Peste 12.000 de pelerini la Peștera Sfântului Apostol Andrei alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO / VIDEO

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o zi strălucitoare de decembrie, peste 12.000 de pelerini s-au adunat la Peștera Sfântului Andrei din județul Constanța pentru a-l sărbători pe Apostolul cel dintâi chemat de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a transmis AZNews.

Slujba condusă de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a adunat mii de oameni într-un eveniment de amploare, marcând cel mai important moment spiritual din Postul Crăciunului

Slujba solemnă, oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, a transmis o atmosferă de spiritualitate profundă. În lumina blândă a soarelui și la o temperatură de aproape 10 grade Celsius, pelerinii au pătruns în liniștea și reverența locului considerat a fi leagănul creștinismului în România.

Remarcabilă a fost devotamentul credincioșilor, mulți dintre ei călătorind pe tot parcursul nopții pentru a ajunge la Peștera Sfântului Andrei la primele ore ale dimineții.

Părintele Ioan Istrati a descris evenimentul de acum și de atunci:

„A fost o Liturghie lină, cu soare din cer și cu bucurie în inimi.
Un om pierdut printre străini, fără casă, fără averi, fără cinste de la oameni, în care se odihnește ca un Prunc minunat, Duhul lui Dumnezeu primit de la Cincizecime. Vine printre barbari, greci, coloniști, romani, sciți și geți. Le vorbește despre Dumnezeu care a venit la oameni. De Dumnezeu care alege să moară pentru om. Și de Înviere.
De sub cojoacele mițoase, de sub cușmele de oaie, oamenii fac ochii mari. Puterea lor de a muri pentru neam se convertește în puterea de a muri pentru Dumnezeu. Omul firav vorbește în viscol și inimile lor se încălzesc de rai, și se deschid de iubirea lui Dumnezeu. Și îl îmbrățișează. Și nu-l mai lasă să mai plece. Și le hirotonește episcopi și preoți, așa încât după 200 de ani sute de basilici și 14 episcopii înfloresc în Mitropolia Tomisului. Și fluviul harului lui Dumnezeu curge bogat la neamul românesc și-l adapă cu nemurire.
Și atunci, și acum.”
 

FOTO Pr. Ioan Istrati:

Potrivit stirileprotv.ro, participarea unui Episcop din Siria a adus o notă internațională evenimentului, subliniind unitatea credinței creștine. Părintele Melchisedec, reflectând asupra zilei, a spus: „Ne bucurăm de o mângâiere deosebită având o vreme frumoasă și, de asemenea, mulți pelerini dornici de rugăciune și de comuniune euharistică”.

Instantanee de la Sfânta Liturghie (VIDEO aici) oficiată astăzi de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Dimitrios, Episcop de Safitas, Patriarhia Antiohiei, împreună cu un impresionant sobor de preoți și de diaconi la Peștera Sfântului Apostol Andrei, pot fi văzute într-un album remarcabil al Arhiepiscopiei Tomisului, așa cum au fost surprinse de către arhidiaconul Vali Vădănoiu: 

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de 1 Decembrie, este următorul, potrivit paginii Arhiepiscopiei: Vineri, 1 Decembrie, Ziua Națională a României - de la ora 5.30, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de Sfințire Mică a Apei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța; - de la ora 9.00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic Constanța va oficia slujba de Te Deum pentru Ziua Națională a României; - de la ora 9.40, va oficia slujba de Te Deum în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța; - de la ora 11.00, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial și la Monumentul Veteranilor, situate în fața Casei de Cultură din Cumpăna, va oficia slujba de Te Deum, urmat de un scurt concert de muzică patriotică susținut de către Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului; - de la ora 16.00, va oficia Taina Sfântului Maslu și slujba de sfințire a altarului de vară la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mangalia.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO