corect = manipulare și propagandă, democrație = diktatură globalistă, platforme online sigure și sănătoase = sigur și eficient ca vaccinul ucigaș, guvern democratic = slugoi al mafiei khazare, Free Press = Ministerul Adevărului a lui Orwell. În acest context, cea mai mare amenințare globală la adresa ADEVĂRATEI democrații este chiar... george soroș.
  • Davinci 18.05.2024 11:24
    Alaturi de Soros avem și un Schwabb si mulți alții care cel puțin sint dușmani pe fata pe cind un Iohannis sau Iliescu sau alțe javre politice merg pe " meandrele concretului in sinergia faptelor" calcind din cind in cind prin gropi de unde le mai scăpa o " sula in coaste." O tempora o mores spune filozoful altul ca Dumnezeu este mort altul ca ateismul este cheia si se incapatineaza in a nu jura pe Biblie. Altora li se rupe direct avind o lege a religiei lor anume KOL NIDRE care le da voie sa jure strimb sa nu respecte niciun angajament pe cind au de-aface cu "ghimii." Frumos nu? Mergi cu mine la proces eu jur pe Biblie si juri si tu doar ca mă poți minți ... pentru ca nu sint din grupul tău etnic si nu am același Dumnezeu cu tine. Recent Hariri gay-ul din anturajul lui Schwabb fiind totodata si PR-ul lui ne transmitea senin ca " timpul liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea Bibliei cu ajutorul inteligentei artirificiale." Ca mintea cu frunțile tembele fecunda secunda de secunda prin somnul rațiunii doar monștrii nu mă mai mira. Mă mira delăsarea oamenilor care parca accepta moartea venită din capetele șeci prea ușor sau cel puțin nu-i crede si nu le da importanta cuvenită . Probe sint destule de la făcătură cu Covid cu migrațiile si razboaiele care storc si crează o panica sau pentru unii o pofta de ...singe. Unii mor alții fac bani pe impunerea acestor războaie fără sens. SI se lupta tare de tot pentru pace pe cind iată ca nici azi nu avem procesul Pacificului unde Japonia pusă cu labele pe bot a măcelărit China. Jurnaliști chinezi tineri care au făcut cursuri in SUA au murit recent dubios prin hoteluri pe cind doreau ca procesul paficiului sa aibă loc. Dar Yakuza , Mossad-ul sau chiar CIA nu sint de acord. IN primul rind s-ar muta genocidul in alte locuri. Bun. Dar dece Cartea neagră a comunismului editată de mari istorici in Franța nu este predata la scoli? Se spune ca pe timp de pace după cel de-al doilea război mondial au murit in țările proaspăt populare peste 100 de milioane de oameni. Trimiși prin SIberia sau Gulag sau in spitale psihiatrice sau in mine radioactive fiind omoriti in bătăi si interviuri chinuitoare sau ca la Pitești unde se făcea reeducarea după manualul de apatii "cum sa fi bestie." NU se preda nimic. Este un dolce far niente presărat cu beri cu sprituri ba chiar cu droguri trăind in sindromul Stockholm fericiți cu opresorii. Ce se întîmplă? Sau existența URSS iii acea pe occidentali sa lupte pentru drepturile omului care de fapt erau lupt intre legile restrictive cu duritatea din comunism si libertatea distrugătoare din america unde drogurile făceau si continua sa facă ravagii. Iată dece un Soros a găsit breșă si este martor sau chiar pion principal la distrugerea României unde a cotizat la greu pentru prietenul Saul BRuckner care fără mila fără jena făcea crima in zi de Crăciun o ofensa adusa creștinilor care se mulțumeau doar sa strige pe strada " Ceaușescu sa ne ierți pe 22 am fost beți." El este in istorie el si soția lui o anume Sedorovici procuror care a condamnat la moarte lotul ziristilor condus de Gyr si Pamfil Seicaru. Ei sint istorie sau un Koller care a rescris istoria. Ei exista si nu sint trecuți la coada calului așa cum sint călcați in picioare un Gafencu, Calciu . Staniloae , Paulescu ca sa nu mai zic de alții care au fost luptători anticomuniști si trecuți sub legionarism de dragul de a fi trecuți ei cu credință in Dumnezeu si in Isus CRistos care au murit pentru tara si azi sac prin cimitire uitate si morminte cenzurate. Cu ce sa fi fost mai grozav decit Nae Ionescu un Bruckner Brucan? Dece și-au schimbat numele o Anna Pauker/ RObinshon,, Leonte Rautu/ Oingesntein, TEohari Georgescu / Burah Tescovici, Nicolsky/ Goddberg, Gh Apostol / Gershwinn, VOitec, BIrladeanu si mulți alții? Dece? EI continua si azi precum ROman fost Neulander sa aibă un nume de imprumit. Si adevaratii lideri romani si susținuți de un Steinhardt evreul care nu a mințit pentru ca Noica sa fie condamnat sau Vasile Voiculescu, Galeriu , CIoran, Eliade. Tutzea... si mulți alții care au fost si prin pușcării grele. Mesajul lui Tutzea era clar dar cine sa îl înțeleagă pe cind moralitatea nu mai exista si trădarea este meniul zilei ? Putea spunea la al treilea mandat al lui Iliescu " daca știam ca voi face pușcărie grea 13 ani pentru niște idioiti mai bine mă sinucideam." Toate astea ne arunca in zilele grele pe care le trăim. cel puțin in România vinduta altora unde bătaia de badjocura a unui popor trădător este clara. Pai nu fuseră cei mai mulți membrii de partid din lume in ROmnaia raportat la numărul de populație? El este si credincios si ateu si cu clubul masonic Rotary este de toate si nimic. Biserica trăda si se vedea la inmormintarea lui Pittis unde asistai la un conctceil de ritualuri... PIttis fiind cu mănuși albe cu mina dusă la inima ceva icoane la apatii dar nu intre mini cum se pune... si totul cu aprobarea unei biserici duplicitare. De aici si pina a dispare ca națiune nu fost decit un pas. Azi România este o populație cu ceva tradiții si atit. Memoria celor care au murit pentru tara ca românii sa aibă o limba o istorie o demnitate sint călcați in picioare. Iar Soros vine ca moș Crăciun cu cadouri cu tot ce vrei dormind noua clasa mai atee decit fuseră aia dinainte cumpărați cu ONG-euri cu mulți naționale unde își vine sufletul pentru un pate de ficat si o jumara. Așa ca trădarea este meniul zilei la Romani si totul începe sa ne coste si ne va costa pentru ca a nu ști nu este un pact dar a nu. răspunde oportunității sa ști este.

    O tempora o mores.
  • Davinci 18.05.2024 12:47
    ALDOUS HUXLEY IN 1931

    “DICTATURA PERFECTA VA AVEA ASPECTUL UNEI DEMOCRATII, DAR VA FI IN ESENTA O INCHISOARE FARA ZIDURI DIN CARE PRIZONIERII NICI MACAR NU-SI VOR DORI SA EVADEZE. VA FI UN SISTEM DE SCLAVIE IN CARE PRIN CONSUMERISM SI DIVERTISMENT, SCLAVII ISI VOR IUBI STAPINII.”
    ALDOUS HUXLEY IN 1931
  • NDorin 21.05.2024 18:25
    După urma acestui hoit viu încă, oamenii au avut numai de suferit ! Cu adevărat ar fi fost pentru acesta, mai bine, să nu se fi născut!
Ultima oră

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțăm la visele noastre. Nu renunțăm la luptă - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația